derdim annemin daginikligi:(

size bravo.valla ne kadarda guzel.bi yer yakalamissiniz butun.hayat hikayemi mi yazsaydim o zamanda ne kadsr uzun uazmmissin derdiniz... annem babam ayrildi ben gobek atiyorum bunu sanacak.kadar fesat oldugunuzu gosteriyor yorumunuz kusura bakmayin...

Canim Allah razi olsun tercuman oldun bana
burda herjesin sanki.hayatlari insan iliskileri 4 4 luk.gibo yaptigi yorumlar insaninin sinirini.bozuyor...

annem o benim ya annem niye kotuluunu istiyim sizinde dediginiz gibi kim iaterki annesinin pis daginik olmasini tabikiki arkasindan konusulsun istemem....

ben derdim COK buyuk falan demedim sizin.icin.onemi olmasada benim.icin can sikici bi dert...

ne guzelde hesap yapmissiniz sartlarimi.bilmeden gittigimde durabildigim saat sinirli yapabildigimi yapiyorum ayrica kucuk bir cocugum var annem cok fazla bakamadigi icin cok.bisey yapaniuorum.cocukla

sizin iliskileriniz cok mukemmel galina kusura bakmayin ama annemle konusurkende o kadar incekeyip konusamiycam annem o benim tabiki arada serzeniste bukunucam yeri gelir kizicam bazi seylereb obur tu
rlusu bana yapmacik geliyo...

babam öldükten sonra benim annemde anneniz gibi olmuştu...mutfakta bulaşıklar tezgah üstünde birikmiş birikmiş yerlere koymaya başlamış durumda bulurduk ...tuvalet desen girmeye mide dayanmaz...koskoca ev karmakarışık bir durumda olurdu...hiçbir şeyi atmaz atmaya çalıştığımızda bizimle kavga ederdi...ben ve kız kardeşim titiz insanlarız ve o dönemde çocuklarımzda çok küçüktü...iki kız gider öğüre öğüre evini temizlerdik...ama nafile 3.gün aynı manzara...sizi çok iyi anlıyorum...çünkü bizde yaparken söylenirdik....burada sizi eleştirenlere takılmayın başa gelmeyen anlayamaz....annem daha sonra evini oğluna devredip geliniyle oturmaya başlayınca nefes alabildik...yalnızlıktan olduğunu düşünüyorum...gelininin evinde de hiç iş yapmıyor ama kişisel temizliğini ihmal etmiyor...ortalığı kirletmiyor...daha fazla birlikte olmaya yalnız bırakmamaya çalışın derim....neticede anneniz...

Boşandıktan sonra böyle olan bir arkadaşım var.Tam annen gibi değil ama epey boşladı.
Sebebi de evliyken mecburen yaptıklarını artık yapmak zorunda hissetmemesiymiş.
Oh artık rahatım hiçbirşey yapmak zorunda değilim diyor.

Ama annen yeni değil,5-6 sene önce değişmiş.
Acaba o yıllardan başlayan bir mutsuzluğu,bir rahatsızlığı mı oldu ?
Ufak tefek desteklerle anlık çözümler bulunabilir belki.
Mesela elektrik süpürgesi almak,vileda seti almak,temizlik malzemesi,sünger filan...
Belki pratik malzemeler olunca hoşuna gider,kullanır.

sana ne yaaaaaaa. birakbkadin nasil isterse oyle yasasin. rahatina baksin.

sen gidince kendinize kadar temizle.

depresyondaysa yardimci ol, degilse karisma!

tembel , pis vs demedigini birakmamissin kadina, insan kaynanasindan boyle bahsetmeye utanir.

okuyup geçecektim ama dayanamadım ,sizi anlıyorum, yazdıklarınızda hak verdiğim yerler çok oldu tüm yorumları okumadım ama bir evlat olarak annenizi böyle görmek sizi üzüyordur haklısınız,ama belki bir derdi vardır? belki beklentisi kalmamıştır,hayattan hiçbir beklentisi olmayan geleceğe dair bir hayali olmayan insanlar zaman zaman boşluğa düşer o da çok üzgündür aslında ama içinden gelmiyordur,hayata tutunmasını sağlayın herşey bitmedi bunu onun hissetmesini sağlayın gerekirse bir uzmana danışın. iyi geceler

Konu sahibi şu yönden haklı . Siz eşinizle annenizin evine gitseniz annenizin evi de pis olsa eşiniz el çocuğu halden anlar mı ? Annen de çok pis sende ona çekmişsin olur ilerleyen zamanlarda başa kakınç olacak şeyler bunlar .

