derdim ben

blsome

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
17
1
1
41
merhaba.
derdim ben ve benim goruslerim.lutfen akil verin. bu durumdan nasil kurtulurum yada aslinda hersey normal mi
lise üniversite zamanlarimda aslinda sakin cok fazla olaylari kurmayan rahat biriydim.ama evlilik karariyla ve evlenirkwn olan gerginliklerle huyumda degismeye basladi. artık sinirlendigimde hislerimi cok fazla acik bisekilde soyleyebiliyor, tartisabiliyor, hakkimi korumaya calisirken son soyleyecegim lafi ilk soyleyip tartisma ortamina girebiliyorum. evliligimin ilk 5 senesini birazda yalniz gecirdim.ailemde esimde kvde cok desteklerini gormedim. kizdigim kirildigim konular hep karsima elestiri olarak cikti ve artık cok sıkıldım biktim. suan dusundugumu hemen soyleyen, kirmaktan korkmayan ve keskun kararlar alan biri oldum ciktim. esimin ailesine cok kizginim ama ailesine kizarken ayni zamanda esimede kiziyorum. bisey oldugunda esime haksizmiyim diyorum ve esim benimle ayni fikirde degilse deliye donuyorum.istiyorumki onlarda benim gibi hassas dusunup deger versinler. yaptigim iyi seyin karsiligini goremezswm kendimi aptal gibi hissedip keske yapmasaydim diye üzülüyorum tabii bide ben size boyle yaptim ama sizden ayni degeri alakayi gormedim diyede tartisma aninda şap diye yuzlerine vuruyorum. insan yaptiklarindan pisman olmali mi, yoksa umursamaz mi olmali, istegi olsun diye savasmalimi yoksa herkes ayni seyi dusunemez deyip yoluna devam mi etmeli, dogru bildigi yapmali mi hislerini soylemeli mi yoksa icine atip hicbirsey olmamis gibimi davranmalı. 30 yasinda 1 cocuk annesiyim 7 yillik evliyim.

Keskin sirke küpüne zarar. Hem geçmişte yaşananları unutmaz, hem de her yaptığın iyiliğe karşılık beklersen asla huzurun olmaz.
Eşinizi seviyorsanız bu kadar ince hesaplı yaşamayın. Tabii ki kırgınlıklar dile getirilir, ama ben bunu yaptım, sen şunu yapmadın diye skor tutalan bir olay olmamalı evlilik.

Siz bu huyunuza kendinizi ve eşinizi mutsuz etmekten öteye gidemezsiniz.
Lütfen kendinizi törpülemeye çalışın ve eğer çalışmıyorsanız lütfen çalışın..
Genelde iş hayatı olmayan kadın baya bir patavatsız oluyor..

el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanar

İyilik yapıyorsanız, karşılığını beklemeyeceksiniz. Sizinki iyilik olmuyor o zaman. Gösterdiğiniz duyarlılığın, anlayışın karşılığını beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.

Çevrenizdeki insanları en iyi siz tanırsınız. İyilik yapmak istiyorsanız yapın ama haketmeyene fedakarlık yapmayın. İkisi farklı şeyler. Bu sayede kendinizi kullanılmış hissetmezsiniz.

olabildigince sakin kalmaya calisiyorum mesela gecen swneden bu yana ustume gelinen bi konuyu takmamaya ustunde durmamaya calistim ama son bir olaydan sonra artik tepku verdim. en sinir oldugum seyde yalanci cikarilmak oluyor. karsimdaki hayir ben oyle demedim deyip cekiliyor. konusmaya hep sakince basliyorum ama sonra tartisma ortamina cekilip haksiz duruma dusuyorum.kv nin kocami arayip benimle ilgili konusmasindan biktim . esim annesine bi sorun varsa gelininide ara soyle beni arayarak onu aradan cikarmis muattap gormuyor gibi oluyorsun yanlus yapiyorsun diyor ama kv birkacgun sonra yine esimi ariyor ve ona soyleyecegini soyluyor esim 1 2 derken etkileniyor bu durumda da annem boyle dedim annem soyle dedi diye konu kaliyor işte o zaman birikiyor birikiyor patliyorum. ben cok yogun calisiyordum zaten bir kac aydir calismiyorum.

