Derdim işlere yetişememek

Ay ne zor hayatlar var

Her gün temizlik gece geç yatmalar

Yaşım 38 oğlum da 8

Hayatımda her gün tuvalet banyo temizlendiğini görmedim de yapmadım da

Yaşıyoruz işte

O kadar çamaşır suyu vs bebekli evde sağlıklı değil bence

Haftada bir yardımcım gelir yeterli

Çalışıyoruz biz evde değiliz ama evde olunca da haftada iki yeter

Her yemek sonrası ocak fayans sileceksen her banyo sonrası banyo ovacaksam yemeğin de banyonun da keyfi değil yorgunluğu olur

Önerim de düzeniniz olsun ama eşyaya hizmet etmekten de uzak olun fazla olan her şeyi evden ortadan kaldırın

Ütü istemeyen kıyafetler giyin her şeyi ütüleneyin vs

Bebek kaç aylık?
Hoş kaç aylık olursa olsun yatağı kapatmak iş bile değil bence ama sizde depresif bir durum oluşmuş..

Benim evim de oğlum nedeniyle dağınık. Ve çalışıyorum. Haftasonu iş yapabiliyorum anca. Akşamları çocuğu uyutup yapmayı denedim ama pilim bittiği için hiç yapamadım..

Bence bebekle cam, kapı, koltuk, mutfak silmek kolay değil. Hatta bana göre imkansız..
Mesela benim oğlum 2 yaşına geldi ama hala yanında rahat iş yapamam.

Anca ev süpürüp mutfak toplarım. Cam silmeye kalksam suyla oynamak ister. Ya da ısrarla oyun için çağırır ağlar. O yüzden ben evde biri varken veya onu babasıyla parka gönderip yaparım..
En çok biriktiği yerde temizlikçi çağırırım..

İşler biriktikçe bitmez zaten. Gözünüzde büyür.
Bir yerden başlayın. Eşiniz evdeyken veya bakacak biri varsa mesela bugün şunları yapacağım yarın kalan işleri yaparım gibi..

aynen bu şekilde yaşıyorum..
biri 9 biri 3 yaşında 2 cocugum var, sabahları hepberaber evden çıkarız, 7:30'da hemde, ve ben bırakın bizim yatagı, onlarında yataklarını mutlaka düzenlerim, dsağınıklık beni çok rahatsız eder, evım derli toplu huzurlu olsun isterım, temızlık ıslerını ( süpürme ve silme ) haftasonları yaparız, ama haftaiçi evimizi mutlaka derli toplu bırakırım, mutfak tezgahında bulaşık olması benı acaip sinirlendirir, mutlaka makinaya dizerim, çamaşırlarımı katlama ısı bazen 1-2 gun sarkabılır, çok yorgunsam meselaa, ama ben boyle iyi ve huzurlu hıssedıyorum, evet çok yoruluyorum ama aksi şekilde dağınık olsa bu defa kötü hissederim bunu çok iyi biliyorum....

Ben hem dışarda
Hem de evde calısıyorum 15 senedir
Normal ev hanımlarının yetişemediği tüm işleri biz günde 10-11 saat eksik evde olduğumuz halde yapıyoruz

clean with me yaz youtubede izle. belki sana pratik hale getirir ben izleye izleye alıştırdım kendimi temizliğe.:dondurma:

Bir bardak yıkamadan evlenen ben, şöyle bir düzen kurdum.
Gerçi hep haftalık kadın aldım ama gene de anlatayım.
Mutfak daima topludur çünkü eğer onlar yığılırsa, ardı arkası kesilmiyor.
Her yemek sonrası hemen makinaya dizmeyi görev edindim.
Aynı şekilde şarlı süpürgeyle evi 15 dk gezerim kabaca günlük.
Çamaşır yıkama günlerim vardır, haftada 2 kere.
Pazar ve perşemleri yıkar kurutmaya atarım.
Ütü hiç yapmadım ama yapsaydım kesin o günün gecesine hallederdim.
Banyoları zaten her kullanım aonra orada bir cif durur, hemen çit çit yaparım.
Tuvalete de gece çamaşır suyu döker, sabah ilk kullanım öncesi çitilerim hallolur.
Büyük temizlik için de yine bie gün belirleyin, atıyorum salıları evi silip süpürğz toz alacaksınız.
Kapı ve camlar için aylık bir gün belirleyin ve bu düzene uyun.
Aslında bizim gibi miskinler için tek kural, hiçbir zaman ertelememel.
O işler anında yapılıp, hayata devam edilmeli.
Sonra yığılıyor.
Evet söyledikleriniz de haklısınız erteleme hastalığı bende de var maalesef umarım düzelirim böyle içim rahat değil

