Depresyon..

sess_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.217
4.664
133
39
Hanımlar, bu depresyon nasıl bir şeydir? Ben çok takmazdım, zayıflık olarak görürdüm. Ninemin bir sözü vardı; arsızlığın adını depresyon koymuşlar, biz o kadar çektik, hiç depresyona girmedik derdi.

Ama öyle bir hal var ki üzerimde, aşamıyorum. İki senedir sorunlarım vardı, çok uğraştım, mücadele verdim, eşimle tartıştım filan, çok çalışmama rağmen sonuçsuz kaldı.

Derken bana bir haller oldu. Devamlı ağlıyorum, iş güç yaparken kafamda hep aynı düşünceler. Ve artık hayatıma engel olmaya başladı. Eskiden yaşadığım sorunlu zamanlara göre çok daha iyi şartlardayım ama sanki bir duygu boşalması yaşıyorum. İstediğim saatte uyanamıyorum ne kadar erken yatsam da. Uyandığımda da bütün gün gözümde uykuyla dolaşıyorum. Bir günün işi diğerine, 3. Güne kalıyor. Zorla Kalkıp yapıyorum ama de ki bir saatlik iş 5 saatte yapılıyor. Devamlı bir şeyler yeme isteği.. Arkadaşların yanında bir maske takıyorum.

Kendime devamlı olumlu telkin veriyorum, bunlar olabilir ama şunlar da var. Çok iyisin filan diye, 5 gün bakıyorsun toparlıyorum, sonra birden yine bir şeyler basıyor. Ağlayarak dualar ediyorum secdede. Kendimi topluyorum.

Bunların hepsi bir yana, tek başıma olsam dibe vurur çıkarım. En kötüsü çocuğun olması, ve onun bunları görmesi. Ve onun bakımına yansıyor olması.

Ne yapmalıyım? Eşimle paylaşıyorum devamlı, başka anlatacak kimsem yok. Bu haller bir senedir ara ara yokluyor. Dünden beri doktora gitmeyi düşündüm artık. ama doktorun yapabileceği ne var? benim sorunlarımı çözecek değil, başka bir bakış açısı sunacak değil. Bundan 8 sene önce 3 defa gittim psikiyatriste, hiç de işe yaramadı. Ama bu hastalık gibi bir hal, belki işe yarayacak bir yöntem, ya da ilaç vardır, Bu da ilaçla geçen bir hastalıktır diye bakmaya başladım.

Terapiden fayda gören, bunu aşanlar var mı aranızda? Ne yapmalıyım?

psikiyatrist değil de psikoloğa gitsen diyorum. psikiyatrinin yapacağı zaten belli malum antidepresan kullandıracak. ama psikologla görüşüp terapilere başlasan sonrasında gerçekten ihtiyacın varsa ilaçlara geçsen?
hepimizde zaman zaman çökkünlük, bıkmışlık oluyor ama artık günlük hayatını olumsuz etkiliyorsa uzmandan yardım almalısın bence de.

Sorun ne nasıl bu hale geldin güçlü olmalısın kardeşim çocuğun için benim annemde depresyon geçirdi olan bize oldu cok etkilendik hep ağlayarak geçti çocukluğum çocuğun için dik dur

Ev işi hariç hayatın nasıl? Hobi, uğraş vs...?
ingilizce öğretmeniyim, iki sene önce atanıyordum, eşim şehir dışına çıkmamı kabul etmedi. Geçen sene dersaneye başladım istanbul a atanmak için. Annem ameliyat oldu, onun işler bana kaldı. Bu sene de düğününü yapıyorum diyeyim, evde olunca annemi doktora götürmeler, misafirini ağırlamalar hep bana kaldı. Bunlardan sonra başladı zaten.

Ev işi zaten Demirbaş, onun haricinde ailemin işleri, ve dağınık kpss, ales çalışmaları. Hayatım bu şekilde.

