derdim işim, mesleğim

Kamu olmasa da özel kurumların, fabrikaların finans bölümlerini öneririm. Haftasonu tatil olan, servisi, yemeği olan, mesaisi olmayan ve bankaya göre iş yükü çok daha az olan bir seçenek bence. Hem de kart aldırma, bes yaptırma vs hedefi yok. Organize sanayi bölgelerini, internetteki ilanları bir araştırın derim.

Kamu olmasa da özel kurumların, fabrikaların finans bölümlerini öneririm. Haftasonu tatil olan, servisi, yemeği olan, mesaisi olmayan ve bankaya göre iş yükü çok daha az olan bir seçenek bence. Hem de kart aldırma, bes yaptırma vs hedefi yok. Organize sanayi bölgelerini, internetteki ilanları bir araştırın derim.

Bahsettiğiniz firmaların hepsi benim müşterimdi ve şu an çoğu battı benim yaşadığım yerde.Hem de ilk 500 listesine giren firmalardı çoğu. Onlar genelde emekli banka müdürlerini tercih ediyor, o ortam çalışmak istediğim bir ortam değil.

ülkemizde hangi sektörde çalışanlar baskı yemiyor ki
hergün işe laylaylom giden insanların da pek olduğunu sanmıyorum

ben kendi aile şirketimde çalışıyorum
7 yıldır burdayım
ben bile baskı yıyıyorum
ailemden mi hayır.
çalıştığımız firmaların yetkililerinden

7 yıldır stresten saçlarım döküldü
hergun bugun ne atraksiyon olacak diye işe geliyorum
sanki 50 den fazla müdürüm var başımda
hersey sürekli acil ve inanılmaz baskı var üzerimde

öncesinde uluslararası bir şirkette yine iyi bir mesleğim vardı
orada da 8 yıl çalıştım
baskı yüzünden çıktım ama sımdı daha beterim

bu ülkede nerede calısırsan çalış önce halden anlamak insan olmak lazım ki insanlar mutlu mesut çalışsın
bizim ülkemizde zor üzgünüm

bir arkadaşım devlette çalışıyor
lavaboya gitmeye vakti yok
her aksam mesaide ama parasını da almıyor
huysuz bir üst e denk gelmen yeter yani bilemiyorum.

umarım yaparsın , ama mutlu olarak çalışan çok fazla kişi olduğunu sanmıyorum

Bahsettiğiniz firmaların hepsi benim müşterimdi ve şu an çoğu battı benim yaşadığım yerde.Hem de ilk 500 listesine giren firmalardı çoğu. Onlar genelde emekli banka müdürlerini tercih ediyor, o ortam çalışmak istediğim bir ortam değil.
yaşadığınız yerden dolayı imkanlar kısıtlı diye tahmin ediyorum. büyükşehirlerde dediğim gibi bir durum söz konusu çünkü. o zaman kpss seçeneğine yönelebilirsiniz ama o konuda pek bilgim yok.

Arkadaşım ben senin bölümünü kapsıyor mu bilmiyorum ama gelir uzman yardımcısı, defterdar uzman yardımcısı ve vergi müfettişliği için uğraşabilirsin. Yüksek sayıda alım oluyor bildiğim kadarıyla. Puan türlerine bakıp ona göre yogunlaşabilirsin. Yahut kendi alanınla alakalı uzmanlık sınavlarını araştır. Bilmiyorum ama mesela uluslararası ilişkiler uzmanlığı vardır belki de. Ya da en azından ilk etapta p3 puanı almaya çalış, PTT , adalet bakanlığı , kyk çok sayıda alın yapıyor sınav açtığı zaman. Benim bildiklerim bu kadar.

