- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 158
- 33
- Konu Sahibi in vino veritas
-
o kismi okumadım açıkçası ama abartiyosunuz. Sürekli takip ettiğim bir site isyerindeyken yorum yapabilirim sonuçta işyeri acele ederek yazabilirm ve hatalarim olabilir.bunlar çok normal . Yada eşiyle boşanma aşamasına gelmiş pskolojikmen çökmüş bir bayanın yazım kurallarına dikkat etmesi beklenilemez.Abartmanin anlamı yok yani . Tabiki dusuncelerinize saygı duyuyorum. Ama bunlarda benim doğrularım. SaygılarBir arkadaş paylaşmış, sanırım forum manifestosundan bir madde. Yani üye olurken okumanız gereken kısım. Kopyalıyorum:
Kullanıcıların özellikle forumdaki yazışmalarda olabildiğince düzgün Türkçe kullanmaları önerilir. Asgari yazım kurallarına uyulması (Cümleye büyük harfle başlamak, nokta ile bitirmek) gerekmektedir. Tamamı büyük harften oluşan, noktalama işaretlerine yer verilmemiş veya haddinden fazla seviyesiz bir tarzda yazılmış iletilerin zor anlaşıldığı ve anlaşılsa bile dikkate alınmadığı bilinmelidir. Bu tür hatalar içeren ileti veya başlıklar yöneticiler tarafından gerek görülürse kaldırılabilir.
Bu yazdıklarınızı okuyunca inanın adınıza üzüldüm. Bir öğrencinin en azından düzgün bir Türkçe kullanmasını beklerdim.
Sanal ya da reel ne fark eder? Göz yoran, kafa yoran yazılar burda da aynı etkiyi yaratıyor gerçek yaşamda da.
Hem ikisini nasıl ayırabiliyorsunuz birbirinden anlayamıyorum. Ben mi beceremiyorum acaba? Gerçek dünyada sınırlarım ya da çizgim neyse burda da aynısı. Savunduğum şeyler, karşı olduklarım aynı. Nasıl ayırıcaz birbirinden?
Okuduğumu anlayabilmeye önem veriyorum.Mune hanımn da dediği gbi büyütülecek birşey yok.kafa yoran yazıları okumazsınız olur biter.Reel yada sanal mı ? Reel farklı sanal adı üstn de sanal.hayal.noktalama işaretleri kullanmayan türkçe bilmiyor anlamına gelmez.Türkçeye önem veriyorsanız önce nickinizi degistirin.Vesselam.!
bunda haklısın. nickleri ben kaale almıyorum. benimde yunan kökenli mesela ve bir ad.Okuduğumu anlayabilmeye önem veriyorum.
Konu zaten Türk diline karışan yabancı kelimeler ya da rumuzlarımızı değiştirelim ya dönüp dolaşıp rumuzuma geliyorsunuz. Malesef özel isimleri Türkçeye çeviremiyoruz. İsmim de ülkenin %80i gibi arapça. Rumuz değişir de ismi ne yapacağız?
Okypete sen de Yunan mitolojisini seviyorsun sanırım. Benimki de oralardan derinlerden bir yerlerden.bunda haklısın. nickleri ben kaale almıyorum. benimde yunan kökenli mesela ve bir ad.
yunan mitolojisinden . bir yaratığın adı. bunu türkçeleştiremezsin.
dediğin gibi arapça isimler dolu nicklerde . o zaman onlarada laf edelim.
çok severim. 15 yaşındaydım homeros'un destanlarını okuduğumda. ve oradaki mitleri okuyunca yunan mitolojisine ilgim başladı. ve onun yüzündende sanat tarihçi oldum. üniversitede en yüksek notlarımıda yunan mit. den alıyordum.Okypete sen de Yunan mitolojisini seviyorsun sanırım. Benimki de oralardan derinlerden bir yerlerden.
