• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon..

aksamustugelen

Çünkü sen geldin, aşk sana benzedi..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
1.244
1.093
133
Merhabalar,
Hayatımdaki her şeyden şikayet ettim yıllarca. Şimdi ise hayatımı ne kadar boş yaşadığımı farkediyorum. Şöyle:

İyi ve disiplinli bir öğrenci oldum. İyi bir lise için uğraştım, kazandım. İyi bir üniversite için iyi bir meslek için uğraştım, kazandım. İyi bir işim oldu, iyi paralar kazandım. İyi bir eşim oldu. Çok mutlu olduğum zamanlar oldu.

Çok yoğun bir sektörde olduğum için haftasonu dahil çalışmam gerekiyordu. Bu yüzden sürekli şikayet ediyordum. Yıllarca okul yüzünden şikayet ettim, günde 5-6 saat yol gidip geliyordum. Sürekli birilerine aşık olup kendime dert edinirdim. Sonunda evlendim, sonra eşimi kendime dert edindim, onun mesleği benim mesleğim yüzünden görüşmüyorduk nerdeyse.. Çoğu zaman sabah o gelirdi, ben evden çıkardım.. Ben geldiğimde o çıkardı.. Polis olduğu için geceye gittiklerinde böyle oluyordu.. Haftasonu da sürekli çalıştığımız için görüşemiyorduk ve yine şikayet ediyordum.. Şimdi ne mi değişti?

Keşke diyorum daha mutlu yaşasaymışım. Keşke daha güzel şeyler biriktirseymişim. O okulu 4-5 yıl sonra bitirseymişim de gezseymişim. 4-5 yıl geç evlenseymişim mesela.. 1.5 aylık bebeğim var.. Onu tabii ki çok seviyorum ama keşke daha çok kıymetini bilseymişim her şeyin.. Kafama esip gezdiğim, kahve sigara keyfi yaptığım, sarhoş olabildiğim hayatımı özlüyorum. Keşke daha çok tadını çıkartsaymışım her şeyin. Çünkü evde durduğum zaman arttıkça eşimle problemler de artıyor. Yani aslında az görüştükçe iyi anlaşıyormuşuz :D Her şey çok taze kalıyormuş biz farkında olmadan.. Oysa şikayet ettiğim her şey benim için ne kadar keyifliymiş.. Gecelerce uykusuz kalışlarım, projeler, deli gibi içilen kahveler, sigaralar.. Özledim ya.. Dert ettiğim her şeyi çok özlüyorum. Anksiyete yapıyor ilaçlar kullanıyordun, kronik kurdeşen vardı yine psikolojikti falan.. Oysa ne kadar saçmaymış. Her şey ne kadar boşmuş.

Sahip olduğum tek güzel ünvan Annelik.. Allaha şükür.. ama.. yine de.. çok yoruldum.. bağıra bağıra ağlamak istiyorum.. eski hayatımı, eski kilomu, eski kıyafetlerimi, eski saçlarımı.. her şeyi yahu.. her şeyi geri istiyorum.. ama o zaman da kızım olmazdı.. hayatta her şeyin bedeli var..

hayatımda yaşadığım her şeyde büyük Keşke'lerim var.. hiç olmadığını sanırdım..

konuşabileceğim kimsem yok.. eşimle de mutlu değilim.. bu yüzden yazdım işte..

Canımmm yapma böyle. Keşke demeyi bırak artık çünkü ilerde keşke çocuğumun bebeklik zamanlarını doya doya yaşasaydım diyeceksin. Keşkeleri at çöpe iyiki de. ne kadar sana söylesemde bende aynıyım. İnşallah sen başarırsın. Bebeğim yok ama kendimi gördüm sizde ve çok yıpratıcı duygular bunlar anlayabiliyorum. Ama sağlıklı bi evladınız var iyiki. İyi bi mesleğiniz var iyiki. Eşinize bağımlı değilsiniz iyiki. Bunları düşün bence..

Sizin su dert yandiginiz hayati yasamak isteyen o kadar cok insan varki.
Kariyer diye millet birbrini yihor asgari ucretle ev gecindirmeye calsiiyor,esinden dayak yiyip susup oturuyor,yillarca bebek tedavisi gkrup anne olamiyor,ya da benim gibi evde kaliyor;)
O ozlediginiz hayati unv okuyan bir cogumuz geri de biraktik ozlemle hatirliyoruz.sorumsuzlugu her nadan zevk almayi vs.
Sua anda esinizle yasayabilirsiniz bebeis az daha buyusun tatillere cikarsiniz,esinle icersin ne iciyosan.10 yil sonrada su anki anilarini ozleyeceksin

Ne kadar tanıdık geldi..keşkelerim benim de arttı son zamanlar geçmişimi özlüyorum,geçen senelere ö

Ben lisedeyken hep söve söve giderdim. Bir an önce bitsin artik yeter diye.
Ama şu an o kadar özlüyorum ki.
Lise anilari, maceralar, çocukça yaramazliklar...
Aklıma geldikçe gözlerim doluyor ya cidden çok özledim. Elimde sihirli bir değnek olsa tekrar 15 yaşıma dönerdim ama geçmişe bakarak yol kat edemeyiz ki.
Bi 10 yil sonra da bugünleri özleyeceğiz. Bu sekilde düşünün. Biraz daha yaşlanacağız, belki herşey cok degisecek. 10 yıl önce ne güzel bi hayatım vardi diyeceğiz. Bu yüzden en önemlisi içinde bulunduğumuz anı yaşamak.

