Derdim işlere yetişememek

Ayyy masallah destan gibi yazilmis..
en cok balli bıldircınlı süt tarifini merak ettim çiğ yumurta içmiyor di mi ?
Bebekler sabah uykusuna uzatın ca neden birine yardimci olacaksa rutinimi yazmayayim diyerek başlamıştım çok uzun olmuş affola ;)

Bildiğiniz çiğ bıldırcın yumurtası sütun içinde balla karıştırıyorum balın tadına anlamıyor bile biberonla içerken :KK66:
iyi yapıyorsunuz da çiğ yumurtadan virüs bulasiyor ya doktor bana cıvık yedirme asla tam pişmeli demisti..Bildırcın icin gecerli degilse bu kural ben de deneyeyim...

Merhaba benimde (2 yaşında ve 10 aylik) 2 çocuğum var ve ikiside ğer an ilgi bekleyen bebekler hâlâ temizlik konusunda yaz geleli daha rahat olduğumu ev işlerini daha rahat yapmaya başladığımi söylemeye geldim. Nasıl mı:

Sabah küçük kızım uyaninca ( o da genelde alarm çalınca uyanıyor) 7- 7:30 gibi uyaniyorum önce onu emzirip altını değiştirip rahatlastiriyorum ki ağlasa bile oyunla susturayim veya gereksiz ağladığını bileyim diye o babası uyurken yatagimizda debeleenirken yüzümü yıkayıp çay koyarım büyük uyanmissa onun da ballı bıldırcın yumurtalı sütünü isitp altını değiştiririm sütü içerken bazen uyur bazen kardesiyle beraber salonda mutfakta beni seyrederler ben is yaparken hep konuşurum ( ne hikmetse hep konuşacak soracak bir şeyler bulurum)
Eşim bazen kendi uyanır büyük kızımın seslenisiyle bazen ben uyandıririm o da kalkınca ılık limonlu şu ister hazirlarim çayın kaynamis olan suyuyla hemen çay da demlenmis olur . Eşim bi lavaboya girer veya duşa en az 15 dk çıkamaz (biraz sindirim sıkıntısı var) ben o arada kahvaltıya bir şeyler hazirlarim ( Menemen yağda veya haşlanmış yumurta sigara böreği sarılmış varsa kizartma vs) o ara da çocuklar yeni uyanmış olmanın verdiği enerjiyle uslulukla çok yük olmazlar ( küçük daha emekleyemiyor)
Saat 8:30 gibi kahvaltıya oturulur büyük süt içtiği içi tok olur küçük için de kahvaltı daha sonra ablasiyla falan olur fırsat verirlerse eşimin iştahı gitmesin diye onunla bi bardakta olsa çay içerim fırsat olmazsa hazırlarken atistirmayi seviyorum genelde o anlık yeter.

