Depresyon :(

Sen zaten bu farkındalıkla çok büyük bir adım atmışsın kendi içinde. Eminim başarılı olacaksın. Kafanı dağıtmaya çalış. Yeni hobiler falan edin, çeşitli etkinliklere katıl. Emin ol işe yarar.
Merhaba arkadaşlar bayramınızı ayrı ayrı kutluyorum Allah her tillara

Niye bu kadar dertlendin ki çirkin değilsin sesinde güzel ooh daha ne istiyorsun:)

Nedir bu kadar dert ettiğin dertler?

Psikatriye git bir an önce.Tedavini ol cnm.
Hiç bir dert baki değil.
Herşey geliyor, geçiyor.

Bir nedeni vardır elbet neden böyle oldu?

Allah yardimcin olsun... o dönemi yakın zamanda bende atlattım.... ölüyorum kimse beni anlamıyordu sanki terapi aldım çok iyi geldi.sana dua edicem.

Canın sağolsun da herşey geçer. Allah gönlüne ferahlık versin.

kııızzzz sen önce depresif şarkı söylemeyi bırak, dinleme de. aç iki cıstak:KK76:

yoğun bir hayatın var bebeler var, biliyorum ben seni.
hiç de çirkin değilsin, tamam bir ara sarı saç sıkıntımız vardı onu da boyadın gitti:KK49: böyle daha iyi. hatta kahve de değil direk siyah:rapci:

kendinin ilacı sensin, unutma.
iyi olmayı istersen olursun. olmak istemezsen tıp fayda etmez:mapus:

terapiye git ve inanarak git lütfen. biraz daha sabır sadece, bebeler büyüsün rahat edeceksin. :KK15:

hayattasın ve bunun kıymetini bil :KK20:

bu da benden sana lokum :süslü:

Ayy neren çirkin yaaa seni hatırlıyorum konularından neden hayata küstün

Aile hekimine gittiniz mi? D vitamini eksikliği depresyon yapar. Lütfen gidin ve vitamin değerlerinize baktırın.

Ablacıgım o şarkılardan 3 tane dinlesem depresyona giriyorum.
Sen tutmuş içli içli söylüyorsun :)
Neşeli şeyler dinle, neşeli şarkılar söyle, etrafında neşeli insanlar olsun, sevdiğin şeyleri yap.

Atlattım demistiniz ama sanırım bu hastalık bir kere bulaştımı bir daha bırakmıyor insanın yakasını bende kötüyüm Allah yardımcınız olsun

Turkish Delight Turkish Delight selam
Zaman zaman sebepsiz yere bizlerde depresyona giriyoruz
Çok ağır olmadıkça tedavi önermiyorum
Zamanla geçer
Biliyorum çok kötü bir süreç ama gerçekten geçiyor emin ol

Delight senin konundu sanırım; eşinin abisi her bir araya geldiğinizde (Ki çok sık bir araya geliyordunuz) sizin dış görünüşünüze negatif laflar ederek espri yaptığını filan sanıyordu, eşiniz de bi şey demiyor gülerek katılıyordu sanki, öyle şeyler hatırlıyorum. Ortamın böyleyse, depresyona girmen normal. Bi tepki ver, bir iki laf söyle şunlara bari.

Şimdiden sıfır muhabbet olsun ki iyileşme sürecin uzamasın.
Negatif insanlardan uzak dur.
Depresyon dediğini de kendine tekrar ede ede büyütme.
Kronik depresyon var bende, arada girer çıkarım, girermiş gibi yaparım girmem falan.
Ruh emici insanları ayıklaya ayıklaya geldim şu zamana, her şey daha güzelleşti.

İşte hep vitamin eksikliğinden bak bana dua edeceksin. Ben lohusa depresyonuna girdim d vitaminim kan değerlerim düşmüş meğerse. Beslenmeme çok dikkat ettim şükür vitamin değerlerim çok iyi olmuş ilaç da kullandım ve çok iyiyim depresyın falan kalmadı. Ben de senin gibiydim, zevk almıyordum sanki herkes çok mutlu ben çok mutsuzum, sanki ölümcül bir hastalığım var. Kimse beni anlamıyor vs vs. Hep ağlıyordum gittikçe çökmüştüm ama vitaminlerim düzeldikçe şu an hamdolsun bomba gibiyim. Uykusuz da kalıyorum ama o depresyondan kurtuldum şükür.

