Depresyon ve bakımsız olmak

24201806

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2022
247
298
23
37
Merhaba arkadaşlar.
36 yaşında bir çocuk annesiyim. 5 yıldan fazladır ilerlemiş depresyon ve ilerlemiş anksiyete problemlerim var. Genel olarak hayattan hiç keyif almıyorum zaten. Kafamı sürekli kurcalayan bir sorun var ve 5 senedir çözümlenemedi. Hayatım bu olaydan öncesi ve sonrası diye 2 ye ayrıldı resmen. Ve maddi olarakta beni çıkmaza soktub bu olay. Hem maddi hem manevi tükendim.
Temizliğime elimden geldiğince dikkat ederim. Eskiden makyaj yapardım onu da bıraktım. Saçımı duzlestirirdim onu da bıraktım. Bugün saclarimi alttan öyle bir toplayıp taramadigimi ve kenarı sökülmüş elbiseyle işe geldiğimi görünce kendime acıdım resmen.
Is yerindeki kızlara bakıyorum çiçek gibiler. Bende önceden öyleydim.
Hayatimin kontrolünü kaybettim ve elime alamıyorum.
Yeni kıyafetler alamıyorum bütçe ayıramam şu an ona. Manikür pedikür hak getire. Saclarimi doğumdan sonra ombre yaptırırim diyordum çocuk 5 yaşında ne ombre ne ışıltı attırdım.
Hayatım işe gelmek ev işi yemek bulasik sadece.
Hiç birsey yapmayıp sadece yatmak istiyorum. Ama olduğum benden de mutlu değilim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ilk adımı nasıl atayım ?

Farketmekle başlamışsınız zaten bu iyi bir şey.
Akşamları yürüyüşe çıkın inanılmaz motive ediyor dinç hissediyorsunuz.
Yeniden saçlarınıza bakmaya başlayın, hafif makyajinizi yapın. Yeni kıyafet almak için biriktirin simdilik elinizdekileri değerlendirin. Eskileri satıp yenilere bütçe de yapabilirsiniz.
Manikür pediküre gidemiyorsanız kendiniz soft bir oje alıp sürün gayet bakımlı gösteriyor tırnakları.
Kendinize hedefler oluşturun şehirdeki müzeleri gezmek( haftada bir gün ücretsiz oluyorlar), ayda şu kadar kitap okumak vs.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun öncelikle
Hepimiz böyle dönemler geçiriyoruz bende yaşadım depresyon ilaveten sürmenaj
Yürüyerek başlayın derim, yürümek dopamin seviyesini arttırıyor ilaveten kahvenin yanında falan bir parça bitter çikolata
Sabah uyandığınızda nefes egzersizleri yapın bana çok iyi gelmişti, hala yapıyorum ara ara, balkona çıkın 10 a kadar sayarak yavaş yavaş nefes alın 3-4 sn tutun ve yine 10 a kadar sayarak yavaş yavaş bırakın.
Hafta sonu her işi bırakıp bir kuaföre gidin, saçınıza şekil verdirin, manikür pedikür yaptırın sonra kendinize bir kahve ısmarlayın. Alış veriş giyim yavaş yavaş ilerleyin. Her ay bir iki parça yeni bir şey katın dolabınıza çok pahalı olmasına gerek yok.
Geceleri uyku rutini uygulayın, yatmadan duş alın, yüzünüzü temizleyip bir nemlendirici sürün, yatağa mutlu girin
Ev,iş, çocuk, sorumluluk, hayat pahalılığı bunların hepsi çok zor ama bir ömrümüz var sadece. Geçirmiş biri olarak şunu diyebilirim depresyonun üzerine gidin, onu kabullenip yaşam şekliniz haline gelmesine, daha derine gitmesine izin vermeyin. Durumu doktorunuzla da paylaşın belki ilave bir tedavi ya da terapi seçeneği sunar. Hayat sizin ona sahip çıkın giden günler geri gelmiyor

