evet yaa devlet sanki tüm üniversite mezunlarını kpss ile işe alıyormuş gibi bir anlayış var. onu sahibi girsin bir işe tecrube olurKpss sonucu beklemeyin girin bir işe çalışın..
Annenizin sivri dilinden daha az etkilenirsiniz..
Babacığınıza da öyle üzüldüm ki..
Torpil ile oldu biraz ben emek verip bugunlere geldim tabi inkar etmiyorum ailemin hakkini bu konuda ödeyemem ama bi tek ben bu kadar cabaliyorum okumak icin abimde ablamda kolay ekmek yiyolar suan ve butun zorluklari yaşayan benimLiseyi bitirip nasıl belediyeye girdiler abiniz ablanız?
Acele yazdim biraz kusura bakmayin kpss den azda olsa umudum var psikolojim kendime güvenim sıfırlandı resmen benim anlatmak istedigim abime ablama kıyamaz bi perde takilacaksa yorgunum baska biri taksin dersem asla kiyip onlara gel tak diyemez neden calisan cunku o gun ona kizip hangi evladın namaz kiliyo deyince dedigi sey onlar çalışıyor sanki engelmis gbi evi terkettim gelmeyecektim ama babam aradi üzülüp kizmasindan korkuyorum zihniyeti cok farkli teyzem evlatlarini cok sever deger verir evlatlarıda ergenlik caginda hala dikbaslilik yapiyolar bazen kesinlikle kotu evlatlar degil donup diyo teyzeme anne evladına ne kadar darbe vursa o kadar kıymetli biz deger veriyoruz kıymetsiz olmusuz diye ne kadar ööncelikle üniversiteyi bitiren kpss' ye giren bir insan olmanıza rağmen yazım dilinde kendinizi ifade edemiyorsunuz. noktalama işareti kullanmıyorsunuz. paragraf kullanmıyorsunuz.
anladığım kadarına yorum yapayım. kpss sonucunu beklemeyin bence. sonucun olumlu olacağı ne malum hem ? girin bir işte çalışmaya başlayın. anneniz sürekli evde sizi gördüğü için size sarıyor anlaşılan.
babanıza gelince ablanız ve abini de çalışmasın madem paraya ihtiyacınız yoksa. senelerce emek verip okumuşsunuz, evde oturmak için o kadar ter dökmediniz herhalde.
Kesinlikle benim bi cok arkadaşım bu sekilde evdeler bi problem yaşadıklarını görmedim ce kendi de itiraf etti sen cok rahatsın benim zoruma gidiyor guya abim ablam çalışıyor sen de yiyosun bende rahatsız oluyorum diyo halamin kizi o kadar hazırlandı emek verdi kazanamadi halam kismet hayirlisi buymus diyo diyorum ki sende öyle de hayırlısı olsun de belki böylesi daha hayirli olur de emek verdim emegimi gördü emegimi hic etme diyorum onaağzı oruçken sana f.. diyorsa o kadının tuttuğu oruçtan şüphe ederim ben.
1 senedir evdeym mezun oldm iş arıyorum ama bir günden bir güne ne babam nede annem iş bulamadğm eve para getirmediğim için ağznı açıp brşey demedi. ikisi de biliyoruz arıyorsun yok. napalım vardır seninde kısmetin bir yerde diyor. allah ikisinden de razı olsun
kardeşim bir kere dedi git çalış benim rızkımı yiyorsun diye de babam sana ne oluyor ekmeğini aşını sen mi veriyorsun diye bağırdı kardeşime. ben başına kakmıyorum çalışmıyorsun diye sen kimsin ki dedi.Kesinlikle benim bi cok arkadaşım bu sekilde evdeler bi problem yaşadıklarını görmedim ce kendi de itiraf etti sen cok rahatsın benim zoruma gidiyor guya abim ablam çalışıyor sen de yiyosun bende rahatsız oluyorum diyo halamin kizi o kadar hazırlandı emek verdi kazanamadi halam kismet hayirlisi buymus diyo diyorum ki sende öyle de hayırlısı olsun de belki böylesi daha hayirli olur de emek verdim emegimi gördü emegimi hic etme diyorum ona
Benim annem fazla minnet duyuyor Babam borc icindeyken ablam ise girdi eve yardımcı oldu ben olsam bende girer çalışır ederdim gocunmuyorum çalışmaktan asla ama boyle onlara ayri bi deger ayri bi uslup kullanir ablamda bende o gun eve gec geldik ona dediği sey berduş gibi geziyosun demek oldu beni sınavımla vurdu kucumsedi biz evladiz bize yol. Göstermesi gereken onlar varsa hatamız ki her insanin hatasi vardır düzeltmekle yukumlu onlar ama hep hakaret ediyor küçümsüyor cocuk gibi küsüyoe konuşmuyor o gun sinirle çıktım evden cenazem gelecek dedim dediği sey umursamaz tavırla git demek oldu ne aradi ne sordu bumudur Allah aşkına ya anne olmakkardeşim bir kere dedi git çalış benim rızkımı yiyorsun diye de babam sana ne oluyor ekmeğini aşını sen mi veriyorsun diye bağırdı kardeşime. ben başına kakmıyorum çalışmıyorsun diye sen kimsin ki dedi.
kusura bakma canım ama herkes anne olamıyor işte. birini kayırırken diğerini üzdüklerinin farkında olmuyor bazı ailelerBenim annem fazla minnet duyuyor Babam borc icindeyken ablam ise girdi eve yardımcı oldu ben olsam bende girer çalışır ederdim gocunmuyorum çalışmaktan asla ama boyle onlara ayri bi deger ayri bi uslup kullanir ablamda bende o gun eve gec geldik ona dediği sey berduş gibi geziyosun demek oldu beni sınavımla vurdu kucumsedi biz evladiz bize yol. Göstermesi gereken onlar varsa hatamız ki her insanin hatasi vardır düzeltmekle yukumlu onlar ama hep hakaret ediyor küçümsüyor cocuk gibi küsüyoe konuşmuyor o gun sinirle çıktım evden cenazem gelecek dedim dediği sey umursamaz tavırla git demek oldu ne aradi ne sordu bumudur Allah aşkına ya anne olmak
Ben bunca zaman çalışmadım bi yerde, sayet huzurum olsa yine çalışmazdım. gerçekten ihtiyacımız yokBabanız ihtiyacımız yok demiş ama çalışmak için ihtiyaç olmasina gerek yokki. Her gün evde ne yapar insan ? Kpss sonuçları aciklansa bile ''oo hadi hemen alım yapalim'' demiyorlar malesef. Hiç değilse suan için kendi harcliginizi cikarırsınız. Boyle bi durumda harçlık istemekten bile utanirdim ben. Bilemedim...
Ve lutfen kpss den umut bekleyen biri olarak en azından noktalama işareti kullanın. Boylesi yakışmıyor.
Bende diyorum ki sadece ihtiyaç olduğu için calisilmaz.Çalışırsaniz hem sosyallesirsiniz hem para kazanirsiniz hemde annenizin cenesinden kurtulursunuz. Siz bunun için açmadıniz mi konuyu ? Annem çok konuşuyor ne yapiyim diyorsunuz bende öneri sunuyorum. Öldür kurtul mu diyelim ?Ben bunca zaman çalışmadım bi yerde, sayet huzurum olsa yine çalışmazdım. gerçekten ihtiyacımız yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?