Bebeğiniz çok küçük. Lohusa depresyonu falan sanırım. Anneniz veya kv yanınızda mı? Arkadaşlık yapardı size.
Artık çalışmayacakmısınız?
Eşinizle sorunlar neler? Polis olduğu içim amirler mobing uygulayabiliyor onun işi de sıkıntılı. Stresi eve mi yansıtıyor acaba. Destek olmuyor mu size.
Arada çıkın çocukla parkta yürüyüş yapın.

Hissettikleriniz normal. O kadar yogun ogrencilik is hayatindan sonra simdi sadece bebege zaman ayirmaniz gereken bir zamandasiniz. Ama bu gecici bir surec bebeginiz bu yaslari da cok guzel.
Ne mutlu ki anne olmussunuz. Evet kolay degil ama bu da hayatin baska bir doneminin bambaska bir guzelligi. Genclige aldanip o zamnal uzasin istiyorsunuz ama ici deyken o zaman diliminde de cok mutlu degildiniz. İnsan hep boyledir. Ozlemek hep var

Kariyer diye millet birbrini yihor asgari ucretle ev gecindirmeye calsiiyor,esinden dayak yiyip susup oturuyor,yillarca bebek tedavisi gkrup anne olamiyor,ya da benim gibi evde kaliyor:KK66:
O ozlediginiz hayati unv okuyan bir cogumuz geri de biraktik ozlemle hatirliyoruz.sorumsuzlugu her nadan zevk almayi vs.
Sua anda esinizle yasayabilirsiniz bebeis az daha buyusun tatillere cikarsiniz,esinle icersin ne iciyosan.10 yil sonrada su anki anilarini ozleyeceksin

Kız senin evde kalışını yerim ya :KK16:

Bu arada bence geçmişe değil hep ileriye bak ve ileriyi özle. Mutlu değilsin esinle çünkü hep geçmişe takılıp kalıyorsun. Bence çok yorulmak, sigara,alkol,uykusuz geceler hiç de özlenecek bi tarafı yok. Pamuk gibi bişey var yanında onu özle :) saç baş kolay iş eski saçını boşver şimdi kendine bi tarz yarat. Ve bebeğini özle. Kocanı sevdiğin her anı aklına getir..

Keşke demekle bı fayda etmez boşver geleceğe bak bebeğin bı gün anneeee deyişini hayal edin.
Bende bunu okuduğumda aynısını düşündüm benim de 1.5 aylık kızım var herşeye rağmen yorgunum.. ama mutluyum..
Keşke dediğimde oldu aklıma gelince..
Şimdi bile uyumak istiyorum

Canımmm yapma böyle. Keşke demeyi bırak artık çünkü ilerde keşke çocuğumun bebeklik zamanlarını doya doya yaşasaydım diyeceksin. Keşkeleri at çöpe iyiki de. ne kadar sana söylesemde bende aynıyım. İnşallah sen başarırsın. Bebeğim yok ama kendimi gördüm sizde ve çok yıpratıcı duygular bunlar anlayabiliyorum. Ama sağlıklı bi evladınız var iyiki. İyi bi mesleğiniz var iyiki. Eşinize bağımlı değilsiniz iyiki. Bunları düşün bence..
teşekkür ederim.. sahip olduğum ve çok şükür dediğim şeyler tabii ki var.. ama hayatımda hiç 'keşke' dememek için yaşadım.. ama geçmişimi o kadar bunaltmışım ki.. keşke o günleri daha güzel yaşasaymışım.. evde durduğum şu son aylarda o kadar boş şeye üzülmüşüm ki.. şimdi evden bile çıkamıyorum..

Kariyer diye millet birbrini yihor asgari ucretle ev gecindirmeye calsiiyor,esinden dayak yiyip susup oturuyor,yillarca bebek tedavisi gkrup anne olamiyor,ya da benim gibi evde kaliyor:KK66:
sahip olduklarıma çok şükür elbette.. ama yapmak istediklerim bunlar değilmiş işte.. yanılmışım.. şöyle düşün rotayı çizmişim oynamışım yıllarca.. ama vardığım yerde ben değil, o rotada ilerleyen bir kukla varmış.. ben değilim bu kadın.

Ben lisedeyken hep söve söve giderdim. Bir an önce bitsin artik yeter diye.
Ama şu an o kadar özlüyorum ki.
Lise anilari, maceralar, çocukça yaramazliklar...
Aklıma geldikçe gözlerim doluyor ya cidden çok özledim. Elimde sihirli bir değnek olsa tekrar 15 yaşıma dönerdim ama geçmişe bakarak yol kat edemeyiz ki.
Bi 10 yil sonra da bugünleri özleyeceğiz. Bu sekilde düşünün. Biraz daha yaşlanacağız, belki herşey cok degisecek. 10 yıl önce ne güzel bi hayatım vardi diyeceğiz. Bu yüzden en önemlisi içinde bulunduğumuz anı yaşamak.
evet en kötüsü de şuanı yaşayamadan sürekli biriken keşkeler silsilesi..

