Derdim evlenememek.!

bahane değil bahsi geçen konular. yukarıdan inseniz biraz iyi olacak.

ben kadere inanıyorum. beyaz atlı prense de. ilk gördüğüyle evlenip mutlu olamamış insanların gerçeklikleri beni ilgilendirmiyor. (bahsi geçen siz değilsiniz. tenzih ederek.)

temenni zaten herkesin beyaz atlı prense kavuşması, yada beyaz atlı prens sandığı kişilere kavuşması ve doğru seçimleri yapabilmesi bu doğrultuda farklı bakış açılarını paylaşması mutlu kişilerin mutsuz kişilerden daha fazla olması için :) kaldı ki ben ilk gördüğüm kişiylede evlenmedim, o örneği sadece değişen değer yargılarına yönelik bir göndermeydi, hiç birşeyin eskisi gibi olmadığı olamayacağı bir düzende geçmişte var olan birşeyin hala var olmasının yarattığı tezatı işaretti.

Beyaz atlı prensi bekleyen kadınlar gibi her cinsten at üzerinde gelecek prensesi bekleyen erkek milleti ne oluyor peki?

herkesin mutluluk anlayışı farklıdır, biri der evli olayım yeter, başka biri der çocuğum olsun yeter, başka biri der eşim beni çok sevsin ve belli etsin der, benim de dediğim zaten atı alan üsküdarı geçti, bazısıda yakında geçecek. Çoğu zaman kaçırılan fırsatların telafisi olmuyor, vurgulamak istediğim şey bu.

Bu cümlelerden sonra senin bayan olmadığından kesin eminim...
:enbuyukkk:

hem zaten almanyada yaşıyorsun hemde evlisin...

Türk vatandaşı olduğun bire şüphelii

Tavsiyen ne o zaman .. tüm bekarlar ne yapalım boşo boşuna hayal kurmayın mı demke istiyorsun..

Çok mantıksızca....

Kadere iman farklıdır, tevekkül farklıdır ondan aradaki farkı araştırman daha doğru olur.
Benim bir bayan olmadığımı düşünüyor olman için senin bir erkeğin nasıl düşündüğünü biliyor olman gerekir, ozaman asıl erkek sen oluyorsun :)

Yazdıklarımdan en az bir kaçını yakın erkek arkadaşlarınla konuştuğunda bu konuyu bir neden evlenmedin esnasında sorarsan sana söyleyecektir. Kaldıki akıl sahibi herkes yazdıklarımı yazabilir bunun içine erkek olmaya gerek yok akıl sahibi olmak ve iyi bir gözlemci olmak yeterli.

İşte boşu boşuna hayal kuracağına hayallerinin peşinde koşman bunları gerçekleştirmek için çabalaman daha doğru olmaz mı?

Kader alın yazısı olan tüm konularda sen çabalasanda çabalamasan ne yaşayacaksan o olur zaten. Mecburen bekleyeceksin. Evlenmek içi sosyal ortam mı yapacaksın. Bu bir kere olmaz. Ailen eşine dostuna söyleyebilirsin aktarabilirsin ben evlenmeyi düşünüyorum bana uygun birini münasip biri yok mu?

Bunu sormak genelde erkeklere göre dir.
Cesareti olan sorsun.

Ben soramam ...

Hem kimse kimsenin kısmetini elinden alamaz.. Senin kiminle karşılaşman gerkiyorsa istedikleir kadar mani olan olsun yine de olur.

Size karşılaştığım bir olayı anlatayım kısmetle ilgili.... Ben eski işide bir telefon aldım. İşe yeni başladım başka bir meslektaş beni aradı iş görüşmesi için. İşe yeni girdiğim için gidemedim. Ama çok pişman oldum.. Hepde dedim keşke tanışsaydım o işe başlasaydım diye... Aradan senler geçti yine aynı meslekdaşla tanışma olanağı çışmıştı karşıma yine nsaip olmadı tanışamadım...
3 olay çook ama çok enterasandı... Kardeşi ile aynı iş yerinde göreve başladım aa benim ablamda senin meslekdaş dedii. tanıştırayım seni. kısmet işde aaa dedim. Ben daha önce buraya geldim.

