ingilizce öğretmeniyim, iki sene önce atanıyordum, eşim şehir dışına çıkmamı kabul etmedi. Geçen sene dersaneye başladım istanbul a atanmak için. Annem ameliyat oldu, onun işler bana kaldı. Bu sene de düğününü yapıyorum diyeyim, evde olunca annemi doktora götürmeler, misafirini ağırlamalar hep bana kaldı. Bunlardan sonra başladı zaten.Ev işi hariç hayatın nasıl? Hobi, uğraş vs...?
biliyormusun daha bu sabah psikologla psikiyatrist arasında ne fark var acaba hangisine gitsem diye düşünmüştüm.bu aralar bende öyleyim.inşallah regl geçincede aynı duyguları hissederimde giderim.ilaç verip yollaması,derdimi dinleyip haklısında demesin bana yol göstersin istiyorum.psikiyatristemi gideyim diyorsun.devlette de varmı özel mi önerirsin.hiç gitmedim bilmiyorumpsikiyatrist değil de psikoloğa gitsen diyorum. psikiyatrinin yapacağı zaten belli malum antidepresan kullandıracak. ama psikologla görüşüp terapilere başlasan sonrasında gerçekten ihtiyacın varsa ilaçlara geçsen?
hepimizde zaman zaman çökkünlük, bıkmışlık oluyor ama artık günlük hayatını olumsuz etkiliyorsa uzmandan yardım almalısın bence de.
Ciddi bir problemin yok anlaşılan. Yürüyüş yap, spor yap, çikolata ye, puzzle al yap onunla uğraşırken herşeyden uzaklaşır beynin.ingilizce öğretmeniyim, iki sene önce atanıyordum, eşim şehir dışına çıkmamı kabul etmedi. Geçen sene dersaneye başladım istanbul a atanmak için. Annem ameliyat oldu, onun işler bana kaldı. Bu sene de düğününü yapıyorum diyeyim, evde olunca annemi doktora götürmeler, misafirini ağırlamalar hep bana kaldı. Bunlardan sonra başladı zaten.
Ev işi zaten Demirbaş, onun haricinde ailemin işleri, ve dağınık kpss, ales çalışmaları. Hayatım bu şekilde.
Oğlum için aşmam lazım zaten. Yoksa ben çok zor şartlarda dik durdum. Ama bir senedir ziyan yani hep. Onun için koşturuyorum, tek olduğu için devamlı komşu çocukları, akrabaları filan topluyorum, gezdiriyorum.Sorun ne nasıl bu hale geldin güçlü olmalısın kardeşim çocuğun için benim annemde depresyon geçirdi olan bize oldu cok etkilendik hep ağlayarak geçti çocukluğum çocuğun için dik dur
Aktif bi hayatın da varsa niye depresyon mesleğin de varmış beteri beteri var sağlığın yerinde mi çok sukret bi evladinda var kendinden kötüleri düşün ölümü düşün kendine ve sevdiklerine hayata zindan etmeOğlum için aşmam lazım zaten. Yoksa ben çok zor şartlarda dik durdum. Ama bir senedir ziyan yani hep. Onun için koşturuyorum, tek olduğu için devamlı komşu çocukları, akrabaları filan topluyorum, gezdiriyorum.
Ben bunu dünden beri bir ihtimal olarak düşünmeye başladım diyeyim. Belki bunun bir adı vardır, adı varsa çözümü vardır diyerek., yoksa devamlı yukarıda yazdıklarını yapıyordum. Br hafta, iki hafta, sonra yine sil baştan. Aynı ruh halleri. Bir çözüm bulmam gerekli. Seneye ücretli öğretmenliğe başlıyacağım artık, parasına bakmadan. Evde kalmak iyi gelmiyor bana sanırım.Depresyona girdiğinin farkındaysan bence bunu aşabilirsin.neden kendin için bişeyler yapmıyorsun?çık gez dolaş,arkadaşlarınla buluş,farklı uğraşlar bul kendine,seni depresyona sokan tek şey beynin,beynini yönetmek de senin elinde,depresyondayım,mutsuzum,içimden bişey yapmak gelmiyor,şöyle böyle v.s dersen dibe çökersin,bunu yapma bence.
Beni bunaltan şu oldu. Eşim iflas etti biz evlenir evlenmez, hep destek oldum, iş kurduk, şimdi iyi kazanıyor. Annem zaten hasta, babamın işi yurt dışında. işlerine koşturuyorum.oğlum için devamlı oyun, ders, aktivite arayışları..onların hayatı için uğraşmaktan devamlı kendim koyduğum ve dahası kazandığım hedeflerden vazgeçmek zorunda kaldım. Eşim beraber biz ayaktayız diyor ama ben kendi ayaklarım üstünde durabilmek istiyorum.Ciddi bir problemin yok anlaşılan. Yürüyüş yap, spor yap, çikolata ye, puzzle al yap onunla uğraşırken herşeyden uzaklaşır beynin.
