• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon mu tembellik mi yoksa başka bir sağlık sorunu mu ?

Sisko ama gururlu

Hedefe doğru adım adım 💪🫰
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2020
3.958
9.945
158
Ev işi yapmayı sevmiyorum yıllardır böyleyim bir türlü o evi pırıl pırıl olan herşeye yetişen kadınlardan olamadım
Mesela evde yapılacak bir yığın iş var ben öyle oturuyorum yada mutfağı toplarken salona salondan diğer odaya geçip birşey yapmamış olarak günü bitiyorum aslında sorumluluk sahibi olmayan biri degilimdir ama ne yaptıysam o pırıl pırıl hep temiz ev düzenini yapamadım
Gün içinde enerjim hiç olmuyor hep yorgunum takviye ve kullansamda bir süre düzeliyor sonra yine basa6 sarıyor birde hiç ama hiç takdir edilmedim ailem vs tarafından hep bir kıyaslama bir karşılaştırma anneliğimi bile abimin hanımı ile kıyasladilar kadınlığımı kilolarımi temizligimi zayıflasam dahi bir şey buldular görüşmeyi olabildiğince hatta en az seviyeye indirdim ama hep yetememe sorunu yaşıyorum
Eşimin birşey dediği yok ama hani gecmisten gelen o eziklik hissi geçmiyor
Konstrasyon sürem çok kısa ama kitap okurken resim yaparken sevdiğim birşeyi izlerken bu durum yok
Evlerinizi nasıl tertemiz ve düzenli tutup kendi bakimlarinizi gezme tozma vs nasıl hallediyorsunuz
Ben kendime baksam evi düzenli tutsam kendime özel alan bırakmıyorum kendimle ilgilensem diğerlerini yapamıyorum
Dehb diye birşey duydum o olabilir mi emin degilim ama hangi bölüme gitmeliyim teşhis vs için
Komşularım ve arkadaşlarım hayır olması gerektiği kadar evinin düzeni pis değil derken yakın cevrem ailem çok pis buluyor

Son düzenleme:
Ev işi yapmayı sevmiyorum yıllardır böyleyim bir türlü o evi paril paril olan kadınlardan olamadım
Mesela evde yapılacak bir yığın iş var ben öyle oturuyorum yada mutfağı toplarken salona salondan diğer odaya geçip birşey yapmamış olarak günü bitiyorum aslında sorumluluk sahibi olmayan biri degilimdir ama ne yaptıysam o pırıl pırıl hep temiz ev düzenini yapamadım
Gün içinde enerjim hiç olmuyor hep yorgunum takviye ve kullansamda bir süre düzeliyor sonra yine basa6 sarıyor birde hiç ama hiç takdir edilmedim ailem vs tarafından hep bir kıyaslama bir karşılaştırma anneliğimi bile abimin hanımı ile kıyasladilar kadınlığımı kilolarımi temizligimi zayıflasam dahi bir şey buldular görüşmeyi olabildiğince hatta en az seviyeye indirdim ama hep yetememe sorunu yaşıyorum
Konstrasyon sürem çok kısa ama kitap okurken resim yaparken sevdiğim birşeyi izlerken bu durum yok
Evlerinizi nasıl tertemiz ve düzenli tutup kendi bakimlarinizi gezme tozma vs nasıl hallediyorsunuz
Ben kendime baksam evi düzenli tutsam kendime özel alan bırakmıyorum kendimle ilgilensem diğerlerini yapamıyorum
Dehb diye birşey duydum o olabilir mi emin degilim ama hangi bölüme gitmeliyim teşhis vs için
Komşularım ve arkadaşlarım hayır olması gerektiği kadar evinin düzeni pis değil derken yakın cevrem ailem çok pis buluyor
Geçenlerde buna benzer bir durumla ilgili video izlemiştim. Her gün aynı saatte 10 dk.lik iş yaparak bir düzen oturmuştu video sahibi. Kronometreyi açıp başlıyordu yapmaya, süre bittiğinde de ister istemez yarım kalan işi tamamlıyordu. Böyle birşey deneseniz yavaş yavaş atlatır mısınız acaba..

Geçenlerde buna benzer bir durumla ilgili video izlemiştim. Her gün aynı saatte 10 dk.lik iş yaparak bir düzen oturmuştu video sahibi. Kronometreyi açıp başlıyordu yapmaya, süre bittiğinde de ister istemez yarım kalan işi tamamlıyordu. Böyle birşey deneseniz yavaş yavaş atlatır mısınız acaba..
Videoyu bulabilirseniz bana atabilir misiniz

Neler izliyor yada dinliyorsunuz çok teşekkür ederim yaa 🙂yine eleştiri alacağım diye korka korka açmıştım konuyu
İnsanız yaa her anımız bir değil bazen erinebiliriz ya da çoğunlukla da erinebiliriz 🤣 ben Avrupa Yakası, Deniz Yıldızı gibi olay örgüsü olan zihni oyalayıcı dizi açar izlerim genelde

ben de uzun süre tam anlattığınız gibiydim. daha sonra kendime kural koydum. en azından şunu yapayım sonra kahve içeyim diye diye. daha sonra düzen oturunca istemsiz gözüne batmaya başlıyor zaten yapmaya başlıyorsun
Ha evet bir de o var
İşin sonunda kendini kahve-çay içerek ödüllendiriyorsun
Bu iş bitsin kendime yorgunluk kahvesi yapacağım gibi
O da motive ediyor

Ben onceden mısafır gelcegı gunun gecesınde bütün tülleri yıkar bütün nevresım koltuk ortusu varsa hepsını yıkardım. En az 5 ceşitte ıkramlık yapar onlar gelene kadar temızlık yapardım.
Eve gırdıgınde bır toz goremezsın
Bendekıde esyalar hıc kullanılmamış gıbı olacak psıkoljısı var oyle temız .yoksa temız degıller..
Ama son bıkac senedır hıcbısey yapasım gelmıyor
Debh bende cok goruyorum tamda oyum yanı ..
Bende na yapacagımı bılmıyorum
Mısafır geldıgınde bal dök yala olan evım günlük rutınde aksamları herzaman bulaşıgı bırakırım mesela.
Bene bunu bır turlu anlamıyorum bu mıllet nasıl mutfagı tertemız bırakıp yatıyor
Cok hamurısı ve saglıksız beslendıgımden galıba yemgı yıyınce bana bır rehavet cokuyor
Kesınlıkle o mutfağı toplayamıyorum

İnsanız yaa her anımız bir değil bazen erinebiliriz ya da çoğunlukla da erinebiliriz 🤣 ben Avrupa Yakası, Deniz Yıldızı gibi olay örgüsü olan zihni oyalayıcı dizi açar izlerim genelde
Ben de TLC deki temizlik hastalarının videolarını açıp öyle başlıyordum temizliğe. Bu da işe yarıyor:)

ben eski dizi bağımlısıyım. yaprak dökümü, istanbullu gelin vs. cok da sarıyor tavsiye ederim 😂
Bende acıyorum tıktokta bı canlı yayın. Kadınlar mutfakta bıseyler yapıyor. Sacma sapan konusuyorlar dınlemıyorum ama onlar bak suan mıtfakta dıyorum ,yapılabılır yanı diyorum kendı kendımı gaza getırıyorım ..ne alakaysa🤣🤣

Ev işi yapmayı sevmiyorum yıllardır böyleyim bir türlü o evi paril paril olan kadınlardan olamadım
Yapmak zorunda mısın
Değilsin
Kocan ev pis olunca kendini suçlu hissediyor mu? Hayır.

Ama çalışmıyorsan çalışmak zorundasın.

Back
X