Eşim kahvaltı yapıp gider biz radyodan müzik açıp dinlerken salonda akşamdan dağınıklık varsa onu toplarim bebeklerim oyuncak döküp oynama babayi camdan seyretmekle meşgul olurlar bazen eşimin telefonla oyalandigi çocukların besikte yattığı zamanlar toplamış olurum ( kabul bazen sağda solda uyukluyorum uykuyu acmam öğleni buluyor ) buarada genellikle akşam bulasik yıkamam uyku basınca gözüm hiçbir iş yapmayı kesmiyor namazı bile gece Bengi emzirme içi uyaninca kilip yattığım oluyor akşam bulasiklari bi büyük legene sudan geçirip koyarım veya legeni suyla doldurup içine koyarım sabaha kadar kurumasın diye ( genellikle bu önceki bulasigin durulama suyu yetiyor yeni bulasiklarin kabasını akitmak için. )
Yatak odasını büyük kızım ne zaman kaka için tuvalete oturur sa o zaman topluyorum o bitti diyene kadar pijamalar Bile çırpılip katlanmis oluyor. Küçük 9:30 - 10 gibi uyumak istiyor yatırıp sallıyorum o uyurken kahvaltı yapmak daha kolay hemen büyük kızıma yumurta haşlayıp kendim canım ne çekerse onu yiyorum bazen aç karnima meyve bile yediğim oluyor.
Küçük uyurken mutfaktaki bulasiklari yikarim ya da makineye yerleştirip öğlen yemeği için bir tabakta olsa bir şey hazırlarim( eşim öğle yemeğine geliyor) önceki günden yemek varsa rahatça büyük kızımı doyurup onunla oyuna geçerim ( bazen kendimi oyuna verip kahvaltı masasını öğle yemeği zamanı da topluyorum) küçük uyaninca dışarı ekmek alma veya başka bir eksik bahanesiyle çıkarız maksat ikisini de ogle uykusuna hazırlamak parka gidip oynarız hava çok sıcak değilse bi şekilde 13:30 a kadar eve geliriz bi meyve veya varsa yoğurt veya ağızlarına uygun çorbayla bi karın doyurup tv izleriz ya da altlarıni değiştirip uyku moduna geçilir bazen ikisini de yıkayıp uyuttuğum oluyor daha rahat ediyorlar.
Öğle yemeği yenince çocuklar uyuyorsa akşam yemeği bulaşık işi bitirilir ilk yarım saat uyanmadilarsa rahatça temizlik yapabilirim( 2 saatte silip süpürme bitiyor ) akşam yemeği hazır olursa yatar uyurum temizlik yapmadığım günler veya kk de takılıyorum işlerimi taparlaginca yine çıkıyoruz akşam üstü eşimin is yerine uğruyoruz erken gelirse beraber geliyoruz gelmeyecek se akşam ezan okununca eve dönüyoruz.
Çamaşır ve Ütü biriktikce gece uykumdan odun vererek ya da çocuklar uyurken onlar beni seyrederken hallediyroum bazen aylarca gerek kalmayıp utulenmeyen gomlekler bekliyor benim keyfimj.
Özetle kendiniz için zevkli hale getirirseniz hepsi kolaylaşacak benim hem kuşum var hem ev büyük hem yol üstü aşırı tozlanıyor ve hergün çocuklarla kirleniyor ister istemez tembellik yapıyorum genellikle ama düzenli olunca daha mutlu olduğumu çocuklara daha çok vakit ayirdigimin farkında oluyorum düzenli olunca namazları kacirmiyorun üstelik..
siz de başarabilirsinjz bence başlayınca bırakmak istemiyorsunuz bi yerden sonra..
Benim bebeklerim uslu ondan sansliyim ama siz de onu yormanjn yolunu bulduğunuzda daha kolay olacak
Kolay gele :KK66:
Enerjinize maşallah

Enerjinize maşallah[/QUOTE iltifatsa teşekkürler ama bende gün boyu tembellik yapıp çocuklar oynarken uyukladigim oluyor yazdığım aktif olduğum bi günün Özeti isterse haftada bigün çok yorulup diğer günler keyfine bakabilir mantığıyla ise başlarsa kolaylaşır demek istiyorum aslında

Ben hiç duymadım belki dediğiniz gibi yarardan çok zararı da olur ama bilmiyorum kimse yapma demedi daha önce biz de içiyoruz eşimle

Evi temizlemeye yardımcı alıyorum ama onun dışında her zaman yaptıklarım standart olarak.
Mutfakta bulaşık bırakmam,çok nadirdir bıraktığım,yemekten hemen sonra makineye girer.
Yatak toplamak,üzerine örtü sermek vb işler bana angarya geliyor,8 senelik evliyim örtü sermiyorum,sadece düzeltiyorum ,zaten sık yıkadığım için nevresimleri sorun olmuyor. Odaları da yaz kış demeden muhakkak havalandırırım camları açıp bu standarttır.
Çamaşır biriktirmiyorum,en geç 2 günde bir yıkanır ki genelde günlük yıkanıyor. Bir gün bornozlar,bir gün nevresimler bir gün renkli,bir gün beyaz derken zaten her güne 1 makine çamaşır oluyor. Makinede bırakmayi sevmem,sabahtan çalıştırırım ki hemen bitsin asayım.
Bu arada evim genelde dağınıktır,çocuk olunca her an heryer dağılabiliyor,bende kızıma hayati zindan edeceğime bırak dağınık kalsın kafasındayım,kendisi toplayabildigi kadar topluyor oyuncaklarını,kirlilerini sepete atıyor bu bana yetiyor. Annem gibi aman dokunma aman dökme vs demiyorum zira çocukken çok çektim,oraya oturmayin yeni sildim,burayı ellemeyin misafir gelecek muhabbetinden,kızıma yaşatmak istemiyorum.
Sonuç itibariyle müze gibi bir evde yaşamıyorum. Dağılıyor,kirleniyor olduğu kadar yapıyorum geçiyorum. Şimdi bebek geliyor,önceliğim o ve kızım olacak,çok ta umursamayacağım evin halini açıkçası. Önemli olan huzurumuz.