Geçer merak etme

Bence saç renginizi ve kaş şeklinizi değiştirin. Güzel bir cilt bakımı yaptırın. Fiziğiniz normal koyu renklerden uzak durun. Güzel takılar alın oje sürün daha önce denemediğiniz parfümleri araştırın iyi hissettirini bulun. Alın çocuklarını hangi ildeyseniz güzel doğa içerikli geziler yapın. ( sadece doğa ) sabahları neşeli şarkılarla yürüyün. Kahvaltınızı balkonda yapın. 2017 sezonu çok güzel komedi filmler vardı ben hepsine gittim ama tekrar izliyorum. Depresyon böyle bayık şarkı türkülerle geçmez savaş açmak zorundasınız. Sonra insan çok kaptırıp unutuyor zaten.

Terapi de alıyorum ilacın dozu az geliyor farkındayım ama gitsem daha ağır bir ilaç verecek zorla yaşıyorum sanki öyle bir şey ki sanki hayatta her şeyi yaşamışım her şeyden hevesimi almıştım hiç bir şeyden mutlu olamıyorum bu hastalık bir kere yaşadım bitti değil hayatım boyunca benle olacak olmasi da beni mahfediyor sekiz aydır çıkmazdayım ne olacak hiç bilmiyorum :KK43:

Sana ve bizim gibi olan tüm hastalara da şifa versin Rabbim
Bayramınızı tek tek kutluyorum arkadaşlar Allah her yıla sağ salim çıkmayı nasip etsin.Bende "Dismorfofobi "gelişmiş iyi ki farkındalık olmuş neticede daha kötü yerlere gidebilirdi.İlaca başladık. Kaygi düzeyinde artışlar meydana geliyor arada hepinize çok teşekkür ediyorum. Bana iyi geldiniz iyi bayramlar diliyorum.Depresif süreçte olanlara da kendimle beraber şifalar diliyorum.

Sizin de bayramınız kutlu olsun. İyi ki gitmişsiniz doktora.. Depresyon tedavisinde ilaç önemli ama doktorum bana bir kitap önerdi vaktin varsa mutlaka okuyun derim. İsmi "iyi hissetmek" insanın kendisiyle ilgili düşüncelerini değiltiriyor. Kişisel gelişim saçmalığı filan değil yazarı psikiyatrist. Umarım sana da iyi gelir.

Sizin de bayramınız kutlu olsun. İyi ki gitmişsiniz doktora.. Depresyon tedavisinde ilaç önemli ama doktorum bana bir kitap önerdi vaktin varsa mutlaka okuyun derim. İsmi "iyi hissetmek" insanın kendisiyle ilgili düşüncelerini değiltiriyor. Kişisel gelişim saçmalığı filan değil yazarı psikiyatrist. Umarım sana da iyi gelir.
Bende alıcam teşekkür ediyorum iyi bayramlar cnm :)

Merhaba sizinle daha öncede konuşmuştuk depresyon ile ilgili ilaç kullanmaya devam ediyormusunuz acaba

Meseleyi mesele yapmazsan mesele kalmaz tatlim (:
Senelerdir bir sekilde depresyon ataklariyla ugrastigim icin meseleleri ciddiye almamak bana bir yol,yöntem oldu. Degersizlik hissi bende cok fazla oluyordu ama artik dis dunyayi umursamiyorum ve kendim icin yasiyorum. O gunden beri mutluyum. Kendine tahammul etmen icin once kendini sevmen lazim. Allah seni tek ve biricik yaratmis ötesi var mi? Bireysellesmeyi ogrenmelisin... A Yada B kisisinn onemi kalmamali. Arkadaslarinla ne yapiyorsan bunu tek yap. Kendin icin yap. Git kahveni tek ic git sinemani tek izle... inan bana iyi gelir.

Merhaba sizinle daha öncede konuşmuştuk depresyon ile ilgili ilaç kullanmaya devam ediyormusunuz acaba

Merhaba. Benim durumum biraz karışık... Evet baya bi azalttım ama hala ilaç kullanıyorum ama doktorum terapiye ağırlık veriyor. Siz nasılsınız?

Merhaba. Benim durumum biraz karışık... Evet baya bi azalttım ama hala ilaç kullanıyorum ama doktorum terapiye ağırlık veriyor. Siz nasılsınız?
Terapi ise yarıyor mu gerçekten yaa.Onemli şeyler söylüyorlar mi gerçekten okadar paraya değecek.Bir de iti yer bulmak da mesele ki.

Şimdiden sıfır muhabbet olsun ki iyileşme sürecin uzamasın.
Negatif insanlardan uzak dur.
Depresyon dediğini de kendine tekrar ede ede büyütme.
Kronik depresyon var bende, arada girer çıkarım, girermiş gibi yaparım girmem falan.
Ruh emici insanları ayıklaya ayıklaya geldim şu zamana, her şey daha güzelleşti.
O ruh emiciler yanıbaşında ve yalnız kalamıyorsa insan o da kötü.. Tabi şiddetli bir sıkıntı değil ama sevgi ortamından ziyade çıkar iliskisi hissediyorsan ruhun yavaş yavaş emiliyor.

