Derdim kedimin küçüklüğü

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.955
148.551
798
Merhabalar.
Dişi bir kedim var. Neredeyse 1 yaşlarında ve sahiplendiğimde annesinden baya kücükken ayrilmis bir yavruydu. Düzgün baktığımı düşünüyorum ama sanki biraz küçük kaldı gibi geliyor doğru tarttıysak 3 kilo civarlarında. Genel olarak kuru mama ile besliyorum. Ek vitamin vs vermiyorum. Kuru mamalarda kedinin bütün ihtiyaçları var diyorlar ek olarak yaş mamada kullanıyorum. Ama vitamin vs versem mi acaba? Sanki sokaktaki kedilerin bile bazıları daha büyük gibi neden böyle oldu sizce? Şükür sağlık sorunu yok ama küçük gibi yani yetişkin kedi gibi gelmiyor.

3 kg dişi kedi için gayet normal, kedilerinde türlerine ve cinsiyetlerine göre kilosudeğişiyor.

O amerikankedilerine bakmayın onlar. Kendileri gibi kedilerinide obez yapmışlar normal olan 3-5 kg dur

3 kg dişi kedi için gayet normal, kedilerinde türlerine ve cinsiyetlerine göre kilosudeğişiyor.

O amerikankedilerine bakmayın onlar. Kendileri gibi kedilerinide obez yapmışlar normal olan 3-5 kg dur
Obez olsun istemiyorumda nebiliyim yani kapının onundeki kedilerden bazilari bile kocaman duruyor omuz yuksekligi olarakta bizimki niye küçük kaldı diye kafama takıldı. Iyi gelisemedimi acaba dedim.

3 yasinda kedim 4 kilo erkek bide.. tuyleri uzun oldugundan toparlak duruyo.. 1 yasindan sonra gelismeye baslar disiler bence kilosu normal

Obez olsun istemiyorumda nebiliyim yani kapının onundeki kedilerden bazilari bile kocaman duruyor omuz yuksekligi olarakta bizimki niye küçük kaldı diye kafama takıldı. Iyi gelisemedimi acaba dedim.
Erkek kediler disilere gore hep iri duruyor zaten

Cinsinden minyondur belki :) Sağlığı yerindeyse sorun etmeyin. 3 kg normal.

Cinsi öyledir

Bizimki de 6,5 kg:))

Özel birsey yapmıyoruz

3 yasinda kedim 4 kilo erkek bide.. tuyleri uzun oldugundan toparlak duruyo.. 1 yasindan sonra gelismeye baslar disiler bence kilosu normal

Cinsinden minyondur belki :) Sağlığı yerindeyse sorun etmeyin. 3 kg normal.

Bilmem ki ya moralim bozuldu baktim kimisi 6 aylik disi kedisi için 2.500-3 kg diyor. Belki bizimki biraz geriden geliyordur bilemedim. Kötü markada kullanmıyorum. Veterinerede bir dillendireyim bakalım ek biseyler mi vermek gerek diye

Cinsindendir belki. Veterinere götür ama içi rahat etsin.

Benim kedim bir bucuk yas civari 5 bucuk kilo. Vitamin falan da vermedim aynen sizin gibi kuru mama arti arada yas mama. Bence kedinin ufakligini kafaya takmayin. Insanlardaki gibi hayvanlarda da minyonu var, irisi var. Onemli olan saglikli olmasi. Bu arada bizimki oyle istahli falan da degil tamamen kendi yapisi. Ayrica ufak kedi daha tatli olur bence ya hala yavru gibi.

Nebiliyim iyi gelişemedimi diye dusundum. Siz hangi mamayi kullaniyorsunuz acaba? kedisi kilolu olanlara sirayim bari ben proplan tavuk pirinc kullaniyorum.

Sağlıklı olduktan sonra kilosu problem değil bence.
Benim oğlumda 8 aylık ve 1 kilo 300 gr.
Dediğiniz gibi dışarıdaki kedilerin yanında çok ufak dursada aslında çok fit.Boyu uzun kuyruğu bacakları çok uzun diğer kedilere göre.
Kendi veterinerimiz ilk hallerini bildiği için iyi diyor ama şehir dışında başka bir veteriner görmüştü o peynir, yoğurt ve yumurta takviyesi yapmamızı kilo aldıracağını söylemişti. Zaten bu saydıklarıma bayılır ve hergün en az birini yer ama bu kadar kilosu. Sağlıklı çok şükür diyoruz.

Allah Allah bazilarinin kediside 6 aylikken bile 2.500 kilo demek bizimkilerin yapısı böyle. Peyniri yogurdu arada bende veriyorumda dedim ya 6 aylik kediler 2.500 kilo olunca bizimki neredeyse 1 yasina gircek 3 kilo az gibi gelmişti. Sağolun.

Nebiliyim iyi gelişemedimi diye dusundum. Siz hangi mamayi kullaniyorsunuz acaba? kedisi kilolu olanlara sirayim bari ben proplan tavuk pirinc kullaniyorum.

Bonacibo kullaniyorum bazen kuzu etli bazen hamsili. Kedime yaradigini da dusunuyorum, tuyleri parlak ve dokulme sorunu sifir. (ilkbahar sonbahar gecisi disinda)

Benim dişi kedim de ufak görünüyordu gözüme veterinere sormuştum normal demişti. Biz istiyoruz pofuduk olsun ele avuca gelsin Şu an 4 yaşında 4,2 kg Şimdi de obezmiş gibi geliyor karnı falan sarktı

Çok iyi anlıyorum sizi. Sitemizin bahçesinde bizimkinden sonra doğan kediler var anne sütü aldıkları için yarmagül gibi oldular. Fare kadardı her biri şimdi dedesi gibi duruyorlar oğlumun ama biz zaten kurtardığımızda yaşama şansı çok düşük demişlerdi. Zor günlerden bugünlere geldik. Sürekli de veteriner kontrolünde olduğu için rahatlatıyorlar bizi.
Dediğim gibi çok fit be oğlumuz deyip avunuyoruz. Sizde veterinere danışın yine de aklınızda soru işareti kalmasın.
Biz Royal Canin baby cat kullanıyoruz. Geçen ay kısırtlaştırdık. Şimdi maması değişecek elimizde biraz kaldı diye devam ediyoruz bitince yeni mamamıza geçeceğiz

Anladım. Bizimkide yeterince anne sutu alamamış bir yavruydu zaten. Biz 7 aylıktan sonra yetişkin mamasına geçtik.tesekkur ediyorum. Ömrü uzun olsun kuzunun.:))

Disi kedilerin cinsi oyle oluyor galiba.benim disi kedimde oyleydi,hamile kalinca minnacik top gibi olmustu..Annem bile bu nasil doguracak falan derdi..Masallah bir dogurdu tam 4 tane..erkek olamlar annesini gecmisti.disiler daha minik kaldi..

benim kedim de 1 yaş 3 aylık kadar
sokaktan yavruyken aldık
3 kilo 300 gr
veteriner normal diyor
bence de normal

insanlar da uzu n ya da kısa olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…