• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon mu tembellik mi yoksa başka bir sağlık sorunu mu ?

İşte bende hep herkes beni seviyor benim iyiliğin için eleştiri yapıyor beni sevmeseler niye çağırsinler ki derdim ama ilk sınavımda ilk imtihanımda kimseyi bulamadım yanımda
Teşekkür ederim
Lütfen kendiniz için küçük te olsa adımlar atın
Ben de şu var, mesela çevremdeki insanlara koşuyorum ediyorum ama en ufak bir yanlışını gördüğüm an direkt üzerini çiziyorum. Böyle böyle çevremde insan kalmadı ama bu beni rahatsız da etmiyor. Belli bir süre sonra tek kalmak daha keyifli bir hale geliyor çünkü kimsenin muhabbeti sarmıyor. Annem çok kızıyor arkadaş edin, ne zamana kadar böyle gidecek falan diyip duruyor ama buna ihtiyaç duymuyorum.

Ben de şu var, mesela çevremdeki insanlara koşuyorum ediyorum ama en ufak bir yanlışını gördüğüm an direkt üzerini çiziyorum. Böyle böyle çevremde insan kalmadı ama bu beni rahatsız da etmiyor. Belli bir süre sonra tek kalmak daha keyifli bir hale geliyor çünkü kimsenin muhabbeti sarmıyor. Annem çok kızıyor arkadaş edin, ne zamana kadar böyle gidecek falan diyip duruyor ama buna ihtiyaç duymuyorum.
Bunun da bir nedeni olabilir belki bunları bir kenara bırakıp kendine dön bir süre sadece

Ben mi yazdım dedim bir an. Zaman zaman depresyona giriyorum, haşimato tiroidim var bunlar sebep oluyor sanırım. Motivasyon eksikliği yaşıyorum aşırı derecede. Alışkanlık kazansam da uzun süre devam ettiremiyorum.
Hasimito ve tiroid için bunlar normal canım sürekli kendini ve sağlığını kontrol etmen lazım

Valla ben de tembelim ev işi sevmem öyle çeşit çeşit yemek yapmam şuan çalışmıyorum evdeyim istesem yaparım elim maharetli ve pratik ama yok yapmam ev içi emeği sosyolojik bi kavram zaten feminizmde de tartışılır görünmeyen karşılığı maddi olarak olmayan iş yükü. Çalışan kadına da ikinci vardiya. Evim her zaman toplu ve temiz diyebilirim gerçekten kendimi yormam ama öyle fazla eşyam yok haftada 1 temizlikçi gelir evim büyük müstakil haliyle işi çok yetişemiyorum bazen 2 hafta da oluyor yarım gün gelir halleder cam silmem kapı silmem banyo fırçalamam mutfak dolabı iç dış silmem günlük rutinim klasik gece yatmadan lavabo ovarım toplarız etrafı bulaşık makinesini boşaltırız mutfağı da toplarız küçük el süpürgesi ile koltuğu vs süpürürüz gün içinde robot çalışır kablosuz süpürge ile yemek yedikten sonra süpürürüm işte elime bez alırım toz alırm mutfakta ocak lavabo hep temizdir bazen sadece tavuklu pilav yeriz ya da köfte patates erişteli yeşil mercimek mezeciden meze alırız turşu salataya bile üşeniyorum. Önemli olan temiz tutmak
Ay ben şok bunun tam tersiyim gecen haftalarda tüm camları 3 sürgülü cam ,4 büyük sürgülü boydan cam . Bunların hepsının sınelıklerı dahıl sildim.. iç kapılar 8 kapı bazısı sürgülü . Koltuk yıkarım ,sılerım büyük herseyı yaparım ama günlük düzenli degilim yanı hep aksamdan bulasık kalır. Yada bırseyler yerlı yerınde degıldır ,cocukların odalarında camasırlar atılı olur . Ama dolaplarını ac hepsı katlı tertemız .
Her banyo yıkadıgımda duvarlarıyla camlarıyla bır,camlarda bırtane su lekesı olmaz.amaa
Şimdi sizin yorumunuzu okuyunca aslında ben daha cok yoruluyorum ama evımin dagınıklıgı var

