derdim işim, mesleğim

Evet bunların farkındayım, işin içinde insan varsa zaten stres de var ve ülkemizde mutlu mesut çalışan sayısı az.

Ama benim karakterim artık bu mesleği kaldırmıyor, insanları satış için zorlamak, azarlanmak, bir şeyleri zorla satmak istemiyorum. Mesai derseniz her gün minimum 1 saat fazla çalışıyorum, siz kapılar kapanınca iş bitiyor sanıyorsunuz ama akşam olunca bu sefer de yok müşteri arayın yok telefonda ürün satın baskısı başlıyor. İnsanlardan dolandırıcı muamelesi görmekten yoruldum. Yıllık iznimi bile kullanamıyorum neden müdür hazretlerinin egosundan. Birikmiş 2 aylık iznim var mesela...

Doktora gitmek, 1 saatlik izin almak bile büyük sorun. Robot gibi olmalısın, ishal olsan yandın, bir yerinden kalkarsın 5 kişi tepende biter sinirli bakışlar nerdesin gibi. Ama ben de insanım, inanın gün içinde ailemle vs konuşmuyorum, eşimle bile 2 kelime belki, tamamen kopuk bir hayat. Buraya da gizli giriyorum bir gün yakalanırsam bakalım neler olacak.
Teyzem De sizin gibiydi ama o halk bank ta idi. Hep mudurle sorun yasardı hatirliyorum.
20 yıl uğraştı kendisi mudur oldu şimdi. Önce uzman oldu filan yanlış bilmiyorsam ama şimdi Şube müdürü
Bi nebze rahat. 2 de çocuk büyüttü.
Bende hiç bilmem onun akşam 5 te çıktığını.
Ama devlet olduğundan mi nedir resmi tatilleri vardı. Nedense hep sık kıyafetler topuklu ayakkabılar ile hatırlıyorum elit bir hayati vardı sanki

uluşlararası ilişkiler mezunu iseniz birçok kurum dahil olmak üzere dışişleri bakanlığı tercih edebilirsiniz iyi bir puan aldığınız takdirde büyük şehirlerden birinde rahat çalışırsınız hatta yurtdışı seyahatlere gönderirler atandığınız birime göre..Memurluk istiyorsanız işe ara vermeniz lazım ücretsiz izin hakkınız yok mu?en azından 6 ay gibi bir süre sınava hazırlansanız.Bu sene için geçti ama bir sonraki sınava girebilirsiniz.Kpss alan sınavı her yıl kpss lisans sınavı ise iki yılda bir yapılıyor.Her ikisine de girebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla.
İşinizi sevmiyorsanız mutlaka değiştirin hayatımızın üçte ikisi iş çünkü.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirimki özel sektörde zaman harcadığınıza yanarsınız memur olunca ,ne kadar yoğun olursa olsun devlet kurumları özel sektör kadar yıpratıcı değil..Kötü bir amire denk gelirseniz en kötü ihtimal oda tabi, birim değiştirirsiniz.

Şu an tam da hayalimi anlattınız....İnşallah yapabilirim, inanın tek korkum torpil meselesi. Ben 2010 mezunuyum ve2010 kpss de kendi alanımdan 85-89 arası puanlar aldım ve tüm mülakatlarda elendim...O zaman tüm özgüvenimi yitirdim, ailem de beni evde istemedi bir an önce para kazan bize bir boğaz fazla moduna girdiler oysaki iki emekli maaşı ve kendi evimiz vardı. Her neyse, ben de bulduğum ilk işe girdim sonrası girdap...

2016 KPSS'de p3'ten girdim ben 90 aldım, 1 yıl oldu atanalı. Şimdi sizin Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık olan sınava kesin girmek zorundasınız. Buradan en az 86+ almanız lazım atanabilmek için, her yıl kasım ve haziran olmak üzere 2 kere merkezi atama yapılır.İlk atamada atanmak istiyorsanız 89+ puan almanız gerekmektedir. Bu da 2016 sınavında 120 soru 93-94 netlere tekabül etmektedir. 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Ayrıca kurumlar açıktan, kpss ile sıralama yaparak, mülakatla da alım yapmaktadır.

Atanabileceğiniz kurumlar net değildir, çünkü hangi kurumların kadro açacağı belli değildir. Kitlerde maaşlar 3500 lirayı bulurken, kit dışındaki kurumlar 2700 maaş vermektedir sizin bölümden mezun olanlara. Ayrıca siz İİBF olduğunuz için bütün İİBF bölümleri sizinle aynı yerleri tercih edebilir.

4001 dediğimiz tüm lisans mezunlarının tercih edebildiği kadrolar var ve onlar için de 89+ puan almak gerekmektedir. Dil isteyen yerlerde 88-87'lere inebilir puanlar.

DHMİ B grubu memurlukta girebileceğiniz en iyi kadrodur, normal kadrolardan farklı olarak 2500 TL ek havacılık tazminatı alırlar. Yani düz memurlar orada 2700+2500=5200 TL gibi maaş almaktadır. lakin puanları batı illerinde 96'yı görmekte olup, Şırnak gibi illerde 88'e düşebilmektedir.