Öncelikle geçmiş olsun, Allah şifa versin. Hepimiz insanız, hepimizin ara sıra takıntıları baş gösteriyor. Ben de çoğu zaman, hatta hep çirkin olduğumu düşünüyorum aynaya her baktığımda. Ancak elimden herhangi bir şey gelmeyeceğini, bu şekilde yaratıldığımı, kendi müdahalemin sonucu olmadığını biliyorum. Kendimi iyi hissedeceğim şeyler yapmaya çalışıyorum böyle zamanlarda. Şükredecek şeyler buluyorum, daha kötü şeyler olabilirdi, insanlar nelerle karşılaşıyor, ne sıkıntılar yaşıyor diye düşünüyorum. Şükrediyorum. Güzel bir insan olmaktan ziyade, öncelikle iyi insan olmayı diliyorum. Umarım iyi insanlar olabiliriz, iyi insanlarla karşılaşırız. Sizi sizden başkası iyileştiremez. Elbette psikolojik destek alabilirsiniz, gerekirse ilaç da kullanabilirsiniz ancak siz iyileşmek, toparlanmak için çabalamazsanız tamamen düzelemezsiniz. Siz kendinize değer vermelisiniz önce. Kendinizi huzurlu ve mutlu hissettiğiniz aktivitelerle meşgul edin. Bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Bende de ara sıra nüksediyor ama bakıyorum bu şekilde devam etmez deyip olduğum gibi kabul ediyorum kendimi öyle ya da böyle ömür geçiyor. Önemli olan iyi yaşamak, güzel bir bedenden ziyade, huzurlu bir bedende yaşamak. Yalnız değilsiniz, güçlüsünüz ve bunu da atlatacaksınız :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendimi iyi hissetmek istemez miyim şimdilik olmuyor ilaç fayda vermez ise terapi alacağım inşallah desteklerinizle atlatacagim

Öncelikle geçmiş olsun, Allah şifa versin. Hepimiz insanız, hepimizin ara sıra takıntıları baş gösteriyor. Ben de çoğu zaman, hatta hep çirkin olduğumu düşünüyorum aynaya her baktığımda. Ancak elimden herhangi bir şey gelmeyeceğini, bu şekilde yaratıldığımı, kendi müdahalemin sonucu olmadığını biliyorum. Kendimi iyi hissedeceğim şeyler yapmaya çalışıyorum böyle zamanlarda. Şükredecek şeyler buluyorum, daha kötü şeyler olabilirdi, insanlar nelerle karşılaşıyor, ne sıkıntılar yaşıyor diye düşünüyorum. Şükrediyorum. Güzel bir insan olmaktan ziyade, öncelikle iyi insan olmayı diliyorum. Umarım iyi insanlar olabiliriz, iyi insanlarla karşılaşırız. Sizi sizden başkası iyileştiremez. Elbette psikolojik destek alabilirsiniz, gerekirse ilaç da kullanabilirsiniz ancak siz iyileşmek, toparlanmak için çabalamazsanız tamamen düzelemezsiniz. Siz kendinize değer vermelisiniz önce. Kendinizi huzurlu ve mutlu hissettiğiniz aktivitelerle meşgul edin. Bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Bende de ara sıra nüksediyor ama bakıyorum bu şekilde devam etmez deyip olduğum gibi kabul ediyorum kendimi öyle ya da böyle ömür geçiyor. Önemli olan iyi yaşamak, güzel bir bedenden ziyade, huzurlu bir bedende yaşamak. Yalnız değilsiniz, güçlüsünüz ve bunu da atlatacaksınız :)
Ben cabalayacagim ama bahar güneşinin doğması Rabbime bağlı o dilerse iyi olacağım ben

Terapi ise yarıyor mu gerçekten yaa.Onemli şeyler söylüyorlar mi gerçekten okadar paraya değecek.Bir de iti yer bulmak da mesele ki.

Evet canım hem çok pahalı hem de bu işi iyi yapan bir doktor bulmak çok zor. Doktorlaeın çoğu işin parasında. Ama iyi bir doktor bulursan çok iyi geliyor.

İlaçlar bazı hastalıklarda ağrı kesici gibi oluyor. Sorunu çözmüyor sadece belirtilerini gideriyor. Ama terapi sorunlara çözüm oluyor. Başka bir yerden bakmaya başlıyorsun olaylara, kendine...

Back
X