Derdim farkli ama zor...

Senaminaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2018
1
0
1
40
Nerden baslicami bilemedim simdi ama derdimi kisaltarak anlatayim... Ben 33 yasinda 12 senelikte evliyim. Esimin ailesi dindar kendi ailem degil. Son 4-5 yildir esimde dine yöneldi fakat bana kendisi ve annesi, babasi baski yapmasalarda hep imali imali konusup, taş atip başı açik oldugum icin igneleyip kucumsediler, sonra bide kaynim evlendi, elti kapalı. Onu övup beni daha fazla kucumsediler surekli... bende ne kadar etkilendiysem aklimda hic yokken, Allah afetsin, sanki sirf onlara yaranmak icin kapandim.. 1 sene 3 ay oldu ama kapanmamin ikinci ayindan itibaren pismanim, surekli uzuluyorum, agliyorum, eski halimi özluyorum, kendimi 10 yas daha buyuk gozukuyormus gibi ve cirkinlesmis hisediyorum, calisirken daraliyorum, resmen psikolojim bozuldu. Bu mubarek ramazan ayinda bile (Allah afetsin:( ) hatta ailevi (esimle) baska sorunlarimiz da olmasina ragmen benim aklimdan tek gecen tekrar başımı acmak.. Ramazan bitsin, bayram gecsin acilacam diyorum ama esimin, onun ailesinin, cevremin tepkisinden cok korkuyorum...ama zorla guzellik olmuyor iste..:( Benzer seyler yasayan oldumu aranizda? Tepkiler karsisinda nasil davranmam gerek?? :(

Kimseye yaranmak için kapanılmaz öncelikle kapanacaksan Allah için kapanırsın.
Açıl kapanda bana itici geliyor açıkçası.
Peki eşinin haberi var mı açılmayı istediğini

Siz kapandıktan sonra davranışlar değiştimi peki? Bide kimse için değilde Allah için kapansaydınız keşke. Bu şekilde bi sevabı olduğunu sanmıyoruö. Benim eşimin anneside kapanmamı çok istiyor hatta bi kaç kez kapansan ne kadar yakışır sana dedi ama ben kimse için kapanamam kusura bakmayın dedim. Açılma diyemem ama keşke açılcaksan kapanmasaydın hiç.

Allah rızası için kapanmadıysanız tabiki zor gelir bu durum size. Aileye yaranılmak için kapanmak zaten saçma. Aa başını kapattı faha çok sevelim mi dediler?

Bu durumu yaşamadım. Umarım hakkinizda hayırlı kararı verirsiniz. Bu kararlar isteyerek verilmeli. Bütün hayat tarzınızı değiştirecek bir şey sırf başkasına yaranmak için yapılmamali. Sizin için olan olmuş burayı aklı karışık bir kadın okur diye yazıyorum. Keşke zamanında gereken cevapla ağızlarının payını verip oturtsaydiniz. Beni eşim bu şekilde elestirse tepkim ağır olurdu daha lafını acamazdi. Sanki hassasiyetleri tavanmis gibi başkasına dikte edilmesi çok çirkin. Bu daha ziyade kadın üzerinde tahakküm kurma duygusu bence. Erkekler içten içe bundan çok hoşlanıyor. Kadınlar buna mahal vermeyin yılanın başını küçükken ezin. Hayat anlayışınıza zevklerinize insanları karistirtmayin. Bunlar bizi biz yapan seyler. Kendimizden verdiğimiz her ödün bizi kendimize yabancilastiriyor. Mutsuz, gergin, hayattan zevk almayan insanlar oluyoruz. Sizi etkilemek istemem ama acilirsaniz insanlar üzerinize çok gelecek eskisinden çok daha ağır ithamlarda da bulunabilirler. Hazırlıklı olmalısınız.

Konu sahibi zaten farkında bu şekilde sevabı olmadığının herşeyi oda biliyor sadece psikolojik baskıya dayanamamış kapanmış kendiside keşke kapanmasaydim diyor böyle hesap yaparak yapmamış ki

Seni anlıyorum zor bir durum
Aile ve çevrenin konuşmaları ağız burun kıvırıp dedikodu eleştiriler seni çok fazla üzmeyecekse tamam ama iyi düşün çünkü benimde çevremde kapanık açılan oldu ve çok eleştiri yağmuruna tutuldu hep arkasından konuşuldu yani buna hazırlıklı olmanız gerek

Kapanmak Allah rızası için olur, başkası için kendinden ödün verdiğin zaman uzun vadede mutluluk getirmiyor ne yazık ki. İnsanı insani değerlere göre sevip sayan bi aile değil demek ki eşinizin ailesi. Bizim ailede de herkes kapalıdır, bende dahil ama kimseyi başı açık kapalı diye eleştirme hakkına ya da o kişiyi ona göre sevmeye hakkımız olmadığını düşünüyoruz. Dindar demişsiniz ama içi boş dindarlar demek ki, insanı dış görünüşüyle yargılayan biri benim gözümde dindar falan değil, kendinizden ödün vermeyin

