- 2 Mart 2020
- 155
- 157
- 23
- Konu Sahibi Papatya129
-
Sonuna kadar haklisiniz bayan benimde ergenliğim saçma sapan şeylerle geçti ve o yaşlar çok tehlikeli yaşlar herşeyi yapabyapabilecek yaslardirBenimle yaalı yulu konuşmayın bu bir
18 yaş bunun ayrımını yapmak için biraz daha büyük bir yaş olabilir ama 13 14 15 yaş için o müzik grupları tehlikeli. Kadın gibi makyajlı erkekler birbirleriyle öpüşen aynı cins insanlar bunları normal karşılayacak kadar geniş mezhepli bir aile değilim olmayacağımda. Ayyy ama onlarda insan yeaaaa saçmalığına giremem kimse çocuğunda farklı cinsel eğilimler olmasını istemez.
Farklı kültür tanımak öğrenmek başka birşey.
Müzik grubuyla olmaz o iş.
O yaştaki bir kız aksine genç kızlığa özenir normal şartlarda. Ufak ufak makyaj malzemeleri saç modelleri vs dikkatini çekmeye başlar. Konu sahibinin kardeşi tam aksi davranıyor.
Youtube de sözler köşkü diye bi sayfa var orda müslümanlığı farklı düşüncelere karşı savunan kardeşlerimiz var benim erkek kardeşim de deistim ben deyip duruyor ben o sayfayı izlemesini söylüyorum ama yok artık kendim izleyip onun sorularına cevap vermeye başladım . Yine de algısı değişmiyor kafasını yıkayan ıyi yıkamış . Kardeşinin erkek gibi takılmasına gelince 13 yaşında bende yaşadım aynı durumuKizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.
ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.
ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
Youtube de sözler köşkü diye bi sayfa var orda müslümanlığı farklı düşüncelere karşı savunan kardeşlerimiz var benim erkek kardeşim de deistim ben deyip duruyor ben o sayfayı izlemesini söylüyorum ama yok artık kendim izleyip onun sorularına cevap vermeye başladım . Yine de algısı değişmiyor kafasını yıkayan ıyi yıkamış . Kardeşinin erkek gibi takılmasına gelince 13 yaşında bende yaşadım aynı durumuerkeklerin özgür oluşu bana çok cazip geliyordu onlar gibi davranırsam ailem disarda daha fazla kalmama izin verir gibi geliyordu. 17 yaşına girince kadınsilik daha cazip gelmeye başladı vücudumu farkettim . Ona şey diyebilirsin ablacım çok guzelsin fizigin de çok güzel neden bi tarz kıyafetler ile güzelim fiziğini kötü gösteriyorsun gibi şeyler . Umarım durum biran önce geçer.
Kuranı açıp okumadı bile okutamiyorum da zorla . Elimden baska birsey gelmiyor.Bahsettiğiniz youtube kanalı inanmayana çok komik geliyor. Kardeşinizin umursamaması normal.
Anacım o guruplardaki erkekler erkeğe benzemiyor kiKore dizilerinden ve müzik gruplarından uzak tutun.
Benim kız da izliyordu birara. O gruplardaki tiplere bakıyorsun kız mı erkek mi belli değil. Erkekliğe özeniyor belliki. Asiliği aksiliği geçer ama erkeksi tavırlarından vazgeçirin. Ben çok tehlikeli buluyorum bu kore hayranlığını. Kız arkadaşlarıyla buluşturun. Sizle yada annenizle takılsın biraz.
Saç ütüleme gibi zor dönemlerden geçmiş bir milletizO dönemde gençler revaçta-popüler olan şeylere sıkı sıkıya bağlı olabiliyor. Benim zamanımda dümdüz saç popülerdi okulda formaya öf pöf diyen kızların saçları dümdüzdü ütülerlerdi saçlarını hepsi fabrikadan çıkmış gibi. Ben de saç düzleştirici alalım der dururdum anneme. Şimdiki aklım olsa saçlarımı özellikle dalgalı haliyle bırakırdım. Ayrıca cinsel eğilim öyle onu görüp bunu izleme ile değişecek bir şey değil.
