- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Diğer mesajlarıma bakarsanınız tüğ olarak değil , tüy olarak yazdığımı görürsünüz , hatta tüğ yazmadan önceki yazılarıma :)
Ben seni neden araştırıyım ki , kendini bu kadar önemseme bence .. Sadece kırıldığımı belli etmek istemiştim .zira buradaki yazıyı sana istinaden yazmadım.
Zaten herkesin sıfır hatayla yazması gerektiği savunulmadı bu başlık altında. Anlaşılabilir olması önemli diye vurgulandı sürekli.Kesme işaretlerini bazen abartılı kullanıyorum doğru hem de kullanılması gerekmeyen yerlere sıkıştırıyorum ..
Sebep ;
Kesme işaretlerini kullanmadığım için bir kaç üyeden uyarı yönünde ukalalık hissettim , oysaki ben daha dört dörtlük imla Hatasız yazanını göremedim ..
İki üniversite bitirdim , ama hem tlfn hem de hızlı yazmamızdan dolayı hiç bir işarete dikkat etmiyorum , bu benim Yada tanımadığım hiç bir üyenin cahil , okumamış OLDUĞUNU göstermez ..
Ben hiç kimseyi uyarmadım bu sebepten dolayı rahatım , anlıyormuyum o bana yeter , ama devamlı uyaranların çok dikkatli olması ve Sıfır Hatasız yazması gerektiğini düşünüyorum ..
Ayrıca;
Şu yazımda bile büyük harfler alakasız yerlerde kullanıldı , ya da daha önce ironi yaptığım "kesme işaretleri "halen yazarken karşıma çıkıyor , hiç dikkate bile almıyorum ..akıllı klavye kayıt altına alıyor , sonuçta burada dilekçe yazmıyoruz :)
Ben sana maruzatımla alakalı bir soru soruyorum değilmi , sorumun cevabını aldım o ayrı ama ben uyarının çokta masumune OLDUĞUNU düşünmüyorum , büyük harflerle bekirtmeniz , özellikle beni çok rahatsız ettiO halde neden bu kadar alındın? Amacım seni kırmak değildi, insanlık hali hepimiz hata yapabiliriz ama forumda özellikle tüğ yazmaktan zevk alan arkadaşlar var ve bir türlü düzeltemiyoruz, geçmiş mesajlarına bakıp snein onlardan biri olup olmadığını bilemem ki.
Şahsen yanlış yazdığımda biri beni düzeltirse bu benim zoruma gitmez, tam tersi teşekkür ederim.Orada da yazdım, yeniden yazıyorum eğer kırdıysam affola...
Ya arkadaslar bende is dunyasindaki insanlarin(ozellikle bayanlarin) konusma tarzindan cok rahatsizim. Oyle bir ses tonu, oyle kelimeri uzata uzata, bazi harfleri yuta yuta konusma tarzi mi olur? Isin kötüsü bu artik kural gibi bisey olmus is dunyasinda. Diksiyon denilince kadinlarin aklina, "olabildigince anlasilmaz konusmak" geliyor heralde. Cok kere "Pardon anlayamiyorum" demek durumunda kaliyorum. Bizim guzelim Turkcemize noldu boyle? Ozenti ola ola ne hale geldik.
Ben sana maruzatımla alakalı bir soru soruyorum değilmi , sorumun cevabını aldım o ayrı ama ben uyarının çokta masumune OLDUĞUNU düşünmüyorum , büyük harflerle bekirtmeniz , özellikle beni çok rahatsız etti
Sesli harf yutmalar Katılıyorum , fakat Ufacık hataları uyarmak heleki konunun içinde uyarmak beni rahatsız ediyor , özel mesaj diye birşey var ..Zaten herkesin sıfır hatayla yazması gerektiği savunulmadı bu başlık altında. Anlaşılabilir olması önemli diye vurgulandı sürekli.
Ama bn bu şklde yzlmş şfrli br yzyı çzmye çlşmk istmyrm msla... Anlatabildim mi?
Üniversite mezunu olmak malesef cehalet konusunda bir yol katettirmiyor insana. Bu sözüm size değil yanlış anlamayın. Okul okumak değil önemli olan. Kültürel açıdan kendini geliştirmek. Bu zamanda her iki kişiden biri üniversite mezunu neredeyse. Ne kadar kaliteli eğitim aldıkları tartışılır.
Benim lazer konularım var , konu "tüğ" ise he senden öğrendim nasıl yazıldığını dersem rahatlarsın sanırım , Yada diplomat edalarıyla gezinirsin..Kişi kendinden bilir işi...Beni bağlamaz...
Benim lazer konularım var , konu "tüğ" ise he senden öğrendim nasıl yazıldığını desem rahatlarsın sanırım , Yada diplomat edalarıyla gezinirsin..
Bu konunun açılması iyi olmuş. Şu muhattap kelimesini de muhatap olarak düzeltelim.Bilader değil birader ayrıca.
elestiriye hakaret ile karsılık verecek bir karakter degilim tatlım..Bunu düsünmen ile senin seviyeni ölce biliyorum su camın arkasından..Bir de işte senin gibi mevzuyu kişisel algılayıp seviyeyi git gide düşürenler var, eleştiriyi asla kabul edemiyorsunuz. Biraz daha devam edersen herhalde hakaret etmeye başlayacaksın.
ben de iki 't' kullananlardandımBu konunun açılması iyi olmuş. Şu muhattap kelimesini de muhatap olarak düzeltelim.Bilader değil birader ayrıca.
elestiriye hakaret ile karsılık verecek bir karakter degilim tatlım..Bunu düsünmen ile senin seviyeni ölce biliyorum su camın arkasından..
son mesajım ..yazısmayalım lütfen:)
Bu konunun açılması iyi olmuş. Şu muhattap kelimesini de muhatap olarak düzeltelim.Bilader değil birader ayrıca.
Sanal ya da reel ne fark eder? Göz yoran, kafa yoran yazılar burda da aynı etkiyi yaratıyor gerçek yaşamda da.Konu açılmasına açılmışta niye diksiyon çatışmasına girişmiş bir çok üye.al bu yazdığım cümleler de bile noktalama işaretlerini yuttum.sanal ortam sonuçta.hıı reel yaşamda Türkçesi kıt olanlara ben de kıl olurum orası ayrı mevzu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?