Depresyonda olan birine nasıl davranılmalı

kimliksizkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2019
627
806
53
Depresyonda olan tanıdığım var, erkek olduğu için nasıl davranmam gerektiğini pek bilmiyorum, öyle ki sürekli ağlıyor, mutsuz. Mutsuz olduğu içinde sürekli uyuyor, kendisi 21 yaşında. Onun yanında olduğumu bildiren bir mesaj attım, teşekkür etti ve sonra anlatırım dedi, sanırım kendisinden hoşlanmaya başladım nedense yardımcı olmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum, sizce nasıl davranmalıyım. 1 yıl önce dedesini kaybetmiş, acaba ondan mı diye düşünüyorum

Doktor kontrolünde ilaç kullanıyorsa ilaçlarını almasını tavsiye edebilirsiniz, konuşmak isterse yanında olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Başka da bir şey yapamazsınız.
Lütfen kurtarici moduna girmeyin. Hoslantiniz da muhtemel bundan dolayi. Kimsenin terapi merkezi olmayin, terapi almasina cesaretlendirin sadece
Haklısınız sanırım sadece doktora gitmek için cesaret verebilirim , benimle gelmek istemeyebilir

çok samimi değiliz, benimle gelir mi bilmiyorum
Konuşuyorum dediniz geçen yıl vefat eden dedeyi biliyorsunuz demek ki çok muhabbet yoksa da bir iletişim var
O yüzden dedim bende dışarıya çıkın evde kapali kalmasın diye bir önerin gelirse gelir gelmezse yapacak bir şey yok

Kimsenin terapi merkezi olmayın.
Onun sağlıklı bir birey olmasına katkı sağlayabilirsiniz. Ama sakın bu aşamada ilişki istemeyin, hissetmeyin de.
Bu arada birinin dedesinin vefatı hayatını etkileyecek kadar yas sürecini gerektirmez. Bunu yas olarak devam ettiriyor ise psikolojik olarak zaten diğer sorunları vardır ölüme sığınıyordur.

instagramdan gördüm, ama yine de ara sıra konuşuyoruz teşekkür ederim bir soracağım

çok haklısınız, şimdi hoşlandığımı söylemek de çok anlamsız olur, bir keresinde her şey bana boş ve anlamsız geliyor demişti, sohbet tam olarak nereden açıldı hatırlayamıyorum, intihar etmesinden de çok korkuyorum boşlukta gibi

Haklısınız sanırım sadece doktora gitmek için cesaret verebilirim , benimle gelmek istemeyebilir

Onu götürmek sizin vazifeniz degil zaten. Sadece gidebileceginde cesaret verebilirsiniz. Dedigim sert görünebilir, ama bende depresyon ve panik atak tedavisi gördüm. Hasta olan tedavi olmak istemiyorsa sacindan tutup oraya götürseniz bile fayda etmez. Istedigini zaman yaninda olabileceginizin sinyanili verin o kadar.

Depresyon için yapabileceğiniz bir şey yok bence, yukarıdaki üyenin dediği gibi terapi merkezi olmayın.
O kişi, bunu bir uzman rehberliğinde kendi isteği doğrultusunda yenmeli. Bu durum onun savaşı, sizin değil.

Ben de bir dönem ağır depresyon geçirdim. Tek istediğim sadece birilerinin beni dinlemesiydi. Eleştirmeden, tavsiye vermeden sadece sıkıntımı dinlemelerini istiyordum.

Merhametle, bir erkeğe duyduğunuz ilgiyi birbirine karıştırmayın. Siz hiç ilişki kurmadiginiz bir insana iyilik yapmak, onu hayata döndürmek zorunda değilsiniz. Bunu görev edinirseniz eminim iyileştiğinde ilk sizin üstünüze basacaktır. Merhamet çok yanıltıcı bir duygudur.

Depresyonda olan bir kişiye kendisi istemezse hiç hirsey yaptiramazsiniz arada nasılsın iyimisin o kadar genellikle yanlız kalmak kendi kendini dinleyip uyumak ve ilaç almak ama bunu kendisi bilip isteyip doktora giderek siz karışmayın bi iyilessin o zaman ilerletin konusmayi

Psikolojik rahatsızlığı olan insanlara lütfen bir şey hissetmeyin.
Ciddi şekilde zararlı çıkabilirsiniz.
Bir bakmışsınız o mücadeleyi bırakmış ve sizi de hasta etmiş.
Kendisi isterse tedavi olur. Amansız bir hastalık değil sonuçta.

haklısınız, nasılsın iyi misin yazdığımda iyi olmaya çalışıyorum vs dedi, sonra anlatırım bir şeyler dedi ondan sonra hiç mesaj atmadı üstelemekte istemiyorum sanırım yalnız kalmak istiyor veya aradığı kişi ben değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…