- 11 Ağustos 2015
- 92
- 48
- 3
İçinde düzelme istegi yoksa doktor hikaye.Hanımlar, bu depresyon nasıl bir şeydir? Ben çok takmazdım, zayıflık olarak görürdüm. Ninemin bir sözü vardı; arsızlığın adını depresyon koymuşlar, biz o kadar çektik, hiç depresyona girmedik derdi.
Ama öyle bir hal var ki üzerimde, aşamıyorum. İki senedir sorunlarım vardı, çok uğraştım, mücadele verdim, eşimle tartıştım filan, çok çalışmama rağmen sonuçsuz kaldı.
Derken bana bir haller oldu. Devamlı ağlıyorum, iş güç yaparken kafamda hep aynı düşünceler. Ve artık hayatıma engel olmaya başladı. Eskiden yaşadığım sorunlu zamanlara göre çok daha iyi şartlardayım ama sanki bir duygu boşalması yaşıyorum. İstediğim saatte uyanamıyorum ne kadar erken yatsam da. Uyandığımda da bütün gün gözümde uykuyla dolaşıyorum. Bir günün işi diğerine, 3. Güne kalıyor. Zorla Kalkıp yapıyorum ama de ki bir saatlik iş 5 saatte yapılıyor. Devamlı bir şeyler yeme isteği.. Arkadaşların yanında bir maske takıyorum.
Kendime devamlı olumlu telkin veriyorum, bunlar olabilir ama şunlar da var. Çok iyisin filan diye, 5 gün bakıyorsun toparlıyorum, sonra birden yine bir şeyler basıyor. Ağlayarak dualar ediyorum secdede. Kendimi topluyorum.
Bunların hepsi bir yana, tek başıma olsam dibe vurur çıkarım. En kötüsü çocuğun olması, ve onun bunları görmesi. Ve onun bakımına yansıyor olması.
Ne yapmalıyım? Eşimle paylaşıyorum devamlı, başka anlatacak kimsem yok. Bu haller bir senedir ara ara yokluyor. Dünden beri doktora gitmeyi düşündüm artık. ama doktorun yapabileceği ne var? benim sorunlarımı çözecek değil, başka bir bakış açısı sunacak değil. Bundan 8 sene önce 3 defa gittim psikiyatriste, hiç de işe yaramadı. Ama bu hastalık gibi bir hal, belki işe yarayacak bir yöntem, ya da ilaç vardır, Bu da ilaçla geçen bir hastalıktır diye bakmaya başladım.
Terapiden fayda gören, bunu aşanlar var mı aranızda? Ne yapmalıyım?
B12 baktırdım, gayet normal. Artık tıbbı bırakıp nazar filan mı demeye başladımHiç kan değerlerinize B 12 d vitamini falan bunlara baktırdınız mı. Bunlar bağırsaklardaki problemler troid hormonları vs depresyon yapabiliyormuş.
Bu pazar arkadaşlarla buluşuyoruz inşallah. Atacağım bu hali. Bügünde miladım olsun inşallah.Sevdigin seyleri yapmani tavsiye ederim pozitif bir arkadasinla bir kafeye gidip sohbet etmek guzel seyler yeyip icmek cok iyi geliyor mesela bana.Ya da guzel bir kitap okumak.
Hayat cok yorucu isler hic bitmiyor insan bikiyor bikkinlik geliyor o yuzden biraz da mutlu olabilecegimiz seyler yapmamiz lazım.Kendini sakin bırakma eger bir defa icine gercekten dusersen beynin negatif dusunmeye alisirsa inan kurtulmak cok zor oluyor.
Ayı şekilde düşünüyorum.İçinde düzelme istegi yoksa doktor hikaye.
