• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon..

Çok normal yaşadıklarınız. Yeni doğum yaptığınız için böyle hissediyorsunuz. Zamanla geçecek. Ben 3 yılda eski halime döndüğümü hissediyorum. Çok kastım kendimi. Önce o kadar yoğun hayattan sonra evde olmak bunalttı. Sonra ise başladım, iş ev çocuk sorumlulugu ağır geldi. Kabullenemedim yeni hayatı. Sonra çocuk kreşe başladı, paylaşımlarımiz arttı. Şimdi çok daha iyiyim. Siz benim kadar beklemeyin toparlanmak için.
İçinizde eşinizle ilgili kalan şeyler için onunla sakince konuşmayı deneyin. Yoksa içinizde kalır, daha buyutursunuz.
Bir de kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

Bende evlilik arifesinde sayılırım. Böyle şeyler okuyunca bir daha gözden geçirip acaba evlilik saçma mı acaba vazmı geçsem falan diye düşünüyorum ve korkuyorum. :işsiz:
Evlilik ve çocuk sahibi olmak cok guzel bir sey. Önemli olan iletişimi sağlıklı yürütmek.

Hepimiz yaşadik yaşamaya da devam ediyoruz butun bunlari.Onemli olan farkinda olmak.Farkinda olan bi sekilde bulur yolunu.Düzelecek merak etme ;) Bi kaç şeyde resmen kendimi gördüm bu arada.Keşkelerin beni de aydinlatmis oldu bu sayede.Tesekkur ederim.

Sağlıklı nasıl yürütülebilir ki:)
% 85 iletişimsizlik evlilikler içerisinde.
Yada ben hep öylelerine denk geldim:)
Dediginuz gibi bir cok insanda var bu sorun. Ben de super iletisim kuran biri değilim. Ses etmem bir sorun olunca, surat asarım, biriktiririm ve patlarım olmayacak yerde. Ya da felaket senaryolari yazarim. Yanlış yaptığımı farkedince düzeltmeye çalışıyorum.

allah askına içmenin nesi özlenir sigara içmenin ve kahvenin çokk enteresan özlemlerinz var:KK53:
nım nımm nım :) atarsın bir Zeki Müren plağı :) kurarsın sofranı mezelerini hazırlarsın :) açarsın bir ufak ayran :) nım nım nım :) herkesin özlemleri farklı işte :)

Bende evlilik arifesinde sayılırım. Böyle şeyler okuyunca bir daha gözden geçirip acaba evlilik saçma mı acaba vazmı geçsem falan diye düşünüyorum ve korkuyorum. :işsiz:
endişe etmenize sebep olmak istemezdim :( korkutmak falan da istemezdim ama sonuçta her evlilik başka :) siz sağlıklı yürütüp, sağlıklı iletişim sağlayabilirseniz neden bunları yaşayasınız ki :) bir de ben planlı çocuk sahibi olmadım :) yani özlemlerim bu yüzden biraz daha fazla.. kızımın bir gülüşü yeter :) sadece biraz kötü zamanlar geçiriyorum.. hayatımın her döneminde bir türlü mutlu olmayı ya da tatmin olmayı beceremedim ben.. benden kaynaklı bunlar..

Hepimiz yaşadik yaşamaya da devam ediyoruz butun bunlari.Onemli olan farkinda olmak.Farkinda olan bi sekilde bulur yolunu.Düzelecek merak etme :KK66: Bi kaç şeyde resmen kendimi gördüm bu arada.Keşkelerin beni de aydinlatmis oldu bu sayede.Tesekkur ederim.
rica ederim.. umarım hepimiz her şeyi yoluna sokarız :) çıkmazda hissediyorum bazen.. ama bir yol buluyorum işte.. patika da olsa yol yoldur..

güzel olan her şeye dönüp baktığımda hüsranla karşılaşıyorum.. aynaya bakınca iğrenç bir şey görüyorum.. eski halimi, belki de evlenmeden önceki zamanlarımı özlüyorum çünkü her şeyi o zaman değiştirebilirdim. şuan değiştiremem.. hayatımı aşk üzerine kurmaktansa mantık üzerine kursaydım bunlar olmayacaktı belki de..
İnsan geçmişini özlemek iyi bende özlüyorum fakat geriye donemeyiz o geçmişte kaldı geleceğe bakıyorum artık. Kızım var en önemlisi o:)

İnsan geçmişini özlemek iyi bende özlüyorum fakat geriye donemeyiz o geçmişte kaldı geleceğe bakıyorum artık. Kızım var en önemlisi o:)
ben kızıma da üzülüyorum ya düşündükçe.. bula bula beni bulmuş yavrum :) umarım ona ihtiyacı olan her şeyi verebilirim..

4 yıllık evliyim.35 yaşındayım.Çocuğum yok,istemiyorum da olmasını.
Daha olmadan ben de aynı şeyleri 'ayran' dahil düşünüyorum :KK70:
Ne zaman konusu açılsa hiç hazır hissetmiyorum kendimi.
Her kadına verilmiştir çocuk sahibi olma fikri de çok saçma.Bana verilmemiş demek ki.
Evcilim,merhametli ve şefkatliyim,ama en güzel çocuk başkasının çocuğudur fikrindeyim.
O hamilelik denilen süreçte hormonların oyunu da eminim berbat bir his,her ay reglde bile birilerini bıçaklayasım geliyor düşün artık beni hamileyken.
Bir de sizinki gibi oluşumunda huysuz ,olduktan sonra aman çocuğum diye evde dolanırsa benimki sanırım ümüğünü sıkar atarım :KK70:
Burada bir üye var ayrılmış ve sürekli,eşim bekar gibi yaşarken benim hayatımı yaşayamamam canımı çok sıkıyor gibi konular açıyor.2 çocukla ayrılmış.
Bunları okudukça zaten soğuk bakan ben iyice buz gibi oluyorum çocuk fikrinden.

