derdim annemin daginikligi:(

canozumm

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
326
21
318
Sakarya
nerden baslasm bilmiyorum bu.konuyu kafama cok.takiyorum biZ kucukken annem.gayet hamaraat iyi.kotu evinin duzeni olan en azindan eve misafir cagirirken utanmayacak kadar temiz ve duzenliydi ...

ama son 5 6 yildir ki durumuna cok sinir oluyorum bizimde tam buyume zamanlarimizda ayni annem gibi olduk kardesimle daginik.ve pis

annem.ve babam evlendiklerindem.beri.hep.problemleri vardi ve annem evden ayrildi 2 aydir ayri eve cikti orda yasiyor buralar cok.onemli degol.kisa geciyorum su an bosanma asamasindalar...

ben 2 senedir evliyim.evlendim.kendi evimde hayatimi.duzene soktum suan cok temiz duzenli bi evim var eski halimden eser yok...

dedigim.gibi annem eve cikyi evi temizledik iyi kotu icine 2 elden esya aldik falan yerlesti ev cati kati cok.begenmisti evi

a insan yemi eve cikmisdin joc mi jevesin yok derli toplu olsun temiz olsun bu arada annem.calisiyo ama bi tek.o degil.valisan.. bu kadar olmazko

jafta sonu 1 yasinda kozimla kalmaya gittim anneme ama nasil durdum bana sirun daha elektrikli supurge yok para biriktirip alacal normal supurge ile supuruyo ama teyzemle ananem dibinde oturuyo arada bir onlardan alip supurwbilir 2 aydan beri o ev supurulmedi dusunun kizim.kucuk ne bulsa agzina atiyo .. esim geldi aksam yemege anneme sifra kuruyoz bi.baktim tabaklar catal kasiklar yagli kalmis ve lekeler var hemen.gittim.mutfaga anne bunlar ne ya damadim girse hic mi.utanmiycan dedim dogru dyrust yikamiyo hic bi zaman soguk.suyla mi.yikiyo yokssa oyle daldirip suya cikariyo mu.bilmuyorum Her isi ustten yapiyo...

mutfaktaocagin ustu katran.gobi olmus onuda jep istten siler hic tellemez ben sildim.guzelce... ocagin arkasondaki fayaslar yag icinde...

dolabi dersen daramdagin... aradigini.bulamazsin balkonlar ois cocigu cikaramiyorum... her yer toz icinde tuvalet banyo fena degil.ama camasir suyi falan yok.almamis anne dedim.neyle yikiyorsun.buralari...

nolur bi akil verin bisey deyince kavga ediyoruz konusulmuyo anne diyorum.biraz toparka kendini bak artik.torunun.vsr damadin var biraz.derli toplu.ol bu kadar yetisiyorum diyo ama lafya

butun gun yatiyo cok tembel isten gelirsin.biraz dinlenirsin.baslarsin islere yok annem.hep yatiyo

ne sekil.konusmam lazim cok rahatsizim.bu durumdan....

ayyy canımm ne denırkı bu durumda sonucta karsındakı annen söylemen gerekenleri soylemişssin sen zaten yapıcak bısey yok olmadı her hafta sonu gelıp senın temızlemen annen artık yorgundur hem eşinden ayrılmıs hem calsııyor oda artık hiç birseyı umursamıyor olabılır içinde neler yasadıgını bılemezsın sakın kızma ona tek çare madem yapmıyor ya temızlıkcı tut yolla yada senın yapman canım

Anneniz o sizin. İyi ya da kötü sizi büyütmüş evlendirmiş. Bence ona yardımcı olmak bu kadar zor olmasa gerek. Ha çok dağınık buluyorsanız gitmezsiniz evine olur biter. O yaşta insanı lafla değiştirmeniz mümkün değil bence. Hem ayrılık gerginliği de vardır üzerinde. Ya da bir boşluğa düşmüş olabilir. Kızı olarak size ihtiyacı olmalı. Bence yağlardan kirlerden damadına ayıp oldu gibi şeylerden evvel onun iç dünyasına girmeye çalışın.