Şahsen bende kendi annemin babamın kötü bi huyunu eşime , eşimin kötü bi huyunu da aileme göstermek istemem.

Gelgelelim; anneniz babanızdan ayrılcağı bir dönemde ve çalışıyor.Bedenen ve ruhen bitmiş bi durumda olabilir , depresyona girmiş olabilir. Böyle bi durum herkesin başına gelir ancak bu durumda sizin annenize destek olup hafta da 1 kere evine yardıma gidebilir ya da temizlikçi tutabilirsiniz.

yapacağınız ilk iş süpürgenizi alın ananıza gidin cocuğu ananıza verip temizliğe başlayın evi mis gibi yapın sncta gencsin yorulmazsın !
ardından evin düzenini oturtunca hmn intrnetten bi araştırma yapın ve psikolog bln randevu alın annenizin ilk izin gününde hstneye gidin o kıymetli damdı sizin annenizle gitmenize izin verir mutlaka su ne der bu ne der diyosunuz ama kndinizi düşünüyosunuz bnce annenize destek olun biraz hm maddi hem manevi .......

Anneniz evi kirletiyorsa gerekirse her gün gidip evini toplarsınız.Çocuğum her şeyi ağzına alıyor ev hijyenik değil diyorsunuz fakat o hijyenik olmayan ortamda annenizin oturmasına izin veriyorsunuz.Ayrıca evli dahi olsam annemim yalnız yaşamasına müsade etmem.Annenizi yanınıza alabilirsiniz.Gelmez falan gibi bahaneler de üretmeyin temizlikçi istemezde yazdığınız gibi.Hiç bir anne çocuğunu kırmaz.

Son düzenleme:

yapmayın lütfen. bu kadın evli ve bir çocuğu var. annesinin peşinden koşturamaz ya. her gün annesinin evini toplayacak kendi evini toplayacak bir de çocuk bakacak. eli ayağı tutan bir kadın sonuçta. çalıştığına göre çok da yaşlı olmamalı. yaşayan bilebilir bunu ancak. dışarıdan bakmak kolay. annesini yanına alması da olacak iş değil. hayat annesinden ibaret değil onun kendi ailesi var. kocasına annem çok pis kendi işini yapmıyor yanımıza alalım mı diyecek. üstelik bir yaştan sonra evde iki kadının yaşaması çok zor bu anneniz olsa bile.

annen bugune kadar arkanizi toplamis, koca kiz olmussun bundan sonra sen toplayiver. Kimbilir kadincagizin ne derdi var ki gozu is mis gormuyor... Annecigine bir toz alsan bir is yapsann nolur? Buraya konu acip millete cevap yetistirecegine simdiye evi siler supurur...o cennetin ayaklari altinda oldugu anneni de mutlu ederdin..

her insan temizlik yapmak zorunda değil ki bende sevmiyorum mesela kendi evim olsa salcam çayıra valla bıktım senelerdir bulaşıktan şundan bundan sonu yok bitmiyo demekki annende sıkılmıs artık salmıs mutluysa sorun yok

kızlar bendede aynı sorun var,annem ve oglumla birlikte yasıyorum, annemin arkasını toplarken bazen söyleniyorum ve sonrasındada üzülüyorum, bi yemegi pişirdiğim anda yiyorum bi daha yiyemiyorum,cünkü annemin elleriyle yeme huyu basladı daha önce yoktu , ben temizlik yaparken inanın arkamdan dagıtıyo, oglumda sorun yaratıyo bu duruma doktora gittik aizamır falan değil, ama annem dagınık biri ve inat biri, defalarca evde sigara içme demişimdir, buzdolabından sigara külleri temizlediğim zamanlar oluyor, ama yapabileceğim hiç bişi yok, onun canı sagolsun bazen rezil olsamda gücüm yettiğince toplıcam arkasını...