Kinaye olsun diye yazmadim yanlis anlamayin bende günlük bir rutin tutturanlardanim mecburen çünkü iki çocuğum var benimde ama sizinde dediviniz gibi insaniz nihayetinde tembel gunlerimizde tabiki var

İyi geceler kızlar
Benim derdim evdeki işlere yetişememek. Ev hanımıyım ama ben de tertip düzen haftlık temizlik kuralı gibi şeyler yok açıkçası nasıl bu düzeni sağlayacağım hiç bilmiyorum yataktan kalkıyorum yatak gece yatana kadar öyle kalıyor kahvaltı bulaşıkları akşam yemeğine kadar orda kalıyor evi ne zaman canım isterse o zaman temizliyorum haliyle her daim temiz olmuyor bebeğim var her yer oyuncağıyla dolu ütü çamaşır desen çamaşır yıkanıyor asamıyorum assam topluyorum 1 hafta sonra katlıyorum o kadar mutsuzumki bu durumdan bana yardım edin
Canım Arada ben de böyle şeyler yaşıyorum. Ama bi yerde okumuştum Beş Dakika Kuralı diye. İstemeseniz bile 5 dk o işi yapın sonra ister bırakın ister devam edin. Ben bunu uyguluyorum o anlarda işe yaeıyor

Tamamen evde olmuş olmanızın verdiğin bir rahatlıktan ötürü böylesiniz :) bugun yaparım yarın yaparım diye diye ipin ucu kaçmış. 8-5 çalışıyorum + 2 çocuk ( 6 yaş ve 10 aylık ) ayda bir yardımcı alıyorum. onun dışında programlı ilerleyince hem kendiniz yorulmuyorsunuz hem işler birikmiyor. ya bir de çamaşırlar kurusa da 1 hafta buluyor katlanması demişsiniz hiç gözünüze batmıyor mu ? o bir haftada diğer çamaşırlar dağ olur. sabah asıyorsam işten gelince toplarım akşam çocuklar uyuyunca ütüler yerine yerleştiririm. Asla evde yerinde durmayan çamaşıra tahammul edemiyorum. Bu arada da her sabah yada gün aşırı çamaşır yıkanır bizim evde.

Tamamen evde olmuş olmanızın verdiğin bir rahatlıktan ötürü böylesiniz :) bugun yaparım yarın yaparım diye diye ipin ucu kaçmış. 8-5 çalışıyorum + 2 çocuk ( 6 yaş ve 10 aylık ) ayda bir yardımcı alıyorum. onun dışında programlı ilerleyince hem kendiniz yorulmuyorsunuz hem işler birikmiyor. ya bir de çamaşırlar kurusa da 1 hafta buluyor katlanması demişsiniz hiç gözünüze batmıyor mu ? o bir haftada diğer çamaşırlar dağ olur. sabah asıyorsam işten gelince toplarım akşam çocuklar uyuyunca ütüler yerine yerleştiririm. Asla evde yerinde durmayan çamaşıra tahammul edemiyorum. Bu arada da her sabah yada gün aşırı çamaşır yıkanır bizim evde.
Biraz da su is var şu is var diye hesaplamanin ağırlığı çöküp hiçbiri ni yapmak istemiyor bence

O yatak toplanacak 5 kezde dagilsa gun icinde.. yapabildigin kadarini yapacaksin.. her evin her kadinin duzeni baska.. ben aksam uyuyup kalmazsam yapiyorum bazi seyleri. Camasir utu gibi.. ortaligi toplamak gibi.. en azindan sabah derli toplu yere uyaniyosun.. bi kahvalti bi yatak toplama vs oluyo... bazi kisisel bakimlarida aksam seviyorum.. kendine bak eve gerektigi kadar ilgi goster. Ev isi nankor. Ben sahsen ustume basima bakimima vs daha cok ozen gosteriyorum. Beni daha cok mutlu ediyor. Demiyorum evim pis her gun supurge yaparim camasir biriktirmem..toz alirim.. tuvalet wc mutfak tezgahi bos olmali temiz olmali.. ortalikta topluysa yeterlidir. Bunlar gunluk rutin zaten. 2 saatini almiyo insanin

Back
X