• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Kardeşim

Leyenda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
257
44
118
Bilecik
Merhaba Arkadaşlar ,

Önceden öğrenip üzerinde durmadığım bir konu artık beni cidden rahatsız eder oldu. Aslında buraya konu açıp açmamakta çok kararsız kaldım ama inşallah yanlış karar vermemişimdir.

Konu şöyle ki üniversite sınavına hazırlanan bir kız kardeşim var. Sosyal medyayı çok aktif kullanır kardeşim , çoğumuzun bildiği vine işine merak sardı ve bu süreçte vine fenomenlerinden biriyle tanışmış internet üzerinden. Sürekli yazışıyorlar ve kız kardeşim çocuğa yaşını 2 yaş fazla söylemiş. İnanamıyorum yani bu duruma. İlk öğrendiğimde güldüm geçtim ama şimdi çocuk sürekli buluşalım görüşelim diyor. Kız kardeşimin yaşını yalandan fazla söylemesine mi yanayım , üniversite sınavına hazırlanması gerekirken bu kadar laylaylom olmasına mı yanayım bilemiyorum. Kardeşime ılımlı yaklaşıyorum , ama bu duruma el koymam gerek artık. Nasıl bir konuşma yaparsam kardeşimi bu saçma olaydan kurtarırım kızlar?

Ona bu yılın çok önemli olduğunu eğer üniversiteyi kazanırsa böyle birçok arkadaşının olabileceğini anlatın.

Ona bu yılın çok önemli olduğunu eğer üniversiteyi kazanırsa böyle birçok arkadaşının olabileceğini anlatın.

Sürekli buna yönelik konuşma yaptım geçtiğimiz günlerde. Arkadaşlarının ne kadar ciddiyetle bu sınava hazırlanırken onun bu kadar umursamaz oluşunun yanlış olduğunu anlattım ama yok bana mısın demiyor.. Elinde telefon suratıma bakıyor öylece

Sosyal medyayı çok sık kullanması hiç iyi değil.çünkü dersin başına otursa bile iki dk sonra "acaba ne oldu,mesaj geldi mi bildirim kaç tane" gibi düşünceler konsantre olmasını engelleyecektir.yasaklarsanız gizli yollar bulur ve bu daha çok hoşuna gider.mümkünse azaltarak kısıtlamayı deneyin.yani telefon,bilgisayar ders çalışma karşılığının ödülü olsun.

Olur böyle şeyler illa ki.
Dovsenizde o bir yolunu bulur ;)
En güzel yaslar doya doya yaşasın :KK68:

vine zımbırtısındakiler meşhur oldum halktan kimseye yazıp cevap vermem triplerine giriyorlar. emin mi o, o kişi olduğuna? ayrıca hiç hoşlanmıyorum vinecilerden çok itici buluyorum

Bu yaşlarda genelde oluyor yaş takıntısı.Kendini büyük göstermesinden korkmanıza gerek yok bu hemen hemen tüm gençlerin yaptığı birşey.Benim de kuzenim yapardı aynısını o yaşlardayken.17 yaşındayken 20 derdi herkese oluyor böyle özentilikler.Erkek arkadaşı olmasında bir sorun yok gerekirse siz de tanışın,çocuğu tanıyın,içiniz rahat etsin.Zorla vazgeçirmeye çalışmayın sakın daha çok itersiniz kardeşinizi.Ablalık yapın ve ona destek olun.

Sosyal medyayı çok sık kullanması hiç iyi değil.çünkü dersin başına otursa bile iki dk sonra "acaba ne oldu,mesaj geldi mi bildirim kaç tane" gibi düşünceler konsantre olmasını engelleyecektir.yasaklarsanız gizli yollar bulur ve bu daha çok hoşuna gider.mümkünse azaltarak kısıtlamayı deneyin.yani telefon,bilgisayar ders çalışma karşılığının ödülü olsun.

Aynen bu sorunun farkındayım. Yasak kesinlikle çözüm olmadığı için yanaşmamıştım ama bu ödül sistemini deneyebiliriz.

dersde gözü yok demekki

Çok çalışkan bir öğrencidir diyemeyeceğim. Ama kötü sayılmaz, alt yapısı iyi biraz bu işleri bırakıp ders çalışsa rahatlıkla girebilir istediği yerlere ama yok yapmıyor işte..

