Depresyon nasıl geçer?

Turkuaz_Ruya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
36
-3
1
22
Yıllardır depresyonla mücadele ediyorum çok illet bir hastalık okuldan işten verimi başarıyı çok çok fazla düşürüyor eskiden sevdiğim aktivitelerden şimdi gram haz alamıyorum bazen ölmek istiyorum ilaç içtim bende pek faydası olmadı sizce ne yapabilirim teşekkürler

Yıllardır depresyonla mücadele ediyorum çok illet bir hastalık okuldan işten verimi başarıyı çok çok fazla düşürüyor eskiden sevdiğim aktivitelerden şimdi gram haz alamıyorum bazen ölmek istiyorum ilaç içtim bende pek faydası olmadı sizce ne yapabilirim teşekkürler
Doktora gidip düzenli tedavisini uygulayıp ilaçlarını doktor kontrolünde kullanıp doktor kontrolünde bırakıp iyileşmeyen hasta görmedim. Doktora gidebilirsiniz.

Depresyonun sebebi ne, seni mutsuz eden durumlar, yasanmisliklar, cevre etkisi, hayat sararin.
Sorunun dibine inmelisin.
birazda gayret etmelisin, depresyondayim deyip iylece bekleme.
Gayret et, gerekirse komple hayatini degistir.
En inemlisi kendi kendinin doktoru ol!

Depresyon ve anksiyete düşünsel çarpıtma problemleri bence. Kendim de anksiyete yaşıyorum dışardan hiç bir şey bilmeden konuşan biri gibi düşünmeyin beni. Bunları hastalık yapansa yanlış düşüncelerden kurtulamamak. Sürekli kendinizi değersiz görüp kendinize bunu söylediyseniz, başarısızım güzel değilim kimse beni sevmiyor bu hayatta hiç bir şey başarabildiğim yok, ben onu başaramam vs vs böyle düşündükçe depresyona giriliyor. Çözümü de bu düşüncelerin aslında ne kadar yanlış olduğunu fark etmek. İlaç ile destekleyebilirsiniz daha kolaylaştırmak için bu süreci. David Burns’ün iyi hissetmek kitabını çok çok öneririm ❤️ Kendisi bir psikiyatrist, bilişsel davranışçı terapiyi bulmuş ve kitapta bunu size uygulatıyor... kitabında sadece ilaç alarak iyileşen atıyorum 10 kişiden 4 kişi varsa bu terapi ile 10 kişiden 9unun iyileştiğini de belirtiyor.
Genetik olarak olumsuz düşünmeye yatkın olabilirsiniz ama bu şekilde çözebileceğiniiz düşünüyorum en en kötü ihtimalle yıllar sonra yine karşınıza çıkar, yine aynı şekilde ilerlersiniz 🙏🏻

İlaç başlaman gerek psikiyatriste git

Doktorunuzla irtibatı ve tedaviyi asla kesmeyin...ilaçlarınızı düzenli kullanın.Bunun yani sıra timüs bölgesine hacamat öneririm ..gerçekten müthiş bir rahatlama sağlıyor..
Birde şu sıralar depresyonda olmayan yoktur zaten kendinize bu kadar yüklemeyin

Merhaba konunuza kayıtsız kalamadim. Instagram da @bircanyildirim_ mutlaka takip edin. Kendisi 25 yıllık sosyolog psikolog ve aile danışmanı. Yok böyle bir kadin diyor ve susuyorum. Ve hiç ücret almadan yapıyor . Ben onunla çok şey başardım 3 yıldır takip ediyorum canlı yayınlarını . Yok böyle bir huzur. Mutlaka bakın. Kimler kimler şifa buldu. Ne depresyonda olanlar ilaç kullananlar ilaçlarını bıraktı. Mutlaka bakin

Drunla tekrar görüş melisin
İlacını değiştirir belki
Spor serotonin ve endırfin salgılanmasını saglıyormuş
Koşmayı veya yürümeyi dene
Hobi bul. Dikiş örgü ne istersen.
Enstrüman dene. Kalimba al mesela fiyatları uygun cok da tatlı sesi var.
Aklıma ilk gelen bunlar

Bir de ben bunalınca mutlu günlerimin filmlerini izlerim. Mesela be zaman süper baba seyretsem ortaokul yıllarıma dönerim.

Depresyon ve anksiyete düşünsel çarpıtma problemleri bence. Kendim de anksiyete yaşıyorum dışardan hiç bir şey bilmeden konuşan biri gibi düşünmeyin beni. Bunları hastalık yapansa yanlış düşüncelerden kurtulamamak. Sürekli kendinizi değersiz görüp kendinize bunu söylediyseniz, başarısızım güzel değilim kimse beni sevmiyor bu hayatta hiç bir şey başarabildiğim yok, ben onu başaramam vs vs böyle düşündükçe depresyona giriliyor. Çözümü de bu düşüncelerin aslında ne kadar yanlış olduğunu fark etmek. İlaç ile destekleyebilirsiniz daha kolaylaştırmak için bu süreci. David Burns’ün iyi hissetmek kitabını çok çok öneririm ❤️ Kendisi bir psikiyatrist, bilişsel davranışçı terapiyi bulmuş ve kitapta bunu size uygulatıyor... kitabında sadece ilaç alarak iyileşen atıyorum 10 kişiden 4 kişi varsa bu terapi ile 10 kişiden 9unun iyileştiğini de belirtiyor.
Genetik olarak olumsuz düşünmeye yatkın olabilirsiniz ama bu şekilde çözebileceğiniiz düşünüyorum en en kötü ihtimalle yıllar sonra yine karşınıza çıkar, yine aynı şekilde ilerlersiniz 🙏🏻
Kitaba başlamayı düşünüyorum. Sizce yöntemler işe yarar mı faydasını gördünüz mü? 😊

Benimde yaşadığım bazı sorunlardan dolayı zaman zaman yaşadığım durum ve şuan yine yaşıyorum zorlada olsa yürüyüş yapıyorum ve desteksiz aşamıcama kanaat getirdim psikoloğuma gidicem Allah şifa versin hepimize çok zor bi durum 😔

Back
X