- 12 Temmuz 2022
- 562
- 380
- 23
Bu düzen böyle kalmayacak ya Elbet krediler açılacak bakın deprem oldu binlerce insanın da evi, arabasi her şeyi vardı şimdi ne kaldı bizzat şahit oldunuz bu yalan dünya için bu kadar hırsa gerek var mıBiriktirdiğim para da bir işe yaramıyor az önce bankadan geldim konut kredisi sadece 150 bin veriyorlarmış. Bizim lojmandan tahliye durumumuz var deprem bölgesinde olduğumuz için. Kendimizi sıkar 1 milyon kredi çekeriz 200- 300 de borç buluruz ev alırız biraz sıkışıp diyorduk. O hayallerde yarım kaldı.
Zaten daha 100 bin bile biriktirememisiz.
Senin neyine saç baş bakım diyorum kendime..
Artık güçlü olmak istemiyorum sadece huzurlu olmak istiyorum çok yoruldum..
O allahin belasi olay olmasaydı şimdi evimde vardı güzel bir arabamda. Kahroluyorum..kahroluyorum..
Kusura bakmayın içimi döktüm biraz
Bu arada özel bankalar 1 milyon civarında kredi veriyor, onu da değerlendirin derimBiriktirdiğim para da bir işe yaramıyor az önce bankadan geldim konut kredisi sadece 150 bin veriyorlarmış. Bizim lojmandan tahliye durumumuz var deprem bölgesinde olduğumuz için. Kendimizi sıkar 1 milyon kredi çekeriz 200- 300 de borç buluruz ev alırız biraz sıkışıp diyorduk. O hayallerde yarım kaldı.
O allahin belasi olay olmasaydı şimdi evimde vardı güzel bir arabamda. Kahroluyorum..kahroluyorum..
Bende oyleyim.Merhaba arkadaşlar.
36 yaşında bir çocuk annesiyim. 5 yıldan fazladır ilerlemiş depresyon ve ilerlemiş anksiyete problemlerim var. Genel olarak hayattan hiç keyif almıyorum zaten. Kafamı sürekli kurcalayan bir sorun var ve 5 senedir çözümlenemedi. Hayatım bu olaydan öncesi ve sonrası diye 2 ye ayrıldı resmen. Ve maddi olarakta beni çıkmaza soktub bu olay. Hem maddi hem manevi tükendim.
Temizliğime elimden geldiğince dikkat ederim. Eskiden makyaj yapardım onu da bıraktım. Saçımı duzlestirirdim onu da bıraktım. Bugün saclarimi alttan öyle bir toplayıp taramadigimi ve kenarı sökülmüş elbiseyle işe geldiğimi görünce kendime acıdım resmen.
Is yerindeki kızlara bakıyorum çiçek gibiler. Bende önceden öyleydim.
Hayatimin kontrolünü kaybettim ve elime alamıyorum.
Yeni kıyafetler alamıyorum bütçe ayıramam şu an ona. Manikür pedikür hak getire. Saclarimi doğumdan sonra ombre yaptırırim diyordum çocuk 5 yaşında ne ombre ne ışıltı attırdım.
Hayatım işe gelmek ev işi yemek bulasik sadece.
Hiç birsey yapmayıp sadece yatmak istiyorum. Ama olduğum benden de mutlu değilim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ilk adımı nasıl atayım ?
Son care onu değerlendireceğim sanırımBu arada özel bankalar 1 milyon civarında kredi veriyor, onu da değerlendirin derim
Eşimin işiyle ilgili bir durum. Mahkemeyle ilgili. Aynı durumda olup 1 senede olumlu sonuçlanan arkadaşları var. Birebir aynı durum yani neden farklı farklı sonuçlar çıkıyor biz butun davaları kaybediyoruz.Bizim dava 5 senedir sürüyor beni çok yıprattı bu durum.Bu düzen böyle kalmayacak ya Elbet krediler açılacak bakın deprem oldu binlerce insanın da evi, arabasi her şeyi vardı şimdi ne kaldı bizzat şahit oldunuz bu yalan dünya için bu kadar hırsa gerek var mı
Çocuğunuz güzel bir yuvaniz var parayı harcamak için kazanıyoruz bosverin gidin güzel bir cilt bakımı yaptırın saçlarınızı boyatip , kestirin
Ay sonunda para kalırsa birikim elbette yap yoksa bosver gitsin
Bu arada çok özel değilse ne yaşadığınızi paylaşmak isterseniz dertleşelim
Cocugum 20 gunlukken yasadigim bir travma. Hepsi üst üste geldi. Lohusa depresyonu vs. Eşimin işiyle alakalı.Merhaba bu 5 senelik dert ne ola ki? Sanırım çocuğunuz da 5 yaşında onla alakalı bir şey mi? Biraz göz attım yazdıklarınıza, ev almaksa eğer konu gerçekten kendinizi bu kadar üzdüğünüze değmez. Ekonomik olarak ülkece olağanüstü bir dönemden geçiyoruz, bazı şeyler kontrolümüz dışında olabiliyor bu konu da onlardan biri. Elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten biraz akışına bırakın derim. Siz iyi olun ki aileniz de iyi olsun. Konu başka bir şeyse kusura bakmayın anlatmak isterseniz konuşabiliriz.
