Depresyondayım

nevin17

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
76
110
8
40
Kızlar depresyondayım. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Öyle bir bitki gibi yaşıyorum. Önerileriniz var mı acaba? Yani terapi veya ilaç kullanmak dışında. Bunlar için maddi olanaklarım yok. Hayattaki sorunlarımı çözemiyorum ve bu iyice beni mahvetti. Geceleri uyuyamıyorum artık.

Kızlar depresyondayım. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Öyle bir bitki gibi yaşıyorum. Önerileriniz var mı acaba? Yani terapi veya ilaç kullanmak dışında. Bunlar için maddi olanaklarım yok. Hayattaki sorunlarımı çözemiyorum ve bu iyice beni mahvetti. Geceleri uyuyamıyorum artık.
Youtubedan telkin videoları dinleyin uyumadan önce, muz ve çikolata ilaç etkisinyapar bolca tüketin gün içibde

En azından devlet Hastanesi'ne gitme şansınız yok mu? Depresyonu bazen vitamin eksiklikleri bile tetikleyebiliyor. Onun dışında YouTube'da Beyhan Budak, İbrahim Bilgen gibi psikolog/psikiyatri uzmanlarını izleyebilirsiniz. Ayrıca günlük tutup hislerinizi yazmak da içinizi dökmek de fayda sağlayabilir. Belki ufak ufak yürüyüş yapmak, sosyalleşmek de iyi gelebilir. Bir an önce atlatmanızı dilerim. Fakat devlet hastanesi önerisini de dikkate alın lütfen 🌸🙏

Depresyonun ilaçla tedavi edilip edilmeyeceği doktorun inisiyatifinde eğer ileri boyuttaysa ilaç kullanmak gerekebilir. Genel olarak egzersiz yapmak, sosyalleşmek, hobi edinmek mutluluk hormonunu arttırıyor

Yürüyüş yapmak , kitap okumak , bir dizi film izlemek , müzik dinlemek ( ben domdom kurşunu sarkisiyla tam anlamıyla deli gibi oynuyorum 😂) o dakika seni düşüncelerden uzaklaştıracak şeyler lazım. Mesela yemek yapmak bile olabilir.sadece bu durumdan çıkmak istiyorum de temizlik bezi bile ilham olur.

ben de böyle hissediyorum, bu yüzden kendimi zorla yüzmeye ikna ettim, bu hafta tekrar yüzmeye basliyorum. kis gelince bu uyusukluk hissiyle daha da icim kararmaya baslamisti, sporun iyi gelecegini düsünüyorum.

Back
X