Ben biraz takıntılıyım dağınık duramam. Hergün sabah evi süpürür silerim, bulaşık biriktirmem. Yemeğimi yaparım. Çamaşırı çok fazla biriktirmem yıkayıp hemen ütülerim. Böylece iş süresi çok uzamaz. Ama bazı insanların canı istemez sanırım buna da yapacak birşey yok..
Keşke hemen yazdığınız gibi yapılsa işler sizin çocuğunuz yok galiba varsa da büyüktür yaşı. Sabah 7 de kalkarız biraz oynarız bebeğimle sonra kahvaltı hazırlamaya başlarım tabi o bu sırada mızırdanır sürekli mama sandalyesinde oturmayı hiç sevmiyor. Kahvaltı hazırlar eşimi çağırırım başlarız kahvaltıya bebeğim huysuzlanıp ağlamaya başlar uykusu gelir ben aç kalkarım sofradan onu uyuturum yarım saat dalamaz uykuya ondan sonra geri kahvaltı yapmaya giderim daha bitirmeden bebek geri bağırmaya başlar onun huysuzluğuyla uğraşırım ağlama noktasına gelirim kahvaltı yatak matak hikaye olur toplaması

Bebek gazlı ve durmuyorsa bir şey diyemem .. Ben bebek arabamı temizleyip eve geçirmiştim her topladığım odaya bebeğimi yanıma getirip konuşup şarkı söyleyip işlerimi yapardım.uyumasini beklemezdim
. Sabah her yeri toplayıp öğleye kadar silip süpürüp işlerinizi yapın.oglen dinlenin sonrasında çamaşır ütü işlerinizi yapın.her gün silmeyin 1 var 1 gün yok.duzen kurun. Ev eşyalar düzene girince dağınıklık olmayınca gerisi kolay olur.
Bebeğim 8 aylık yerinde durmuyor her odaya gidiyor kafasına göre tehlikeli şeyler yapıyor ben temizlik yaparken onu napacağımı bilemiyorum yanıma alsam süpürgenin kablosunu rahat bırakmıyor süpürgenin üstüne çıkmaya çalışıyor ana kucağına fln oturmuyor asla bağıra bağıra bir hal oluyo maalesef ben tuvalete gidince kapıya vura vura ağlıyor tuvaletin kapısında

Ovv bebek varmış, yazdığım her şeyi unutun.
Yeni formül veriyorum, uzmanlık alanıma denk geldiniz:rolleyes:
İşin formülü şu, bebeğiniz eğer benimkiler gibi gün içinde tost bile yaptırmayacak, aç bi şekilde akşam eşinizi karşılayacak kadar zorsa, her gece bir buçuk saat geç yatacaksınız, başka yolu yok.

Yemeklerinizi 2 günlük ve geceleri yapacaksınız.
Yani bu geceren bahsedersek, yapacağınız yemek salı günü akşam yemeği ile bitecek şekilde ayarlayın.
Dolayısıyla yarın gündüz ve gece yemek derdiniz bitmiş olacak.

Yarın gündüz hemen çamaşırları yıkayacaksınız.
Bebeğinkileri ayrı bir gün, yarına değil.
Yıkandığı an kurumaya, sonra diğer makina.
Evdeki tüm kirliler bitene kadar 3 makina falan yıkansın ki gece kuruyup ütüye yetişecek.
Ütüyü de hemen gece 2 saat sürse de halledeceksiniz.

Salı gündüz çocuk kucakta ya da bir şekilde oyalanırken bir güzel evi süpüreceksiniz, toz alabilirseniz ne ala ama sanmıyorum.
Salı gece yemek yapılacak.