Depresyona girdiğinin farkındaysan bence bunu aşabilirsin.neden kendin için bişeyler yapmıyorsun?çık gez dolaş,arkadaşlarınla buluş,farklı uğraşlar bul kendine,seni depresyona sokan tek şey beynin,beynini yönetmek de senin elinde,depresyondayım,mutsuzum,içimden bişey yapmak gelmiyor,şöyle böyle v.s dersen dibe çökersin,bunu yapma bence.

biliyormusun daha bu sabah psikologla psikiyatrist arasında ne fark var acaba hangisine gitsem diye düşünmüştüm.bu aralar bende öyleyim.inşallah regl geçincede aynı duyguları hissederimde giderim.ilaç verip yollaması,derdimi dinleyip haklısında demesin bana yol göstersin istiyorum.psikiyatristemi gideyim diyorsun.devlette de varmı özel mi önerirsin.hiç gitmedim bilmiyorum

Ciddi bir problemin yok anlaşılan. Yürüyüş yap, spor yap, çikolata ye, puzzle al yap onunla uğraşırken herşeyden uzaklaşır beynin.

Sorun ne nasıl bu hale geldin güçlü olmalısın kardeşim çocuğun için benim annemde depresyon geçirdi olan bize oldu cok etkilendik hep ağlayarak geçti çocukluğum çocuğun için dik dur
Oğlum için aşmam lazım zaten. Yoksa ben çok zor şartlarda dik durdum. Ama bir senedir ziyan yani hep. Onun için koşturuyorum, tek olduğu için devamlı komşu çocukları, akrabaları filan topluyorum, gezdiriyorum.

Aktif bi hayatın da varsa niye depresyon mesleğin de varmış beteri beteri var sağlığın yerinde mi çok sukret bi evladinda var kendinden kötüleri düşün ölümü düşün kendine ve sevdiklerine hayata zindan etme

Ben bunu dünden beri bir ihtimal olarak düşünmeye başladım diyeyim. Belki bunun bir adı vardır, adı varsa çözümü vardır diyerek., yoksa devamlı yukarıda yazdıklarını yapıyordum. Br hafta, iki hafta, sonra yine sil baştan. Aynı ruh halleri. Bir çözüm bulmam gerekli. Seneye ücretli öğretmenliğe başlıyacağım artık, parasına bakmadan. Evde kalmak iyi gelmiyor bana sanırım.

Ciddi bir problemin yok anlaşılan. Yürüyüş yap, spor yap, çikolata ye, puzzle al yap onunla uğraşırken herşeyden uzaklaşır beynin.
Beni bunaltan şu oldu. Eşim iflas etti biz evlenir evlenmez, hep destek oldum, iş kurduk, şimdi iyi kazanıyor. Annem zaten hasta, babamın işi yurt dışında. işlerine koşturuyorum.oğlum için devamlı oyun, ders, aktivite arayışları..onların hayatı için uğraşmaktan devamlı kendim koyduğum ve dahası kazandığım hedeflerden vazgeçmek zorunda kaldım. Eşim beraber biz ayaktayız diyor ama ben kendi ayaklarım üstünde durabilmek istiyorum.

Liseden beri şehir dışındayım, kendi ayaklarım üstünde durmaya formatlanmışım. Şu anda işler iyi, ama ben bunun tersini de yaşadım. Ona endeksli olmasını istemiyorum tüm hayatımın. Belki bu da mikrobik bir düşünce, tek başına ayakta durma isteği.

Ben de tam son cümlenizi yazacaktım. İnsan evde bunalıyor. Onca emekten sonra sonucun olmaması da insanı boşluğa düşürür. Özel sektöre yönelin parasına bakmadan yazacaktım ben de :)

psikiyatrist değil de psikolog diyorum. ben psikoloğa hiç gitmedim yaşadığım yerde zaten psikolog falan aşırı lüks şeyler bulamazsın böyle şeyleri burda. hastanesinde kadın doğumcu bile olmayan bir ilçe, sen hayal et
yaşadığın yerde araştır istersen bir , devlette nasıl oluyor özelde nasıl oluyor hiçbir fikrim yok. ama bundan 7-8 sene önce psikiyatriste gitmiştim ilaç başladı direk, 1 ay sonra kontrole gittiğimde "sen sevgilinden ayrılmıştın demi?" dedi "yoooo" dedim, "ailende vardı senin depresyon demi ?" dedi "yooo " dedim. sonra bana depresyona girenlerin beyinde bir sıvısının azaldığını yapısal olarak kolay depresyone girdiklerini kendisinde o sıvının çok olduğunu hiç depresyona girmediğini falan saçmaladı. yeni reçetemi verdi. çıkışta en yakın çöp kutusunu bulup attım reçeteyi ilk ve son antidepresan deneyimim oldu o bir ay