Taşrada bir kamu kurumunda çalışanlardan , atamalar sık oluyor mu, kaç puanla girdiler memnunlar mı? Daha nasıl anlatayım ?

siz bence iyice google dan yardım alın. taşrada atamalarda merkezi atamalarla ''ihtiyaca'' göre olur. bir sene az olur,bir sene hiç olmaz,bir sene çok olur.ayrıca artık taşra merkez ayrımı yok. atanayımda yeterki neresi olursa olsun diyen çok. o yuzden puanlar tavan

Kızlar günaydın...Lütfen konum taşınmasın çünkü benim için bir dert oldu artık bu. Derdim mesleğim, işim. Bankacıyım ve her geçen gün baskıdan, saçma sapan hedeflerden, asla ve asla takdir görmemekten, ezilmekten bıktım. 8 senemi verdim, öğle tatillerinde bile çalıştım, sosyal hayatıma özel hayatıma zaman ayıramadım, sonuç mu? Birazcık istenileni yapama hemen eleştiri,baskı, tehdit. Bu arada istenilenler insanlık dışı yani potansiyel 10 ise sizden 100 bekleniyor. Ekonomi malum, kimse kredi kartı almak, bes yaptırmak, yok bilmem ne sigortası almak istemiyor işte istemiyor. İnsanları da anlıyorum. Ve çok bunaldım, şimdi iş değiştirmek istiyorum ama nerden başlayacağım bilmiyorum. Firmaları sektörü biliyorum, özel şirket düşünmüyorum. Kpss ile kamu kurumlarına geçmek istiyorum, bir çok arkadaşım geçti ve çok memnunlar. Biz resmen bankada köleymişiz nolur sende gel kurtul diyorlar, habire haftasonu gezileri, öğle yemekleri, aileleri ile paylaşımlar...

Kpss ile atanan var mı, hangi kurumda, işinden memnun mu nolur bana yol gösterin, örnek verin. Çökmüş durumdayım, acil bir plana ve hedefe ihtiyacım var. Özelden de yazabilirsiniz, ufak bir umut istiyorum kızlar lütfen...

Bizi arayan bankacılardan bizde bıkmış durumdayız :halay: Ne şartlarda çalıştığınızı tahmin edebiliyorum. İmkanınız varsa kurtulun hakikaten bankada çalışılmaz.

ülkemizde hangi sektörde çalışanlar baskı yemiyor ki
hergün işe laylaylom giden insanların da pek olduğunu sanmıyorum

ben kendi aile şirketimde çalışıyorum
7 yıldır burdayım
ben bile baskı yıyıyorum
ailemden mi hayır.
çalıştığımız firmaların yetkililerinden

7 yıldır stresten saçlarım döküldü
hergun bugun ne atraksiyon olacak diye işe geliyorum
sanki 50 den fazla müdürüm var başımda
hersey sürekli acil ve inanılmaz baskı var üzerimde

öncesinde uluslararası bir şirkette yine iyi bir mesleğim vardı
orada da 8 yıl çalıştım
baskı yüzünden çıktım ama sımdı daha beterim

bu ülkede nerede calısırsan çalış önce halden anlamak insan olmak lazım ki insanlar mutlu mesut çalışsın
bizim ülkemizde zor üzgünüm

bir arkadaşım devlette çalışıyor
lavaboya gitmeye vakti yok
her aksam mesaide ama parasını da almıyor
huysuz bir üst e denk gelmen yeter yani bilemiyorum.

umarım yaparsın , ama mutlu olarak çalışan çok fazla kişi olduğunu sanmıyorum

Evet bunların farkındayım, işin içinde insan varsa zaten stres de var ve ülkemizde mutlu mesut çalışan sayısı az.

Ama benim karakterim artık bu mesleği kaldırmıyor, insanları satış için zorlamak, azarlanmak, bir şeyleri zorla satmak istemiyorum. Mesai derseniz her gün minimum 1 saat fazla çalışıyorum, siz kapılar kapanınca iş bitiyor sanıyorsunuz ama akşam olunca bu sefer de yok müşteri arayın yok telefonda ürün satın baskısı başlıyor. İnsanlardan dolandırıcı muamelesi görmekten yoruldum. Yıllık iznimi bile kullanamıyorum neden müdür hazretlerinin egosundan. Birikmiş 2 aylık iznim var mesela...

Doktora gitmek, 1 saatlik izin almak bile büyük sorun. Robot gibi olmalısın, ishal olsan yandın, bir yerinden kalkarsın 5 kişi tepende biter sinirli bakışlar nerdesin gibi. Ama ben de insanım, inanın gün içinde ailemle vs konuşmuyorum, eşimle bile 2 kelime belki, tamamen kopuk bir hayat. Buraya da gizli giriyorum bir gün yakalanırsam bakalım neler olacak.