Nerden baslicami bilemedim simdi ama derdimi kisaltarak anlatayim... Ben 33 yasinda 12 senelikte evliyim. Esimin ailesi dindar kendi ailem degil. Son 4-5 yildir esimde dine yöneldi fakat bana kendisi ve annesi, babasi baski yapmasalarda hep imali imali konusup, taş atip başı açik oldugum icin igneleyip kucumsediler, sonra bide kaynim evlendi, elti kapalı. Onu övup beni daha fazla kucumsediler surekli... bende ne kadar etkilendiysem aklimda hic yokken, Allah afetsin, sanki sirf onlara yaranmak icin kapandim.. 1 sene 3 ay oldu ama kapanmamin ikinci ayindan itibaren pismanim, surekli uzuluyorum, agliyorum, eski halimi özluyorum, kendimi 10 yas daha buyuk gozukuyormus gibi ve cirkinlesmis hisediyorum, calisirken daraliyorum, resmen psikolojim bozuldu. Bu mubarek ramazan ayinda bile (Allah afetsin:KK43: ) hatta ailevi (esimle) baska sorunlarimiz da olmasina ragmen benim aklimdan tek gecen tekrar başımı acmak.. Ramazan bitsin, bayram gecsin acilacam diyorum ama esimin, onun ailesinin, cevremin tepkisinden cok korkuyorum...ama zorla guzellik olmuyor iste..:KK43: Benzer seyler yasayan oldumu aranizda? Tepkiler karsisinda nasil davranmam gerek?? :KK43:
Hayatı sadece kendiniz için yaşayın. Aksi takdirde pisman olur üzülürsünüz. Ki üzülmüssünüz. O halde bundan sonrası icin kendinizi düsünerek yasayin. Yoksa daha mutsuz olur ve daha cok üzülürsünüz. Esiniz de sizi oldugunuz gibi sevsin. İnanc insanin kendi iciyle kendi kalbiyle meselesidir. Ailesi esi kim olursa olsun karisamaz baskı kuramaz.

Baş örtüsü simge midir değil midir tartisilsa da bir kesimi temsil ettiği de yadsınamaz bir gerçek. Yani eğer gerçekten bazı şeyler yerine getirilmiyorsa açılmak bana daha mantıklı geliyor.
Faslı bir arkadasim var, yaşı yirmilerde. Türkiye'deki üçüncü yılı falan.
Ülkesinin kültürüyle başörtü takıyordu ama bir yandan da başka bir ülkede yaşadığı sınırsız özgürlüğün getirdiği hareketler...
Mesela koyu renk oje sürerdi, başında basortu parmakta kırmızı ojeler... Altına tayt giyerdi, otostop ceker , kız erkek karışık ortamlarda kalırdı.. bu sene gece hayatına da girdi, alkol tuketmese de her gece 3lerde bilmemne pubda diye snapler atmaya falan başladı...
Yani gerçekten 'bizim kız bizden kaçar başını kapar k***ni acar' deyisindeki gibiydi.
Her gittiğimiz ortamda insanlar bön bön bakardı.
Birkaç ay önce açılmaya karar verdi, saçını da sarıya boyatti. Şimdi yaşadığı hayatta hiç dikkat çekmiyor. Gayet de mutlu
Bu konu hakkında hiç konusamamistik ama ben onun açılmasını kesinlikle desteklerdim.
Siz de eğer içinizde ilahi bir aşkla kapanmadiysaniz , bu halinizden mutsuzsaniz devam etmek zorunda değilsiniz.

Bu kapananların çoğunun böyle çevre baskısıyla bu yola girdiklerini düşünüyorum..böyle konuları okuyunca daha da anlaşılıyor. siz de yaşam tarzınızın arkasında duramayacak güçsüz biriymişsiniz.. bana öyle yapacaklar var ya, lafı ağızlarına verip susturmasını iyi bilirim ama siz de o güç yokmuş yazık olmuş.

yarın çıkarıp atın derim.
zorla güzellik olmaz..

Seni seven her halinle severdi yaranmak için uğraşma şimdiye kadar sevilmediysen sonrası zor. Kapanırsan sadece içinden geldiği zaman kapan Allah rızası için. Yazık değil mi şimdi sana.

Kapanma sebebiniz, size kurdukları baskı ve yaklaşımları çok cirkin, gerçekten üzüldüm. Kapan-açıl ise cevre tarafindan hos görülmüyor, süreç zorlayacak sizi vs ama böyle de yaptığınız isten hayır gelmediğinin farkındasınız..

Ama gördüğüm kadarıyla inanclisiniz da. Acaba diyorum, son kararı verip açılmadan önce bu çirkin başlangıcı güzel bir sonuca dönüştürmek amacıyla, tesettürün faziletlerini mi araştırsanız, örtünün neden emrolundugunu, Allah'ın kuldan istediği bir görevi yerine getirmenin verdiği lezzeti.. Belki bu sayede içiniz ısınır ve bu çirkin baskı sonucu değil de Allah rızası için bir müslüman olarak görevinizi yerine getirme amaçlı kapanmaya başlarsınız. Yok konu üstüne bu şekilde eğildiğiniz halde iciniz ısınmıyorsa o zaman acilmayi seçmeniz daha iyi olabilir. Hani basta çevre hoş bakmayacak falan yazdım ama bence bu tarz kararlarda çevrenin düşüncesinin hicbir önemi olmamali; insanlar burunlarını hep hadlerinin çok üstünde yerlere sokuyor malum.

Konu dini olduğundan kurallar gereği kapatılmıştır.

Back
X