Ben manikür ve pedikürü evde kendim yapıyorum, ilk zamanlar biz de eşimle sıkıntıdaydık o zaman öğrendim :) çok kolay birkaç yapmaya başlar. Kışım Kırmızı ve bordo yazın ise ışıltı soft pembe ve beyaz oje alırım. Makyaj malzemesi ise yavaş yavaş aldım ama temelde gözaltı kapatıcısı, rimel bile yeterli gelir. Gratisin kendi gözaltı kapatıcıso ucuz mesela, flormar nemlendirici çeşitleri çıkardı onlarda ekonomik öyle alabilirsiniz. Valla beyazlarım olmasına rağmen ben saçımı evde boyuyorum genelde seviyorum çoktan renkleri :) kuaföre kaç kere gittim ama istediğimi yapamıyor bir ay sonra onlara tekrar gitmek de bütçemi aşar ama gitsem giderim yani ama mesela keratin bakım yaptırıyorum en azından şekil vermem üç dakika ve gün boyu saç bozulmuyor:) alışveriş konusuna da yeni başladım valla al al bitmiyor gibi ama tarzınız oturmuştur. Bir iki parça üst almak bizi batırmaz siye düşünmeye çalışın. Ben de çok süslü değilimdir ama elimden geldiğince yapmaya çalışırım. Zaten yaptıkça yapasınız gelecektir:) özellikle ilk Alışveriş iç çamaşırı olsun gereksiz gibi gözüküyor ama bir takımda olsa alın bence :) kendine saygı o zaman başlıyor.Merhaba arkadaşlar.
36 yaşında bir çocuk annesiyim. 5 yıldan fazladır ilerlemiş depresyon ve ilerlemiş anksiyete problemlerim var. Genel olarak hayattan hiç keyif almıyorum zaten. Kafamı sürekli kurcalayan bir sorun var ve 5 senedir çözümlenemedi. Hayatım bu olaydan öncesi ve sonrası diye 2 ye ayrıldı resmen. Ve maddi olarakta beni çıkmaza soktub bu olay. Hem maddi hem manevi tükendim.
Temizliğime elimden geldiğince dikkat ederim. Eskiden makyaj yapardım onu da bıraktım. Saçımı duzlestirirdim onu da bıraktım. Bugün saclarimi alttan öyle bir toplayıp taramadigimi ve kenarı sökülmüş elbiseyle işe geldiğimi görünce kendime acıdım resmen.
Yeni kıyafetler alamıyorum bütçe ayıramam şu an ona. Manikür pedikür hak getire. Saclarimi doğumdan sonra ombre yaptırırim diyordum çocuk 5 yaşında ne ombre ne ışıltı attırdım.
Hiç birsey yapmayıp sadece yatmak istiyorum. Ama olduğum benden de mutlu değilim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ilk adımı nasıl atayım ?
Ne eksik hayatınızda ?Merhaba arkadaşlar.
Günümüzün en büyük sorunu tabi ki maddiyat eksik. Diyeceksiniz ki herkes aynı durumda. Ama ben bir olay yaşadım o olay olmasaydı kendi yanımızda kavrulur giderdik eşimle. Şimdiye evimi arabamı almıştım. Rahat bir hayatım olacaktı kısaca. Ben çalışan bir kadın olarak 6 senedir evime temizlik için kimseyi almadım, çocuğumu özel okula gönderme isteğim var yapamayacağım. Ben evlenirken gayet rahat olurum baba evinde çektim bundan sonra rahat ederim demiştim kendi kendime. Çünkü ben memurum. Eşim şu an asgari ücretin az bir miktar üstünde kazanıyor. Nerden baksan yarı yarıya bir maaş eksilmesi var eve giren.Ne eksik hayatınızda ?
Sorun nerede sizce ?
Onceliklee donem donem hepimizin basina bir takım olaylar geliyor, kocadan olmazsa aileden, yoksa işten.. hayat bir sekilde vuruyor.Günümüzün en büyük sorunu tabi ki maddiyat eksik. Diyeceksiniz ki herkes aynı durumda. Ama ben bir olay yaşadım o olay olmasaydı kendi yanımızda kavrulur giderdik eşimle. Şimdiye evimi arabamı almıştım. Rahat bir hayatım olacaktı kısaca. Ben çalışan bir kadın olarak 6 senedir evime temizlik için kimseyi almadım, çocuğumu özel okula gönderme isteğim var yapamayacağım. Ben evlenirken gayet rahat olurum baba evinde çektim bundan sonra rahat ederim demiştim kendi kendime. Çünkü ben memurum. Eşim şu an asgari ücretin az bir miktar üstünde kazanıyor. Nerden baksan yarı yarıya bir maaş eksilmesi var eve giren.