Farkındayım normal olmayan benım ama o düzeni saglayamıyorum
Tebrık ediyorum sızı

Ay ben şok bunun tam tersiyim gecen haftalarda tüm camları 3 sürgülü cam ,4 büyük sürgülü boydan cam . Bunların hepsının sınelıklerı dahıl sildim.. iç kapılar 8 kapı bazısı sürgülü . Koltuk yıkarım ,sılerım büyük herseyı yaparım ama günlük düzenli degilim yanı hep aksamdan bulasık kalır. Yada bırseyler yerlı yerınde degıldır ,cocukların odalarında camasırlar atılı olur . Ama dolaplarını ac hepsı katlı tertemız .
Her banyo yıkadıgımda duvarlarıyla camlarıyla bır,camlarda bırtane su lekesı olmaz.amaa
Şimdi sizin yorumunuzu okuyunca aslında ben daha cok yoruluyorum ama evımin dagınıklıgı var

Tebrık ediyorum sızı
Bende sizin gibiydim duvar siler haftada 1 cam.siler sürekli olarak temizlik yapardim sonra hasta oldum
Şimdide her gün aynı anda herşeyi yapmaya çalışmıyorum
Benim demek istediğim tam olarak böyle iki dirhem Bir çekirdek olup evi temiz yemeği hep olan dışarıda sosyal hayata yetişenler bunu nasıl yapabiliyor gibiydi bazı günler.asiri enerji dolu iken bazen bitmiş hissediyorum

Tebrık ediyorum sızı
Önemli olan evin rutini bence günlük temizlik hani cam 5 ay silinmese bile ok bence büyük temizliği kocayla ya da temizlikçi ile yap günlük rutin önemli

Önemli olan evin rutini bence günlük temizlik hani cam 5 ay silinmese bile ok bence büyük temizliği kocayla ya da temizlikçi ile yap günlük rutin önemli
Aynen dediğiniz çok doğru eşin yardımı çok önemli bizde de cam silme ve balkon yıkama işi eşimde buyuk temizliği de halıları yıkamaya yolluyorum
Eşimin camları hallediyor perdeleri asıyor
Gerisini 3 4 güne bölüyorum halılar gelmeden evi temizlemiş haloluyor
Bugun eşim market işini halletti bende konuyu açtıktan sonra yemek yaptım onlar pişerken mutfağı toplayıp tezgahi sildim
Makineye çamaşır attım
Dağınıkl8k çok yokmuş onları hallettim
Süpürge ve silme işini pazartesi yapacağım
Haftanın belli günlerinde dağıtıyorum işleri ben bir gün ütü günü bir gün çamaşır günü haftanın 2 günü Süpürge silme işi
Günlük lavabo ve WC yikama yapılıyor zaten
Benim sorunum hiç temizlik yapamamak değil aynı anda hep temizlik hem çamaşır hem ütü yapıyorlar aynı gün içinde ben bunu başaramiyorum
Camı da eşim izinli olduğu günlerde siliyor

Gel sarılalım
Aynı durumdayım malesef
Artık yok benden olmuyor deyip her şeyi salmak üzereyim de aynı zamanda.
Fakat hayat böyle devam etmiyor
İlerleyemiyorum
Kalamıyorum
İğrenç bir his

Aynen dediğiniz çok doğru eşin yardımı çok önemli bizde de cam silme ve balkon yıkama işi eşimde buyuk temizliği de halıları yıkamaya yolluyorum
Eşimin camları hallediyor perdeleri asıyor
Gerisini 3 4 güne bölüyorum halılar gelmeden evi temizlemiş haloluyor
Bugun eşim market işini halletti bende konuyu açtıktan sonra yemek yaptım onlar pişerken mutfağı toplayıp tezgahi sildim
Makineye çamaşır attım
Dağınıkl8k çok yokmuş onları hallettim
Süpürge ve silme işini pazartesi yapacağım
Haftanın belli günlerinde dağıtıyorum işleri ben bir gün ütü günü bir gün çamaşır günü haftanın 2 günü Süpürge silme işi
Günlük lavabo ve WC yikama yapılıyor zaten
Camı da eşim izinli olduğu günlerde siliyor
İşte bu süpürgeyi ben anlamıyorum nasıl 2 3 günde 1 oluyor yere hiç mi bir şey dökülmüyot

