Ayrıntıya çok takılıyorsun .. bazı şeylere fazla anlam yükleme. .mesela kayinvaliden çocuklar konusunda destek sözü verdi ve geri çekildi , annecim yada x hanım ,ne diye hitap ediyorsan , verdiğiniz sözün arkasında durmadiginiz için çok üzgün ve kırgınım ,size güvenmiştim ,diyerek içinde büyütmekten kurtulabilirsin. Biriktirip biriktirip kendini rahatsız edeceğine ,anında tepki ver ,gereken kişiler rahatsız olsun.
Bakıcı konusundaki düşüncen güzel , annenin gözetimi altındaki bakıcı daha kabul edilebilir, en azından senin için ..
Babanla ilgili söylediklerine yorumsuzum. Aslında içten içe kızdım da .. lütfen onunla da açık konuş ,korkma . İçinde ne varsa yüzüne söyle, boşalt herşeyi , rahatla ,o da bazı şeylerin farkına varsın artık ..
Ne yazarsam yazayım sonuna ,içinde tutma ,diye ekleyeceğim .en büyük problemin bu ..biriktire biriktire bu hale gelmişsin. Kim öğretti sana susman gerektiğini (bazı aileler kızları kısıtlar ya) ?susma ! Hep konuş ,kendini ifade etmekten çekinme .. aklında ne varsa o an söyle ve sonrasında kendine dert etme ..
Kimse öğretmedi biliyor musun?
Tam tersine yetiştirilmiş bir insandım aslında, susmayan, çataçat biriyimdir.
Evlendikten sonra ben böyle oldum ve neden böyle oldum onu dahi bilmiyorum.
Babam beni yetiştirirken, hep özgüvenli yetiştirdi.
Bir sefer biri ile bir tartışmaya girmiştik yakın akraba, ikimiz arasında geçen bir mevzuydu.
Karşımdaki kişi de yaşça benden büyüktü ve üşenmemiş mevzuyu babama taşımış.
Senin kızın bana böyle böyle söyledi diye.
Babamda kendisine "benim kızım bir laf diyorsa vardır bir sebebi, sen de onu o noktaya getirmeseydin" demiş.
Sonra babam anlattı bu mevzuyu konunun aslını astarını öğrenmek için benimle konuşmuştu.
Bende durumu anlatınca, tamam haklısın, o zaman diyecek birşey yok sen gereken şekilde davranmışsın demişti.
Hiç bir zaman beni insan içinde uyarmadı, ezmedi, aşağılamadı.
Yaptığım bir yanlış varsa hep yalnız iken uyardı.
Kısacası yanlış dahi yapsam insan içerisinde hep arkamda durdu, o özgüveni verdi.
Tek başıma birey olarak birşeyleri başarabiliyorsam, bu babamın göstermiş olduğu güvendendir.
Ama neden ben böyle oldum? Nasıl bu hale geldim bilmiyorum gerçekten.
Susan, içine atan, zamanında lafını söyleyemeyen bir insan oldum çıktım...