Çarşamba günü bebeğin çamaşırları yıkanacak ve akşamına ütülenecek.
Bebek ütü kısa sürer, arta kalan zamanda banyoları güzelce temizleyeceksiniz.

Perşembe gündüz fırsat bulursanız dolap içleri, mutfak, buzdolabı gibi bir temizlik ve ayıklama işlemi yapılacak ve gece yemek yapılacağı için iş yok.

Cuma gündüz tekrar evi süpürme ve toz alma, bu sefer gece silme eylemi devreye girecek.
Ya da süpürme olayını komple yemek yapmadığınız geceye uyarlayabilirsiniz.

Cumartesi günü eşiniz evde ise bir zahmet bebeğe bakacak ve siz kendinize şöyle 1 saat banyo keyfi ödülü vereceksiniz.
Dışarı çıkın, gezin, bebeğinizle zaman geçirin.
Evde yemek yapmayın, basit şeylerle geçiştirin cumartesi gününü.
Pazar günü de buna dahil ya da geç yapılan bir brunch tarzı kahvaltı, sizi bütün gün idare edecek.

Size en önemli ipuçları, yoksa hemen şarjlı dik süpürge edinin ve günlük 10 dk bebek kucakta süpürseniz inanın ev kirlenemiyor bile.
Bulaşık daima anında toplanacak, kalırsa birikir.
Ev geceleri toplanma düzenine geçecek.
Banyoda daima cif ve çamaşır suyu bulundurun, kullanım sonrası fırsatınız olursa döküverin 2 dk ovalayın inanın farkı göreceksiniz.

Ve ailelerle aynı şehirde iseniz mutlaka haftada 1 gün her ikisine ziyaret edin, böylece evde yemek yenen gün sayısı düşer.
Eşinizden düzenli ve yardımcı olması konusunda talepte bulunun ve maddi gücünüz yetiyorsa kesinlikle yardımcı alın.

Bu saydığım düzenim benim evime haftalık 2 gün kadın gelirken haliydi.
Ütü hariç...
Formülünüzü çok beğendim çok teşekkürler evet şarjlı süpürgem yok çok iyi olur alayım bari. Ailelerimiz baya uzakta maalesef başbaşayız bu şehirde

Uzgunum ama kendinize bir dur demenin vakti coktan gelmis geçmiş . . Nasil rahat ediyorsunuz bozuk yatakta daginik evde . Eviniz cok buyuk degilse bir elektrikli süpürge tutmaniz 15 dakikanizi alir .yataginizi toplamak 5 dakika. . Yada evdenmi skldnz o zamn esya değişikligi yada renk degisikligi yapin ne bilim bi kereye mahsus bi temizlkci alin iyice temizlensin sonrasnda kendiniz duzen oturtun
Evet vakti geldi ama ev süpürmesi nasıl 15 dakika alıyor anlayamıyorum boş evi mi süpürüyorsunuz ? Boş ev süpürmek 15 dk alır eşyalar var halılar var ve en önemlisi bebeğim ev süpürürken bile durmuyor süpürgenin kablosunu çeker süpürgeye tırmanır böyle hızlı hızlı iş yapamam acıkır altına yapar yani işleri böyle seri bi şekilde yapabilsem keşke ama lafta kolay böyle

Bebek kaç aylık?
Hoş kaç aylık olursa olsun yatağı kapatmak iş bile değil bence ama sizde depresif bir durum oluşmuş..

Benim evim de oğlum nedeniyle dağınık. Ve çalışıyorum. Haftasonu iş yapabiliyorum anca. Akşamları çocuğu uyutup yapmayı denedim ama pilim bittiği için hiç yapamadım..

Bence bebekle cam, kapı, koltuk, mutfak silmek kolay değil. Hatta bana göre imkansız..
Mesela benim oğlum 2 yaşına geldi ama hala yanında rahat iş yapamam.

Anca ev süpürüp mutfak toplarım. Cam silmeye kalksam suyla oynamak ister. Ya da ısrarla oyun için çağırır ağlar. O yüzden ben evde biri varken veya onu babasıyla parka gönderip yaparım..
En çok biriktiği yerde temizlikçi çağırırım..