Son düzenleme:
Damadı görse ne der diye düşüneceğinize anneniz neden böyle oldu onu bi düşünün.
Depresyonda olabileceğini düşünüyorum ben de annenizin.
Boşanma aşamasında
Yalnız yaşıyor
Süpürge alamayacak kadar da darda.
İçinde yaşadıklarını bir düşünün.
Annenize böyle yaparak bu şekilde konuşarak ne kadar zarar vermişsiniz.
Keşke anneciğinize senin için ne yapabilirim nasıl yardımcı olabilirim diye sorsaydınız terslemek küçültmek yerine.

kadın boşanma aşamasında, istemiyordur belki içinden gelmiyor bunalım geçiriyor belki de.
ya da hiçbiri olmayabilir. hayattan böyle zevk alıyordur.
ben de işten gelince direkt yatıyorum, valla ortamın dağınıklığı da beni rahatsız etmiyor.
herkes kendi evinden kendi sorumlu.
çıkmıyordur balkona, o yüzden yıkamıyordur. ben de yıkamıyorum kullanmadığım balkonumu.
sizin rahatsız olmanızı anlıyorum ama o rahatsız değilse çok da yapacak bir şey yok.

Ben annemi o halde göreceğim ve sonra da gelip burada böyle yazacağım! Yazana kadar tutarım bir işin ucundan derler toplarım ve tuttuğum gibi annemi gerekirse zorla psikoloğa götürürüm! temizlik yapamıyor muyum maddi durumum el veriyorsa kadın tutarım, süpürge dediğin kaç para ya en uygunundan bi süpürge alırım yetmedi mi ikinci elden alırım.. yine de o durumda bırakmam, konuşmam! Anne bu, seni bugüne getiren kucağına çocuk almanı sağlayan kadın. ...

temizlik yapmaz hiç masalar,sehpalar toz içindedir hep. lavaboyu bi görseniz el yıkarken içiniz bulanır keza ocak da öyle. üstelik benm annem çalışmıyor ve bunalımda falan da değil. canım istemiyor diyor. ben şehirdışında yaşıyorum yaz tatilinden geldiğimde evin içi çok pis kokuyor. gecenlerde temizlikçi tuttuk sildi,süpürdü de öyle biraz kendine geldi ev ama hala kokuyor.

bunun bi çözümü yok . bi arkadaşın dediiği gibi belli bi yaşa gelmiş birini değiştiremezsiniz lafla sözle. konu sahibine tavsiyem arada kendi gidip temizliğini yapsın ya da durumu elveriyorsa temizlikçi tutsun.yahut da eşinle gelmeden önce anneni uyarabilirsin biz gelcez diye

Belkide bosanmanin acisi, tek basina kalma korkusu, bunlarla basetmeye calisirken birde gecinmek icin calisma zorunlulugu agir gelmistir.
Birak catali yikamayi suya sokup cikariyorsa yine sevinirim ben.
En azindan yapmaya calisiyo.
Ayriligin iyisi kotusu yoktur her sekli cok aci verir.
Bence siz esiniz gorucek utanicaksiniz gibi dusunup burda harcadiginiz vakitte gidip annenize destek olabilirsiniz.

benim annanemde oyle gelinler gelsin yapsın diye bekliyo tamam yaşlı ama babannem daha da yaşlıydı yinede temizlik diye ölürdü Allah rahmet eylesin, bazı insanın içinden gelmiyo. Annemde mesela çok titiz eğildir ama bi tek pazarı tatil olmasına ragmen yinede her yeri siler supurur öyle gidip gezer yinede her şeye yetişemediğinden radada sırada da temizlikçi alır.
sonuçta anneniz çalışıyo ve tek yaşıyo bence 15 gunde bşir temizlikçi alabilecek durumdadır değilse de sisin durumunuz varsa siz temizlikçi alın evine gidin. Anne sen bize temizliği öğrettin şimdi sen neden yapmıyosun diye karşınıza alın konuşun depresyonda olup canı hiç bişey yapmak istem,yo da olabilir

