Depresyon..

emin ol herkes benzer dönemlerden geçiyor. benim de bir zaman geliyor elimi kaldıracak halim olmuyor, ama bir zaman da geliyor her işe canla başla sarılmışım. benim kendimde fark ettiğim durum, ne zaman kendimi iyi hissettirecek birşeyler yaparsam ve günümü doldurursam o kadar iyi oluyorum. ne kadar az düşünme, o kadar mutluluk. ben kendi adıma, çok ağır olan durumlar haricinde ilaç tedavisine karşıyım. bu tarz ilaçlar birşeyleri düzeltmek için vücutta başka yerleri baskılıyor. ki sizin de anlattıklarınız hepimizin normal hayatında karşılaşabileceği ruh hali. ondan kurtulmanın yolu da iç sesini dinlememekten geçiyor sanırım.

İçinde düzelme istegi yoksa doktor hikaye.

tatlım ben bır gün ev işi yapsam akşam kaladan depresyona girerim,bana böle olman çok normal geldi,eve haftada bır misafri gelse kafayı kırarım,yanı bence sen süperısn,ıyı dayanıyorsun

Hiç kan değerlerinize B 12 d vitamini falan bunlara baktırdınız mı. Bunlar bağırsaklardaki problemler troid hormonları vs depresyon yapabiliyormuş.
B12 baktırdım, gayet normal. Artık tıbbı bırakıp nazar filan mı demeye başladım bu iki senedir düzelttik durumları. Benim de enerjim düşüktür. Girdiğim ortamdan hemen toplarım üstüme negatifliği, kırılır muhakkak bir şeyler elimde. Tanıdıklardan böyle bir garip laf söyleyenler oldu arkamdan. Üstümdeki kıyafeti teker teker şuradan mı aldı deyip, ev almışlar zaten diyenler filan.

Bilmiyorum ki, ben mücadeleci biriydim. Oğluma da çok iyi örnektim.

Bu pazar arkadaşlarla buluşuyoruz inşallah. Atacağım bu hali. Bügünde miladım olsun inşallah.

tatlım ben bır gün ev işi yapsam akşam kaladan depresyona girerim,bana böle olman çok normal geldi,eve haftada bır misafri gelse kafayı kırarım,yanı bence sen süperısn,ıyı dayanıyorsun
Misafir iyidir de. Ben mi biraz fazla beceriksizim. Milleti bıraksan devamlı gez toz. Ama ben misafirin sonrası iptal diğer gün. Geçen pazar 10 kişi annemde, bu Cumartesi 14 kişi eşimin akrabaları. Şimdi bu geçen pazar annemde olan 10 kişi bu hafta perşembe bana gelmek istiyorlar. Durayım bir bakayım, hem iyi olur, aradan çıkmış olur diyorum ama bir yandan iki hafta girsin araya bari diyorum.

KIZMA BACIM DELİSİN

10 gün olmuş konuyu açalı. Ve o kadar iyi geldi ki burası, paylaşmak istedim. Allah çaresiz dert vermesin, o kadar küçüldü ki sorunlar gözümde. Yalnızca birileriyle paylaşmak istemişim, anlatınca rahatlamışım.

10 gün olduğuna inanamadım, çünkü bir sürü şey sığdı o kadar zamana. Ve zamanlama çok iyiymiş. Aynı ruh haliyle yetişemezdim. Konu açtıktan sonra bir rahatlamayla, evi toparladım önce, eşime akşam yemeğe çıkalım dedim, bugün de son olsun benim mutsuz günlerime. Gittik. Diğer gün, genel temizlik yaptım. Bir telefon, şehir dışından arkadaşımın acil bir işi çıkmış, gece kalmaya geldiler. Onları ağırladım elhamdülillah. Çocuk gezdir filan tatil bitti.

Ben çok rahat bir insan değilim galiba. Bu yüzden hem psikolojik, hem fiziksel olarak yorgunluk olarak dönüyor bu bana. Ve okula giden çocuğu olan bir anne için aşırı yük olabiliyor bu.

Annemse çok fazla rahattır, takmaz kafasına. Düşünmez de. Böyle olunca, herkes onu hesaba katmayıp, e yapacak da olmayınca başka, işler de olmayıversin diyebiliyor. Ama İşler de olmayıversinle bitmiyor işte. Bugün ihmal edip yapmadığın, sonra sana ihmal faturasıyla dönüyor. Sonucu kafana takmayacaksan, sorun yok ama ben onu çok yapamıyorum.

Kardeşimin düğün hazırlıkları için fazla acele ediyorsun, nişanda da böyle yaptın ama bak oldu hepsi diyor. E nasıl oldu, ben bu sene kesin atanacağım sınava hazırlanmak için gittiğim dersaneyi bırakıp işere koşturdum da oldu. Ama nasılı önemli değil.

Salı günü dedem katarakt ameliyatı oldu. Ananem ve dedem kışı annemle geçiriyor. Annemi arıyorum evde yemek var mı diyorum, yok diyor. Ben misafirliğe gidiyorum şimdi diyor. Ananemler hastaneden gelince ne yiyecek diyorum. Ananen eve gelince yapar diyor. E hastaneden gelmiş ananem dedem. Ameliyat zor olmayabilir ama akşama kadar hastane koridorunda geçmiş. Biz ne güne duruyoruz? eve gelince kendileri yapıp yesinler. Ben bunu kabul edemiyorum. Yemek yap da demiyorum. Durumları çok iyi. Bir yardımcı kadın çağırıp iki kap yemek hazırlatmak işten bile değil.

