Depresyon ve anksiyete düşünsel çarpıtma problemleri bence. Kendim de anksiyete yaşıyorum dışardan hiç bir şey bilmeden konuşan biri gibi düşünmeyin beni. Bunları hastalık yapansa yanlış düşüncelerden kurtulamamak. Sürekli kendinizi değersiz görüp kendinize bunu söylediyseniz, başarısızım güzel değilim kimse beni sevmiyor bu hayatta hiç bir şey başarabildiğim yok, ben onu başaramam vs vs böyle düşündükçe depresyona giriliyor. Çözümü de bu düşüncelerin aslında ne kadar yanlış olduğunu fark etmek. İlaç ile destekleyebilirsiniz daha kolaylaştırmak için bu süreci. David Burns’ün iyi hissetmek kitabını çok çok öneririm

Kendisi bir psikiyatrist, bilişsel davranışçı terapiyi bulmuş ve kitapta bunu size uygulatıyor... kitabında sadece ilaç alarak iyileşen atıyorum 10 kişiden 4 kişi varsa bu terapi ile 10 kişiden 9unun iyileştiğini de belirtiyor.
Genetik olarak olumsuz düşünmeye yatkın olabilirsiniz ama bu şekilde çözebileceğiniiz düşünüyorum en en kötü ihtimalle yıllar sonra yine karşınıza çıkar, yine aynı şekilde ilerlersiniz