arkadaşım seni anlıyorum.zaman zaman benimde bazen içimden iş yapmak gelmez ama bir gün yapmasan diğer gün mutlaka o işler yapılır.ben sana birkaç örnek vereyim akrabalarımdan dağınık olan o kadar çokki.ben yengemlere gittiğimde evde 4 kızdık üçü evin kızı yemek yiyip yattılar o bulaşıklar sabaha yengeme kaldı.onların düzeni öyleymiş annem sabah makineye atıverir dediler.sonra anneme gelicek oluram dağınıktır ama pis değildir herşeyi temiz yapar ama gel gelelim biri arkasından toplayacak.ben bekarken o görev bendeydi ama malesef şu anda kardeşim yapmıyo annemde elinde kolunca güç yok zaten 4 kişinin yemeğiydi bulaşığıydı çamaşırıydı hiç bitmiyo bende diyorum ki boşwer anne olduğu kadar olsun kendini yorma çünkü babam herşeyi ayağına bekler kadın hangi birine yetişsin.şimdi tarafız bakmaya çalışıyorum.annemede çok söylenirim ne bu ortalıkta bir sürü baş örtü falan diye ama şimdi evlendim 2 ene olacak hadi anneme söyledim kv me naıl söylücem gıybet olmasını istemediğimden kimseye diyemiyorum ama çok pis o bulaşık süngeri varya ondan kullanmaz perde keser o perde parçası aylarca simsiyah onunla bulaşık yıkanır soğuk suda söööyle bi çalkalanmak suretiyle.geçen gittim ilk işiç çamaşır suyuyla mutfağı dezenfekte etmek oldu o mutfak bezi artık sarı değil sen düşün banyoyu hiç anlatmıcam 8 saat wc ye girmeden ewe geldim ve kendşme şaştım.şimdi eşimin ailesi yedirmeyi içirmeyi sewer yalan yok hergün yemeğe gitsem neden gelin demezler mutlu olurlar ama işte bu konularda içim rahat değil.kv gücü kuvveti yerinde yapabilir işine gelmiyo birazda.gene efkar bastı sana diyeceğim konu sadece dağanıklıksa gene öp başına koy.ama yemek konusunda falan temizse gene seslenme.zaten sen şimdi yapsan yarın gene kendi düzenini oturtuyolar.sen mutfak dolaplarını düzenle 1 hafta sonra git dolabı açmaya korkuyosun ğstğne yıkılcak diye allahım bana sabır ver diye dua ettim.inşallah allah içlerine versin temizlik aşkını dicek söz bulamıyorum benim çalışan komşum var 45 yaşında ewi bal dök yala valla

Ne kadar büyük bir derdiniz varmış gerçekten!Herşeyden önce sizi dünyaya getiren kadın anneniz o farkındamısınız? asla kırmak istemem o yüzden cümlelerimi seçerek kullanıcam damadın görse ne olucakmı?bu sorun birçok şeyi anlatıyor ama neyse...Annenizle kendinizide kıyaslıyorsunuz bir an belki başkasından bahsediyorsunuz dedim ama olay daha farklıymışDagınık olabilir psikolojik depresyonda olabilir sizin ona yardımcı olmanız derdini dinlemeniz gerekirken kızıp azarlıyormusunuz kızısınız sizi bugünlere getirmiş bir işin ucundan tutup yardım edemezmisiniz süpürgeyi alamazmısınız birgünde temizlenebilir bir ev çokmu harcadıgınız zaman gerçekten bu konu çok ama çok canımı sıktı üzüldümde içim cız etti resmenEvlendikten sonra esas dünyaya nasıl geldiklerini kendilerine yapılan fedakarlıkları sebeplerini unutuyor insan gerçekten anneyi bile çekiştirebiliyorsak denilecek pek bir söz kalmıyor Rabbim evladında hayırlısını versin cümlemize

