• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon mu tembellik mi yoksa başka bir sağlık sorunu mu ?

Bir işi bırakıp diğerini onu bırakıp öbürüne geçmek konsantrasyon eksikliği ,, odaklanma sorunu gibi duruyor.Plan yapmayı öğrenin panonuz olsun bugün yapılacak işler yazın bittikçe tık işareti koyun.İlk günden az işlerle başlayın, birden yüklenmeyin.... Tahlil yaptırın en azından o konuda içiniz rahat etsin....
Teşekkür ederim iyi bir öneri deneyeceğim ama her gün böyle değilim bazen dönem dönem oluyor teşekkür ederim

Ev işi yapmayı sevmiyorum yıllardır böyleyim bir türlü o evi paril paril olan kadınlardan olamadım
Mesela evde yapılacak bir yığın iş var ben öyle oturuyorum yada mutfağı toplarken salona salondan diğer odaya geçip birşey yapmamış olarak günü bitiyorum aslında sorumluluk sahibi olmayan biri degilimdir ama ne yaptıysam o pırıl pırıl hep temiz ev düzenini yapamadım
Gün içinde enerjim hiç olmuyor hep yorgunum takviye ve kullansamda bir süre düzeliyor sonra yine basa6 sarıyor birde hiç ama hiç takdir edilmedim ailem vs tarafından hep bir kıyaslama bir karşılaştırma anneliğimi bile abimin hanımı ile kıyasladilar kadınlığımı kilolarımi temizligimi zayıflasam dahi bir şey buldular görüşmeyi olabildiğince hatta en az seviyeye indirdim ama hep yetememe sorunu yaşıyorum
Eşimin birşey dediği yok ama hani gecmisten gelen o eziklik hissi geçmiyor
Konstrasyon sürem çok kısa ama kitap okurken resim yaparken sevdiğim birşeyi izlerken bu durum yok
Evlerinizi nasıl tertemiz ve düzenli tutup kendi bakimlarinizi gezme tozma vs nasıl hallediyorsunuz
Ben kendime baksam evi düzenli tutsam kendime özel alan bırakmıyorum kendimle ilgilensem diğerlerini yapamıyorum
Dehb diye birşey duydum o olabilir mi emin degilim ama hangi bölüme gitmeliyim teşhis vs için
Komşularım ve arkadaşlarım hayır olması gerektiği kadar evinin düzeni pis değil derken yakın cevrem ailem çok pis buluyor
Beni anlatmışsın canım
Bende bazen yaşıyorum bunu senin gibi uzun süreli değil ama bende de kısmen oluyor müzik açıyorum sevdiğim tarzda ve aklıma bana yapılan yanlışlar geliyor ben inadına temizliğe veriyorum kendimi ve hıncımı alıyorum yerlerden 😂 sonra bi bakmışım bitmiş.ama dediğin gibi zamanında eksik hissettirildiği için yetemediğini temiz olmadığı düşünüyor olabilirsin eminim çokta güzel düzenlidir evin kafana takma sakın ❤️

Bence bir tık tembellikten olabilir, düzen ve rutinlerin kurulmasıda bırakılmasıda çok zor. Ben ev işi ve düzen olaylarını minimalizim ile çözdüm. Düşündüm vakit dediğimiz şey değerli, ee kitap okuyacam puzzle yapacam, boya ıvır zıvırda seviyorum arka plana bi komedi dizisi açıp keyif yapacam bir yandan küçük çocuğum var onunla ilgilenmesi vs, bunlara bol vakit gerek (işte var tabi) bi yandanda temiz düzen istiyorum bunları bir araya getirince çözümü minimalist yaşamakta buldum.
Evinde kaç oda varsa al bi kağıda yaz, salon salondaki dolap vs ne varsa yani her gün bi odayı boşalt. 2 senedir elini sürmediğin ne varsa elden çıkart. Eşyalar az öz kalsın, sonra 20-30dklık ev işi listesi yap 10dk wc 10dk mutfak 10dk genel ortam. Ben böyle yapıyorum tık tık bitiyor, bi yerle saatlerce uğraşmıyorum.
Mesela mutfak ve wc temizlemeden kesinlikle yatmam, evi toplamadanda, bunuda bu rutin ile çözdüm. Sadece çamaşır ve ütü kısmını hiç sevmiyorum onlarıda eşime kitliyorum genelde 😄😄