Ben bunu dünden beri bir ihtimal olarak düşünmeye başladım diyeyim. Belki bunun bir adı vardır, adı varsa çözümü vardır diyerek., yoksa devamlı yukarıda yazdıklarını yapıyordum. Br hafta, iki hafta, sonra yine sil baştan. Aynı ruh halleri. Bir çözüm bulmam gerekli. Seneye ücretli öğretmenliğe başlıyacağım artık, parasına bakmadan. Evde kalmak iyi gelmiyor bana sanırım.
psikiyatrist değil de psikolog diyorum. ben psikoloğa hiç gitmedim yaşadığım yerde zaten psikolog falan aşırı lüks şeyler bulamazsın böyle şeyleri burda. hastanesinde kadın doğumcu bile olmayan bir ilçe, sen hayal etbiliyormusun daha bu sabah psikologla psikiyatrist arasında ne fark var acaba hangisine gitsem diye düşünmüştüm.bu aralar bende öyleyim.inşallah regl geçincede aynı duyguları hissederimde giderim.ilaç verip yollaması,derdimi dinleyip haklısında demesin bana yol göstersin istiyorum.psikiyatristemi gideyim diyorsun.devlette de varmı özel mi önerirsin.hiç gitmedim bilmiyorum
Beni bunaltan şu oldu. Eşim iflas etti biz evlenir evlenmez, hep destek oldum, iş kurduk, şimdi iyi kazanıyor. Annem zaten hasta, babamın işi yurt dışında. işlerine koşturuyorum.oğlum için devamlı oyun, ders, aktivite arayışları..onların hayatı için uğraşmaktan devamlı kendim koyduğum ve dahası kazandığım hedeflerden vazgeçmek zorunda kaldım. Eşim beraber biz ayaktayız diyor ama ben kendi ayaklarım üstünde durabilmek istiyorum.
Liseden beri şehir dışındayım, kendi ayaklarım üstünde durmaya formatlanmışım. Şu anda işler iyi, ama ben bunun tersini de yaşadım. Ona endeksli olmasını istemiyorum tüm hayatımın. Belki bu da mikrobik bir düşünce, tek başına ayakta durma isteği.
Sen hayallerini gerceklestiremedigin icin mutsuzsun bence. Tek bir şeye odaklansan daha rahat edersin. Kpss den vazgecme derim ama.Ben bunu dünden beri bir ihtimal olarak düşünmeye başladım diyeyim. Belki bunun bir adı vardır, adı varsa çözümü vardır diyerek., yoksa devamlı yukarıda yazdıklarını yapıyordum. Br hafta, iki hafta, sonra yine sil baştan. Aynı ruh halleri. Bir çözüm bulmam gerekli. Seneye ücretli öğretmenliğe başlıyacağım artık, parasına bakmadan. Evde kalmak iyi gelmiyor bana sanırım.
:) gerçekten, afakanlar basıyor. Devamlı evde olduğum için devamlı gelen misafir cabası. Komşular akraba zaten, hep ev hanımı, her gün halı örtüsü silkmeler, camdan cama konuşmalar, bana yöneltilen eleştiriler. bunca sene hep okulda gördüler beni, şimdi o olmadı, otur evde, becer diyorlar ama ben o formatta değilim. Eşim gel, yanımda çalış diyor ama o mühendis. Ben yıllarımı başka bir şeye vermişim. Kendi uzmanlığım olsun istiyorum.Ben de tam son cümlenizi yazacaktım. İnsan evde bunalıyor. Onca emekten sonra sonucun olmaması da insanı boşluğa düşürür. Özel sektöre yönelin parasına bakmadan yazacaktım ben de :)
ne alaka şimdi konu sahibinin yazdıklarıylaAnneniz üvey mi,oder sevmiyorsunuz?
Bir insan hasta anasına bakmaktan nasıl sikayet eder,o sizi 9ay tasıdı,dogurdu,baktı
Simdi ona bakmak agır gelir degil mi?
Depresyona sokar insanı haklısın,misafir agırlamak vs.
Ben cok sorun görmedim hayatınızda
Bir saatlik işi bes saatte yapmak olsa olsa tembelliktir:)
Anneniz üvey mi,oder sevmiyorsunuz?
Bir insan hasta anasına bakmaktan nasıl sikayet eder,o sizi 9ay tasıdı,dogurdu,baktı
Simdi ona bakmak agır gelir degil mi?
Depresyona sokar insanı haklısın,misafir agırlamak vs.
Ben cok sorun görmedim hayatınızda
Bir saatlik işi bes saatte yapmak olsa olsa tembelliktir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?