Misafir iyidir de. Ben mi biraz fazla beceriksizim. Milleti bıraksan devamlı gez toz. Ama ben misafirin sonrası iptal diğer gün. Geçen pazar 10 kişi annemde, bu Cumartesi 14 kişi eşimin akrabaları. Şimdi bu geçen pazar annemde olan 10 kişi bu hafta perşembe bana gelmek istiyorlar. Durayım bir bakayım, hem iyi olur, aradan çıkmış olur diyorum ama bir yandan iki hafta girsin araya bari diyorum.tatlım ben bır gün ev işi yapsam akşam kaladan depresyona girerim,bana böle olman çok normal geldi,eve haftada bır misafri gelse kafayı kırarım,yanı bence sen süperısn,ıyı dayanıyorsun
KIZMA BACIM DELİSİNMisafir iyidir de. Ben mi biraz fazla beceriksizim. Milleti bıraksan devamlı gez toz. Ama ben misafirin sonrası iptal diğer gün. Geçen pazar 10 kişi annemde, bu Cumartesi 14 kişi eşimin akrabaları. Şimdi bu geçen pazar annemde olan 10 kişi bu hafta perşembe bana gelmek istiyorlar. Durayım bir bakayım, hem iyi olur, aradan çıkmış olur diyorum ama bir yandan iki hafta girsin araya bari diyorum.
KIZMA BACIM DELİSİN
çalışmak,eğer çalışabiliyorsan muhakkak dene.Meşgale kesinlikle bana kendimi unutturuyor.İmkanın varsa çalış canimHanımlar, bu depresyon nasıl bir şeydir? Ben çok takmazdım, zayıflık olarak görürdüm. Ninemin bir sözü vardı; arsızlığın adını depresyon koymuşlar, biz o kadar çektik, hiç depresyona girmedik derdi.
Ama öyle bir hal var ki üzerimde, aşamıyorum. İki senedir sorunlarım vardı, çok uğraştım, mücadele verdim, eşimle tartıştım filan, çok çalışmama rağmen sonuçsuz kaldı.
Derken bana bir haller oldu. Devamlı ağlıyorum, iş güç yaparken kafamda hep aynı düşünceler. Ve artık hayatıma engel olmaya başladı. Eskiden yaşadığım sorunlu zamanlara göre çok daha iyi şartlardayım ama sanki bir duygu boşalması yaşıyorum. İstediğim saatte uyanamıyorum ne kadar erken yatsam da. Uyandığımda da bütün gün gözümde uykuyla dolaşıyorum. Bir günün işi diğerine, 3. Güne kalıyor. Zorla Kalkıp yapıyorum ama de ki bir saatlik iş 5 saatte yapılıyor. Devamlı bir şeyler yeme isteği.. Arkadaşların yanında bir maske takıyorum.
Kendime devamlı olumlu telkin veriyorum, bunlar olabilir ama şunlar da var. Çok iyisin filan diye, 5 gün bakıyorsun toparlıyorum, sonra birden yine bir şeyler basıyor. Ağlayarak dualar ediyorum secdede. Kendimi topluyorum.
Bunların hepsi bir yana, tek başıma olsam dibe vurur çıkarım. En kötüsü çocuğun olması, ve onun bunları görmesi. Ve onun bakımına yansıyor olması.
Ne yapmalıyım? Eşimle paylaşıyorum devamlı, başka anlatacak kimsem yok. Bu haller bir senedir ara ara yokluyor. Dünden beri doktora gitmeyi düşündüm artık. ama doktorun yapabileceği ne var? benim sorunlarımı çözecek değil, başka bir bakış açısı sunacak değil. Bundan 8 sene önce 3 defa gittim psikiyatriste, hiç de işe yaramadı. Ama bu hastalık gibi bir hal, belki işe yarayacak bir yöntem, ya da ilaç vardır, Bu da ilaçla geçen bir hastalıktır diye bakmaya başladım.
Terapiden fayda gören, bunu aşanlar var mı aranızda? Ne yapmalıyım?
Gerçekten öyle. Ben zaten dışarıda olmaya alışmışım, ev o kadar boğucu oluyor ki benim için.çalışmak,eğer çalışabiliyorsan muhakkak dene.Meşgale kesinlikle bana kendimi unutturuyor.İmkanın varsa çalış canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?