Zannedersiniz 150 200 kiloyum 🥲😅 cortizon kullanımi ilaçlar vs kilo aldım keyfi değildi 88 kiloyum 162 boyundayım ve hergun 10 15 dk egzersiz ve günlük yürüyüş yapıyorum günlük yemeğimi vs yapıyorum
Şuan da okudugum 3 ayrı kitabım var kitap okuma grubundayim
El işi yapıyorum Bebek örgüleri dantel ve çit çit toka
Resim yapıyorum
Sonra yaşamayı severim 50 kilo iken de zaman zaman bu dikkat eksikliği yorgunluk durumunu yaşıyordum ara ara hayatımın markette reyon görevlisi olarak çalıştim 4 yıl
3 yıl sanayide LPG ve motor üzerine montaj da çalıştım
3 yıl bulaşıkcilik yaptım
Merdiven yıkadım temizlik yaptım
Dantel sattım
Yani hayatımı asalak gibi yaşamadım
Bu aralar rahatsızlığım nuksetti ve kendimi tükenmiş hissettim destek ve fikir almak istedim
Ama kilom yok tembellik yok git çalış yok
kocana iyi karılık yap
Sizin hiç mi modunuzun düştüğü yorulduğunuz zamanlar olmuyor
Hiç kolay şeyler yaşamadım 1 lira bile bulamadığım günler oldu ama kimseye para ver bana demedim gittim merdiven yıkadım yine aç bırakmadım evladımı da kendimi de
Hep hasta ve kilolu değildim
Bende konulara yorum yazıyorum ama kimsenin dış görünüşe maddi gücüne karilik ve meselesine laf etmiyorum
Geçen akşam ansızın.misafirim geldi 2 saat içinde yemek tatlı çorba vs hepsini hiç yardımsız yaptım
Esimde sağolsun evi silip süpürdü onlar gelmeden
Neden kadınlar olarak birbirimizi ezmek için uğraşıyoruz anlamıyorum

Ben temizlikcı tutsam mesela o gelene kadar ayıp olmasın dıye zaten evı temzılerım
Yanı alanlar nasıl alıyor ben hayret edıyorumbenım kafam almıyor o olayı
Vaktim ve canım kıymetli kuaföre gidince ayıp olmasın diye bıyıklarını alıyor musun zaten amaç gelenin ince iş yapması kapı cam silmesi kalkıp etrafın dağınıklığını toplatmıyoruz ya

Ben bluetooth kulaklikla podcast, komedi veya eski dizilerden falan acarim o sekilde islerimi hallederim yoksa ben de salonu yaparken mutfaga onu yaparken baska seye gecer dururum bu sekilde odaklanma oluyor tavsiye ederim

Bence bir tık tembellikten olabilir, düzen ve rutinlerin kurulmasıda bırakılmasıda çok zor. Ben ev işi ve düzen olaylarını minimalizim ile çözdüm. Düşündüm vakit dediğimiz şey değerli, ee kitap okuyacam puzzle yapacam, boya ıvır zıvırda seviyorum arka plana bi komedi dizisi açıp keyif yapacam bir yandan küçük çocuğum var onunla ilgilenmesi vs, bunlara bol vakit gerek (işte var tabi) bi yandanda temiz düzen istiyorum bunları bir araya getirince çözümü minimalist yaşamakta buldum.
Evinde kaç oda varsa al bi kağıda yaz, salon salondaki dolap vs ne varsa yani her gün bi odayı boşalt. 2 senedir elini sürmediğin ne varsa elden çıkart. Eşyalar az öz kalsın, sonra 20-30dklık ev işi listesi yap 10dk wc 10dk mutfak 10dk genel ortam. Ben böyle yapıyorum tık tık bitiyor, bi yerle saatlerce uğraşmıyorum.
Mesela mutfak ve wc temizlemeden kesinlikle yatmam, evi toplamadanda, bunuda bu rutin ile çözdüm. Sadece çamaşır ve ütü kısmını hiç sevmiyorum onlarıda eşime kitliyorum genelde 😄😄
Evet bu yazma ve liste fikrini bir arkadaş daha önerdi ise yarayabilir bencede teşekkür ederim