İşler biriktikçe bitmez zaten. Gözünüzde büyür.
Bir yerden başlayın. Eşiniz evdeyken veya bakacak biri varsa mesela bugün şunları yapacağım yarın kalan işleri yaparım gibi..
8 aylık . Ben ev süpürüp mutfakta toplayamıyorum maalesef yanımdayken durmuyor asla yerinde çok tehlikeli şeyler yapıyor hep çamaşır makinesinin kapağını açıp kapatmayı öğrendi elini sıkıştırdı dün mesela halbuki yanındaydım iş yapıyordum ama bi anlık dalgınlık. Klozete elini sokmaya çalışır böyle durumdayız şuan yani

Bebekt
İyi geceler kızlar
Benim derdim evdeki işlere yetişememek. Ev hanımıyım ama ben de tertip düzen haftlık temizlik kuralı gibi şeyler yok açıkçası nasıl bu düzeni sağlayacağım hiç bilmiyorum yataktan kalkıyorum yatak gece yatana kadar öyle kalıyor kahvaltı bulaşıkları akşam yemeğine kadar orda kalıyor evi ne zaman canım isterse o zaman temizliyorum haliyle her daim temiz olmuyor bebeğim var her yer oyuncağıyla dolu ütü çamaşır desen çamaşır yıkanıyor asamıyorum assam topluyorum 1 hafta sonra katlıyorum o kadar mutsuzumki bu durumdan bana yardım edin
en önce de böylemiydiniz

clean with me yaz youtubede izle. belki sana pratik hale getirir ben izleye izleye alıştırdım kendimi temizliğe.:dondurma:
Evet bi ara izliyordum baya bi motive ediyor insanı hemn izleyim bari :) daily cleaning routine yazıyordum ben de :D

Size ev islerinde yardimci olacak birini tutun bence. Evde tertip duzen onemli. Isler kaldi mi kaliyor. Hele bide yaz gunu ev iyice batar size. Evin durumu sizi bunaltir. Bence yardimci alin

8 aylık . Ben ev süpürüp mutfakta toplayamıyorum maalesef yanımdayken durmuyor asla yerinde çok tehlikeli şeyler yapıyor hep çamaşır makinesinin kapağını açıp kapatmayı öğrendi elini sıkıştırdı dün mesela halbuki yanındaydım iş yapıyordum ama bi anlık dalgınlık. Klozete elini sokmaya çalışır böyle durumdayız şuan yani

Tehlikeli zamanlar..
Malesef o kazalar hep oluyor. Benim yanımda da çok elini sıkıştırdı.
Şimdi de masaya çıkıp dolap karıştırmalar çok. Ve 2 yaş sendromunda olduğu için inatla yapıyor.

Biz hala banyo kapısı tam kapalıdır mesela. Gerçi artık boyu da yetiyor açmaya. En çekindiğim şeydir zaten klozete gitmesi..

Önceden hiç ayrılamazdım yanından. Özellikle tutunup kalkmaya ve yeni yürümeye başladığında. Evde işler yığılırdı. Ben biri gelsin diye beklerdim..

Zamanla bağımsızlaşacak senin alanın da genişleyecek. Bu süreçte ev işi minimum olsa da olur.
Hatta imkanın varsa temizlikçi al ayda 1 veya 2 defa..
Ben çalıştığım için haftada 1 detaylı süpürüp siliyorum. Haftaiçi küçük süpürge ile geçiştiriyorum..

Anlık iş yapacaksınız.
Aksi halde hiç bir şekilde düzen oturtamazsınız.

Öncelikle çocuğunuzun devamlı oynadığı oyuncakları kaldıracağınız bir sepetiniz olsun, açıkta durabilecek.
Uygun fiyatlı katlanır sepetler var.
Onlardan alabilirsiniz:
355880521_tn50_1.jpg
,
Diğer oyuncaklarını da kaldıracağınız plastik kapaklı bir sepetiniz olsun.
Çocuğunuzun odası varsa orada tutarsınız diğer oyuncaklarını.
kalp-desenli-oval-hasir-sepet-kapakli-ici-kumasli-buyuk-boy_1500x1500.jpg

Ev tertip ve düzenine gelince.
Yataktan kalkınca hemen yatağınızı toplamayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir.
Benim evim genelde ani misafir gelecek gibidir hep.
Düzen önemli, özellikle de çocuğunuz için.