Zaten Çarşamba annemi dişçiye götüreceğim için yanlarına gidecektim ama rahat duramıyorum, yemek hazırlayıp, akşam oğlumu okuldan alıp akşam onlara gidiyorum. Sofralarını kuruyorum. Akşam dön, çocuğa dünden kalan ödevini sabah yaptır, okula gönder, annemi götür. Tekrar telefon, Cumartesi uzakta bir yere gidilecek. Anne şimdilik kalsın. Önümüzdeki haftaya inşallah dedim artık.

Erkek kardeşim üniversite okudu yıllarca, ama okumadı. Gitmedi. Babam yurt dışından gidip geldiği için, kardeşimin annemin yanında olması onun için bir rahatlıktı. Gidip gelip, okumuyorsun, para yediriyoruz deyip, hiçbir şey yapmadılar. Bir şeyler yapın, kendi işinize alın dedik ama sorunlu dediler. Ki onun için ayrı konu açmayı düşünüyorum bir ara. Ama altta yatan sebep, o evden çıkmazsa, evde annemi düşünmek zorunda kalmayız, seneler içinde kendi kendine çözülsündü.

Neredeyse 30 yaşına gelecek çocuk, bakın yapmıyor.psikolojik sorunları var ve çoğu evde kalmaktan kaynaklı. Kendi haline bırakırsak yapacağı da yok. Bu yaşta hala eline para verip, bir de harçlık verdiğin için ezip, evde kalmaktan başka ona bir kariyer çizmekte yardım etmezsen gittikçe kaybediyoruz. Gerçekten 21-22 yaşında çok daha açık, benim oğluma kendi oğlu gibi ilgili bir çocukken, 27 yaşında telefon ve internet bağımlısı, karşılıklı oturup konuşurken bile kulağında kulaklık internetten oyun yorumları dinleyen bir adam çıktı. Kadınlar kendini farklı da tanımlayabilir ama işi olmayan bir erkek ne evlilik düşünebilir, ne sosyal hayat. Gittikçe kopuyor dünyadan. Çünkü akranları, ya iş güçte, kimisi evli, çocuklu. arkadaş çevresi kalmıyor.

Eşim bu çocuğun ilgiye ihtiyacı var deyip, kendi yanına aldı. Şimdi 28 yaşında, Hala sorunlu ve dikkat dağınıklığı var ama şu anda bir iş yaptığını görüyor. Banka hesabında kendi kazandığı para var. Ve duruşu değişti. Sabah işi açtığı için, akşam erken yatıyor. Eşim kimi zaman kızarak düzeltiyor, kimi zaman överek. O kızmalar, ilgisizlikten bin kat evla. Ve Daha bir sürü şeyler.

Velhasıl, herşeyi kendi kendine bırakmayı kabul etmiyorum. Ama kk sağolsun. Anlattım, rahatladım ve çok daha iyi baktım her şeye. 10 gündür çok çok iyiyim. Çok teşekkürler.

çalışmak,eğer çalışabiliyorsan muhakkak dene.Meşgale kesinlikle bana kendimi unutturuyor.İmkanın varsa çalış canim

çalışmak,eğer çalışabiliyorsan muhakkak dene.Meşgale kesinlikle bana kendimi unutturuyor.İmkanın varsa çalış canim
Gerçekten öyle. Ben zaten dışarıda olmaya alışmışım, ev o kadar boğucu oluyor ki benim için.

Eltim ev hanımı, işleyen Demir ışıldar diyor bana. Evini devamlı temiz tut diye. E benim evim temiz, düzenim belli. Her gün olmasa, 2 günde bir süpürgemi açarım. Ama her Allah ın günü toz almak keyif vermiyor bana. Haftada bir genel temizlik yetiyor. Onun yerine devamlı emeğimin sonucuna ulaşabileceğim bir işimin olması çok daha keyifli.

Bir de çalışınca emri vakilerden kurtuluyorsun bir nebze. Bu akşam pat sendeyiz denmiyor, ya da kalk gel olmuyor. O zaman daha bereketli oluyor işler.

6. Sayfada yazdım, buraya konu açmak o kadar iyi geldi ki bana. İyi ki yazmışım. Kafamda bitti her şey. Eşimle kardeşimle konuştum. Benim atanmak için çabalarıma taş koydu eşim devamlı. Atanacak puanı aldım, şehir dışı diye göndermedi. Geçen sene, bu sene çalışamadın, yine şehir dışı tutar diye sınavı sabote etti, girmedim.

Her şey aynı parasını vermekle olmuyor. Çalışmaya alışmış beyin, yine çalışmak istiyor. Parası bir iş için geçerli sebep ama çalışmanın ve ayaklarının üstünde durabilmenin verdiği psikolojik haz da ayrıca çok geçerli bir sebep. Erkekler bunu atlıyor. Bize parasını verelim otur deseler, keyfimize bakarız diyorlar ama eminim onlar da 3 gün otursa, 4. Gün bir şey bulup çıkarlar eminim.

Tavsiyemizden ben de emindim ama sizden de duyunca daha da pekişti. Çok Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…