Sanat tarihi demek, bu konuda birikimli olduğunu seziyordum zaten. Ben de birinci sınıfta bir dönem aldım sanat tarihi dersi ama sıkıştırılmış olduğundan pek istediğim gibi çıkmamıştı. İlgi alanının üzerine gidip okuman çok güzel olmuş. Sisteme kurban gitmeyenlerdensin. Ne mutlu.çok severim. 15 yaşındaydım homeros'un destanlarını okuduğumda. ve oradaki mitleri okuyunca yunan mitolojisine ilgim başladı. ve onun yüzündende sanat tarihçi oldum. üniversitede en yüksek notlarımıda yunan mit. den alıyordum.
Okuduğumu anlayabilmeye önem veriyorum.
Konu zaten Türk diline karışan yabancı kelimeler ya da rumuzlarımızı değiştirelim ya dönüp dolaşıp rumuzuma geliyorsunuz. Malesef özel isimleri Türkçeye çeviremiyoruz. İsmim de ülkenin %80i gibi arapça. Rumuz değişir de ismi ne yapacağız?
iste bahsettigim gicik oldugum kesme isareti kullanimi bu.Şimdi arkadaş'ların çoğunluğu imla , noktalama ders'leri veriyor ama , geçmiş'lerindeki yazıları inceledikce sadece onlar'ında "ayıpladıkları" gibi aynı hataya düştüklerini gördüm.
Ben mi bu konuda çok takıntılıyım, yoksa insanlar mı çok özensiz bilmiyorum. İmladan, noktalamadan geçtim sesli harfler kullanılsa, kelimeler doğru yazılsa, anlaşılır cümleler kurulsa bu kadar sinir olmayacağım.
Zaman zaman hepimiz hata yapıyoruz. Bazen hızlı yazmaktan oluyor, kimi zaman klavyenin azizliğine uğruyoruz. Bunlarda mesele yok zaten. Ama uyarılınca sinirlenen ya da uyarıldığı halde aynı şekilde yazmaya devam edenler hakkında içimden hiç de güzel şeyler geçmiyor açıkçası.
Keşke bu konuda bir denetim mekanizması olsa. Mesela itriraf.com'daki gibi konular editör onayından geçmeden açılamasa. Böylece kullanıcılar daha çok dikkat ederler belki yazdıklarına. Yorumları idare ederiz de konular sesli harfler ve noktalama işaretleri kullanılmadan yazılınca okumak tam bir işkence oluyor. Bir de paragraftan bihaber şekilde yazılanlar var ki elektrikli sandalyede oturmuş hissi uyandırıyor bende.
Bugün derdim bu cidden. Derdime bir çare bulalım diyorum. Öyle bir imkanım olsa her konuyu tek tek düzeltebilecek kadar takıntılıyım bu konuda. Günümüzün moda hastalığı OKB belirtisi falan olabilir mi acaba?
Ben mi bu konuda çok takıntılıyım, yoksa insanlar mı çok özensiz bilmiyorum. İmladan, noktalamadan geçtim sesli harfler kullanılsa, kelimeler doğru yazılsa, anlaşılır cümleler kurulsa bu kadar sinir olmayacağım.
Zaman zaman hepimiz hata yapıyoruz. Bazen hızlı yazmaktan oluyor, kimi zaman klavyenin azizliğine uğruyoruz. Bunlarda mesele yok zaten. Ama uyarılınca sinirlenen ya da uyarıldığı halde aynı şekilde yazmaya devam edenler hakkında içimden hiç de güzel şeyler geçmiyor açıkçası.
Keşke bu konuda bir denetim mekanizması olsa. Mesela itriraf.com'daki gibi konular editör onayından geçmeden açılamasa. Böylece kullanıcılar daha çok dikkat ederler belki yazdıklarına. Yorumları idare ederiz de konular sesli harfler ve noktalama işaretleri kullanılmadan yazılınca okumak tam bir işkence oluyor. Bir de paragraftan bihaber şekilde yazılanlar var ki elektrikli sandalyede oturmuş hissi uyandırıyor bende.
Bugün derdim bu cidden. Derdime bir çare bulalım diyorum. Öyle bir imkanım olsa her konuyu tek tek düzeltebilecek kadar takıntılıyım bu konuda. Günümüzün moda hastalığı OKB belirtisi falan olabilir mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?