Bu konu ne yazık ki çok yaygın fakat çok fazla göz ardı edilen bir problem kaynağı. Günümüzde en büyük ağır metal kaynağı aşılar. Cıva ve alüminyum aşılardan alınıyor. Plastik oyuncaklardan ve boyalardan kurşun. Siz yine araştırın muhakkak fakat ben müsaadenizle size pratik bir kaç öneri vermek istiyorum.
Çocuğunuzun yiyeceklerine alüminyum folyo, tencere, tava asla temas etmemeli. Granit, teflon, seramik kaplama pisirme kapları yerine başta kaplamasiz demir döküm olmak üzere, toprak, porselen, cam, çelik kaplar kullanın. Eski bir evde yaşıyorsanız su tesisatı eskidikce suya çok fazla kurşun salınıyormuş. O yüzden imkanınız varsa delikanlının yemekleri ve banyo suyu için hazır su kullanın. Sağlık bakanlığı kontrolünde yapılan su analizleri en temiz markanın buzdağı olduğunu gösteriyor.
(
http://www.gidahareketi.org/su/ )
Ağır metal şelasyonunda kullanılan belli bir kaç takviye var:
1. Bentonit kili. İçiliyor, cilde sürülüyor, banyo suyuna katılıyor. Ben medikil markasını güvenilir buluyorum. Kullanım ve doz konusunda danışmanlık veriyorlar.
2. Kaya tuzu. Yemeklerde sadece pişirme sonrası eklenen kaya tuzu kullanılıyor. Banyo suyuna ekleniyor.
3. Epsom tuzu. Çocuklarda içilmesi güvenilir mi bilmiyorum. Banyo suyuna karıştırılıyor. Ayak banyosunda kullanılıyor.
4. Mürver meyvesi. Anadolu'da kuşburnu gibi kendiliğinden yetişen bir meyve bu. Gilaburu, kiraboğlu, kiraburu gibi isimleri var. Çiğ yenebilir mi bilemiyorum, kaynatılıp şurup şeklinde tüketiliyor.
5. Çörekotu ve zeytinyağı. Özellikle omurilik boyunca ve ayak tabanlarına masaj şeklinde uygulanıyor.