Derdim: Kıskançlık !!

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.028
704
323
Sevgilimle 5 senedir birlikteyiz
Yaşadıkları eski sevgilileri güvensizlik oluşturmuş
Acısını benden çıkarttı hep düzeleceğim diye söz diye söz verdi yapamadı
Ekimde nişanımız var
Ama kıskançlık dozu gittikçe artmaya başladı
En son evlendiğimizde özel diye birşey olmayacağını söyledi
Yani yazışmalarımı bile okurmuş
Psikolog teklif ettim kavga ettik konuşmuyoruz
Sizce ne yapmalıyım

Sevgilimle 5 senedir birlikteyiz
Yaşadıkları eski sevgilileri güvensizlik oluşturmuş
Acısını benden çıkarttı hep düzeleceğim diye söz diye söz verdi yapamadı
Ekimde nişanımız var
Ama kıskançlık dozu gittikçe artmaya başladı
En son evlendiğimizde özel diye birşey olmayacağını söyledi
Yani yazışmalarımı bile okurmuş
Psikolog teklif ettim kavga ettik konuşmuyoruz
Sizce ne yapmalıyım
Ne yaparsaniz yapin size guvenmeyecektir diye dusunuyorum..

Bu sorunu çözmeden evlenmeyeceğimi nişanı iptal ettiğimi söyledim aileme yarında onun ailesine söyleyeceğim
Babam aramış çok ağır konuşmuş
Evime geldi çok yalvardı tamam gideceğim dedi
Ben inanmadım konuşmuyorum
Çünkü söz verip yapmıyor
Sizce gider mi psikoloğa?

Psikoloğa gerçekten giderse bu sorunu aşabilirmi?

güven sorunum var yerine kıskançlık sorunum var demeli bence.. birileri aldatti kandirdi vs diye sizi sık boğaz etmek sağlıklı değil ki.. ilişki de sağlıklı olmaz.. kıskançlık tatlı seviyede kalmalı yoksa hiç çekilmez bana göre..

Ekimdeki nişani iptal edevilirsin mesela :KK66:
Evet iptal ettim kendi aileme söyledim yarın onun ailesine haber salacağım. Son 4 aydır bu durumda yoksa 5 yıldır bu derecede değildi. Psikoloğa gitse aşabilir mi?

Adam resmen sana güvenmiyor. 1 ay içinde psikoloğa gidip nasıl düzelecek. Öyle hızlı olmuyor o işler. İnsanlar kaç seans gidiyor sorunlarını çözmek için. Ayrıca adamın düşünce tarzı da bu olabilir. Öyleyse zaten hiç düzelmez boşuna uğraşma.

Adam resmen sana güvenmiyor. 1 ay içinde psikoloğa gidip nasıl düzelecek. Öyle hızlı olmuyor o işler. İnsanlar kaç seans gidiyor sorunlarını çözmek için. Ayrıca adamın düşünce tarzı da bu olabilir. Öyleyse zaten hiç düzelmez boşuna uğraşma.
Nişanı sorun çözülene kadar erteledim olmayacak kesinlikle
Söz verdi gideceğine 1 yılda olsa beklerim 5 hiçmi düzelmez

Güven evliliğin temeli. .
5 yılda yoksa boşuna yorulmayın. .
Son 4 aydır bu şekilde oldu sebebi benim iş hayatım kurum değiştirdim ve yeni arkadaşlıklar edindim ona göre suçlu olan benim ben unutmuşum ilgimi kesmişim eski haline dönemez mi

İyi bir tedaviyle yenilemeyecek sorun yok bence, bunun bir problem olduğunu kabul etmeli her şeyden önce.. Yani bahane ve sebepler uydurmak değil, bu konudaki temel problemin aslında bir özgüven sorunu olduğunu anlamayı kastediyorum. Tabii ki hemen pazar malı gibi, bırak bunu bozuk deyip yaftalamak doğru olmaz. Sakin olmalısın, sakince bu sorun çözülmezse ileride daha büyük sorunlar olacağını anlatmalısın. Baktın düzelmiyor. Bir adım daha atmanın anlamı yok. Ama işin kolay değil tabi..

Yensede hep bir suphe olur..
Ben bıçak gibi kestim attım aslında. Sorunu çözmeden gelme kapıma dedim. Nişanın olmayacağını da aileme söyledim. Çok kararlıyım hala. Gerçekten giderse düzeltir mi bunu merak ettim. Eğer çabalar giderse napmalıyım bilmiyorum

Değişebilir ama bunu kısa sürede anlayamazsın. Uzun bir zaman tanı işi nişana dökmeden önce. Bir iki ayda anlaşılabilecek bir şey deği, yine aynı şekilde bir iki ayda düzelebilecek bir şey de değil.

Guven duygusu bitince "acaba'lar" baslar. Acabalar baslayincada supheler olusur..

Her hareketindem huylanacaktir her zaman bir hata yapacak mi diye dusunecektir istedigi kadar sana guveniyorum inaniyorum desin o asil guven duygusu bi tanedir asli gidince yedekleri kalir zamanlada tukenir..

Back
X