Bunların haricince A grubu olarak adlandırdığımız kariyer mesleklere girişlinizi sağlayan bir sınav daha vardır. Burada puan türleri genel olarak iktisat, muhasebe, maliye ve hukuk ağırlıklı hesaplanmaktadır. Bu sınavla gelir uzman yardımcısı, defterdar yardımcısı, vergi müffettiş yardımcısı, uzman yardımcısı gibi atama yapan kurumların kurum sınavlarına girmek için hak kazanabilirsiniz.

Şimdi siz yazınca aklıma geldi, babam dhmi emeklisi benim ve hep bana keşke buraya kapağı atsan lise mezunu kızlar bile 3500 ( 15 yıl önce) maaş alıyor derdi...Teşekkür ederim bilgiler için Allah razı olsun.

seni çok iyi anlıyorum bende 9 sene kurumsal bir şirkette çalıştım banka değildi ama banka usulu çalışıyordu. abonelikler taahhütler vs. bıkmıştım her cuma akşam toplantı yapılır genel müdürlükten raporlar çekilir kim ne kadar müşteri almış aldığı müşterinin kaçına satış yapmış taahhüt imzalatmış kaçını kaçırmış ama niye kaçırmış :sinirli: off offf inanın mide hastalığına yakalanmıştım iki çocuğum var o zamanlar biri 8 diğeri 2 yaşında. eve gittiğimde pers oluyordum. istifa edecektim ama ev kredimiz vardı. bir gün ağlayarak eve geldim. üzerimdeki baskıdan nefes alamıyordum. eşim hize bu böyle olmayacak boşver istifanı ver bi şekilde krediyi öderiz dedi. emin misin dedim eminim senin sağlığın daha önemli dedi :KK200: ertesi gün gittiğimde yöneticime ben ayrılmak istiyorum dedim. adam şok oldu :KK57: ikna çabaları başladı sonra insan kaynaklarından aradılar sebep araştırdılar ama ben kesin kararlıydım. beni hergün işten çıkarmakla tehdit eden yöneticim 3 ayda atabildi beni işten. sonrasında sıkı bir şekilde kpss hazırlığı başladı annemin ve eşimin çok desteği oldu. eşim her gün sabah işe giderken çocukları anneme bırakıyor akşam iş çıkışı alıyordu bende sabah 8 de dersin başına oturuyordum akşam eşim ve çocuklar gelene kadar 9:30 da çocukları yatırıyor tekrar gece 2-3 e kadar ders çalışıyordum. 88 puanla atandım çok şükür. birşeyleri aşarmak için risk almak gerekiyor. 2 yıldır kamudayım. halen özel şirketteki günlerim aklıma geldikç içim sıkılıyor. darısı başına inşallah canım rabbim yardımcın olsun.

Dünkü konunuzdan hatırlıyorum sizi gezmeyi çok seven eşinizden :) Hatta ne güzel kamudasınızdır diye yazmıştım :) Sizin adınıza çok sevindim üstelik iki çocukla başarmışsınız darısı başıma, aynı dediğiniz gibi bir sistem ve ayrıyeten hakaret eden bir müdür. Karşısında sus pus oturan herkes..Müdür yardımcısı müdürden yaşça büyük ve deneyimli ama müdür ona gerizekalı falan diyor kadın sesini çıkarmıyor...

İnanın son dönemleri kadar değil buraya yazmak, gün içinde öğle tatilinde bile çalışırdım, her gün fazla mesai yapılıyor zaten, mide bağırsak sorunları aldı başını gitti...Şimdi daha relaksım umrumda değil diyorum isterlerse işten atsınlar tazminatımı alırım :) Tabi ki işimi tüm gereğiyle yerine getiriyorum ama kendimi parçalamıyorum ve parçaladıkça daha çok yük biniyor omuzlarınıza...

Bi ara müdürüm müşteri ziyaretlerine zorladı ama erkekli ortamlar ve gittiğimizde adamlar bankacılık yerine resmen asıldı, bir daha asla gitmeyeceğimi söyledim. Whatsuptan tacizler...

Velhasıl emeksiz yemek olmaz umarım ben de başarabilirim. Teşekkür ederim yazdıklarınız için çok iyi geldi bana ...

Uluslar arasi iliskiler mezunusunuz, insallah diliniz falan vardir. Yoksa bankacilik basinizdan fazla, iste herkes kafasina göre bölum.okurda boyle olur

Ben de senin gibi hayata küsmüştüm iş yüzünden. Ben çözümü yurt dışına gitmekte buldum. Sana tavsiyem önce özelde daha rahat edebileceğin bir iş bak. Şirketlerin de hazine departmanı oluyor çok yoğun da değiller. İşin rahatlayınca öyle çalışırsın kpss'ye. Hatta belki memnun da kalırsan gerek olmaz.

Kaç ve kaç arası çalışıyorsunuz ?
Bir kursa yazılıp derslere iyice kasarsanız kazanırsınız bence

Back
X