Olur böyle şeyler illa ki.
Dovsenizde o bir yolunu bulur :KK66:
En güzel yaslar doya doya yaşasın :KK68:

Lise döneminde erkek arkadaşı oldu, hepsini de bana anlatır sağolsun o yönden rahatım. Ama onun için gerçekten önemli bir sene tamamen sanal gerçekliğe sahip biri için bu yılını harcamasını istemem :KK43:

vine zımbırtısındakiler meşhur oldum halktan kimseye yazıp cevap vermem triplerine giriyorlar. emin mi o, o kişi olduğuna? ayrıca hiç hoşlanmıyorum vinecilerden çok itici buluyorum

Evet ben de başta tam bu sebepten önemsemedim zaten. Çocuk nasıl olsa 1-2 mesaja cevap verir sonra bırakır bıkar dedim. Vine fenomeni dediğim kişi hem kendi twitter hesabından yazıyor hem de instagram hesabı üzerinden yazıyor. Yani eminim maalesef kendi olduğuna. İtici bulmamak elde değil ki , bir insan sosyal medya aracılığıyla tanıdığı birine nasıl bu kadar yakınmış gibi mesajlar atar anlamıyorum :KK51:

Bu yaşlarda genelde oluyor yaş takıntısı.Kendini büyük göstermesinden korkmanıza gerek yok bu hemen hemen tüm gençlerin yaptığı birşey.Benim de kuzenim yapardı aynısını o yaşlardayken.17 yaşındayken 20 derdi herkese oluyor böyle özentilikler.Erkek arkadaşı olmasında bir sorun yok gerekirse siz de tanışın,çocuğu tanıyın,içiniz rahat etsin.Zorla vazgeçirmeye çalışmayın sakın daha çok itersiniz kardeşinizi.Ablalık yapın ve ona destek olun.

Sadece özentilikle kalırsa ilerde geçer ama alışkanlık olmasından korkuyorum. Erkek arkadaşı olmasında zaten kesinlikle problem görmem . Diğer mesajımda belirttiğim gibi lisede erkek arkadaşı oldu, hep anlatırdı bana. Problem de çıkartmadım hiçbir zaman ama şuan durum farklı. Bir tarafta geleceğini belirleyecek bir sınav diğer tarafta sadece geçici bir popülerliğe sahip bir kişi. O yüzden müdahale etmek istiyorum

Sadece özentilikle kalırsa ilerde geçer ama alışkanlık olmasından korkuyorum. Erkek arkadaşı olmasında zaten kesinlikle problem görmem . Diğer mesajımda belirttiğim gibi lisede erkek arkadaşı oldu, hep anlatırdı bana. Problem de çıkartmadım hiçbir zaman ama şuan durum farklı. Bir tarafta geleceğini belirleyecek bir sınav diğer tarafta sadece geçici bir popülerliğe sahip bir kişi. O yüzden müdahale etmek istiyorum
Emin olun geçecek yaş muhabbetleri.Hatta yaşı ilerledikçe bu sefer büyütmek yerine küçültecek merak etmeyin.Hepimiz geçtik bu yollardan.Sınav konusunda haklısınız ama dediğim gibi üzerine çok giderseniz ters teper.Siz ona erkek arkadaşı olabileceğini fakat sadece erkek arkadaşına kafa yorup,derslerini aksatmaması gerektiğini,bu sınavın onun için çok önemli olduğunu söyleyin.Konuşmanız bu yönde olsun.Hatta erkek arkadaşıyla arası iyiyse inanın bu onun için çok daha iyi motivasyonu artar.Ben lisedeyken benim de bir erkek arkadaşım vardı,çok mutluyduk ve derslerim inanılmaz iyiydi.Ne zaman kavga edip,ayrılsak hemen notlarım düşerdi,üzülmekten ders çalışamazdım,hep müzik açıp,ağlardım bilirsiniz o yaşları.O yüzden mutluysa hiç üzerine gitmeyin.

K*çı kırık vine fenomenlerinin bile lise mezunu kız istemeyeceğini hatırlatarak başlayabilirsiniz mesela.Hayır vine'da da olsa fenomen sonuçta.Popüleriteyle doğru oranda kız bulacağından? Bence iyi fikir.

