Sayin Dilal2a,
Bence sizin istekleriniz ile forum amaci celisiyor... Forumlardaki yorumlarda cesitlilik olmalidir, herkes ayni seyi mi soylemeli yani? yapici olmak adina herkesten ayni yorum bekleyemezsiniz. Empati yapin, mesela hemen "ayril, bosan" demeyin diyorsunuz. Bir arkadasin dedigi gibi, belki o kisinin inanisina, kulturune, saygi anlayisina gore oyle bir evlilik sadece sonlandirilmali. O kisinin fikri, anlayisi bu. Ve bunu saygi cercevesinde soyledigi surece hicbir sorun olmamali. Ha katilirsin katilmazsin, begenirsin begenmezsin, ama kimseye bu sekilde yorumlar yapmamasini soyleyemezsin, isteyemezsin. Buna hakkiniz yoktur. Siz yapici olmak amaciyla o yorumcuya katilmaz, baska birsey soylersiniz, tamam. Forum budur yani. Herkes bir degil. Onemli olan her ne kadar birbirimize katilmasak, hatta belki kizsak da saygiyi korumak, ve kimseyi yargilamamak. Ben gormuyor muyum mesela en ufak birseyde "arama, sorma, ayril, bosan" turu yorumlari? ben de sinirleniyorum, katilmiyorum, ama kimseye de gidip "yapici olun, boyle yorum yapmayin" vb demiyorum, cunku buna hakkim yok.
Velhasil, sanirim siz burdaki insanlarin yorumlarini farkinda olmadan kisitlamaya calisiyorsunuz. Hatta herkese kendi fikrinizi kabul ettirmeye calisiyorsunuz sanki. Yapicilik diyorsunuz, ama oyle demeyin, boyle yazmayin dediginizin de farkindasinizdir umarim. Tekrar vurgulamak istiyorum, yorum saygi cercevesinde oldugu surece kimsenin ne yazacagina karisamaz, fikrini sansurleyemezsiniz. Kisilerin yorumunu begenmeseniz de katilmasaniz da herkes birbirinin fikrine saygi duymak mecburiyetinde.
Ayrica kiminin uslubu sert, kiminin yumusak, herkes farklidir. Insanlari yontamaz, fabrika cikisi gibi herkesin uslubunu esitleyemezsiniz. Bu farkliligi kabul etmelisiniz.