Bizi arayan bankacılardan bizde bıkmış durumdayız :halay: Ne şartlarda çalıştığınızı tahmin edebiliyorum. İmkanınız varsa kurtulun hakikaten bankada çalışılmaz.

İnanın biz de sizi hiç mi hiç aramak istemiyoruz :) Ama her gün azar yiyorum rapor veriyorum kaç kişi aradın ne sattın...Sanki herkes hazırolda bankacı beni arasın da evet diyeyim modunda sanıyorlar.

Şu da bir gerçek ki insanlar ihtiyacı olmadığında ne bankadan içeri giriyor ne telefonlara cevap veriyor :)

özel sektör /muhasebe/finans departmanlarında çalışabilirsiniz. İş yerinde gerçekten mutlu olmak önemli bende bir dönem çağrı merkezindeydim. Ne insanlarla görüştüm.
''Adam çocuğuma ayakkabı alamıyorum terlikle geziyor. Diyor. o dönemde de bir kene tehlikesi var. "" Ben eğitim sigortasından bahsediyorum. :KK51:''
çalışmaktan çok insanı çelişkiler yoruyor. Yaptığın işe önce kendin inanman, içine sindirmen lazım.
Anlaşmalı ayrılın, bir süre dinlenin. Bankada çalışmış olmak zaten cv niz için sağlam bir referans olacaktır.
Bu şekilde kuruma da verimli bir personel olamayacaksınız

Taşra şubeniz bukadar yogunsa merkez subelerinde çalışanların Allah yardımcısı olsun.

Taşra şubeniz bukadar yogunsa merkez subelerinde çalışanların Allah yardımcısı olsun.

İnanın insanı yoran yoğunluk değil, huzursuzluk, baskı. Olmayacak şeylerin beklentisi. Aşağılanmak, ezilmek, sürekli bir yetersizlik duygusu. Her 3 ayda bir yeni hedefler yeni stres, onların raporunu verme , her gün baskı mailleri, üstlerin aşağılaması....

uluşlararası ilişkiler mezunu iseniz birçok kurum dahil olmak üzere dışişleri bakanlığı tercih edebilirsiniz iyi bir puan aldığınız takdirde büyük şehirlerden birinde rahat çalışırsınız hatta yurtdışı seyahatlere gönderirler atandığınız birime göre..Memurluk istiyorsanız işe ara vermeniz lazım ücretsiz izin hakkınız yok mu?en azından 6 ay gibi bir süre sınava hazırlansanız.Bu sene için geçti ama bir sonraki sınava girebilirsiniz.Kpss alan sınavı her yıl kpss lisans sınavı ise iki yılda bir yapılıyor.Her ikisine de girebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla.
İşinizi sevmiyorsanız mutlaka değiştirin hayatımızın üçte ikisi iş çünkü.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirimki özel sektörde zaman harcadığınıza yanarsınız memur olunca ,ne kadar yoğun olursa olsun devlet kurumları özel sektör kadar yıpratıcı değil..Kötü bir amire denk gelirseniz en kötü ihtimal oda tabi, birim değiştirirsiniz.

2016 KPSS'de p3'ten girdim ben 90 aldım, 1 yıl oldu atanalı. Şimdi sizin Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık olan sınava kesin girmek zorundasınız. Buradan en az 86+ almanız lazım atanabilmek için, her yıl kasım ve haziran olmak üzere 2 kere merkezi atama yapılır.İlk atamada atanmak istiyorsanız 89+ puan almanız gerekmektedir. Bu da 2016 sınavında 120 soru 93-94 netlere tekabül etmektedir. 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Ayrıca kurumlar açıktan, kpss ile sıralama yaparak, mülakatla da alım yapmaktadır.

Atanabileceğiniz kurumlar net değildir, çünkü hangi kurumların kadro açacağı belli değildir. Kitlerde maaşlar 3500 lirayı bulurken, kit dışındaki kurumlar 2700 maaş vermektedir sizin bölümden mezun olanlara. Ayrıca siz İİBF olduğunuz için bütün İİBF bölümleri sizinle aynı yerleri tercih edebilir.

4001 dediğimiz tüm lisans mezunlarının tercih edebildiği kadrolar var ve onlar için de 89+ puan almak gerekmektedir. Dil isteyen yerlerde 88-87'lere inebilir puanlar.

