• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon mu tembellik mi yoksa başka bir sağlık sorunu mu ?

Ev işi yapmayı sevmiyorum yıllardır böyleyim bir türlü o evi paril paril olan kadınlardan olamadım
Mesela evde yapılacak bir yığın iş var ben öyle oturuyorum yada mutfağı toplarken salona salondan diğer odaya geçip birşey yapmamış olarak günü bitiyorum aslında sorumluluk sahibi olmayan biri degilimdir ama ne yaptıysam o pırıl pırıl hep temiz ev düzenini yapamadım
Gün içinde enerjim hiç olmuyor hep yorgunum takviye ve kullansamda bir süre düzeliyor sonra yine basa6 sarıyor birde hiç ama hiç takdir edilmedim ailem vs tarafından hep bir kıyaslama bir karşılaştırma anneliğimi bile abimin hanımı ile kıyasladilar kadınlığımı kilolarımi temizligimi zayıflasam dahi bir şey buldular görüşmeyi olabildiğince hatta en az seviyeye indirdim ama hep yetememe sorunu yaşıyorum
Eşimin birşey dediği yok ama hani gecmisten gelen o eziklik hissi geçmiyor
Konstrasyon sürem çok kısa ama kitap okurken resim yaparken sevdiğim birşeyi izlerken bu durum yok
Evlerinizi nasıl tertemiz ve düzenli tutup kendi bakimlarinizi gezme tozma vs nasıl hallediyorsunuz
Ben kendime baksam evi düzenli tutsam kendime özel alan bırakmıyorum kendimle ilgilensem diğerlerini yapamıyorum
Dehb diye birşey duydum o olabilir mi emin degilim ama hangi bölüme gitmeliyim teşhis vs için
Komşularım ve arkadaşlarım hayır olması gerektiği kadar evinin düzeni pis değil derken yakın cevrem ailem çok pis buluyor
Depresyon olabilir belki de. Psikiyatriye gitmenizi öneririm eğer dehb varsa da testlerle belli olur sanırım emin değilim. Ben temizlik yapmayı seviyorum roman havası ya da eğlenceli oynak şarkılar açıyorum evi süpürüyorum, toz alıyorum, camsil ile aynaları camları siliyorum, sleepy ıslak mendil ile mutfak dolaplarını siliyorum vs. Bir de bu işimi halledeyim de sonra şunu yapayım diyorum kendime.

İnşallah bulabilirim bakicam. Çok analiz falan yoktu zaten, sadece zinciri kırma gibi bir şey..
Çok teşekkür ederim 🥰🌹
Depresyon olabilir belki de. Psikiyatriye gitmenizi öneririm eğer dehb varsa da testlerle belli olur sanırım emin değilim. Ben temizlik yapmayı seviyorum roman havası ya da eğlenceli oynak şarkılar açıyorum evi süpürüyorum, toz alıyorum, camsil ile aynaları camları siliyorum, sleepy ıslak mendil ile mutfak dolaplarını siliyorum vs. Bir de bu işimi halledeyim de sonra şunu yapayım diyorum kendime.
Sürekli aynı düzeni sağlayabiliyorsunuzdur o hâlde masallah diyeyim ben nereden başlayacağmi bilemiyorum bazen kafam donup kalıyor mutfağı temizleme niyeti ile başlayıp kendimi çocuk odasında bulabiliyorum 😅

Ev işi yapmayı sevmiyorum yıllardır böyleyim bir türlü o evi paril paril olan kadınlardan olamadım
Mesela evde yapılacak bir yığın iş var ben öyle oturuyorum yada mutfağı toplarken salona salondan diğer odaya geçip birşey yapmamış olarak günü bitiyorum aslında sorumluluk sahibi olmayan biri degilimdir ama ne yaptıysam o pırıl pırıl hep temiz ev düzenini yapamadım
Gün içinde enerjim hiç olmuyor hep yorgunum takviye ve kullansamda bir süre düzeliyor sonra yine basa6 sarıyor birde hiç ama hiç takdir edilmedim ailem vs tarafından hep bir kıyaslama bir karşılaştırma anneliğimi bile abimin hanımı ile kıyasladilar kadınlığımı kilolarımi temizligimi zayıflasam dahi bir şey buldular görüşmeyi olabildiğince hatta en az seviyeye indirdim ama hep yetememe sorunu yaşıyorum
Konstrasyon sürem çok kısa ama kitap okurken resim yaparken sevdiğim birşeyi izlerken bu durum yok
Evlerinizi nasıl tertemiz ve düzenli tutup kendi bakimlarinizi gezme tozma vs nasıl hallediyorsunuz
Ben kendime baksam evi düzenli tutsam kendime özel alan bırakmıyorum kendimle ilgilensem diğerlerini yapamıyorum
Dehb diye birşey duydum o olabilir mi emin degilim ama hangi bölüme gitmeliyim teşhis vs için
Komşularım ve arkadaşlarım hayır olması gerektiği kadar evinin düzeni pis değil derken yakın cevrem ailem çok pis buluyor
Salın gitsin o kadar üzmeyin kendinizi. Bunu dememin sebebi sizde bir mükemmeliyetçilik seziyorum. Mükemmeliyetçi olduğunuz için de gözünüzde büyüyor ve bu sefer hiç yapmıyorsunuz gibi. Bu da depresyona yol açıyor. Ya da bende öyle mesela. Ben de çok "tembel" biriyim. 2 haftada bir eve bir yardımcı çağırıyorum, ben öyle çözüm buldum ama eşim çok dağınık ve arkasını toplamaz. Mutfakta bir şey yapar mutfak batar vs. yere bir şey döker, o öyle kalır.
Şu 5 dakika kuralı işinize yarayabilir: bir işi yapmak 5 dakika veya daha az zamanınızı alacaksa o işi hemen yapın. Mesela lavaboyu silmek olabilir, bir çekmecenin içini düzenlemek, salonda bir köşeyi toplamak, mutfak tezgahını silmek sehpaların tozunu almak gibi gibi. Öyle 5 dakikalık küçük parçalara ayırırsanız gözünüzde o kadar büyümez.