Çünkü dağınık ev, dağınık oyuncaklar çocuklarda dikkat bozukluğuna sebebiyet verir.
Ne kadar düzenli ve tertipli olursanız o kadar sizin ve çocuğunuz için önemli.

Kahvaltı bulaşıklarını neden akşama kadar bekletiyorsunuz?
Bu biraz saçma değil mi?
Bulaşık makinanız varsa, kahvaltı sonunda hemen bulaşık makinasına dizin kirlileri.
Veya hemen elinizde çabucak yıkayabilirsiniz, kahvaltı bulaşığından ne olacak.

Çamaşır konusu ayrı bir muamma.
Dediğim gibi, anlık yapmalısınız işlerinizi.
Aksi halde toparlanamazsınız.

Tabiki bu kadar değildim yine arada kaçamaklar üşengeçlikler oluyordu ama salmamıştım böyle
Takmayın kafanıza. Ablamda sizin gibi . Yeğenim 1 yaşında vızır vızır hiç durmaz. Tuvalete bile bebekle gider bazen. Sinir hastası olduğunu düşünüyoruz artık. Eniştem kesinlikle yardımcı değildir. Eve gelir tv izler anca. Birde 7 yaşında kızı var ablamın. Ama her gittiğimde yatağı mutfağı toplanmış, yemeği yapılmış olur. Uyuduğu her fırsatı değerlendirir. Gece 3 ' e 4 ' e kadar uyumaz o halde birde dışarı işi yapmaya uğraşır eve katkıda bulunmak için. Hiç üşenmez mesela. Bana kapının önündeki markete çıkmak ölüm gelir. Ablam 2 çocukla mahalleyi alt üst eder, ekmek almaya gider, avm ye gider büyük kızına bir şeyler alır. Okullar açıkken her gün büyük kızı okula bırakır gelir. Bazen diyorum ona da nazar değdircem sana enerjine hayranım diye.

Bizimde bebeğimiz olacak bakalım biz nasıl olacağız. yüzümü yıkamaktan aciz olurum herhalde :S Zor gerçekten. Ama tamamen kişi ile alakalı diye düşünüyorum. Şuan hamileyim kusmalarım çok fazla. Birde çalışıyorum. Evde bende hiç bir iş yapamıyorum :( Evi pislik götürecek neredeyse ama sağolsun eşim çamaşırı yıkar asar ütüler. Önümüme bir tabak çorba getirir. Evi siler süpürür toz alır 1 aydır. Mutfağı hiç dağınık görmüyorum mesela bu arada. Bence eşinizin de desteğini isteyin.

2 yasinda kizim var 5 yillik evliyim ilk zamanlar bende yapmak istemezdim simdi bi duzen oturttum.p.tesi genel temizlik gunum sabah kahvaltidan sonra butun evi dip kose supurur silerim.evdeki butun dolaplarin ic dış silerim esyalarim cok fazla degil normal gerekli seyler.tv unitesi yatak odasi falan hepsini silerim.lavabolari dusa kabini hepsini yikarim.balkonlari yikar temizlerim.sonra mutfaktaki dolaplarimin disini hepsini silerim buzdolabi ve firin aspirator hepsini iyice temizlerim.camasirlar makineden cikinca asar utu varsa utulerim.bunlarin hepsini en fazla 2 saatte yaparim.iki gunde bir supuru siler toz alir lavabolari yikarim.balkonlarimi hergun yikarim.cok zor gorunsede aslinda bi baslayinca cok kolay gelir.ben temizlemeyince dayanamam ne olursa olsun illaki temizlik yapmam lazim.kizimin oyuncaklarini da odasindan cikarmasina izin vermem genelde orda oynar.dagitsa da uyuyunca duzeltirim.mutfak tezgahinda bulasik asla birakmam hemen makineye koyarim.sizde bi baslasiniz devami gelir

Back
X