- Konu Sahibi Papatya129
-
Kendi kültürünü bilmesine engel bir durum görmüyorum ben öğrensin açsın okusimKore kültürünü öğreniyor ne güzel ne ala
Sorsan neşet ertaşı bilmez. Tek bir türk sanat müziğini ezbere bilmez ama kore şarkısı söylüyor çok mesuduz mu diyelim ebeveyn olarak bilmiyorum ki
Başka kültürler tanımasın kendi kültürüyle yatsın kalksın demiyorum da aksi bir durum kültür erezyonudur diyorum. Kültür dezanformasyonudur diyorum. Kendi kültüründen uzaklaşmamalı. Bunun içinde elimden ne geliyorsa yaparım . Benim modern ebeveynlik anlayışım bu.
Kore kültürünü öğreniyor ne güzel ne ala
Sorsan neşet ertaşı bilmez. Tek bir türk sanat müziğini ezbere bilmez ama kore şarkısı söylüyor çok mesuduz mu diyelim ebeveyn olarak bilmiyorum ki
Başka kültürler tanımasın kendi kültürüyle yatsın kalksın demiyorum da aksi bir durum kültür erezyonudur diyorum. Kültür dezanformasyonudur diyorum. Kendi kültüründen uzaklaşmamalı. Bunun içinde
Saygısızlık olarak atfediyor sanırım, geçmişte ne yaşadıysa artık? Birisi suratına ya diye hönkürdü sanırım, ok de geç.
2 sene öncesine kadar izliyordum senede bunlar cag atlamadiyaBurda kore dizilerini savunan arkadaslar biraz arastirma yaparsa bazi cinsiyetsiz muzik gruplarinin toplumu neye yoneltmeye calistigina dair gereken cevaplari bulurlar sizin gencken izlediklerinizle bunlar bir degil bu herkesin kabul ettigi bir gercek asiri unluler gencler onlara ozeniyor itiraz etmeden once bu konuyla ilgili biraz arastirma yaparsaniz dogru oldugunu gorursunuz. Erkege ozenme durumu deistlik hem izledigi bideo ve dizilerden hemde arkadas cevresinden kaynaklaniyor malesef. Sizin yerinizde olsam elinden telefonu alir arkadas cevresini degistireceginortama sokar gerekirse okulunu degistirir ve bir psikologa yonlendiririm. Cocugun hayatinin temeli atiliyor sonucta
Hanimefendi hakli durduk yere ya dedim doye sert çıktınızSaygısızlık sizin vazgecilmeziniz galiba
Kore kültürünü öğreniyor ne güzel ne ala
Başka kültürler tanımasın kendi kültürüyle yatsın kalksın demiyorum da aksi bir durum kültür erezyonudur diyorum. Kültür dezanformasyonudur diyorum. Kendi kültüründen uzaklaşmamalı. Bunun içinde elimden ne geliyorsa yaparım . Benim modern ebeveynlik anlayışım bu.
Durduk yere yaaa deme o zmnHanimefendi hakli durduk yere ya dedim doye sert çıktınız
O sizi ilgilendiren bişey. Bilin bilmeyin tercih edin etmeyin. Ben kendi çocuğumdan sorumluyum34 yaşındayım, neşet ertaş ve halk müziği severim, hiç bir tsm şarkısını ezbere bilmem. 15’imdeyken de sevmezdim hala sevmem. 15 yaşımdayken de rock müzik dinlerdim hala dinliyorum. Müzik zevkimin kültür erozyonuna sebep olduğunu da şimdi öğrendim. Daha neler öğreneceğiz acaba bu siteden, öğren öğren bitmiyor.
Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.
ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.
ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
Kore müziklerine ve dizilerine hayran değilim ama bilirim. Eğer içinizde yoksa kimse sizin cinsel kimliğinizi falan değiştiremez. Ben de ergenlik yıllarında aynı konu sahibinin kardeşi gibiydim ama benim sorunum vücudumdaki değişiklikleri kabul edememekti. O yüzden bol giyinip, saçlarımı kısacık kestiriyordum. Sonra; lise sonda yani tamamen değiştim. Üniversitede eser kalmadı.Burda kore dizilerini savunan arkadaslar biraz arastirma yaparsa bazi cinsiyetsiz muzik gruplarinin toplumu neye yoneltmeye calistigina dair gereken cevaplari bulurlar sizin gencken izlediklerinizle bunlar bir degil bu herkesin kabul ettigi bir gercek asiri unluler gencler onlara ozeniyor itiraz etmeden once bu konuyla ilgili biraz arastirma yaparsaniz dogru oldugunu gorursunuz. Erkege ozenme durumu deistlik hem izledigi bideo ve dizilerden hemde arkadas cevresinden kaynaklaniyor malesef. Sizin yerinizde olsam elinden telefonu alir arkadas cevresini degistireceginortama sokar gerekirse okulunu degistirir ve bir psikologa yonlendiririm. Cocugun hayatinin temeli atiliyor sonucta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?