aslinsa skor soyle oluyor. anneler gununde annemler biz gelelim dediler bende kv yide aradim sizde gelin birlikte yemek yiyelim dedim. kem kum etti. bende gelirseniz annemlerlede gorusursunuz gelmezsenizde biz geliriz zaren dedim. sonra aradi gelelim dedi tmm dedim. anneler gununde hazirlik yapiyorum telefon ettim ciktiniz mi diye bana diyor ki biz gelmesek aslinda. suz bilirsiniz dedim baktim gelmisler. boyle yapinca bende zorla getirmis gibi hissettim sonraki yilbasi annemlere gitcektim .kv sorun cikardi biz yalniziz siz onlarla plan yaptiniz bizi istemediniz diye. olurmu oyle sey siz gelmek istemiyorsunuz cagirinca dedik annemlerde kv yide cagir dedi sonra gittik kv yi almaya bizi kapidan gonderdi. neymis kaynimlar gelcekmis simdi cikarlarsa ayip olurmus. ama annemlerde bizi bekliyor hazirlik yapti onada ayip olur dedim arayin kaynimlarida yakinlardaysa bekleyelim dedim.yok yok siz gidin dedi bizde annwmlere gittik. annem bozuldu ben bozuldum. boyle boyle birikiyor. hep bi naz niyaz.

Psikolog gibi sorucam ama cocuklugunuz nasil gecti acaba:)bence sorununuz ve bu halinizin sebebi gecmisinizde yatiyor...

Ya bildigim kadariyla huylarimiz,karakterimiz cocuklukta gorduklerimiz ve yasadiklarimizla sekilleniyor.sizinde bu fevri,hakkini aramak icin cabalayan hallerinizin altinda cocuklukta yasadiginiz olay veya olaylar olabilir demek istiyorum.hani eger cocuklukta haksizliga ugramissaniz,ezilmisseniz aileniz guven hissinizi besleyememisse vs...

eskilere takili kalmayin boyle durumlarda sessiz kalip insankarin hatalarini duzeltmesine izin verin. esinizlede acik bir sekilde konusun. anladigim kadariyla sakin bi esiniz var. evliligim ilk yillarinda bende sizin gibi gozleyip eksik buluyordum. gormemezlikten gelmeyi demeyin gormeyin. hak edene hakettigi degeri verin haketmiyorsa vermeyin. yilbasi durumy hic hos olmamis nazlanan bir kv gercektende zordur. olabildigince zarar gormeyecek sekilde ustediginuz sekilde davranin. ayip olur diyerek hareket etmeyin. sonra oyle kapidan gonderiliyor insan. iki arada bir derede birakilmayin evli bir cift olarak davranin ve kararli olun ve tabii sakin

Iyilikler karsiliksiz yapilmalidir.yoksa iyilik.degil,beklentili iyilik olur.

Rabbim kuranda diyor ki

Hani bir sikintiya dusersiniz ve bizden yardim istersiniz.ve biz sizin o sikintinizi gideririz.ve siz bizi unutursunuz.

Dusun cnm.bizi yaradana olan karsiligimiza,senin beklentine.daglar kadar fark yokmu.hic ama hic bir seyi karsilik beklemeden yap.bilsen ki o yaptiginin sonucunda karsindaki kisi seni anlamazsa bile.bilsen ki yaptigin iyiligin karsiligi anlasilmasa da....bil ki onu bilen rabbim var.iyilikler allah rizasi icindir.kul anlamasa da olur.ben hayatim boyunca boyle yaptim.ben kendim icin yaptim iyilikleri.rabbim icin...

karsilik derken hanimlar olmayacak bi beklentinden bahsetmiyorum ki. iyilik yapip iyilik gormek istedim. beni akrabalarimizin yaninda cok uzdu bir sury laf soyledi esimde bende cok kirildik bir sure aramadik sonra esimi aramaya basladi esimde usulunce annesine kirgin oldugumuzu cok ayip ettigi soylemis. sonea kv ye gittik cocuguda ozlemislrrdir diye. bende kirildigim icin bir sure aramadim. vay benmiymisim gelmeyen, torunlarini onlardan ayirmisim, ne varmis kizacak, yabanci yokmusmus. cok ozlediyseniz torununuzu gelseydiniz gorseydiniz dedim bende sinirlendim ama napiyim. tabii yine karsiligini aldim. kp diyorki biz mi sizin ayaginiza gelcez siz gelceksiniz ayagimiza , uzatmayin oldu bitti, bizim niyetimiz iyi siz fesatsiniz diyor. yuhh dedim artik ne diyim esimde sizde bazen ne dediginizi bilmiyorsunuz dedi. kirildik tmm ama ben evlerine gitmisim soylenecek sozler mi bunlar hic. hicmi karsilik olarak guzel soz, guler yuz gormeyecegim. bisey dedigimde de hemen biz yasliyiz olucez azicik idare edin ne var diyorlar. gercekten biktim ama

cok iyi bir cocukluk gecirdim ailemde boyle kavgalar kuslukler olmaz. ama evet kurallari olan bir ailwyiz.