Sonra ban atel. açan bayanda oymuş.. Tabi ben çaktırmadım..

Bir başka olayda kendi ayağımla gitmedim bir iş. Adama gelmeyeceğim dedim ama. gazete ilanından aynı ieş tekrar başvurmuşum mecburen gitmek zorunda kaldım...

Yani sen istesende istemesen kısmetinde kiminle evleceksen o seni bir şekilde bulacak..
Bunun için kendinde düzeltmen gereken şeyleri düzeltmen gerekir... hayatında olması gereken olaylar bir akış içerisinde olmadan olmuyor...

Dediklerin çok mantıksız, ozaman herşeyin kaderindeyse bir ödülde olmaz mükafatta robottan farksız olursun. Herkes kendi kaderini kendi çizer bazen bilerek bazen bilmeyerek. Senin dediğin mantıkla yaklaşırsak olaya ozaman yaşamında anlamı yok.

Arkadaşım sorunlu biri değilse herkesin sosyal ortamı vardır, okuldan arkadaşların, işten arkadaşların, seminerlerden konferanslardan arkadaşların, tatillerden arkadaşların, yazlıklardan, gezilerden, bu arkadaşlarının arkadaşları, derneklerden tanıştığın kişiler, klüplerden tanıştığın kişiler, kurslardan tanıştığın kişiler ve bunların arkadaşları derken sayısız kişi olabiliyor. İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır zaten belirli bir yaşa kadar sosyal çevre edinemediyse birisi bence bir iletişim problemi var demektir. Tabiki de yoktan çevre edinemezsin, ozaman da zaten tanıdığın kişiler olmayacağı gibi tanıyabileceğin kişilerde olmaz. Ayrıca kısmet yoksa kimse elinden almaz.

Umarım hayal kırıklığı ve hüsran yaşamazsın, beklediğini bulursun..

Vengeance umarım ismini yanlış yazmadım. Farklı kültürlerde yetişmişiz olma ihtimalimiz yüksek. Benim yaklaşımınla senin yaklaşımın çok farklı. sen biraz olsun ortamı karıştırmya geldiği düşünüyorum .Burda bayanların fikileri paylaşımalrını okudum için erkek fikri olduğu düşündüm. utupta kimse senin gibi bakış açısı yazmadı... erkek platformun yazılan bir yazı giibi geldi bir an. hem erkekler bayanc kadın tercihlerini de ilgi ve sevgi vede isteklerini kolay elde etme nedeniyle düşünüyorlar... Bizim bayanlarımı kendi kültür mirasına ve belirli bir ahlak yapısına sahip oldukları için zaten bu tarz erkekler tarafından tercih edilmezler.
İnsan kendi kaderini kendi çizer , ama bazı şeylere de engel olmaz. İnsanların karşısına şeçenekler çıkar ama bu şeçenekleri sen seçiyorsun ama Allah zaten senin onu seçeğini biliyor irade meselesi...
Çok ince meseleler ben fazla yormuyorum kafamı kısmet değilmiş demek bana göre daha mantıklı ...
Ben sosyal bir insanım ama işde bazı şeyler olmayınca olmuyor.

erkekler artık yurt dışında ki bayanlara kayıyor diye bir cümle sarf etmen. Beni düşündürdü???
Bu konu birazda yabancı merakı bana göre cinsellik konulu düşüncelerden dolayıdır. Yurt dışında yaşıyorsa yada çevresinde bu tür yabancılar çoğunluktaysa birbirleriryle aynı pencereden bakıyorlarsa ve en din,dil farkı ile baş edebilecekse buyursun evlensin. Yabancı birini eş olarak benimseyen biri ile aynı hayat penceresinden bakamayız zaten niyet beselesi.

Bazı cümleler yanlış olmuş afedersiniz hızlı yazı ve gelen giden olunca kelimelerin yeri oynamış. Yabancı akdın merakı = cinsellik diyorum :))))
Kolay elde edilen kız modeli sanırım :))))

Dediklerin çok mantıksız, ozaman herşeyin kaderindeyse bir ödülde olmaz mükafatta robottan farksız olursun. Herkes kendi kaderini kendi çizer bazen bilerek bazen bilmeyerek. Senin dediğin mantıkla yaklaşırsak olaya ozaman yaşamında anlamı yok.

