Depremden zarar görmek kader mi?

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
623
776
103
Merhabalar herkese. Çok saçma gelecek belki ama bugünkü depremler beni çok korkuttu.. Marmara da, deprem hattındayim. Çocuğum var ve onu kaybetmekten çok korkuyorum. Evim sözde depreme dayanıklı ama 10 katlı. Taşınmak istiyorum. Ama kaderde bir şeyleri yaşamak var ise de nereye kaçarsa m kacayim beni bulacak diye de düşünüyorum. Öylesine huzursuzum ki. Oradan çıkıp başka eve geçip aynı şeyleri yaşamaktan da çok korkuyorum, hani derler ya kaderinden kacamazsin. Öyle işte, beni kendime getirin ne yapayım 🧐🙄🤯

1sn sonrasını bile planlayamıyıruz, maalesef nereye gidersen git kaderin yasayacakların her zaman burnunun ucu kadar dibinde olacaktır, o yüzden stres gapma

İş kazaları kader, deprem olur binalar çöker kader, madenler göçer kader. Bu kader bir tek Türkiye nin mi yüzüne gülmüyor anlamadım. Japonya da sürekli 7 üzeri depremler yaşanır bir kişinin burnu kanamaz. Bizde deprem olmadan binalar kendiliğnden çöker. Kadere imanımız varda, herşeyi sadece kadere bağlamak kolaycılık.

Çocuktan sonra insanın önceliği değişiyor hep. Önlem alabiliriz evet. Mesela 10 katlı bina yerine 2 3 katlı binada oturursanız belki psikolojik olarak rahatlarsınız. Tabii ki gerisi kader..

Kader.
1 saniye sonrasının bile garantisi yok.
Mesela ben dün kardeşime doğum günü menüsü hazırlarken kızgın yağ alev aldı, yüzüm hafif yandı. O an öleceğim sandım ama ölmedim. Demek ki alacak nefesim varmış. Deprem de öyle. Vaktiniz dolduysa su içerken bile ölebilirsiniz. Ama yok vaktiniz varsa hiçbirşey olmaz Allah'ı izniyle.

Bir de Allah aşkına gece gece açmayalım bu tatsız konuları. Ben 1 ay sonra burada kalbimin 3/2sini bırakıp gideceğim. Siz böyle yaparsanız bırakıp gidemem ki. :(

Deprem denince aklıma Japonya geliyor; adamların kaderinde(!) mi yok depremden tsunamiden ölmek acaba?
Adamlar fay hattındayız, ya yaşar ya ölürüz, kader demedi, raylı sistem geliştirdi ama bizim müteahhitlerde (Bir kısmını tenzih ederim) kitabına uydurmak kolay, cebe inene bakarlar-cebe üç beş kuruş sıkıştırmaları yeter, gerisi fark etmez; dere yatağı mı sorun değil, depremin göbeği mi aa lafı olmaz dikeriz 20 katlı rezidansı, bataklık mı ah fazladan beton dökeriz, deniz kumu mu bundan ala temel mi olur... Gerisi kader.

Aynı kavşakta, aynı yerde 4 kişi öldükten sonra üst geçit yapılan ülkeden bahsediyoruz.

Kürtaja girdim.
Nekadar basit bir operasyon değilmi?
Girerken hastanede tanıdğım arkadaşıma tembihledim işlem biter bitmez yanıma gel,uyanınca seni göreyim korkarım dedim.
Doktor işlemi yapıo herkes çıkıo odadan,benim ayılmam bekleniyor.
Doktor beni apar topar kürtaja aldığı için , ben kusuyorum ve kusmuğum boğazıma kaçıyor.
Arkadaşımı tembihlemiştim hemen yanıma geldiği için beni o halde buluyor.
Hemen anestezisti çağırıp boru ile çekiyorlar.
Yani arkadaşım o gün izinlide olabilirdi.
Kürtajda ölebilirdim o görmeseydi.
Kısaca yaşıcak ömrün varsa hertürlü yaşarsın, ölüm geldiyse kaçışın yok.
Oturdugun yerde gidersin ecel geldiyse.
Önlem almak pskolojini rahatlatır o açıdan iyi olur.

Depremde ölmek kader değil aslında. Öyle olsa 2011'de meydana gelen, dünyanın en büyük depremlerinden biri olan 9.0 şiddetindeki depremde sadece 7 kişi ölmezdi.
Mesela tsunamide çok kişi öldü o zaman, belki ona kader denilebilirdi. Önlem alınmasına rağmen büyük felakete karşı koyacak bir teknoloji gelişmedi henüz.

Ama malesef Türkiye gibi yaşadığı felaketlerden hiçbir ders almayan bir ülkede doğup büyümek, yaşamak kader galiba.

Ülkemi çok seviyorum, şansım olsa bile başka bir ülkeye gidip yaşayamazdım. Ama sorumsuz, cahil insanlardan nefret ediyorum.

Sizi sakinleştirmek isterdim ama başaramam malesef. Ben de aynı korkuları taşıyorum çünkü. En ufak depremde kalp çarpıntıları, anksiyete belirtileri yaşamaya başlıyorum :KK43:

Ne diyebilirim, inşallah bir daha büyük bir felaketle karşılaşmadan artık birileri elini taşın altına koyar demekten başka çare yok.

Merhabalar herkese. Çok saçma gelecek belki ama bugünkü depremler beni çok korkuttu.. Marmara da, deprem hattındayim. Çocuğum var ve onu kaybetmekten çok korkuyorum. Evim sözde depreme dayanıklı ama 10 katlı. Taşınmak istiyorum. Ama kaderde bir şeyleri yaşamak var ise de nereye kaçarsa m kacayim beni bulacak diye de düşünüyorum. Öylesine huzursuzum ki. Oradan çıkıp başka eve geçip aynı şeyleri yaşamaktan da çok korkuyorum, hani derler ya kaderinden kacamazsin. Öyle işte, beni kendime getirin ne yapayım 🧐🙄🤯
Ölüm vakti geldiyse Ne bir adım ileri ne bir adım geri
Deprem kaza bela bunlar mazeret
Bişey sebep oluyo yani ölümüne
Allah hepimize hayırlı ölümler versin
Yine tetbir almakta fayda var tabiki

Tedbir almak zorunda insan. Yurdum şartlarında canımız için sağlam bir ev bulunmalı, maddi kayıplar için dask yaptırılmalı ancak şu var ki, deprem gibi afetlerin bizi nerede bulacağı belli değil. Evin çok sağlam ama sen evde değilsin! Yapacak bir şey yok yani yaşayacağını yaşayacaksın. Rabbim evlat acısı vermesin.

Ölümün her türlüsü kaderdir. Ecel gelmiş cihane, baş ağrısı bahane.

deprem bir doga olayidir ama binanin yikilmasi kader degil japonyada 7 8 siddetinde depremler oluyor binalar bildiginiz dans ediyor esnek ve alttan bilyalilar cunku
bizim insanimizin cani kimse icin kiymetli degil maalesef
17 agustos depreminde bir cok evin harcinda deniz kumu demir yerinede hortum kullanildigi bile gorulmustu
yapabileceginiz en iyi sey paniklememek ve o durumda ne yapacaginizi bilmek 10.kat 1.kat farketmiyor

Back
X