Son düzenleme:
anneyi cekistirmek ne demek ya ...siz buraya her derdini yazani asagilamak icinmi yaziyorsunuz....bu bolum.ne icin? ADİ UZERİNDE BİR DERDİM.VAR ...

demekki benim icin onemli ben buraya ne icin yazmisim bana yardimci.olun diye bu durumu duzeltmek.icin masil.konusabilirim.diye...

neyse benim anlatmak istedigimi anlayip yorum yapanlara tesekkurller...

oncelikle soyle soyleyip tabiki yardim ediyorum bilip.bilmeden yorum.yapanlar once bi.sorsaydiniz!!!

depredyondan dolayi olan.bi durum degil tabiki.kotu gunler geciriyor, geciyoruz.. ama annem.onceden.de boyleydi babamla aralarindaki.sorunlar icinde bu durumda biraz.etken...

kac yasina geldi.biliyorum benim soylememle olmuyo olmazda temizlikciyelide istiycegini.sanmiyirum halinden.memnun ..

ama benim demek.istesigimi.anlaynlar yorum yapsin lutfen... guzel.bi.dille nasil.konusabilirim... ben sadece kendim.icin degil.onun icibde istiyorum... en azindan.biraz toparlansin...

gecen.gittigimde dolabi.felaket daginikti
gizelce latladim astim duzenledim anne bak.ne guzel oldu ayni performansi senden de bekliyorum dedim.gulerek tamam dedi yone ayni..dahiniklik.neyse faginik.olabilir ama pis olmsasi ........

Sizin söyleyişinizde bir sorun var bence.
Bakın annenizin dolabını toplamışsınız.
Neden çocuğunuzla konuşur gibi ki ben çocuklarıma dahi böyle söylemem, aynı performansı senden bekliyorum dediniz.
Demek ki annenizin huyu bu.
Bunca yıl değişmemiş, depresyonda falan da değil bu karakteri, o zaman sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
Kabullenmekten başka.
Kendiniz diyorsunuz o halinden memnun diye..
Kızıyorsunuz da siz de aşağılar gibi anlatmışsınız.
Öyle anlatmışsınız ki, sanki annenizin mutluluğu ve rahatı için değil de, birileri ayıplamasın diye düzelmesini istiyorsunuz..

neden kelimeleri yanlış yanlış yazıyorsunuz okuduğumdan hiçbir şey anlamadım

ben seni en iyi anlayacak kişilerdenim sanırım. bu kadar yüklemeyin kıza. kim birilerinin yanında ailesinin pisliğinden dolayı utanmak ister .benim annem de pis ama öyle tezgah üstünü yağ kaplatacak kadar değil en azından. ve ben ona kızarım bu evin hali ne diye. o benim annem ona bunları söylemekten daha normal bir şey yok. benim annemin sorunu daha fena. asla bir şey atmıyor. seneler öncesinin takvim yaprakları bile duruyor vitrine koymş sanki süs objesi diye. geçen sene yanındayken en azından oturma odasını güzel düzenlemiş fazlalıkları kolilere kaldırıp kendi odasına koydurtmuştum. bu sene taşındı yeni eve bir geldim aman allahım ben diğer evden rahatsız olurken her yer koliler, çuvalları üst üste yığmış. oturma odasındaki masanın üstüne kolileri, yastıkları yığmış. çıldırdım resmen bugün eve gelsin güzelce konuşup en azından oturma odasını şekle sokacam. diğer odaları kurtarmam imkansız çünkü. Bir de ramazan geldi eve birilerini davet edelim diyor. herkes arkasından konuşuyor kadının anlatıyorum ona. bir bak şu evin haline diyorum ne var ki evimde diyor. kadın farketmiyor durumunu. ümidim yok ya psikoloğa gitmeye zorlayacam onu. sen de zorla bence. tabi bunu pisin tekisin psikoloğa git gibi bir söylemle yapmayacağım. benim annemin de derdi fazla eşi de yok. ona zor günler yaşadığını, bu durumunun da içinde bulunduğu sıkıntıların psikolojisiyle olduğunu, biz uzmanla konuşursa rahatlayacağını falan söyleyecem anne lütfen git diye acındıracam kendimi. sen de yap bu öyle bizim lafımızla düzelecek durum değil. zaten pis oldukları için bu hal onları rahatsız etmiyor. ama en azından doktor yardımıyla, doktora dertlerini anlatarak rahatlayabilirler ve bu sayede kendilerini daha iyi hissedip etraflarının ne halde olduğunu görebilirler. çünkü etrafının temizli olması düzenli olması insana neşe verir. ama umudu kalmamış bir insan da neşe ne arar. etrafı çöplüğe dönsün gözü görmez bıkmıştır zaten her şeyden. bizim annelerimiz gibi.