Mahkemeyle ilgili bir durumumuz var ve hakkımızın yendiğini düşünüyorum. Bütün öfkem buna aslında. Çünkü eşimle aynı şartlarda aynı durumda olan kişiler göreve döndü hemde 1 sene dolmadan. Ama biz 5 senedir bekliyoruz.
Belki mutluluğu tek bir olaya bağlamak yanlış gelecek çoğu insana ama ben bu durumu asamiyorum.
Kendimi evin hem kadını hem erkeği hissediyorum, cinsellik desen zaten açık konuşacağım 2 dakikada bitiyor. Eşimin sanki dert ortagiyim gibi hissediyorum. Bir de az önce ev durumundan falan bahsettim yine. İşin gücün para dedi. Senin durumundan dolayı ben bu haldeyim nasıl olmamı bekliyorsun. Demedim..
Siyasi olaylar yüzünden eşiniz bir engel yedi o sebeple mesleğe mi dönemiyorGünümüzün en büyük sorunu tabi ki maddiyat eksik. Diyeceksiniz ki herkes aynı durumda. Ama ben bir olay yaşadım o olay olmasaydı kendi yanımızda kavrulur giderdik eşimle. Şimdiye evimi arabamı almıştım. Rahat bir hayatım olacaktı kısaca. Ben çalışan bir kadın olarak 6 senedir evime temizlik için kimseyi almadım, çocuğumu özel okula gönderme isteğim var yapamayacağım. Ben evlenirken gayet rahat olurum baba evinde çektim bundan sonra rahat ederim demiştim kendi kendime. Çünkü ben memurum. Eşim şu an asgari ücretin az bir miktar üstünde kazanıyor. Nerden baksan yarı yarıya bir maaş eksilmesi var eve giren.
Mahkemeyle ilgili bir durumumuz var ve hakkımızın yendiğini düşünüyorum. Bütün öfkem buna aslında. Çünkü eşimle aynı şartlarda aynı durumda olan kişiler göreve döndü hemde 1 sene dolmadan. Ama biz 5 senedir bekliyoruz.
Belki mutluluğu tek bir olaya bağlamak yanlış gelecek çoğu insana ama ben bu durumu asamiyorum.
Kendimi evin hem kadını hem erkeği hissediyorum, cinsellik desen zaten açık konuşacağım 2 dakikada bitiyor. Eşimin sanki dert ortagiyim gibi hissediyorum. Bir de az önce ev durumundan falan bahsettim yine. İşin gücün para dedi. Senin durumundan dolayı ben bu haldeyim nasıl olmamı bekliyorsun. Demedim..
Valla biz kadınlar hep beraber toplanıp iyi bir psikoloğa gidelim yada şebeke sularına antidepresan katılsın. Bizi maalesef başka birşey paklamazMerhaba arkadaşlar.
10 yıldır kiradayım sanırım ölene kadar kirada yasayacagım bu gidisle.Biriktirdiğim para da bir işe yaramıyor az önce bankadan geldim konut kredisi sadece 150 bin veriyorlarmış. Bizim lojmandan tahliye durumumuz var deprem bölgesinde olduğumuz için. Kendimizi sıkar 1 milyon kredi çekeriz 200- 300 de borç buluruz ev alırız biraz sıkışıp diyorduk. O hayallerde yarım kaldı.
Yok siyasi engel değil. Diploma tarihiyle alakalı bir durum.Siyasi olaylar yüzünden eşiniz bir engel yedi o sebeple mesleğe mi dönemiyor
Sizde ev geçindirme zorunda olduğunuz için iki kişilik çalışmak zorunda hissediyor ve fazlasıyla yoruluyorsunuz anladığım kadarıyla
Cinsellik konusu da biraz kafanın rahat olmasıyla ilgili maddi manevi sorun olan kişiler de genelde fizyolojik bir sorun olmasa da ne yazık ki böyle oluyor durum
Maddiyat çok üzülerek söylüyorum günümüzde herkeste eksik
Coğrafya kadermiş keşke daha farklı şartlara yaşamış olsaydık
Bana kendi ailemden 1 ev kayinvalidemlerden 1 ev miras kalacak ilerde. Yani gerekirse 20 30 sene yaşa kirada neyi bu kadar dert ediyorsun.Ama bende takıntı oldu bu para mevzusu niyeyse. Halbuki sal dediğiniz gibi.10 yıldır kiradayım sanırım ölene kadar kirada yasayacagım bu gidisle.
Hayal bile degil benim icin ev almak artık.
Ama hic aklıma gelmiyor valla.
1 milyon kredinin kac milyon geri odemesi olur?37 yasındayım bi ev alcam diye krediyle geciremem sahsen ben ömrümü.
Salmak lazım biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?