bazı ınsanların yıllardır aynı ıslerı yapmaktan bunalmalarını anlayabılıyorum..ıs yapmak ıstemıyor olabılır..yaşıyla da alakalı olabılır..depresyonda da olabılır annenız.. ..hayatında ıslerı yolunda olmayabılır ve evın o halı ona batmayabılır..yanı demek ıstedıgım sızın gorduklerınız onun gozune gelmıyor olabılır..
bence annenızle guzelce konusun..hıc olmadı evı arada sız temızleyın..annenız sonucta..sızın de cocugunuz varmıs ..ne olacagımızı kımse bılmıyor..
yanı bır anne olarak kızımdan bunu beklerdım:))fırsat buldukca bana yardımcı olsun..

bizde buna yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor derler
annecim sağ olsaydıda ben razıydım her gün evini temizlemeye

Bunun neresi yapmacık olabilir söylermisiniz ben hafif tartışsam çıkışsam bile gönlünü almadan rahat edemem hayatta mutsuz edip uyuyamam yapım böyle benim herkes aynı olucak diye bir kaide yok tabiki hatalar olur konuşulur anneniz herşeyi rahat anlatmalısınız ama uslubunuz yanlış bana göre çocugunuza konuşmuyorsunuzki yapıcagım varsada yapmam böyle biri bana söylerse bu kamçılamaz insanı aksine sogutur böyle kelimeler ben tatlı dille hallederim herşeyimi hiçte yapmacık degil arkadaş gibiyimdir annemle anneyle aradaki ilişkiden zaten ders alıcak degilim keşke herkes annesine benim gibi saygılı olsa fedakarlıklarını görebilse anne o kadar fedakardırki birde karşı tarafın yaklaşımı önemli herkesin annesi aynı olucak diye birşeyde yok o da benim kalbimi kırmaz mesela birşey olsa hemen öper sarılır özür diler gönül alırız aradaki saglam bag böyle oluyor yapmacıklık degil bu bekarımda evlenincede daha daha dikkat ederim hal ve hareketlerime annem evlendide böyle oldu diye kırılmasını asla istemem etrafımda görüyorum evlenince anneyi babayı kenara atanları dua ediyorum tekrar

Son düzenleme:
konu sahibi haklı bence. gidip başkasına dedikodu yapmamış ki buraya içini dökmek istemiş. bizim bir tanıdığımız var evi havalandırmıyo bile, temizlik de yapmıyor evi o kadar kötü kokuyor ki onlara gitmek istemiyoruz. çocukları evlenmeden önce daha iyiydi şimdi evlendiler evde kimse kalmadı, kapıyı açınca apartman onların evinin kokusu ile doluyor insanın midesi kalkıyor. ne kadar iyi bir insan da olsa görmek istemiyorsunuz. yolda karşılaşsan üstü başı lekeli yağlı eski, saçları yağlı, kokan bir insan. konuşmak bile istemiyorsun. insan annesinin bu duruma düşmesini istemiyorsa karışacak tabi onun iyiiliği için.

Karışmasın rahatca hareket etsin demiyoruzki tabikide annesi bu durumda olmasın diye elinden geleni yapması gerekiyor ama yaklaşımı yanlış geldi kendi adıma konuşuyorum öyle şekilde ögretilmez anlatılmaz bence doktora gidilir oturulur dertleşilir kimse annesini öyle görmek istemezki sizin dediginiz gibi bizimde anannemin kiracısı öyle evinin kapısı açıldıgında koku dışarıya yayılıyor eve pek girmedim ama anlatılanla o evde nasıl bir çocuk bakılıyor nasıl hasta olunmuyor akıl alınır gibi degil pislik degil bu bambaşka birşey bizim şahit oldugumuz yabancı oldugu için karışamıyorsunda fazlaca anannem uyarıyor temizlige sevk ediyor ama nerde daha fazla anlatıp kimsenin dedikodusunu yapmakta istemem midede kaldırtmak istemem ama dediginiz gibi o yabancı ama burda bahsedilen bir anne yıllarca fedakarlık yapmıştır yapmamıştır bilemem ama bu duruma gelmesinin altında bir çok sebep yatıyor olabilir öyle azarlamak ya da farklı davranarak degil başka şekilde yaklaşılmalı bence böyle degil aslında boşunamı agız yoruyorum diyorum herkes yine kendi bildigini okur fikrimce Rabbim yardımcımız olsun ne diyim konu sahibide inşallah çözüme ulaşır rahata erer.

