Merhaba arkadaşlar.
36 yaşında bir çocuk annesiyim. 5 yıldan fazladır ilerlemiş depresyon ve ilerlemiş anksiyete problemlerim var. Genel olarak hayattan hiç keyif almıyorum zaten. Kafamı sürekli kurcalayan bir sorun var ve 5 senedir çözümlenemedi. Hayatım bu olaydan öncesi ve sonrası diye 2 ye ayrıldı resmen. Ve maddi olarakta beni çıkmaza soktub bu olay. Hem maddi hem manevi tükendim.
Temizliğime elimden geldiğince dikkat ederim. Eskiden makyaj yapardım onu da bıraktım. Saçımı duzlestirirdim onu da bıraktım. Bugün saclarimi alttan öyle bir toplayıp taramadigimi ve kenarı sökülmüş elbiseyle işe geldiğimi görünce kendime acıdım resmen.
Is yerindeki kızlara bakıyorum çiçek gibiler. Bende önceden öyleydim.
Hayatimin kontrolünü kaybettim ve elime alamıyorum.
Yeni kıyafetler alamıyorum bütçe ayıramam şu an ona. Manikür pedikür hak getire. Saclarimi doğumdan sonra ombre yaptırırim diyordum çocuk 5 yaşında ne ombre ne ışıltı attırdım.
Hayatım işe gelmek ev işi yemek bulasik sadece.
Hiç birsey yapmayıp sadece yatmak istiyorum. Ama olduğum benden de mutlu değilim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ilk adımı nasıl atayım ?
Teşekkür ederim. Sabahları ilk işim balkona çıkmak evet ama kahve ve sigara içmeyeGeçmiş olsun öncelikle
Hepimiz böyle dönemler geçiriyoruz bende yaşadım depresyon ilaveten sürmenaj
Yürüyerek başlayın derim, yürümek dopamin seviyesini arttırıyor ilaveten kahvenin yanında falan bir parça bitter çikolata
Sabah uyandığınızda nefes egzersizleri yapın bana çok iyi gelmişti, hala yapıyorum ara ara, balkona çıkın 10 a kadar sayarak yavaş yavaş nefes alın 3-4 sn tutun ve yine 10 a kadar sayarak yavaş yavaş bırakın.
Hafta sonu her işi bırakıp bir kuaföre gidin, saçınıza şekil verdirin, manikür pedikür yaptırın sonra kendinize bir kahve ısmarlayın. Alış veriş giyim yavaş yavaş ilerleyin. Her ay bir iki parça yeni bir şey katın dolabınıza çok pahalı olmasına gerek yok.
Geceleri uyku rutini uygulayın, yatmadan duş alın, yüzünüzü temizleyip bir nemlendirici sürün, yatağa mutlu girin
Ev,iş, çocuk, sorumluluk, hayat pahalılığı bunların hepsi çok zor ama bir ömrümüz var sadece. Geçirmiş biri olarak şunu diyebilirim depresyonun üzerine gidin, onu kabullenip yaşam şekliniz haline gelmesine, daha derine gitmesine izin vermeyin. Durumu doktorunuzla da paylaşın belki ilave bir tedavi ya da terapi seçeneği sunar. Hayat sizin ona sahip çıkın giden günler geri gelmiyor
Teşekkür ederim. Sabahları ilk işim balkona çıkmak evet ama kahve ve sigara içmeye
Trendyoldan bir kaç parça bluz bakıyorum. Pantolonum çok ama üzerine giyecek birsey yok onu ayarlamam lazım. 2 parça alacağım bu ay.
Merhaba arkadaşlar.
36 yaşında bir çocuk annesiyim. 5 yıldan fazladır ilerlemiş depresyon ve ilerlemiş anksiyete problemlerim var. Genel olarak hayattan hiç keyif almıyorum zaten. Kafamı sürekli kurcalayan bir sorun var ve 5 senedir çözümlenemedi. Hayatım bu olaydan öncesi ve sonrası diye 2 ye ayrıldı resmen. Ve maddi olarakta beni çıkmaza soktub bu olay. Hem maddi hem manevi tükendim.
Temizliğime elimden geldiğince dikkat ederim. Eskiden makyaj yapardım onu da bıraktım. Saçımı duzlestirirdim onu da bıraktım. Bugün saclarimi alttan öyle bir toplayıp taramadigimi ve kenarı sökülmüş elbiseyle işe geldiğimi görünce kendime acıdım resmen.
Is yerindeki kızlara bakıyorum çiçek gibiler. Bende önceden öyleydim.
Hayatimin kontrolünü kaybettim ve elime alamıyorum.
Yeni kıyafetler alamıyorum bütçe ayıramam şu an ona. Manikür pedikür hak getire. Saclarimi doğumdan sonra ombre yaptırırim diyordum çocuk 5 yaşında ne ombre ne ışıltı attırdım.
Hayatım işe gelmek ev işi yemek bulasik sadece.
Hiç birsey yapmayıp sadece yatmak istiyorum. Ama olduğum benden de mutlu değilim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ilk adımı nasıl atayım ?
Biriktirdiğim para da bir işe yaramıyor az önce bankadan geldim konut kredisi sadece 150 bin veriyorlarmış. Bizim lojmandan tahliye durumumuz var deprem bölgesinde olduğumuz için. Kendimizi sıkar 1 milyon kredi çekeriz 200- 300 de borç buluruz ev alırız biraz sıkışıp diyorduk. O hayallerde yarım kaldı.ben sizi birikim konularinizdan biliyorum
Aslında çok da güçlü ve istikrarlı duruyorsunuz
Mesela o kadar para biriktirmek yerine kendinize biraz ayirsaniz evi 1 sene geç alsanız ne olabilir ki sizden daha önemli mi
Gözünüzü karartin kuaförden başlayın
Sonra aynaya bakınca enerjiniz yükselir zaten sonra birkaç yeni kıyafet alırsınız mis olursunuz
Biriktirdiğim para da bir işe yaramıyor az önce bankadan geldim konut kredisi sadece 150 bin veriyorlarmış. Bizim lojmandan tahliye durumumuz var deprem bölgesinde olduğumuz için. Kendimizi sıkar 1 milyon kredi çekeriz 200- 300 de borç buluruz ev alırız biraz sıkışıp diyorduk. O hayallerde yarım kaldı.
Zaten daha 100 bin bile biriktirememisiz.
Senin neyine saç baş bakım diyorum kendime..
Artık güçlü olmak istemiyorum sadece huzurlu olmak istiyorum çok yoruldum..
O allahin belasi olay olmasaydı şimdi evimde vardı güzel bir arabamda. Kahroluyorum..kahroluyorum..
Kusura bakmayın içimi döktüm biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?