Bebeğiniz çok küçük. Lohusa depresyonu falan sanırım. Anneniz veya kv yanınızda mı? Arkadaşlık yapardı size.
Artık çalışmayacakmısınız?
Eşinizle sorunlar neler? Polis olduğu içim amirler mobing uygulayabiliyor onun işi de sıkıntılı. Stresi eve mi yansıtıyor acaba. Destek olmuyor mu size.
Arada çıkın çocukla parkta yürüyüş yapın.
hamilelik de lohusalık da böyle depresyonda geçti.. daha güzel daha mutlu bir annesi olabilirdi ama o geldi beni seçti :) şanssız bir bebeğim var... annem bu hafta gidecek artık.. gitmesi daha iyi zaten, üzülmesin diye rol yapmaktan sıkıldım.. bir polisin eşi olmak özellikle istanbulda çok zor.. işten ayrıldığım için geçinemiyoruz bu yıl tayin istedik.. ufacık yavrucakla doğuya gideceğiz yer bilr belli değil.. nerde ne yaparız? hayatımda istanbul dışında bir yerde yaşamadım.. nasıl adapte olacağız.. bir sürü sorun.. hamileyken çok ilgili değildi eşim.. zaten en zor zamanlarımda darbe vs. oldu.. aylarca gece gitti aralıksız.. hani ay şu gün de eşime naz yapayım demedim.. yemeğini yaptım temizliğimi yaptım ettim.. her şeyimi yaptım.. onun daha zor zamanları var diye.. ama o bana haksızlık edip, istifa ettim diye yapmadığını koymadı.. o günleri unutamıyorum.. aptal saptal ağladığım zamanlar geliyor aklıma.. boşuna bebeğimi üzdüm karnımdayken.. şimdi de kızım kızım diye dolanıyor ortada.. hakkı olmadığını düşünüyorum bazen.. bolluğa ferahlığa alışmışım evet ama zor zamanların da altından kalkabilecek biriyim ben. bize yetememekten korkuyor belki de bilemiyorum.

Hissettikleriniz normal. O kadar yogun ogrencilik is hayatindan sonra simdi sadece bebege zaman ayirmaniz gereken bir zamandasiniz. Ama bu gecici bir surec bebeginiz bu yaslari da cok guzel.
Ne mutlu ki anne olmussunuz. Evet kolay degil ama bu da hayatin baska bir doneminin bambaska bir guzelligi. Genclige aldanip o zamnal uzasin istiyorsunuz ama ici deyken o zaman diliminde de cok mutlu degildiniz. İnsan hep boyledir. Ozlemek hep var
evet ama aslında mutlu olmam gerekirmiş.. harika bir hayatım varmış :)

Bu arada bence geçmişe değil hep ileriye bak ve ileriyi özle. Mutlu değilsin esinle çünkü hep geçmişe takılıp kalıyorsun. Bence çok yorulmak, sigara,alkol,uykusuz geceler hiç de özlenecek bi tarafı yok. Pamuk gibi bişey var yanında onu özle :) saç baş kolay iş eski saçını boşver şimdi kendine bi tarz yarat. Ve bebeğini özle. Kocanı sevdiğin her anı aklına getir..
güzel olan her şeye dönüp baktığımda hüsranla karşılaşıyorum.. aynaya bakınca iğrenç bir şey görüyorum.. eski halimi, belki de evlenmeden önceki zamanlarımı özlüyorum çünkü her şeyi o zaman değiştirebilirdim. şuan değiştiremem.. hayatımı aşk üzerine kurmaktansa mantık üzerine kursaydım bunlar olmayacaktı belki de..

Keşke demekle bı fayda etmez boşver geleceğe bak bebeğin bı gün anneeee deyişini hayal edin.
Bende bunu okuduğumda aynısını düşündüm benim de 1.5 aylık kızım var herşeye rağmen yorgunum.. ama mutluyum..
Keşke dediğimde oldu aklıma gelince..
Şimdi bile uyumak istiyorum
mutluysan ne mutlu sana.. daha da mutlu ol inşallah... insan mutluyum diyebildiği sürece her şeye katlanabiliyor..

şöyle düşünün ,mesela evli olmayanlar ya da çalışmayanlar da sizin tam aksine hayatı ıskaladığını, boş geçirdiğini düşünüyor. Bu günlerim öylece heba oluyor diyor. yani kısaca insanoğlu içinde bulunduğu durumdan her türlü şikayet eder. Bizler an'ın kıymetini bilmiyoruz;bütün mesele bundan kaynaklanıyor.

Bende evlilik arifesinde sayılırım. Böyle şeyler okuyunca bir daha gözden geçirip acaba evlilik saçma mı acaba vazmı geçsem falan diye düşünüyorum ve korkuyorum. :işsiz:

Back
X