Herkesi istedigin ayara sokamassın bunu bikere bil soooonraa yaptigin iyiligi vs karsilik gormek icin yapmassan karsilik gormediginde aptalmiş gibi hisssetmessin yuzune vuracaksan ben boyle yaptim sen yapmadin diye hiiiicc bi iyilik yapma senin gibi birinden gelecek iyiligi ben istemem şahsen ne demisler iyilik yap denize at ardini arayacak karakterli biriysen hic bulasma ne milleti ger ne kendini sert mizacli olmak iyidir az uzulursun ama işi cigrindan cikartmiş herkese ayar vermeye ugrasiyorsun tamam hakkini savun dogru bildigini savun dusuncelerini pat diye soyle ama haklimiyim dediginde illa biri desteklesin hep istedigim olsun vs diye ugrasmak sacmaliktan oteye gecemez koskoca kadinsin ya asi ergen gibi ne bu

sen bu yaptigim yorumla pek bi olgun hanim gibi davranmissin tebrikler .

sen bu yaptigim yorumla pek bi olgun hanim gibi davranmissin tebrikler .
Oyleymiş gibi davranan biri degilim. Bende düşüncemi soyluyorum kaldiki burda kimseyide tanimiyorum kimsede beni tanimiyor oyuzden "gibi" davranmak icinde bir sebebim olamaz kaprislerinide git eşine yap burda kimse seni cekemez hayattada boyle sen cilgina dönme diye oyle haklisin boyle haklisin diyecek degil kimse onu bekliyorsan yanlış gelmissin yorumumda hakaret vs yok gordugumu soyluyorum dogal olarak cunku buraya konu acarken ben yorum almayi kabul ediyorum demiş oluyorsun ...

yorum yapan oldu hatali oldugumu soyleyen oldu. sende yorum yapmissin yapacaksin tabii ki ama ' koskoca kadinsin ya asi ergen gibi bu ne' yorumun hos olmadi. yanlis anlatmisim bende yazdigimi acayimda belki farkli bir bakis acinla degerlendirirsin. yasadiklarin ayni senin kv nin ailenin yaninda hosuna gitmeyen seyler yapip konusmaya calisincada anlamsiz tepki verip kovmaktan beter etmesi. ama benim esim senin esin gibi tepki vermedigi icin kirildigimda esime haksizmiyim kirilmakta dedigimde bana destek olmamasindan kaynakli deliye donmek. deliye donmek dedigimdede yine yanlis anlasilmasin kufurler bagrismalar siddet v.s degil sinirlenmem kizmam kusmem kadinca seyler yani.

Inanir mısınız 18 yaşındayım ve sizinle aynıyım. Düşüncelerimi pat diye söylüyorum içimde tutamıyorum sinirleniyorum ağzıma geleni söylüyorum tartışıyorum. Daha önce çok başımı taşlara vurdum şu dilini tut diye. Ama yapacak bişey yok çevremdekiler de alıştı birşey demiyorlar artık. Böylesi daha iyi içinizde kalmıyor en azından.

Sirf bana sinirinden acik aramak icin konularimi bile karistirmissin evet asi ergen gibi tavirlarin bu hakaret degil asinin anlamini biliyoruz ergende belli yaş araligindakiler oluyor ve sende koskoca kadinsin oyle hareket etmemelisin bende sertimdir cogu zaman ani cikislarimda olur ama o dedigin olayda once ben kirildigim icin kirmaya kalksaydim duzgun sakin suclamadan konusmak yerine, benim esimde cikip hadlerini bildirmezdi... sonra noldu benden özürler dilendi yalanciktan sarilmalar ??? Burda iş sana dusuyor esini taniman gerek ve bazi seyleri o tepkilerle halledemezsin gerektiginde kullanirsan etkili olur herseye degil ...oyuzden bi otur dusun ben napiyorum diye sakince bi yol kur oyle ilerle ki ben 21 yaşindayim henuz senden cok kucugum ve yeni evliyim bazi seylerin yolunu yordamini ogrendim bile esimi azcok tanidim bile oyuzden 30 yasinda bir kadin ve bunca yillik evlilikte bu hareketleri cok tecrubesiz geldi kusura bakma

off seninle anlasamayacagim evet cok tepkiselsin acik aramak icin bakmadim konularina yorumuna sasirdim ve hicmi hayatinda aksilik yok diye bsktim acik aramaya calissaydim tavrini elestiririm neler yazdigini yazardim. saol yorumun icin diger hanimlarin goruslerini okumak istiyorum izin ver lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…