Emin olun geçecek yaş muhabbetleri.Hatta yaşı ilerledikçe bu sefer büyütmek yerine küçültecek merak etmeyin.Hepimiz geçtik bu yollardan.Sınav konusunda haklısınız ama dediğim gibi üzerine çok giderseniz ters teper.Siz ona erkek arkadaşı olabileceğini fakat sadece erkek arkadaşına kafa yorup,derslerini aksatmaması gerektiğini,bu sınavın onun için çok önemli olduğunu söyleyin.Konuşmanız bu yönde olsun.Hatta erkek arkadaşıyla arası iyiyse inanın bu onun için çok daha iyi motivasyonu artar.Ben lisedeyken benim de bir erkek arkadaşım vardı,çok mutluyduk ve derslerim inanılmaz iyiydi.Ne zaman kavga edip,ayrılsak hemen notlarım düşerdi,üzülmekten ders çalışamazdım,hep müzik açıp,ağlardım bilirsiniz o yaşları.O yüzden mutluysa hiç üzerine gitmeyin.

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim. Durum şöyleki bu şahıs erkek arkadaşı değil, olacaklarını da sanmam. Ama kardeşim ümit edip çocuk ne istese yapacak modda. Numarasını istemiş kardeşimin , geldi bana söyledi abla numaramı istiyor vermeyi düşünüyorum diye. Ben de 'bekle biraz daha gerçekten güvenilir biri olup olmadığından emin olmadan verme lütfen' dedim. Şuan vermediğini söylüyor ama telefonunu da benden sürekli kaçırıyor. Bilmiyorum artık bunun sonu ne olacak. Muhattap olduğu kişi normal bir arkadaşı olsa yine bir şey demeyeceğim, ama vine fenomeniyim diye kasıla kasıla gezen birisi kardeşime bu zorlu sınav döneminde daha da zorluk çıkarıyor açıkçası

K*çı kırık vine fenomenlerinin bile lise mezunu kız istemeyeceğini hatırlatarak başlayabilirsiniz mesela.Hayır vine'da da olsa fenomen sonuçta.Popüleriteyle doğru oranda kız bulacağından? Bence iyi fikir.

Bunu hiç düşünmemiştim. Bu yoldan denemek mantıklı , yarın uygun anı yakalar yakalamaz hemen söyleyeceğim bunu teşekkürler :)

Bunu hiç düşünmemiştim. Bu yoldan denemek mantıklı , yarın uygun anı yakalar yakalamaz hemen söyleyeceğim bunu teşekkürler :)
Rica ederim :) Adam fenomen olunca,Tıp'tan tutun Mühendisliklere kadar bir sürü kız daha ona ulaşabilir.Kardeşiniz şayet bir Adriana Lima deyilse,bence aklını başına alsın.Bu cümlelerden vurun.Bencce işe yarar.Çünkü zaten gerçek bu.

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim. Durum şöyleki bu şahıs erkek arkadaşı değil, olacaklarını da sanmam. Ama kardeşim ümit edip çocuk ne istese yapacak modda. Numarasını istemiş kardeşimin , geldi bana söyledi abla numaramı istiyor vermeyi düşünüyorum diye. Ben de 'bekle biraz daha gerçekten güvenilir biri olup olmadığından emin olmadan verme lütfen' dedim. Şuan vermediğini söylüyor ama telefonunu da benden sürekli kaçırıyor. Bilmiyorum artık bunun sonu ne olacak. Muhattap olduğu kişi normal bir arkadaşı olsa yine bir şey demeyeceğim, ama vine fenomeniyim diye kasıla kasıla gezen birisi kardeşime bu zorlu sınav döneminde daha da zorluk çıkarıyor açıkçası
Haklısınız endişelenmekte ama dediğim gibi sizin şuan ki tepkileriniz çok çok önemli.Yapacağınız yanlış bir konuşma onu daha da o çocuğa itebilir.O yaşlarda inat,kendini kanıtlama çabaları çok oluyor biliyorsunuz.O yüzden konuşurken çok dikkatli olun.Geleceğinin onun için önemli olduğunu,sevgilisi olsa da olmasa da,derslerini her zaman onlardan daha ön planda tutması gerektiğini söyleyin bu kadarı yeterli bence.Telefon konusunda bir şey diyemeyeceğim,eğer kafaya koyduysa numarasını verir o pek engel olamazsınız sanırım.Ama içiniz rahat olsun numarasını verse de bir şey olmaz zaten internet üzerinden onlar hep konuşuyorlardır.Numara verse ne olur vermese ne olur o kadar da önemli değil aslında.Çocukla konuşsun,eğer buluşma kararı alırlarsa siz de mutlaka tanışın ama.Sonuçta neler oluyor şu dünya da Allah korusun.Tamam gençtir mutlaka olacak arkadaşı ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım.

Back
X