Depremden zarar görmek kader mi?

Ben de korkuyorum. Yaşadığım evi alırken depreme dayanıklı olmasına önem verdim, annemleri yaşadıkları eski bir binadan taşınmalarına vesile falan oldum. Ama bu benim kendi iç huzurum için olan şeylerdi. Depremin bizi nerede yakalayacağı hiç belli olmaz, bunun bilincindeyim. Siz de kendince önlemlerinizi alın tabiki ama hayatınızı bunun üzerine kurmayın.

Malesef öyle kaderden kaçılmıyor ama tabiki bizler önlemlerimizi almalıyız bu demek değil ki olacağı varsa olur ben ne yapayım.ben de çocuklarım için çok korkuyorum hatta ilk kızımı krese verirken villa tarzı yanında yüksek binalar olmayan bir yere verdim sırf bu endiseden.17 ağustos depremini gece yaşadık ve tatildeydik ama sanki deprem hep gece olacak bizi evde yakalayacak gibi düşünüyoruz ama nerde nasıl yakalayacağız bilmiyoruz ki.belki markette,belki misafir gittiğimiz bir yerde belki iş yerinde vs. Hep inş küçük küçük olurda fay hattının enerjisi boşalır büyük deprem riski kalkar diye dua ediyorum hergün.Önlem alacağımız şekilde önlem alalım sonra çok derin düşünmeyelim yoksa hayat yaşanmaz hal alıyor.

Once yeteri kadar onlem alinir, elinden gelen her seyi yaparsin. Devletin gerekli onlemleri almasindan bahsediyorum, her seyi yapip sonra tevekkul edersin iste kader budur. Yoksa bile bile hic onlem alma kaderim boyleyse basima gelir de. O kader degil ihmalkarlik oluyor. Esegini once saglam kaziga bagla sonra Allah'a tevekkul et demisler. Insanlar kader lafini cok yanlis anliyorlar, sanki Allah bi senaryo yazmis her sey bastan belliymis gibi. Hayir, Kaderleriniz çabalariniza bagli kilinmistir, diye bosuna demiyor Rabbim. Onu senin secimlerin ve yaptiklarin sekillendiriyor. Senin yaptiklarinim sonucu olarak da sana bir yol tayin ediliyor. Sonuc olarak deprem oldurmuyor binalar olduruyor, maalesef bizim ulkemizde hicbir sey yapilmiyor sonra da olan olunca e napalim kader... bu boyle bi sey degil.

Bu hayattaki en büyükfobim deprem.. Ama nedense gittigim her memlekette en siddetlisine yakalaniyorum.Suan bile annemdeyiz izindeyiz ve ben dünkü depremde yerimden hopladim ..korktugun seyden kacamiyorsun heralde..Rabbim tum afetlerden korusun hepimizi inşallah

Teşekkür ederim herkese değerli yorumları için. Otobüsle gitmeyi düşünüyordum sürekli otobüs yangını , şimdi de deprem biraz alt üst oldum. En güzeli en azından vicdani olarak kendimi rahatlatacak güvenilir az katlı bir eve taşınmak.

Teşekkür ederim herkese değerli yorumları için. Otobüsle gitmeyi düşünüyordum sürekli otobüs yangını , şimdi de deprem biraz alt üst oldum. En güzeli en azından vicdani olarak kendimi rahatlatacak güvenilir az katlı bir eve taşınmak.

Kaygı bozukluğunuz olabilir.. Sürekli böyle şeyleri kafada kurup, olacağından korkmak normal değil. Mesela otobüs yangınlarından korktuğunuz için otobüse binemedim demişsiniz. Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz, her an başımıza her şey gelebilir.. Bu ülkede hiçbir şeyin garantisi yok maalesef.. Ancak bunları kafada sürekli düşünüp korkarak yaşamak hayat kalitenizi düşürür.. Güvende olduğunuz konusunda kendi kendinize olumlama telkinleri yapmanızı öneririm. Eğer tek başınıza başarılı olamıyorsunuz bir profesyonelden yardım almanızı tavsiye ederim..

Back
X