Merhabalar,
Hayatımdaki her şeyden şikayet ettim yıllarca. Şimdi ise hayatımı ne kadar boş yaşadığımı farkediyorum. Şöyle:

İyi ve disiplinli bir öğrenci oldum. İyi bir lise için uğraştım, kazandım. İyi bir üniversite için iyi bir meslek için uğraştım, kazandım. İyi bir işim oldu, iyi paralar kazandım. İyi bir eşim oldu. Çok mutlu olduğum zamanlar oldu.

Çok yoğun bir sektörde olduğum için haftasonu dahil çalışmam gerekiyordu. Bu yüzden sürekli şikayet ediyordum. Yıllarca okul yüzünden şikayet ettim, günde 5-6 saat yol gidip geliyordum. Sürekli birilerine aşık olup kendime dert edinirdim. Sonunda evlendim, sonra eşimi kendime dert edindim, onun mesleği benim mesleğim yüzünden görüşmüyorduk nerdeyse.. Çoğu zaman sabah o gelirdi, ben evden çıkardım.. Ben geldiğimde o çıkardı.. Polis olduğu için geceye gittiklerinde böyle oluyordu.. Haftasonu da sürekli çalıştığımız için görüşemiyorduk ve yine şikayet ediyordum.. Şimdi ne mi değişti?

Keşke diyorum daha mutlu yaşasaymışım. Keşke daha güzel şeyler biriktirseymişim. O okulu 4-5 yıl sonra bitirseymişim de gezseymişim. 4-5 yıl geç evlenseymişim mesela.. 1.5 aylık bebeğim var.. Onu tabii ki çok seviyorum ama keşke daha çok kıymetini bilseymişim her şeyin.. Kafama esip gezdiğim, kahve sigara keyfi yaptığım, sarhoş olabildiğim hayatımı özlüyorum. Keşke daha çok tadını çıkartsaymışım her şeyin. Çünkü evde durduğum zaman arttıkça eşimle problemler de artıyor. Yani aslında az görüştükçe iyi anlaşıyormuşuz :KK70: Her şey çok taze kalıyormuş biz farkında olmadan.. Oysa şikayet ettiğim her şey benim için ne kadar keyifliymiş.. Gecelerce uykusuz kalışlarım, projeler, deli gibi içilen kahveler, sigaralar.. Özledim ya.. Dert ettiğim her şeyi çok özlüyorum. Anksiyete yapıyor ilaçlar kullanıyordun, kronik kurdeşen vardı yine psikolojikti falan.. Oysa ne kadar saçmaymış. Her şey ne kadar boşmuş.

Sahip olduğum tek güzel ünvan Annelik.. Allaha şükür.. ama.. yine de.. çok yoruldum.. bağıra bağıra ağlamak istiyorum.. eski hayatımı, eski kilomu, eski kıyafetlerimi, eski saçlarımı.. her şeyi yahu.. her şeyi geri istiyorum.. ama o zaman da kızım olmazdı.. hayatta her şeyin bedeli var..

hayatımda yaşadığım her şeyde büyük Keşke'lerim var.. hiç olmadığını sanırdım..

konuşabileceğim kimsem yok.. eşimle de mutlu değilim.. bu yüzden yazdım işte..
Herkesin keskeleri var ama artık geriye bakıp üzülme canım hayatın tadına bak derim ömür kısa neden geçmişi düşünüp canını sıkıyor Sun ki bir gün yaşlandığında bunlara bile keşke bu halim olsa dersin geçmişten ders çıkar ama geçmişi yasa demezler biz kadınlar güçlüyüz bu artık hisset boşver keşke leri düşünsene bı çok yaslanacagiz ah eskiden ne harika su icerdik diyeceksin belki de ne güzel yürüdüm diyeceksin boşver salla gitsin kendine de üzme derim eşine gelince inşallah mutlu olursun onunla

kaç yaşındasınız?
kendi adıma hep rahat bir öğrenci oldum, ailemden uzakta kendi evimde yiyip içip gezerek (bir dönemi erasmusla yurt dışında okunmak üzere) rahat bir bölüm bitirdim, her şeyi ağırdan aldım, sevgilimle birlikteliğimizin 5. yılında evlendim, evliliğimiz 7. yılında anne oldum, çok gezdim, çok yedim, çok içtim, ama yine de keşkelerim bitmedi,
şimdi yaş oldu 35, diyorum ki keşke 20 yaşımda şunu da yapsaymışım, bungee jumping yapamadım mesela, şimdi tansiyonum var yapamam muhtemelen, güney afrikaya gidemedim ne zaman gidebilirim bilmiyorum, hayatımda motosiklet kullanmadım mesela, şimdi çocukla o da zor, liste uzar gider.
yani o keşkeler bitmiyor, insan hiçbir şeye doymuyor.
ha ben aramıyorum diyenler var ama bu şunun gibi, hayatında hiç çikolata yememiş bir insanın canı çikolata ister mi...

Back
X