Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Konuyu acan arkadasin da ufak tefek hatalari olmus ama ne gerek var ki gerginlige? Bazilari gercekten de Turkceden habersiz ama ne yapalim yani? Herkesi tek tek uyarsak kavga kacinilmaz olur her konu sonu gibi :)

hepimizin hatası olabilir. hepimiz çok düzgün yazmayabiliriz. mesela bende noktadan sonra büyük başlama alışkanlığı yok.
bunu belki bugünden sonra alışkanlık haline getirebilirim.

Birkere bir konu açılmıştı. konu 5 6 satırlık.
Düğün yazamayıp, düyün yazmıştı.
Kuaför yazamayıp, ...... yazmıştı.
Çok net hatırlamıyorum ama çok garibime gitmişti. düğünü olan birisinin hala düğün yazamamasını garipsemiş, bunuda belirtince baya laf işitmiştim :) Konuyu bulamadım yoksa link verecektim.

Karışık yazanlardan biride benim,
ama sanıldığı gibi kör cahil değilim.
noktalama işaretlerine dikkat edemiyorum bütün hayatım boyunca böyle oldu.
sesli sessiz karıştırıyorum işyerinde yazdıklarım buraya burada yazdıklarım işyerindekine uymuyor.
ayretten türkçem bozuk , Türkiyede doğmadım , büyümedim sadece burada yaşıyorum

sonracıma filan falan kısmını bilinçli yazıyorum , hızlı yazarken harflerin yerini karıştırıyorum.

Evet hepsi bu

Son düzenleme:
Aynen ben de Öyleyim , demek ki üyelerin kafasında kültürsüz, yazık , ezik olarak kaldık
tühhhh

Daha yeni üye oldum. Biraz sizleri tanıtım konuları gözden geciriyim dedim ama bu konuya yazmadan geçemedim. Burda insanlar dertlerini sıkıntılarını paylaşıyor. Sizlere güvenip cevap bekliyorlar. Herkesin sizin gibi yazım kurallarını bilip ona göre yazma lüksü yok. Burda ilkokul mezunu bi ev hanimida olabilir üniversite mezunu genç bi kizda.ne yani yazma kurallarını bilmeyenlerin içini dokmeye hakkı yokmu önlisans taym ve bende şahane kullanmıyorum Türkçeyi buraya üye olurkende bu şart koşulmuo ki bikaç konudada rastladım kadın derdini anlatmış çaresiz bi başkası yazısını eleştiriyor. Üzgünüm çok gereksiz bi konu.

İroni mi yapmış ciddi mi yazmış anlamadım valla.

İroni değil canım benim. Dün, bu arkadaşımızı Philips Lumea konusunda düzelttim zira "TÜĞ" yazmıştı.Haliyle içinde kalmış olsa gerek, üşenmemiş bütün mesajlarımı araştırıp "hata aramış" lakin gördüğünüz gibi "tüğ" devede kulak kalmış.

Bir arkadaş paylaşmış, sanırım forum manifestosundan bir madde. Yani üye olurken okumanız gereken kısım. Kopyalıyorum:

Kullanıcıların özellikle forumdaki yazışmalarda olabildiğince düzgün Türkçe kullanmaları önerilir. Asgari yazım kurallarına uyulması (Cümleye büyük harfle başlamak, nokta ile bitirmek) gerekmektedir. Tamamı büyük harften oluşan, noktalama işaretlerine yer verilmemiş veya haddinden fazla seviyesiz bir tarzda yazılmış iletilerin zor anlaşıldığı ve anlaşılsa bile dikkate alınmadığı bilinmelidir. Bu tür hatalar içeren ileti veya başlıklar yöneticiler tarafından gerek görülürse kaldırılabilir.

Bu yazdıklarınızı okuyunca inanın adınıza üzüldüm. Bir öğrencinin en azından düzgün bir Türkçe kullanmasını beklerdim.

Ay bide "tüğ" mevzusu var dimi... Şu "y" ile "ğ" ayrımını yapamıyoruz nedense.

İroni mi yapmış ciddi mi yazmış anlamadım valla.
O kesme işaretleri de ne öyle?
Kesme işaretlerini bazen abartılı kullanıyorum doğru hem de kullanılması gerekmeyen yerlere sıkıştırıyorum ..
Sebep ;
Kesme işaretlerini kullanmadığım için bir kaç üyeden uyarı yönünde ukalalık hissettim , oysaki ben daha dört dörtlük imla Hatasız yazanını göremedim ..
İki üniversite bitirdim , ama hem tlfn hem de hızlı yazmamızdan dolayı hiç bir işarete dikkat etmiyorum , bu benim Yada tanımadığım hiç bir üyenin cahil , okumamış OLDUĞUNU göstermez ..
Ben hiç kimseyi uyarmadım bu sebepten dolayı rahatım , anlıyormuyum o bana yeter , ama devamlı uyaranların çok dikkatli olması ve Sıfır Hatasız yazması gerektiğini düşünüyorum ..
Ayrıca;
Şu yazımda bile büyük harfler alakasız yerlerde kullanıldı , ya da daha önce ironi yaptığım "kesme işaretleri "halen yazarken karşıma çıkıyor , hiç dikkate bile almıyorum ..akıllı klavye kayıt altına alıyor , sonuçta burada dilekçe yazmıyoruz :)

Ben seni neden araştırıyım ki , kendini bu kadar önemseme bence .. Sadece kırıldığımı belli etmek istemiştim .zira buradaki yazıyı sana istinaden yazmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…