Derdim aileyi cileden cikaran minik ergen kiz kardesim

Kendi kültürünü bilmesine engel bir durum görmüyorum ben öğrensin açsın okusim
Saygısızlık olarak atfediyor sanırım, geçmişte ne yaşadıysa artık? Birisi suratına ya diye hönkürdü sanırım, ok de geç.
2 sene öncesine kadar izliyordum senede bunlar cag atlamadiya
 

34 yaşındayım, neşet ertaş ve halk müziği severim, hiç bir tsm şarkısını ezbere bilmem. 15’imdeyken de sevmezdim hala sevmem. 15 yaşımdayken de rock müzik dinlerdim hala dinliyorum. Müzik zevkimin kültür erozyonuna sebep olduğunu da şimdi öğrendim. Daha neler öğreneceğiz acaba bu siteden, öğren öğren bitmiyor.
 
O sizi ilgilendiren bişey. Bilin bilmeyin tercih edin etmeyin. Ben kendi çocuğumdan sorumluyum
Üstünüze alınacak bi konu yok
 
Bazen yazılanlara insan anlam veremiyor. O kadar güzel ve kaliteli kore dizileri var ki. Benim dayılarım yengem a.annem bile izliyor. Sanki bizim dizilerimiz geçmişten günümüze çok güzel, çok eğitici.
Siz hiç eşcinsellerin kendi hayat hikayelerini dinlediniz mi, neler yaşayıp hissettiklerini falan. Hiç bir dizi izledim böyle hissetmeye başladım diyeni görmedim çünkü mümkün değil bu kadar basit olması.

Konu sahibi size tavsiyem kardeşinizi bir süre kendi haline bırakmanız. O sizi aramıyorsa siz onu arayıp sorun bunaltmadan, ilgi alanlarına çok fazla müdahale etmeden. Belki geçici belki değil ama yanında olduğunuzu hissettirin bence.
 

15 yaşında bir yeğenim var. Geçen seneye kadar o da kore hayranıydı, diziler gruplar, hayranlık... Genelde odasında zaman geçirir ama bu çok normal hepimiz öyleydik o yaşlarda.
Bir süre önce aynı sorundan müzdarip bir üyeye daha yazmıştım nasıl aştığımızı, size de yazayım. Geçen yıl zaten sınav dönemiydi, bizimki ayrıca güzel sanatlara da hazırlandığı için resim kursuna gidiyordu. Aynı zamanda yüzme ve kürek takımına soktuk sıpayı. Her boş vaktinde ailece görüştüğümüz arkadaş grubuyla (8-10 çocuk) program yaptık. Sürekli sosyalleşmesini sağladık. Arkadaşları eve geldi, etkinlikler, film geceleri, pasta atölyesi, takı tasarımı milyon tane şey yarattık. Kendi dinlediğim grupları dinlettim bol bol kaliteli müzik nedir öğrensin diye. Bu sene liseye başladı, biraz daha oturdu şimdi teyze geçen sene ben ne şapşalmışım ne saçma şeylere hayranmışım diyor.
Deizm konusunda üstüne gitmeyin, sorgulama döneminde şu an. Sorgulayacak, araştıracak kendi için doğru olanı bulacak. Şu aşamada her müdahale kötü sonuçlar doğurur.
Erkek reyonundan giyinmesi de normal. Bu sene hepsi aynı tarz giyiniyor. Benim yeğen de (minyon bir kızdır ve babası kocaman bir adam) babasının kazaklarını tişörtlerini giyiniyor. Ergen modası böyle bu sene.

Ve benim anlattıklarınız kadarıyla kardeşinizden gördüğüm ilgisizlik. Babasıyla bir kez başbaşa sinemaya gitti mi bu çocuk? Anneyle eğlenerek alışveriş yaptı mı yoksa seçtikleri konusunda eleştirildi mi? Siz zaten kendiniz söylemişsiniz uzak, soğuk bir ablayım diye. Halbuki en çok ihtiyaç duyacağı şey rol model alacağı bir abla bu dönemde.
 
Merhaba
Sizin sorun olarak tanımladığınız şeyler bir ergene göre sorun değil. Dolayısıyla sizin dünyanızı kafa yapınızı anlamayacaktır çünkü şu anda onunki çok başka. Anlamasını da beklememek lazım aslında. Bu yollardan geçecek sonra kendini bulacak. Belki o da evde kendini yalnız hissediyordur, kimsenin onu anlamadığını düşünüyordur.
Aslında onu değiştirmeye çalışmadan ve fazla müdahaleci olmadan yakınlık kurmak, onu olduğu gibi kabul etmek gerek bence.
Baskılarla büyümüş bir nesiliz, o yüzden kendimizi bulmakta zorlanıyoruz. Arkadan gelen nesiller baskı ile büyümesin. Olduğu gibi kabul edilsinler istiyorum ben.
Bence kardeşinizi değiştirmeye çalışmadan onunla iletişim kurmaya çalışın derim ben, kardeşinizin size bir zararı yoksa tabi
Hep böyle kalmayacak, mutlaka düzelecek.
Ama ailesi tarafından hissettirilen yalnızlık ve anlaşılmamışlık hissi geçmeyecektir.
 
Bence kardesinize saygi duymaya baslayin. 15 yasinda ki kiz sacini kisacik kestirmek istiyorsa kendi bilecegi istir.karisamazsiniz. deist ise deisttir karisamazsiniz. Telefonunu ise zaten karistiramazsiniz.
Hayatina bu kadar mudahale edilirse hirclanmasi kendisini dis dunyaya kapanasi normaldir.