Öncelikle çalışıyormuşsun bütçem yok deme kendine gelmen lazım
Güzel bikaç parça alışveriş
Sonrasında kuaföre git boya kesim fön makyaj manikür pedikür
Sonrasında bi kahve ısmarla kendine ve iyi hissettiğini düşün

Bende 4 çocuktan sonra bahsettiğiniz gibi oldum ilk işim fazlalıklardan kurtulmak oldu sürekli evde çocuklarla olduğum için evin içinde hafif makyaj yapmaya başladım kıyafet konusunda ise ana renkler tercih ediyorum kombinlemek daha kolay oluyor.Lütfen silkelenin ve kendinize gelin tembellik tembelliği doğuruyor maalesef.Biraz gayret edin gerisi gelecektir

Teşekkür ederim. Sabahları ilk işim balkona çıkmak evet ama kahve ve sigara içmeye
Trendyoldan bir kaç parça bluz bakıyorum. Pantolonum çok ama üzerine giyecek birsey yok onu ayarlamam lazım. 2 parça alacağım bu ay.

kesinlikle farketmek en önemli adım.. bence sonra madem düz saç sdeviyorsnuz saçlarınızı düzleştirip makyaj yapmayla başlayın..
şayet ne zaman modum düşük olsa saç ve makyaj beni anında kendime getirir.. bir kaç gün üst üste yaptınız mı zaten makyajsız durmazsınız hemencik alışırsınız..
bu şekilde mod yükselince devamı gelir merk etmeyin

Sabahları aç karnına kahve içme çağımızın hastalığı maalesef, aç karnına sigara içmekte öyle (bende yapıyorum bazen)
Sabah ki kahveyi bir bardak limonlu suyla değiştirin, farkı göreceksiniz, sigara içiyorsanız zaten ekstra C vitaminine ihtiyacınız var demektir buradan başlayın. Bir de B ve D vitaminlerinize baktırın, ofis çalışanı olarak en aşina olduğum konudur, güneş görmediğimiz ve doğru dürüst beslenmeye de dikkat etmediğimiz için hep yerlerdedir o vitaminler. B12 min düştüğünü depresif halimden anlarım ben, bir tahlil yaptırın bu vitaminler de çok etkili depresyon konusunda

Eğer imkanınız varsa psikolojik destek alın. Online destek veren psikologlar var. Ücretleri de yüksek olmuyor. Eğer terapi desteği almayı düşünürseniz karşınızda ki kişinin mutlaka psikoloji bölümünü bitirmiş olmasına lütfen dikkat edin.

B12 için spirülina sirkesi ve magnezyum öneriyorum o yorgunluk halini silip atıyor. Ama magnezyum sitrat olmalı içinde. İkinciside depresyon geçirmiş biri olarak benim farkındalığım beden algım üzerindeydi. Beden algımızı o dönem kaybediyoruz. Düşük tempolu başlangıç seviyesinde yoga tavsiye ediyorum aaaa benim bacağım varmış falan oluyorsunuz. :) Çetin çetintaşın yogaya başlangıç videolarını tavsiye ederim. Bedeni çalıştırmak çok iyi. Şöyle düşünün paslanan bir makina var siz bu pası üflemek için önce bir makinayı çalıştırırsınız değil mi? İşte harekette böyle birşey.

Kendinize rutinler ve bir amaç oluşturun. Bir amaç için çabalamak insana acayip iyi geliyor. Misal veriyorum; spora başlayip istedigin forma girmeye çalışmak, 2023 yılı içinde okunacak kitap sayısı diye hedef koymak, haftanın belli günleri duzenli yürüyüş yapmak, eğer yükselmeye vs çalışıyorsanız herhangi bir sınava hazırlanmak gibi gibi bu örnekleri çoğaltabiliriz. Size iyi gelecek olan bir hedef secip ona baglanabilirsiniz, farklı rutinler depresyondan çıkmak için çok iyi gelmiştir bana hep