Deizme gelince yine o yaşlarda yaşam görüşleri kolaylıkla değişebiliyor dolayısıyla zamana bırakıp gözlemlemenizi yeğlerim.
Aslında konunuza bakıldığında emir kipiyle konuşması ve ders çalışmaması dışında endişe verici bir durum yok.
Ek: 24 saat odasında demişsiniz de şu aşamada günlük yaşamı-keyif aldığı konular yadırganıyor aileniz ve bizzat tarafınızdan. Haliyle ne konuşup ne paylaşabilir ki sizinle?
Ekin eki: Yalnız kaç yaşındayım aileme asnostiğim diyemiyorum kardeşinizin deistim demesini takdir ettim senciyiz kardeş. :) ama derslerini ihmal etme. :) isteklerini fikirlerini kibar bir dille ifade et. Kibarlık kaybettirmez.
Cok yanlış ve ırkcı buldum bu görüşünüzü. İnsanların dış görünüsleri hakkında yorum yapmamalıyız. Birine sisko demek nasıl ayıpsa erkeğe benzemiyor demekte ayıptır. Herkes kendi kültürünü yansıtıyor.Anacım o guruplardaki erkekler erkeğe benzemiyor ki
Saç ütüleme gibi zor dönemlerden geçmiş bir milletiz
Ay bencedeee bunlar ne diyor boyleAy ne alakası var ya bende 18 yaşından 25 yaşına kadar kore dizisi izledim hic de öyle bisey yok cok eğlenceli dizileri filmleri ayrica baska kültürler tanımak guzel bence
Bnede valla cokda severim bu anneler de b değişik30 yaşındayım hala izliyorum ve dinliyorumparanoya yapıp korelilerden korkar olmayı anlayamıyorum hiç
Benim de ergenliğim çok zor ve hırçın geçti annem her halükarda yanımda oldu ve iyi davrandı. Mutlaka iyi olun biraz manipüle edin ki bu bi iki yıllık süreç sonunda size tapsın ve aklı da başına gelsin.Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.
ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.
Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Irka dair bir ibareyi nerede gördünüz, cinsiyet ve ırk arasındaki farkı belirtmeme gerek yok.Cok yanlış ve ırkcı buldum bu görüşünüzü. İnsanların dış görünüsleri hakkında yorum yapmamalıyız. Birine sisko demek nasıl ayıpsa erkeğe benzemiyor demekte ayıptır. Herkes kendi kültürünü yansıtıyor.
Kore dizileri hakkında konusulurken o dizideki erkekler için "erkeğe benzemiyorlar" ibaresi kullandınız. Irkçılık sadece x ırkı üstündür/kötüdür demek değildir. Mesela rus kızları çok güzel demekte ırkçılıktır aslında. Veya rus kızları için farklı tabir kullanmakta ırkçılıktır. Her neyse ben de beğenmiyorum tarzlarını ama ayrımcı yorumlar da bulunmak doğru bir davranış değildir. Uzmanların her dediği de doğru değildir. Bazen hic denmeyen şeyler denmiş gibi lanse ediliyor. Ben sadece insani görevimi yaparak size doğrusunu söylemek istedim takdir sizinIrka dair bir ibareyi nerede gördünüz, cinsiyet ve ırk arasındaki farkı belirtmeme gerek yok.
Bu grupların cinsiyetsizliğe özendirdiğini uzmanlar belirtiyor.
Kore dizileri hakkında konusulurken o dizideki erkekler için "erkeğe benzemiyorlar" ibaresi kullandınız. Irkçılık sadece x ırkı üstündür/kötüdür demek değildir. Mesela rus kızları çok güzel demekte ırkçılıktır aslında. Veya rus kızları için farklı tabir kullanmakta ırkçılıktır. Her neyse ben de beğenmiyorum tarzlarını ama ayrımcı yorumlar da bulunmak doğru bir davranış değildir. Uzmanların her dediği de doğru değildir. Bazen hic denmeyen şeyler denmiş gibi lanse ediliyor. Ben sadece insani görevimi yaparak size doğrusunu söylemek istedim takdir sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?