Gel sarılalım
Aynı durumdayım malesef
Artık yok benden olmuyor deyip her şeyi salmak üzereyim de aynı zamanda.
Fakat hayat böyle devam etmiyor
İlerleyemiyorum
Kalamıyorum
İğrenç bir his
Dönem dönem bunlar olabilir canım robot değiliz bazen ruhumuz zihnimiz bedenimiz yoruluyor olabilir lütfen kendini sevmekten vazgeçme birbirimize destek olabiliriz temizlik ve rutin konusunda
:KK74: :KK200:

Ev işi yapmayı sevmiyorum yıllardır böyleyim bir türlü o evi pırıl pırıl olan herşeye yetişen kadınlardan olamadım
Mesela evde yapılacak bir yığın iş var ben öyle oturuyorum yada mutfağı toplarken salona salondan diğer odaya geçip birşey yapmamış olarak günü bitiyorum aslında sorumluluk sahibi olmayan biri degilimdir ama ne yaptıysam o pırıl pırıl hep temiz ev düzenini yapamadım
Gün içinde enerjim hiç olmuyor hep yorgunum takviye ve kullansamda bir süre düzeliyor sonra yine basa6 sarıyor birde hiç ama hiç takdir edilmedim ailem vs tarafından hep bir kıyaslama bir karşılaştırma anneliğimi bile abimin hanımı ile kıyasladilar kadınlığımı kilolarımi temizligimi zayıflasam dahi bir şey buldular görüşmeyi olabildiğince hatta en az seviyeye indirdim ama hep yetememe sorunu yaşıyorum
Eşimin birşey dediği yok ama hani gecmisten gelen o eziklik hissi geçmiyor
Konstrasyon sürem çok kısa ama kitap okurken resim yaparken sevdiğim birşeyi izlerken bu durum yok
Evlerinizi nasıl tertemiz ve düzenli tutup kendi bakimlarinizi gezme tozma vs nasıl hallediyorsunuz
Ben kendime baksam evi düzenli tutsam kendime özel alan bırakmıyorum kendimle ilgilensem diğerlerini yapamıyorum
Dehb diye birşey duydum o olabilir mi emin degilim ama hangi bölüme gitmeliyim teşhis vs için
Komşularım ve arkadaşlarım hayır olması gerektiği kadar evinin düzeni pis değil derken yakın cevrem ailem çok pis buluyor
Bende öleyım. Bıde sureklı aglıyorum. Hiç bır şeye yetısemıyorum. Duzen sevıyorum. Ama bazen düzenlemekte ıstemıyorum. Hangı vıtamınlerıme baktırmsm gerek bılmıyorum.

İşte bu süpürgeyi ben anlamıyorum nasıl 2 3 günde 1 oluyor yere hiç mi bir şey dökülmüyot
Çocuklar büyüdü eşim aşırı titiz kendi işini kendi yapar genelde çok yorgun değilse mutfağı günlük süpürüyorum
Belli bir düzen oturttum çok şükür ama bazı günler çok yorgun oluyorum yada ağrılar müsade etmiyor ve işler birikiyor
Diğer yerleri gırgır la yapıyorum
Günlük TV ünitesi pencere pervazı onların tozunu vs alıyorum
Eğer birşey yiyecekse oğlum örtü ve tepsi veriyorum hem onları yiyor hem dizi vs izliyor yada genelde mutfakta yiyip içiyorum
Hemen bir şey döküldü diyelim anında gidip Süpürge yada gırgır ile hallediyorum

Çocuklar büyüdü eşim aşırı titiz mutfağı günlük süpürüyorum
Diğer yerleri gırgır la yapıyorum
Günlük TV ünitesi pencere pervazı onların tozunu vs alıyorum
Eğer birşey yiyecekse oğlum örtü ve tepsi veriyorum hem onları yiyor hem dizi vs izliyor yada genelde mutfakta yiyip içiyorum
Hemen bir şey döküldü diyelim anında gidip Süpürge yada gırgır ile hallediyorum
Bilmiyorum ya benim takıntılı olduğum tek konu Süpürge

Back
X