Bugün anlamissiniz iste tamda bugün başlayın,yeni şeyler alamasanizda dolabı dökün kombinleyin ,tamir ihtiyaçlarini terziye verin, sacinizi düzleştirmek zorunda değilsiniz, dalga verin köpükle,makyaj yapın yapabilirsiniz sizde rahatsizsiniz durumda. Bugün başlayabilirsiniz eldeki imkanlarla çiçek gibi olursunuz

Eski bir depresyon ve anksiyeti hastasi olarak benim yaptigim:
Kücük adimlar. Önce basit olaylari tekrar kazanmaliyiz. Sabah kalkip elimizi yüzümüzü yikayip nemlendirici sürmek ve sacimizi taramak bile büyük adim bu durumda. Full makyaji ilk unutun onu ilk adimlari rutin haline getirdikten sonra ele alirsiniz. Saclariniz fazla uzunsa kestirin. Ben agir gecen zamanlarda omuzuma kadar kestirdim, cünkü taramasi daha kolay. Makyaj konusunda sahsen kolay uygulanacak az ama kaliteli ürünler tercih ediyorum. ..Fondöten/kapatici.(benimkinde pudra oldugu icin ekstra kullanmama gerek yok). ...Allık. .... .. Maskara Ruj. Ilk adim da yeterli. Göz makyaji ve göz kalemi sonra gelir. Manikür ve Pediküre gelince ilk etapta kisa ve temiz olmasi yeterli. Türkiyede fiyatlari bilmiyorum, ama yaptirsaniz cabuk solan veya kirilmis görünen renkler yerine nude renkler tercih edin.
Kiyafet konusunda ilk etapta basit ama temiz ve düzgün kiyafet olmasina bakin. Zamanla ısıl îşıl da giyinmeye baslarsiniz.
Unutmayin depresyon sirasinda ve anksiyete sirasinda insan öz sevgisini ve öz bakimini kaybediyor. Bunlari önce geri kazanmak lazim. Ben hep söyle düsünürüm: Sevdiginiz bir insana davrandiginiz gibi davranin kendinize bir süre. Kendinize özel kahve yapin. Paraniz bir sürü yeni malzemeye yetmiyorsa bir tane begendiginiz birse alin kendinize. Bu ruj olabilir mesela.
Psikolojik destek aliyormusunuz bilmiyorum, ama psikolojinize iyi gelecek kitaplar ve videolar tüketin. Stres kaynagi diziler filmler ve programlardan uzak durun.
Cocugunuzla vakit gecirin. Buna ekstra büyük.bir caba sarf etmeden sadece sarilarak ve sevgi sözcükleri de paylasarak baslayabilirsiniz. Böyle konularda da kendinizi baski altina almayin. Kaliteli zaman gecirmek cok para veya etkinlikler gerektirmiyor. Cok gecmis olsun bu arada❤

En azından durumun farkındasınız ve adım atmak istiyorsunuz bu bile başlangıç aslında.
Her ay maaşınızdan bakım, giyim kuşam için bir birikim ayırın. Mesela gelecek ay saçınızı boyatın ve Brezilya fönü (eskiden böyleydi ismi, keratin bakımda da düz oluyormuş sanırım saçlar) çektirin. En azından her gün düzleştirmek ile uğraşmazsınız keyifsiz olduğunuzda. Saçınızı tarar çıkarsınız, gözünüze de güzel görünür mutlu olursunuz. Dolap gibi uygulamalarda temiz, güzel 2.el kıyafetler var, onlara bakıp daha çok çeşit alabilirsiniz. Akşamları çocuğu babaya bırakıp bi yürüyüşe çıkabilirsiniz, oksijen, yürümek motive ediyor insanı.

