Merhaba benimde (2 yaşında ve 10 aylik) 2 çocuğum var ve ikiside ğer an ilgi bekleyen bebekler hâlâ temizlik konusunda yaz geleli daha rahat olduğumu ev işlerini daha rahat yapmaya başladığımi söylemeye geldim. Nasıl mı:
Sabah küçük kızım uyaninca ( o da genelde alarm çalınca uyanıyor) 7- 7:30 gibi uyaniyorum önce onu emzirip altını değiştirip rahatlastiriyorum ki ağlasa bile oyunla susturayim veya gereksiz ağladığını bileyim diye o babası uyurken yatagimizda debeleenirken yüzümü yıkayıp çay koyarım büyük uyanmissa onun da ballı bıldırcın yumurtalı sütünü isitp altını değiştiririm sütü içerken bazen uyur bazen kardesiyle beraber salonda mutfakta beni seyrederler ben is yaparken hep konuşurum ( ne hikmetse hep konuşacak soracak bir şeyler bulurum)
Eşim bazen kendi uyanır büyük kızımın seslenisiyle bazen ben uyandıririm o da kalkınca ılık limonlu şu ister hazirlarim çayın kaynamis olan suyuyla hemen çay da demlenmis olur . Eşim bi lavaboya girer veya duşa en az 15 dk çıkamaz (biraz sindirim sıkıntısı var) ben o arada kahvaltıya bir şeyler hazirlarim ( Menemen yağda veya haşlanmış yumurta sigara böreği sarılmış varsa kizartma vs) o ara da çocuklar yeni uyanmış olmanın verdiği enerjiyle uslulukla çok yük olmazlar ( küçük daha emekleyemiyor)
Saat 8:30 gibi kahvaltıya oturulur büyük süt içtiği içi tok olur küçük için de kahvaltı daha sonra ablasiyla falan olur fırsat verirlerse eşimin iştahı gitmesin diye onunla bi bardakta olsa çay içerim fırsat olmazsa hazırlarken atistirmayi seviyorum genelde o anlık yeter.
Eşim kahvaltı yapıp gider biz radyodan müzik açıp dinlerken salonda akşamdan dağınıklık varsa onu toplarim bebeklerim oyuncak döküp oynama babayi camdan seyretmekle meşgul olurlar bazen eşimin telefonla oyalandigi çocukların besikte yattığı zamanlar toplamış olurum ( kabul bazen sağda solda uyukluyorum uykuyu acmam öğleni buluyor ) buarada genellikle akşam bulasik yıkamam uyku basınca gözüm hiçbir iş yapmayı kesmiyor namazı bile gece Bengi emzirme içi uyaninca kilip yattığım oluyor akşam bulasiklari bi büyük legene sudan geçirip koyarım veya legeni suyla doldurup içine koyarım sabaha kadar kurumasın diye ( genellikle bu önceki bulasigin durulama suyu yetiyor yeni bulasiklarin kabasını akitmak için. )
Yatak odasını büyük kızım ne zaman kaka için tuvalete oturur sa o zaman topluyorum o bitti diyene kadar pijamalar Bile çırpılip katlanmis oluyor. Küçük 9:30 - 10 gibi uyumak istiyor yatırıp sallıyorum o uyurken kahvaltı yapmak daha kolay hemen büyük kızıma yumurta haşlayıp kendim canım ne çekerse onu yiyorum bazen aç karnima meyve bile yediğim oluyor.
Küçük uyurken mutfaktaki bulasiklari yikarim ya da makineye yerleştirip öğlen yemeği için bir tabakta olsa bir şey hazırlarim( eşim öğle yemeğine geliyor) önceki günden yemek varsa rahatça büyük kızımı doyurup onunla oyuna geçerim ( bazen kendimi oyuna verip kahvaltı masasını öğle yemeği zamanı da topluyorum) küçük uyaninca dışarı ekmek alma veya başka bir eksik bahanesiyle çıkarız maksat ikisini de ogle uykusuna hazırlamak parka gidip oynarız hava çok sıcak değilse bi şekilde 13:30 a kadar eve geliriz bi meyve veya varsa yoğurt veya ağızlarına uygun çorbayla bi karın doyurup tv izleriz ya da altlarıni değiştirip uyku moduna geçilir bazen ikisini de yıkayıp uyuttuğum oluyor daha rahat ediyorlar.
Öğle yemeği yenince çocuklar uyuyorsa akşam yemeği bulaşık işi bitirilir ilk yarım saat uyanmadilarsa rahatça temizlik yapabilirim( 2 saatte silip süpürme bitiyor ) akşam yemeği hazır olursa yatar uyurum temizlik yapmadığım günler veya kk de takılıyorum işlerimi taparlaginca yine çıkıyoruz akşam üstü eşimin is yerine uğruyoruz erken gelirse beraber geliyoruz gelmeyecek se akşam ezan okununca eve dönüyoruz.
Özetle kendiniz için zevkli hale getirirseniz hepsi kolaylaşacak benim hem kuşum var hem ev büyük hem yol üstü aşırı tozlanıyor ve hergün çocuklarla kirleniyor ister istemez tembellik yapıyorum genellikle ama düzenli olunca daha mutlu olduğumu çocuklara daha çok vakit ayirdigimin farkında oluyorum düzenli olunca namazları kacirmiyorun üstelik..
siz de başarabilirsinjz bence başlayınca bırakmak istemiyorsunuz bi yerden sonra..
Benim bebeklerim uslu ondan sansliyim ama siz de onu yormanjn yolunu bulduğunuzda daha kolay olacak
Kolay gele