- 10 Mart 2020
- 193
- 139
- 18
- Konu Sahibi Papatya129
-
Ben de Kore dizisi izliyorum. Koreliler bir yaş büyüğe bile saygı ifadesi ile konuşuyor. Saygılı, nazik, temiz, çalışkan insanlar.Ayrıca kore dizisi izleyen insandan zarar gelmez. Benim kore dizisi izleyen arkadaşlarım hep çalışkan kendi hallerinde kızlardı. Hatta bircoğu kore alfabesini öğrenmeye merak sarmıştı. Ne güzel iste 2.bir dil öğreniyor.
ergenliği ağır geçiyo.devlet hastanelerinde de var bir ergen psikiyatrisine götürün isterseniz ama benim kardeşimden farklı değil hareketleri.bizi sinir hastası etti ama zamanla azalarak bitiyo bu durumlar sonra da başka sorunlar çıkıyo yaşına bağlı olarak.siz sadece kendinizi dizginlemeyi ve sinirlerinizi yatıştırmayı öğrenin :) ben de bi dönem çok maskülen takılmıştım hristiyanım derdim sağa sola ama cidden çevrede cool görünme etkisi bunlar sfkbhfs sonra makyajı keşfettim saç düzleştirmeleri keşfettim bi dönem de öyle geçti , arada fotoğraflarımı görüp ufak çaplı bir utanç yaşıyorum.Evdeki ergenliklerimden bahsetmiyorum bile.kardeşim çok daha ağır geçirdi, cinsel kimlik bunalımı ihtihar eğilimi vs. ergen psikiyatrisine çok taşındık. Tavsiyem, ipin ucunu iyice kaçırmamak için emir kiplerini yerine getirmeyin, tshirt istiyosa alacaksanız da bunu bana al şeklinde söyleyince almayacağınızı belirtin ve almayın.iletişiminizin şu an iyi olmaması normal , yaş farkınız sizin yetişkin onunsa ergen oluşu bunu etkiliyor.Dedikleri doğru, büyüyünce düzelecek bu.Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.
ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.
ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
Hiç izlemedim bir iki kere denedim ama sıkıldım fazla terbiyeli geliyorlar bana :) Kore dizilerinde hic entrika aksiyon yok öpüşme cinsel içerik yok ne isterler ki bu insanlar. Yok cinsiyetsizlik demisler yok bilmem ne demisler. Sevmiyorum de geç yani neden karalama ihtiyacı duyulmuş anlayamadım. Herkesin zevki bir değil sonuçtaBen de Kore dizisi izliyorum. Koreliler bir yaş büyüğe bile saygı ifadesi ile konuşuyor. Saygılı, nazik, temiz, çalışkan insanlar.
Konu sahibi, kardeşimiz Kore dizisi izliyorsa, söyleyin azıcık örnek alsın onları.
Konu bir tek bana mı tuhaf ve abarti geldi ? Ergen o ayol. Ben kimseye cektirmeden kendi icimde yaşadım ama ben de ergenken ailemden gizli çok agır makyaj yapardım beni kısıtladıkları icin dışarıya çıkar çıkmaz bir yerde kırmızı ruj sürerdim, onlar kısıtladıkça ben gizli gizli giyerdim,sürekli topuklu hatta stiletto giyerdim hevesimi aldım. Kimisi de tam tersine erkek kıyafetlerini giyer saçlarını kısacik kestirir. Simdi ki moda da erkek kıyafetleri giymek. Bırakın istedigi gibi giyinsin ergenligini istedigi gibi yaşasın hevesini alsın ki ileride kimlik bunalımı yaşamasın. Açık giyinse makyaj yapsa bu defa da kardesim açık giyiniyor diyeceksiniz.Kısıtlarsanız karisirsanız daha çok yapar. Ayrıca telefon karıştırmak kardesiniz de özgüvensizliğr yol açar
Brahmacım biz mi cok açık fikirliyiz acabaSorma bi de tavsiye isteyip yorum yapınca dislike atıyorbence çocuk buraya başlık açmalı “sabit fikirli ablam lütfen yardım” diye
Brahmacım biz mi cok açık fikirliyiz acababence sorun bizde
Bence de hayatini zehir etmedikten sonra ne anlamı kaldı ki kardeş olmanın ? Baskı altında yanlış geri dönülmez hatalar yapsın doğrusu bu benceDoğru valla normal olan başkasının hayatını yönetmeye çalısmak galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?