Evini herkes temiz ister, anneyi eleştirmek değil bu. Anneye' de hak veriyorum ama, zaten belirli bir yaşı aşmış insanlar salıyorlar herşeyi, geneli demiyorum ama çoğu böyle. Benim emekli eniştem var, süpürge, elinde toz beziyle gezer. Geçen sene iftara gitmiştik, servisinden, bir çok yemeği o yapmış, çok istisna bir durum.

Annenizin psikolojik bir sorunu olabilir, illa boşanmayla alakalı bir psikolojik sorun olacak değil bu veya dediğim gibi yaşının verdiği birşeydir.

anneniz eşinden boşanma aşamasında evden ayrıldı burası önemli değil yazmışsınız nasıl önemli olmaz allah aşkına ben hiçbir yere değilde buraya takıldım anne ya anne evden çekip gidiyor önemli olmuyor nasıl bir duygu var sizde anlamadım ah anacığım pis olsaydında başımızda olsaydın ben saçımı süpürge eder bakardım sana sende bence annene yardım et yakınacağına evine git arada temizleyiver bir zahmet belki depresyondadır yaşadığı şeyleri kaldıramamıştır hayata adapte olamıyordur bunları biz değil evladı olarak senin düşünmen lazımdamadı gelecek rezil olacakmış valla bravo size

Yazdıklarımda hiçbir aşağılayıcı cümle kurdugumu sanmıyorum lafın bana anlayabiliyorum hiçkimseyi aşagılamam haddimede degil kendime olan saygımada ters.Derdiniz çok büyük derken inanın insanların derdi yanında bu sadece canınızı sıkan bir sıkıntı olabilir benim fikrim tabikiYardım edilse o kadar pis olmasına imkan yok ona göre yorum yapıyoruz 1 haftada bir görseniz insanda 6 günde o kadar pisletemez ama temizlik yapmak yardım etmek agır geliyorsa bilemiycemDepresyondan degilde hep böyleydi diyosunuz degişmez degiştirmeye çabalamayın ozaman en fazla doktora gitmesini saglayabilirsiniz onun dışında elinizden geldiginizde yardım etmekten başka birşey yok bakın yardımcı oldumÜste kırmızı renkle işaretledigim yeri birdaha okuyun bunu yazan aşagılayan çocuk muamelesi yapan sizsiniz ayıp bir anneye gerçekten ayıp anneme hayatımdaki en degerli varlıga bu cümleyi kullanıcam utancımdan kendime gelemezdim ama vicdan meselesi

benim annemle babamda ayrı tek yasıyor...Ve benm annem zaten çok temzdır ama ister istemz kedi de war ewe dagnklık oluyor.Ama o isteyken bazen gdiyorum,temzlgnı yapıyorum,bi kac tencere yemek yapıp ckıyorum.Sizde böyle yapablrsz.Sncta okadar zaman sizin arkanzı topladı.Kadn mutsuz olablr su an.Siz dstek olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…