Arkadaşım sorunlu biri değilse herkesin sosyal ortamı vardır, okuldan arkadaşların, işten arkadaşların, seminerlerden konferanslardan arkadaşların, tatillerden arkadaşların, yazlıklardan, gezilerden, bu arkadaşlarının arkadaşları, derneklerden tanıştığın kişiler, klüplerden tanıştığın kişiler, kurslardan tanıştığın kişiler ve bunların arkadaşları derken sayısız kişi olabiliyor. İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır zaten belirli bir yaşa kadar sosyal çevre edinemediyse birisi bence bir iletişim problemi var demektir. Tabiki de yoktan çevre edinemezsin, ozaman da zaten tanıdığın kişiler olmayacağı gibi tanıyabileceğin kişilerde olmaz. Ayrıca kısmet yoksa kimse elinden almaz.

Umarım hayal kırıklığı ve hüsran yaşamazsın, beklediğini bulursun..
O zaman işin gelmedi mantıksız mı olduu...

pardon turk vatandasi degilim bu siteye girme hakkim konuya yorum yapma hakkim olmuyormu? :))
..
Vengeance eski evlilikler diyorsun ananelerimizin zamanindan bahsediyorsun
cileyi cekmeyi gorev sayan kadinlari gibda etmen bir kadin olarak cok ilginc.

Kadinlar ozgurlesiyor iyi veya kotu sonucta o "eski kadinlar" azaliyor
azalmalida. Erkeklerin sunmus oldugu ozgurluk kadar ozgur kadinlar
sindirilmis ve ikinci sinif insan pozisiyonuna dusmustur
Ama kendi oz iradesiyle hareket eden kadinlari sevmeyen yine erkeklerdir.
20'sine varmamis kizlarin kac tane flortleri oluyor demissin bir cumlende ama
20'sine varmamis delikanlilarin flort sayisi sirf "erkek" olduklari icin hesaba katilmiyor ve katmiyorsun
katma geregi duymuyorsun
cunku erkek egemenligini savunuyorsun..
buda kadin olarak bana itici geliyor..

vereliniortak
pardon turk vatandasi degilim bu siteye girme hakkim konuya yorum yapma hakkim olmuyormu? :))
..
Vengeance eski evlilikler diyorsun ananelerimizin zamanindan bahsediyorsun
cileyi cekmeyi gorev sayan kadinlari gibda etmen bir kadin olarak cok ilginc.

Kadinlar ozgurlesiyor iyi veya kotu sonucta o "eski kadinlar" azaliyor
azalmalida. Erkeklerin sunmus oldugu ozgurluk kadar ozgur kadinlar
sindirilmis ve ikinci sinif insan pozisiyonuna dusmustur
Ama kendi oz iradesiyle hareket eden kadinlari sevmeyen yine erkeklerdir.
20'sine varmamis kizlarin kac tane flortleri oluyor demissin bir cumlende ama
20'sine varmamis delikanlilarin flort sayisi sirf "erkek" olduklari icin hesaba katilmiyor ve katmiyorsun
katma geregi duymuyorsun
cunku erkek egemenligini savunuyorsun..
buda kadin olarak bana itici geliyor..

opuyorumnanaktan
Yoktabi ki burası özgür platform. ben paylaşımda bulananVengeance yazar hakkında söyledim Türkiyede yaşayan bayanlardan söz etmiyorda başka bir ülke bayanı gibi yazmış "Atı alan üsküdarı geçmiş ". hem bu yazar bir bayan deği "sizce bu sitede erkekler var mı?" konulu yazıda yazdıklarını ve diğer konularda neleri merak etmiş tek tek göz gezdirdim...
. Çoğu konuda yazdıklarını inceledim zaten duygusal tek bir cümle kurmammış...