şahsen ben olsam haftada bir annemin evini gidip dip bucak temizlerdim annen yapamıyosa sen yap ona canım

tesekkur ederim yorumunuz icin anneminki oyle bisey degil dedigim.gibi yzun zamandur boyle babamla da bu sebepten.kavga ederlerdi...
sizin gibi gamsiz degilim kusura bakmayin... mesajima ne gozle okudugunuz belli benim.gozumden okuyabilseydiniz onlari hakaret icin degil bu sorunu cozmek.icin tyazdigimi.anlardiniz...
evet sorunda bu zaten niye annem.hakkinda konusturayim... benim esim cok.titiz birisidir dogal olarak cekinmem.cok.nirmal... byrda herkes atip tutuyo ama biyle bi durum baslarinda olmadihi icin anlamiyorlar...
disardan konusmak ne kolay.dimi Allah askina 11 aylik.cocukla her gun gun gidinde temizleyin kutfen cok merak ediyorum.nasil yapacaksiniz...

annemi yanima alirim hic sirun degil ANNEM O BENİM zaten 8 ay boyunca bende kaldi cogu zaman yalniz yasamak.istedigi icin ayri eve cikti ...

Benim annem kalabaligi sevmez kimseyle ugrasamaz ben kv ile altli.ustlu.oturuyorum.bide alt katta esimin amcasi geken.giden eksik olmuyo... ve annem.burda rahat edemiyo...SARTLARİ.BİLMEDEN NATİP TUTUYOSUNUZ...

kp im ilik.kanseri butun gun evde yeme icme bir ANLATABİLDİMMİ SİZİN GİBİ UZAKTAN ATİP TUTMAYLA OLMUYO GERCEK HAUAT...

SİZİN GİBİLER COK.GORDUM.BURDA KONU NE OLURSA OLSUN BASLİGA GİRİP SİRF MUHALEFET OLSUN DİYE KONU SAHİBİNİ.BOMBALAMAYA GELİYOLAR... PSİKOLOGA GİDİN FALAN YAZİYOSUNUZ AMA İNSANLARİ GUZEL Bİ DİLLE YARDİMCİ OLMAK YERİNE SİZOM GİBİ YAPANLAR GİTMELİ.BENCE PSİKOLOGA...
TESEkku ederim gidiyorum zaten yapiyorum yapabildigimi ama zaten yemek.yapiliyor yeniyor bulsasik falan derken aksam.oluyor

is olmadigi zamanlar da da anne diyorum sen.cocuga bak ben.su evi.bi.temizliyim.istemiyor cocugu oyalayamiyo pesime takiliyo annemde bu sefer cicuk seni istiyor gel diyor ...

boyle bi durumda cocukla nasil yapabilirim el insaf... ben is yapmakta kacmam ... ama annem cocugum kucuk okdugu ocin oyalauamiyo yapamiyorum nisey...

Uapmadigimi.nerden biliyorsunuz gelip.gordunuzmi?? bundan sonrada siz toplayin ... lafa bakinn!!!! topliyilorum zaten elimden geldigince hanimefendi bilip bilmeden.konusmayin

ayrica buraua girip girmeyecegimi.size soracak degilim...

ne kolay be buraya uazacagina git topla..

HERKESİN HAYATİ DORT DİRTLUK.Bİ.BENİMKİ SORUNLU.GALİBA...

NE KADAR ANLAYİSSİZ İNSANLAR VAR İNANAMİYORUMM

YORUMLARİ.OKUYUP SİNİR OLMAMAK.ELDE FDEGİL

eminim sana annen diye yüklenenler annelerini hep el üstünde tutmuştur anneleri nasıl olursa olsun hiç kırmamışlardır hatta yorulmasın diye her hafta temizlikçi gönderiyorlardır yani ağzı olan konuşuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…