Ben de Tlc programlarını çok severim. Özellikle mutfağı temizlerken telefonda mutlaka bir video döner benim rutinim oldu artık 😆
Tlc de ağır yaşamlar ağır kardeşler temizlik bağımlıları vs izliyorum anime yi çok severim birde Harry Potter ve Karayip korsanları

Çok teşekkür ederim 🥰🌹

Sürekli aynı düzeni sağlayabiliyorsunuzdur o hâlde masallah diyeyim ben nereden başlayacağmi bilemiyorum bazen kafam donup kalıyor mutfağı temizleme niyeti ile başlayıp kendimi çocuk odasında bulabiliyorum 😅
Ama ben bekar ve aile evinde yaşayan biriyim, çalışmıyorum. Sizin gibi evli, çocuklu olsam evi her zaman temiz, düzenli tutmam mümkün değil.

Salın gitsin o kadar üzmeyin kendinizi. Bunu dememin sebebi sizde bir mükemmeliyetçilik seziyorum. Mükemmeliyetçi olduğunuz için de gözünüzde büyüyor ve bu sefer hiç yapmıyorsunuz gibi. Bu da depresyona yol açıyor. Ya da bende öyle mesela. Ben de çok "tembel" biriyim. 2 haftada bir eve bir yardımcı çağırıyorum, ben öyle çözüm buldum ama eşim çok dağınık ve arkasını toplamaz. Mutfakta bir şey yapar mutfak batar vs. yere bir şey döker, o öyle kalır.
Şu 5 dakika kuralı işinize yarayabilir: bir işi yapmak 5 dakika veya daha az zamanınızı alacaksa o işi hemen yapın. Mesela lavaboyu silmek olabilir, bir çekmecenin içini düzenlemek, salonda bir köşeyi toplamak, mutfak tezgahını silmek sehpaların tozunu almak gibi gibi. Öyle 5 dakikalık küçük parçalara ayırırsanız gözünüzde o kadar büyümez.
Evet malesef öyleyim 🥲 hastalığımin sebebi de buymuş herşey mükemmel olsun derken kendini ihmal etmişsin vücutta tepkiyi böyle vermiş demişti Dr um
Çok teşekkür ederim Kibar tutumunuz için size ve diğer arkadaşlara 🥰♥️

Ben de senin gibiyim ev işi hiç bitmiyor hele ufak çocukla cok zor. Arkada kriminal videolar açıyorum ya da eski sevdigim dizileri, yoksa zaman geçmiyor. Biraz daha hızlı yapmam lazım benim de elim yavaş :( DEHB için devlette psikiyatriye danisabilirsin.

Bu arada mutfağı gece yatmadan önceye bırakıyorum. Yoksa gündüz kendime zaman kalmıyor.

Ev hanımlarına çalış deyince küfretmiş gibi karşılık veriyorlar 🙈

İnşallah kocana layık bir ev hanımı olabilirsin ne diyim…
Ben size hakaret etmedim sadece tamam dedim sizce sorunum iş yada çalışmak mı ? Bunu mu sormuşum çalışan kadın temizlik yapmıyor mu böyle sorunlari olmuyor mu ki bende yıllarca çalıştım yani
Şuan sağlığım el vermiyor olamaz mı belli bir mesleğim ve diplomam yok lise mezunuyum ve inanın lise mezunu olanlar iş bulamıyor ki sağlık açısından şuan çalışqmam ki yokluk çekmiyorum eşimin ihtiyacı olursa yetemezse çalışırım da tüm yükü eşime yıkmam yani
Niye çalışmayan kadınlara böyle alt sınıf gibi bakılıyor onu anlamıyorum bende

Ev hanımı olmak aşağılanma sebebi mi sizin için? Kimseye de çalış! diyemezsiniz. Belki hasta, belki küçük çocuğu var, belki çok parası var, belki can-ı azizi çalışmak istemiyor. Evet ben kocama layık bir ev hanımıyım, kocam da bana layık bir erkek. Darısı başınıza 😏

Kilodan kaynaklı olabilir tembellik hali
Zayifken de vardı bu sorunlar eşimin yeğeni 110 kilo kızin evi tertemiz 3 küçük çocuğu var ve sürekli gezer kendine bakar evi hep temizdir kilo kaynaklı olduğunu zannetmiyorum ama teşekkür ederim şişko yazdım ama çok aşırı şişko değilim 😅🥲

Neden hakaret ediyorsunuz?! Size özel bir soru sormadım buraya konu açtım ve fikir almak istedim ama siz konumun dışında yorum yapıp üstüne hakaret cari alaycı bir tavir takıniyorsunuz
Ben kocamın kölesi değil hayat arkadaşiyim ilişkimizi bilmiyorsunuz yorum yapma hakkına sahip değilsiniz
Birşeyin eksikliğini hissetmiş olacaksınız ki egonuzu tatmin için bana hakaret etme yoluna gittiniz

Back
X