Sahte kimlik olduğunu düşünüyorum. Niye araştırdım bir kişi ile ilgili bir düşünce oluştuysa araştırırım acaba yanılıyormuyum diye.şakkıdı:smiley-cool::teytey:

Vengeance suçlama değil sadece çok duygusuz bir kişisiiin. Kusura bakam eğer bir bayana yardımcı olmak için fikir belirtiyorsan belirt. Geçekten evli barklı isen" atı alan üsküdaır geçti çok geç kalmışın " demen hiç hoş cümleler değil seni kınıyorum.

ne kadar kolay evli bir bayanin simdiki insanlar sayisiz iliski yasiyor ilk asik oldguyla evlenmiyor demek:1closedeyes:
sanki sayisiz iliski yasayanlar gönül eglendiriyormus gibi
her genc kiz evlenmek istemezmi hatta ilk asik oldugunda evlenmek istemezmi?
is güc okul vs. hersey olabilir insanin hayatinda ama yinede o insanla evlenmek ister
kimsenin gönül eglendirmek ugruna biriyle oldugunu sanmiyorum ben
evlenmemis genc hanimlar icin söylüyorum bunu

eskisi gibi sosyal hayatımız kısıtlı değil,karşılaştığımız bir arada bulunduğumuz insan sayısı az değil.sayısız ilişkiler yaşamak biraz da bunun sonucu.yanlış anlaşılmasın,tabii tasvip etmiyorum,ama ilk aşık olduğun kişiyle evlenmek de hiç olması gereken birşey değil bu zamanda.erkekler bile öyle bir arayışta değil artk.ayrıca benim arkadaşım son derece kendi halinde biri 23 24 yaşlarında işe girmesiyle önce bir nişanlılık yaşadı,ilk erkek arkadaşıydı haliyle yanlışları da çok oldu.erkekelr hakkında annelerimizden duyduğumuz şeyleri sürdürmeye çalıştı bocaladı mutsuz oldu.nişanlısından ayrıldı.şimdi 33 yşında.sonra sayısız insan çıktı karşısına,onlardan biriyle de evlenebilirdi ama 23 yaşına kadar kendi hayatını yaşayamamış ancak nefes almaya başlamış erkekelr hakkında zerre kadar bilgisi olmayan birisi hemen evlensemiydi demem o ki,her insanın yaşam şartları farklı kimisi 20sinde evlenir evlenip baba ocağından ayrılıp yuvasını kurmak zorunda hisseder kendini,kimisi ince eleyip sık dokur.çok sığ düşünmemek lazım.

kisi vardir 23 yasina kadar iliskiler yasar kisi vardir hic yasamaz ilk ilk tanistigi kisiyle evlenir
sanslidir karsisindaki kisi mantiklidir uyumludur evlenirler mutlu olur..
tersi olursada ayrilirlar yada bazilari bile bile ayrilmaz
o yasta evlenip mutlu olan yokmu yani simdi hic? cok vardir bence ..
evlenecegin kisiyi sevmelisin mutlaka sadece mantikla yürümez evlilik
ama herkesin düsüncesi farklidir size göre sig gelen bir düsünce digerine göre normaldir

Türkiye de yaşıyorum. İçAnadolu bölegesi... Şehir ismi vermeyim.Şehirle alakalı birşey değil benim düşüncelerimin. Çünkü bulunduğum şehrin yaşayış kültürüyle benim yaşantım çok farklı. Aile ve sosyal statü farklı... çevre farklı... Biraz aileler ve biraz da çevre değişikliği belki kendi ailemizi kurmamızda bizleri daha farklı yönlere itiyor galiba.
Ama ben kendim toplum değişti diye kendimi ancak geliştirebilirim erkeklere göre yaşam şeklimi değiştiremem.

