Depresyondayım

nevin17

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
76
110
8
40
Yıllardır aynı şekildeyim. Yalnızım. Yaşamak için bir nedenim yok. İşe gidiyorum, akşam geliyorum. Uzandığım yerde elimde saatlerce telefon. Sonra uyuyorum, sabah kalkıyorum tekrar iş. Yeni birilerini tanımıyorum, etrafımda hep aynı insanlar. Yeni birilerini sevemiyorum. Gezmek istemiyorum. Alışveriş yapmak bile boş geliyor artık. Niye alayım, nereye harcayayım. Neden yaşadığımı anlamıyorum bile. Destek almak istedim. Gittiğim doktor “senin bir rahatsızlığın yok, hayatını değiştirmelisin” dedi. Ama ben hiçbir şeyi değiştiremiyorum. Birşeyleri değiştirmeye kalksam sürekli bir engel çıkıyor. Artık uğraşmaktan da yoruldum. Böyle bir hayat işte benimkisi. Dertleşmek istedim. Teşekkürler.

Doğru söylüyor dr iş değişikliği yapıp yeni insanlarla tanışabilirsin akşamları çıkıp eğlenebilir kahve icebilirsin arkadaşlarınla gezebilirsin hobi edinebilirsin zorla da olsa yap hayata karış.
Özellikle spora gitmek çok iyi gelir bana.
Bende bazen bu duruma düşüyorum saatlerce uyumak istiyorum sadece hiç enerjim olmuyor genellijke tükenmiş hissedersem böyle. Ama cidden bir adımla herşeyi değiştirmek yine senin elinde.

Son düzenleme:
Insan oturdukca oturasi gelir gezdikce de eve giremez hale gelir. Siz sihirli degnek dokunusu bekliyosunuz ama caba gostermeniz sart bu durumda. En basitinden resim kursuna gidin, kucuk kucuk baslayin insan icine karismaya ve sevkiniz nerede kirildi bunu inceleyin.

İş değişikliği yapamam. Böyle iş bulmam mümkün değil.

Yıllardır çabaladım. Hep aksilikler. Yoruldum diyebilirim.

Ya yüzmeye ya da tenis kursuna yazıl. Gözün gönlün açılsın.

Muhtemelen psikiyatra gittiniz.
Psikoloğa gitmeniz gerekiyor, terapiye başlamanız gerekiyor yani.
Hobi edinin. Farklı yaratıcı hobi atölyelerine gidin (resim, seramik, müzik, dans,...vs) hangisinden en çok zevk alıyorsunuz bir bakın/deneyin. Sonra zevk aldığınız hobinin kursuna yazılın....
Hem yeni insanlarla tanışırsınız, hem bir şeyler yaratmak yaşam sevincinizi geri getirir.

Pek kurs yok yaşadığın yerde. Ama yine de araştıracağım.

Doğru doktora gidip ilaç başlamalısın kuzum sonra da terapiyle destekleyebilirsin.. hobi edinmek, gezmek eğlenmek için öncelikle fizyolojik olarak kendini desteklemen gerekir, zaten içinde istek olsa hobi de edinirsin gezersin de. Öncelikle ilaç takviyesi alman iyi olacaktır sonrası çorap söküğü

Hayatınızdaki monotonluk depresyona itmiş sizi.bu monotonlugu bozmaniz lazım.kafa dağıtmak için yapacağınız pek çok aktivite vardır bunu bilirsiniz ama o yolda bir atmak bile zor gelir.uzulmeyin az çok herkes bu tarz şeyleri yaşadı yaşıyor yaşayacak.ben depresyonda olduğum zaman karşıma çok iyi bir arkadaş çıktı sağolsun elimden tuttu festivale götürdü kafelere götürdü derken derken açıldım kafa dengi bir arkadaşıniz yok mu

psikiyatriste katılmıyorum eğer durumunuz uzun zamandır aynıysa depresyondasınız

Paran var ama kullanmasını bilmiyorsun benim param yok ama çok zevkli bir hayatım var para harcamayı dene

Önce günlük rutininizde küçük değişikliklerle başlayın. Mesela akşamları telefonu içeri odaya koyun ve ona hiç bakmadan film dizi izleyin bir müddet. Sonra yavaş yavaş dergiydi iilginizi çeken kitaptı daha verimli şeyler de yaparsınız ama önce telefonu elinizden bırakmaya alışın. Basit az zaman alan mesela Asya yemekleri deneyin mutfakta bir aktivite olur sonrasında kendiniz için Asya tarzı bit iki tabak çanak çubuk alıp yemeği eğlenceli bir hale getirirsiniz bunlar günümüze neşe katar. Sabah kalkar kalkmaz beş dakika bile olsa yoga yapmak hem vücuda hem kafaya iyi geliyor. Ben yoga matımı başucuma koyuyorum sabah yataktan kalkmadan önce mata yuvarlıyorum kendimi biraz esneyip ayılıyorum. En şiddetle önereceğim küçük bir köpek sahiplenmeniz. Böylece günde ili kez dışarı çıkıp yürüyüş yapmanıza bir sebep çıkar mı evde enerjik bir canlı olur sizin modunuzu da yükseltir. Ayrıca köprk gezdirmek beslemek sosyalleşmeye de bir araç olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…