Majör depresyonu atlattım artık ilaç kullanmıyorum. Ama terapi almaya devam ediyorum çünkü tekrarlama riski olduğunu biliyorum ve aynı çukura yine düşmek istemiyorum. İlaç kullanan çoğu insan gibi benim de böyle kayıp bir dönemim var. Hayal meyal hatırlıyorum. İlacı bıraktıktan sonraki 1 yıl da oldukça zorlandım. Ama bu hastalığın bana kattığı çok şey de oldu. Artık her şeye pür dikkat kesiliyorum, otomatik düşünceleri ve davranışları bıraktım, adım atarken bile farkında olarak atıyorum, ajanda kullanmak edindiğim en güzel alışkanlık oldu, minik not defterim hep çantamda, insanları gerçekten can kulağıyla dinliyorum.. Kısacası elimi yıkarken bile bunu farkında olarak yapıyorum ve farkındalıkla yaşıyorum. An’da kalmak ve sürekli her şeyi bilinçli yapmak hiç kolay bir şey değil ama kesinlikle insana çok iyi gelen bir şey. Denendi onaylandı. Farkındalık temelli terapileri araştırmanızı tavsiye ederim. Okumaktan, alternatifleri araştırmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Size iyi gelen şeyleri keşfedinceye kadar çabalayın.