Benim fikrim gelirsek... bir evlikte saygı, sevgi ve güven duygusu, sadakat önemli.. Di ,dil ırkta ayrıca önemli...
Şu ana kadar kendi aileme yakın yaşantısı olan biri karşıma çıkmadı o yüzden şehrimin bir önemi yok :d

Ben bu şehirden biriyle evlenmeyi istemiyorum :D

bakıyorum da konu dallanıp budaklanmış..bütün yorumları okudum..herkes kendine göre haklı ama hiçkimse yüzde yüz haklı değil..bu konularda çok katı düşünceler sergilemek bana kalırsa doğru değil..bu evlilik meselesi bana kalırsa çok esnek bir konudur.kültürden kültüre,çevreden çevreye,insandan insana değişir..bildiğim kadarıyla dinimize göre doğum,ölüm ve evlilik gibi konular insanın kaderinde belirlenmiş ve muhtemelen bizim değiştiremeyeceğiz konular.bu durumda kaderin dışına çıkmak mümkün değil.ben de evliliğin kısmet işi olduğunu düşünüyorum.ANCAK..şunu da söylemeden edemeyeceğim tevekkül mevzusunda bizim de üstümüze bir şeyler düştüğünü Allah belirtmiş.yani biz de bazı konularda elimizden geleni yapmalıyız ve gerisini Allaha bırakmalıyız.ve sonrasında olan bizim irademiz dışıdır..bu konuda çok örnek verebilirim ama bir örnek vereceğim ki konuyla en alakalı olan budur;ablam eşinden ayrılalı çook oldu..7 yılı geçti..çocuğu da vardı.evlenmeyi istiyordu ama arkadaş çevresi olan biri olmasına rağmen öyle uygun bir adayla karşılaşamadı.ama kendisi de bunun için hiç bir çaba sarfetmedi..işten eve geliyor ve dizilerini izliyordu..sanırım kısmet ayağına gelsin diye bekliyordu..onun gibi çocuklu ve 40 yaşına gelmiş birinin illaki diğerlerine göre daha fazla çaba sarfetmesi gerekirdi ama...............evlilik sitelerine girmesi için çok israr ettim ama inatla girmek istemedi..en sonunda yine benim ısrarımla onu kaydettik..2 ay geçti ve şu an evli oradan tanıştığı kişiyle..çok şükür memnun..bazılarına saçma ve yanlış gelebilir ama oradaki ciddiyetsizleri eleyecek ve düzgün bir insanı seçebilecek bir insan olduğuna inanan herkes böyle bir sitede kısmetini arayabilir.bunu çevresinde evlenmeye uygun bir adaya rastlayamamış kişiler deneyebilir pekala..ama tabi evlilik biraz şans işi doğru kişiyi bulmak zor..bence yaşı 35i aşmış arkadaşlar maalesef vengeance her konuda olmasa da bu konuda haklı..belli bir yaştan sonra kısmet ayağa nadiren gelir.30a kadar çok kısmet gelir ama sonrasında azalır..çaba..tevekkül..kader.. umarım düzgün insanın nadiren bulunduğu bu devirde öyle kişilerle karşılaşabilirsiniz..

kisi vardir 23 yasina kadar iliskiler yasar kisi vardir hic yasamaz ilk ilk tanistigi kisiyle evlenir sanslidir karsisindaki kisi mantiklidir uyumludur evlenirler mutlu olur..
ama herkesin düsüncesi farklidir size göre sig gelen bir düsünce digerine göre normaldir

ben ilk çıktığıyla evlenebilenlerdenim.ve bunu şans diye görüpte birkaç kişiyle çıkanları kırmak istemem.tesadüf diyelim.size katılıyorum.kimseyi yargılamamalı ve ilk defa elini tuttuğum kişiyle evlendim havalarına girenleri de yadırgıyorum.bence önemli olan doğru insanla evlenmek ilk çıktığınızla değil

suskun sultan türkiyenin her kesiminde ayri bir kültür var zaten
lütfen yurtdisi almanya diye bizi ayirma
bu gercekten haksizlik olur

kisi vardir 23 yasina kadar iliskiler yasar kisi vardir hic yasamaz ilk ilk tanistigi kisiyle evlenir
sanslidir karsisindaki kisi mantiklidir uyumludur evlenirler mutlu olur..

Ben de onu demeye çalışıyorum canm benim,eğer bana dediysen.tam okumamışsın anlaşılan.herkes aynı şartlarda değil dedim.iyi oku...iyi...

Back
X