Ben de uzun depresif bir dönemden geçtim. Bazı şeyleri kafada halletmediğiniz sürece hiçbir şey çözüm olmuyor. Terapi falan da denedim, istediğim gibi verim alamadım. Hayattan vazgeçmiş durumdaydım. Hiçbir şey beni mutlu etmiyordu, çok tahammülsüzleşmiştim. Önce bunun farkına varmak gerek. Kendi eksilerimizi, mutsuzluğumuzun kaynağını bulmak, sonra onu nasıl düzelteceğimize yoğunlaşmamız gerekiyor. Ben bu süreçte herkesten uzaklaşmıştım bu bana iyi gelmedi. Herşeyi daha çok kafaya takmaya başladım. Yani yalnızlık dozunda iyi geliyor, fazlası kötüye sürükleyebilir. Ters giden her şeyi kenara bıraktım. Süreç kendi kendine işledi. Ben de bu arada spora başladım. Çok çooook iyi geldi. Hem vücudumun şekillenmesi çok iyi hissettirdi hem de üzerimdeki ölü toprağını attım, daha enerjik hissetmeye başladım. Yerimden kalkmaya üşenen ben sabah erkenden kalkıp gün boyu arı gibi koşturuyorum. Kendinizi asla ihmal etmeyin. Yalnızlaşmaktan ziyade mesafeli ilişkilerle kendimi toparladım. En azından içimdeki nefreti, kızgınlığı yendim. Umarım sizin için de herşey yoluna girer. Hayat hep inişli çıkışlı, her zaman yolunda gitmeyecek, o nedenle başa çıkmayı öğrenmemiz lazım

ben sizi birikim konularinizdan biliyorum
Aslında çok da güçlü ve istikrarlı duruyorsunuz
Mesela o kadar para biriktirmek yerine kendinize biraz ayirsaniz evi 1 sene geç alsanız ne olabilir ki sizden daha önemli mi
Gözünüzü karartin kuaförden başlayın
Sonra aynaya bakınca enerjiniz yükselir zaten sonra birkaç yeni kıyafet alırsınız mis olursunuz

Ilk saçlarınızi bi kestirin derim.yeme seklinize bi bakin enerjinizi somuren agir yiyecek yemeyin.bende daha yeni yeni makyaj yapmaya basladim bende bosanma surecinde iken acayip bırakmıştım son 1 yildir kilo verdim iyice toparladim .bi rimel birde ruj dudak nemlendiricisi bile iyi gelir hafif bi parfum sikin size iyigelen ve kolajen kremle yüzüm toparlandi bayagi sacinizi ihmal etmeyin kilo varsa onuda atin fazlaliklari saclarimi boyuyorum Ben kendim evde idare ediyoruz.bi tane tanigimiz vardi cocuktan sonra cok saldi kendini ben hep kizardim ona bende aynisini yasadim bi sure sonra hopp toparlan dedim

Biriktirdiğim para da bir işe yaramıyor az önce bankadan geldim konut kredisi sadece 150 bin veriyorlarmış. Bizim lojmandan tahliye durumumuz var deprem bölgesinde olduğumuz için. Kendimizi sıkar 1 milyon kredi çekeriz 200- 300 de borç buluruz ev alırız biraz sıkışıp diyorduk. O hayallerde yarım kaldı.
Zaten daha 100 bin bile biriktirememisiz.
Senin neyine saç baş bakım diyorum kendime..
Artık güçlü olmak istemiyorum sadece huzurlu olmak istiyorum çok yoruldum..
O allahin belasi olay olmasaydı şimdi evimde vardı güzel bir arabamda. Kahroluyorum..kahroluyorum..
Kusura bakmayın içimi döktüm biraz

Yaşadığınız hiç kolay bir şey değil ama hayattasınız ve aileniz de yanınızda bu çok güzel bir şey. Ufak değişiklikler yaparak da kendinizi iyi hissedebilirsiniz bir oje sürmek, saçınızı düzleştirmek gibi. Şu an indirim var 1-2 kıyafet de aldınız mı kendinizi iyi hissedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…