evet ama kadınlar neden erkekleşti erkekler eşlik görevini artık şu yeni kuşak gerçekten her anlamda sorumlulukarını hepsi olmasada yerine gitirmiyor sorumluluk yükünden kaçıyorlarbir yazı okumuştum feminist hareketinin neden ortaya çıktığıyle ilgili bir konuydu 1900 yıllarında başlarında amerikada manevi değerlerve hayat şartlarında büyük değişim olmuş ve ilişkilerde bir yozlaşma görülmüş erkekler sorumluluklarından kaçıyor ne doğru dürüst çalışıyorlarmış nede evlerine eşlerine çocuklarına sahip çıkıyorlarmış varsa yoksa hovardalık eğlence tozma ve boşanma hat safhada olmuş kaçınılmaz ve kadında mecburen erkekleşmiş evine çocuklarına sahip çıkmak için çalışmış iş ortamında yükselmiş yani demek istediğim kadınlar erkekleşiyorsa bulunduğu hayat şartları ister istemez buna itiyordur
tamam işte karşılıklı oluyor. onlar değişirken biz aynı yerde beklemiyoruz ki. cinsel devrim yaşanıyor şu an. benim 15 yaşında olup da sevgilisi olmayan öğrencim yok. ilişkiler özel olmaktan çıktı, kapitalist düzen her şeyi ezip geçti. şimdi evlilik programlarında kadınlar sevgi değil ev arıyor. burda suçu sadece erkeğe ya a kadına atmak yanlış olur. bizler geçiş sürecine takılmış aşkın masumiyeti safsatasına inandırılmış saftirikler olarak kaldık. erkeklerse bu geçiş sürecini önüne gelenle yatmak olarak algıladı. uyum sorunu yaşıyoruz. ben bunu aşabileceğimizi düşünüyorum.
çok zor ama aşılabilir. yani hem kendi değerlerine sahip çıkıp, hem de safdışı kalmadan yaşayabilirsin. yaşım oldu binbeşyüz demeyi bırakabilirsin mesela.