Iletisim kismina gelirsek size emir kipi ile konusuyor onun disinda muhattap olmuyorsa emir kipli mesajlarını cevapsiz birakin. Ya adabiyla istemeyi ogrenir. Ya da istemeyi birakir.
 
Size tavsiyem ;
Bu durum karşısında kardeşinizi soyutlamayın sen bunu yapamazsın edemezsin gibi cümlelerden sakının herzaman yanında olun ve cephe almadan yargılamadan yaptıgı yanlışları gösterin daha büyük sorunlarla karşılaştıgınızda tek savunması şu olabilir kimse yanımda olmadı ailem beni anlamadı beni dışladılar gibi gibi... Ergenlik çağında oldugu için karakter olarak kimliğini bulma evresinde oyüzden baskı ve diretme yapmadan anlamaya çalışın belki ozaman farkına varır
 
Benim de ergenliğim çok ağır geçmişti, herkesten nefret etmeler, renkli parlak boncuklu giysiler giymemeler, hiçbir akraba eş dostun düğün nişanına katılmamalar
Çekilir dert değilmişim çekmişler beni ya Allah affetsin
Tavsiyem sakın öteye itmeyin, yanında olun destekleseniz de desteklemeseniz de. Allah korusun itilen ergenler kötü yollara sapabilir.
 
Saygısızlık yapmıyorsa bence sadece ergenliğini yaşıyor. Bazı ergenler böyle sorunlu olabiliyor. Daha kişilik oturmamış. Siz diyaloğunuzu iyi tutmaya çalışın.
 
Bazı sapkın kore müzik gurupları var. Hatta intihar eden çocukların haberleri çıkmıştı bir ara. Bunlara dikkat edin. Ikinci olarak bir pedagogdan yardım alın. Üçüncüsü de enerjisini farklı yerlere yöneltin. Spor olur, enstrüman çalmak olur, tiyatro olur... arkadaş ortamı degisince davranışları da değişir.
Aslında tüm ergenlerden ve çocuklardan telefonları almak en mantıklısı ama olmuyor işte
 
Biri birine özenip de cinsel kimliğini değiştirmez. Bilime aykırı bu, madem bu kadar “ilgili” bir ablasınız açın da biraz konuyla alakalı bilimsel şeyler okuyun. Çocukcağız kendini bulmaya çalısıyor, ister deist olur ister ateist olur. Allah biliyor onun yaşını da ruh halini de. Ayrıca sizin inandığınız şekilde inanmak zorunda değil. Birazcık rahat bırakın ama tedbiri elden bırakmayın tabi madde/alkol/kötü arkadas açısından, en önemlisi her kosulda NE YAPARSA YAPSIN arkasında oldugunuzu hissettirin. Ama çocukcagız bir gruba hayranlık besliyor diye de öcü değil. Saçını istediği gibi kestirsin istediğini giysin, neden karısıyorsunuz ki size ne? 5 sene sonra bakar fotografa ayyy ne kötü kestirmisim saçımı der beraber gülersiniz
 
Kore müziklerine ve dizilerine hayran değilim ama bilirim. Eğer içinizde yoksa kimse sizin cinsel kimliğinizi falan değiştiremez. Ben de ergenlik yıllarında aynı konu sahibinin kardeşi gibiydim ama benim sorunum vücudumdaki değişiklikleri kabul edememekti. O yüzden bol giyinip, saçlarımı kısacık kestiriyordum. Sonra; lise sonda yani tamamen değiştim. Üniversitede eser kalmadı.
 
Yasınız kaç bilmiyorum ama bence kız kardesinizle daha samimi olmayı deneyin. Benimde 13 yasında kız kardesim var ergenliğe girdi. Ben onla samimi olmaya calısıyorum. Eskiden hep dibimdeydi zaten ama ergenlikte biraz kendini kapattı o da. Ben arada hadi gel bi kahve içip iki laf edelim diye kandırıyorum. Kahve yapıyorum konusuyoruz. Yanı onunla konusabilmeniz icinde suan icin onun yas penceresinden bakmanız lazım konusurken, ki sizle konusurken zevk alsın.
Ama kesinlikle sık boğaz etmeyin zorla din de olsa dayatmayın. Daha güzel yöntemlerle konusarak halledin
 
Konu bir tek bana mı tuhaf ve abarti geldi ? Ergen o ayol. Ben kimseye cektirmeden kendi icimde yaşadım ama ben de ergenken ailemden gizli çok agır makyaj yapardım beni kısıtladıkları icin dışarıya çıkar çıkmaz bir yerde kırmızı ruj sürerdim, onlar kısıtladıkça ben gizli gizli giyerdim,sürekli topuklu hatta stiletto giyerdim hevesimi aldım. Kimisi de tam tersine erkek kıyafetlerini giyer saçlarını kısacik kestirir. Simdi ki moda da erkek kıyafetleri giymek. Bırakın istedigi gibi giyinsin ergenligini istedigi gibi yaşasın hevesini alsın ki ileride kimlik bunalımı yaşamasın. Açık giyinse makyaj yapsa bu defa da kardesim açık giyiniyor diyeceksiniz.Kısıtlarsanız karisirsanız daha çok yapar. Ayrıca telefon karıştırmak kardesiniz de özgüvensizliğr yol açar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…