DHMİ B grubu memurlukta girebileceğiniz en iyi kadrodur, normal kadrolardan farklı olarak 2500 TL ek havacılık tazminatı alırlar. Yani düz memurlar orada 2700+2500=5200 TL gibi maaş almaktadır. lakin puanları batı illerinde 96'yı görmekte olup, Şırnak gibi illerde 88'e düşebilmektedir.

Bunların haricince A grubu olarak adlandırdığımız kariyer mesleklere girişlinizi sağlayan bir sınav daha vardır. Burada puan türleri genel olarak iktisat, muhasebe, maliye ve hukuk ağırlıklı hesaplanmaktadır. Bu sınavla gelir uzman yardımcısı, defterdar yardımcısı, vergi müffettiş yardımcısı, uzman yardımcısı gibi atama yapan kurumların kurum sınavlarına girmek için hak kazanabilirsiniz.

seni çok iyi anlıyorum bende 9 sene kurumsal bir şirkette çalıştım banka değildi ama banka usulu çalışıyordu. abonelikler taahhütler vs. bıkmıştım her cuma akşam toplantı yapılır genel müdürlükten raporlar çekilir kim ne kadar müşteri almış aldığı müşterinin kaçına satış yapmış taahhüt imzalatmış kaçını kaçırmış ama niye kaçırmış :sinirli: off offf inanın mide hastalığına yakalanmıştım iki çocuğum var o zamanlar biri 8 diğeri 2 yaşında. eve gittiğimde pers oluyordum. istifa edecektim ama ev kredimiz vardı. bir gün ağlayarak eve geldim. üzerimdeki baskıdan nefes alamıyordum. eşim hize bu böyle olmayacak boşver istifanı ver bi şekilde krediyi öderiz dedi. emin misin dedim eminim senin sağlığın daha önemli dedi :KK200: ertesi gün gittiğimde yöneticime ben ayrılmak istiyorum dedim. adam şok oldu :KK57: ikna çabaları başladı sonra insan kaynaklarından aradılar sebep araştırdılar ama ben kesin kararlıydım. beni hergün işten çıkarmakla tehdit eden yöneticim 3 ayda atabildi beni işten. sonrasında sıkı bir şekilde kpss hazırlığı başladı annemin ve eşimin çok desteği oldu. eşim her gün sabah işe giderken çocukları anneme bırakıyor akşam iş çıkışı alıyordu bende sabah 8 de dersin başına oturuyordum akşam eşim ve çocuklar gelene kadar 9:30 da çocukları yatırıyor tekrar gece 2-3 e kadar ders çalışıyordum. 88 puanla atandım çok şükür. birşeyleri aşarmak için risk almak gerekiyor. 2 yıldır kamudayım. halen özel şirketteki günlerim aklıma geldikç içim sıkılıyor. darısı başına inşallah canım rabbim yardımcın olsun.

Bir hedefim olsa şu an kesin şurası diye belki ama şu an belirsizlik var sadece kpss ye girmek istiyorum, kimse cevap vermedi bile hangi kurumlar nasıl alıyor ne oluyor çok bilmiyorum. Taşradayım burda kurumlar az, hep aynı kişiler çoğu yaşlı...

Şu an istifayı düşünmüyorum açıkçası.Çünkü bunca yıllık emeğim boşa gidecek, bu yıl müdür yardımcısı olacağım mesela kurum içi sınavı kazanırsam. Verdiğim emeği bir çırpıda nasıl silip atayım?
Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz istifa etmeyin. Kpssye girip en az 70 puan alın. Sonra kurumlar alım ilanı yayınlıyor. Mülakatla alıyorşar. Bazı devlet bankaları ayrı bir sınavda açıyor onları takip edin. ( mesela ziraat). Onun dışında bakanlıklarada başvurabilirsiniz kpss puanı ile. Onlar 89 ve üstü ile alıyor. Şuan sanırım kpss başvuruları var. Her yıl yapılan kpss kurumlar için iki yılda bir yapılan b grubu ise merkezi atamalar için. Aklıma gelenler bunlar başka soru varsa sorabilirsiniz. Kpss dersleri içinde yardımcı olurum seve seve kaynaklar, videolar vs için.

Back
X