O düşünce mikrobikse ben vebalıyım :) Şaka bir yana ben de hep kendi hayatımı kendim kazandım. Aksini düşünemem bile, başkasına bağımlı yaşayamam. Sizin durumunuzda olsam ben de rahatsız olurum. Az veya çok para kazanmaya başlarsanız daha iyi hissediceksiniz bence, bağımlılık hissi insanın özgüvenini azaltıyor.

Anneniz üvey mi,oder sevmiyorsunuz?

Bir insan hasta anasına bakmaktan nasıl sikayet eder,o sizi 9ay tasıdı,dogurdu,baktı

Simdi ona bakmak agır gelir degil mi?

Depresyona sokar insanı haklısın,misafir agırlamak vs.

Ben cok sorun görmedim hayatınızda
Bir saatlik işi bes saatte yapmak olsa olsa tembelliktir:)

Sen hayallerini gerceklestiremedigin icin mutsuzsun bence. Tek bir şeye odaklansan daha rahat edersin. Kpss den vazgecme derim ama.

Ben de tam son cümlenizi yazacaktım. İnsan evde bunalıyor. Onca emekten sonra sonucun olmaması da insanı boşluğa düşürür. Özel sektöre yönelin parasına bakmadan yazacaktım ben de :)
:) gerçekten, afakanlar basıyor. Devamlı evde olduğum için devamlı gelen misafir cabası. Komşular akraba zaten, hep ev hanımı, her gün halı örtüsü silkmeler, camdan cama konuşmalar, bana yöneltilen eleştiriler. bunca sene hep okulda gördüler beni, şimdi o olmadı, otur evde, becer diyorlar ama ben o formatta değilim. Eşim gel, yanımda çalış diyor ama o mühendis. Ben yıllarımı başka bir şeye vermişim. Kendi uzmanlığım olsun istiyorum.

30 a aylar kaldı. Bundan önce yoktu bu haller. Bir çeşit muhasebe galiba. Kendimi 30 da görmek istediğim yerde değilim, hala uğraşıyorum ama eski enerji kalmadı. İstiyorum ki devamlı çat kapı ve emri vaki işler yerine, bir düzenim olsun. Benim gibi herkes de ona uysun.

Arkadaşlar hep bir şekilde aile desteği alarak aştılar sorunlarını. Ben tek başıma yaparken hep ailevi sebepler eve bağladı. Destek istemiyorum ama köstek de olmayın diyeceğim, diyemiyorum. Hayat şartları, görevin varsa yapıyorsun işte. Bu arada bu gülen yüzler ve paylaşmak çok rahatlatıyor gerçekten. Belki eşim dışında birilerine anlatmak anlatmak işime yarar diye açtım konuyu.

ne alaka şimdi konu sahibinin yazdıklarıyla
kadın yok anneme bakıyorum ben bu yuzden depresyona girdim mi yazmış

ya bu millet nasıl cımbızla çıkarabiliyor bu yorumları anlayamıyorum
oturup 10 kere okusam konuyu gene cıkaramam ben bu yargıyı

Bu cok gereksiz bir cikis bence.
Anneler dahi yeri geldiginde uykusuzluktan, yorgunluktan sikayet edebiliyorlar ki evlat dedigimiz meyvenin tadini yasayan bilir, buna ragmen sukursuzluge dusebiliriz.
Cunku anne de olsan evlat da olsan es de olsan nine de olsan once insansin.

Konu sahibi,
Oncelikle sizi yaralayan hayallerinize set cekilmesi bence.
Yoksa ev isiymis, cocugun aktiviteleriymis, gozunuze batmazdi.
Hedefinize ulasamamis olmak yormus sizi.
Ama bu da sizin elinizde.
Baska sehri kazandiysaniz biraz daha gayretle istanbulu da kazanabilirsiniz.
Demek ki potansiyeliniz var.
Yalnizca diger insanlari onemsediginiz kadar onemseyin kendinizi de.
Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…