Zannedersiniz 150 200 kiloyum 🥲😅 cortizon kullanımi ilaçlar vs kilo aldım keyfi değildi 88 kiloyum 162 boyundayım ve hergun 10 15 dk egzersiz ve günlük yürüyüş yapıyorum günlük yemeğimi vs yapıyorum
Resim yapıyorum
Sonra yaşamayı severim 50 kilo iken de zaman zaman bu dikkat eksikliği yorgunluk durumunu yaşıyordum ara ara hayatımın markette reyon görevlisi olarak çalıştim 4 yıl
Dantel sattım
Bu aralar rahatsızlığım nuksetti ve kendimi tükenmiş hissettim destek ve fikir almak istedim
Ama kilom yok tembellik yok git çalış yok
kocana iyi karılık yap
Hiç kolay şeyler yaşamadım 1 lira bile bulamadığım günler oldu ama kimseye para ver bana demedim gittim merdiven yıkadım yine aç bırakmadım evladımı da kendimi de
Bende konulara yorum yazıyorum ama kimsenin dış görünüşe maddi gücüne karilik ve meselesine laf etmiyorum
Geçen akşam ansızın.misafirim geldi 2 saat içinde yemek tatlı çorba vs hepsini hiç yardımsız yaptım
Ya beybi bu açıklamayı neden yapıyosun takma bile ya, bal dök yala evi olanında belki başka yerden eksiği var. Benim bi arkadaşım var evde her şey jilet gibidir bir sürüde eşyalar süsler biblolalar saatlerce evini temizler, en iyi bildiği konular çamaşır suyu markaları hangi leke nasıl çıkar başkada şey konuşamazsın yani. Birikimi bu kadar😄

Resim yapıyorum
Dantel sattım
Ama kilom yok tembellik yok git çalış yok kocana iyi karılık yap
Canım onlar seni ezmekten ziyade ne kadar mikemmel kusursuz özenilesi hayatlar yaşadıklarını anlatmaya çalışıyor. Herkes manken gibi, herkes dehşet bakımlı, herkesin evi tertemiz.. yok öyle birşey.

Beni anlatmışsın canım
Bende bazen yaşıyorum bunu senin gibi uzun süreli değil ama bende de kısmen oluyor müzik açıyorum sevdiğim tarzda ve aklıma bana yapılan yanlışlar geliyor ben inadına temizliğe veriyorum kendimi ve hıncımı alıyorum yerlerden 😂 sonra bi bakmışım bitmiş.ama dediğin gibi zamanında eksik hissettirildiği için yetemediğini temiz olmadığı düşünüyor olabilirsin eminim çokta güzel düzenlidir evin kafana takma sakın ❤️
Panik atak ve ya anksiyete bozukluğu olan insanlarda bu durum bu tükenmişlik hissi olabiliyor canım ama sen çok özel bir kadınsın bunu bil ve kimsenin seni uzmesine izin verme

Panik atak ve ya anksiyete bozukluğu olan insanlarda bu durum bu tükenmişlik hissi olabiliyor canım ama sen çok özel bir kadınsın bunu bil ve kimsenin seni uzmesine izin verme
Evet canım tedaviye başladım allahın izniyle geçicek çok teşekkür ederim beni anladığın için sende öyle çok güzel çok özelsin sakın üzülme❤️🌸

Back
X