• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim komşularımın aşırı hamarat olması

HaslanmisPattis

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
5.222
21.781
348
Kızlar selam.
Aile apartmanında kiracı olarak (tek yabancı benim) oturuyorum. 8 10 dairelik bir apartman.
Mutfaklarımız ara boşluğa bakıyor. Yani dışarı açılmıyor. Zaten evler tek cephe, en dipte mutfaklar var onlar da araya bakıyor. Şöyle bir essin modu yok yani.

Nasıl başarıyorlar bilmiyorum ama her gün en az 3 tane güzel hamur işi kokusu alıyorum. Mesela şu an elmalı cevizli kurabiye pişiyor... Bir de malum hamilelik, kokulara karşı köpeklerle yarışacak seviyedeyim. (Hiçbir şeyden tiksinmedim de işin kötüsü, hep bi "ımmm bişey kokuyooo eveeet kek bu!" modundayım. Apartmandan çıkarken hangi katta ne yemek piştiğini sayarım :D

Şimdi gelelim işin civcikli kısmına. Koku alınca ben de benzer bir şey falan yapar yerdim. Boğaz derdine hiç üşenmem çünkü. Boğazıma aşırı düşkünüm. Malum şeker yüklemesi yaptırdım. Biraz bozuk çıktı, birinci saat yüklemem sınırın az üstünde ikinci saatim normal. Bana diyet yap dediler. Yapıyorum.

Yani kısaca artık bende yapıp yiyeyim şansım da yok. Ben nasıl bu kokuları duymayabilirim ya da duysam da canımın istemesine engel olabilirim?

Camı açmasam da bir şey ifade etmiyor, menfezden gelen koku "ımmm bugün kek tarçınlı" demem için yeterli.

*yalnız Allahtan komşudur getireyim dertleri yok, aşure bile getirmediler :D o zaman nasıl dururdum bilmiyorum.

girişe
hamileyim canım çekiyor
ya yaptıklarınızdan bana da getirin yada yapmayın yazısı asın :KK37:
ya 8-10 daire değil bizim ki 32 daire ama bazen öyle kokular geliyor ki
Hamile olmaya ne gerek

Ben de işten eve geldiğimde şu kokuları hissederim ,ve eşime derim ki biri çalsada kapımı şu güzel kokulu yemeği getirse.:KK48:
Yapacak birşey yok az yapın ucundan yiyin.Hamileliktede zor be arkadaş yememek :)

Canim ya, uzuldum halimize cunku ben de ayni durumdayim.
Benim seker de yuksek çıktı.
Komsularima anlatana kadar canim çıktı, getirmeyin ne olur yiyemiyorum diyorum,bir lokmacik al kokmustur diyorlar.
Benim kizim var bir de 6 yasina girecek. O istiyor pasta yap, kurabiye yap vs. Yapiyorum da hic kiyamiyorum ona. Sonra kendim bir lokmacik tadina bakiyorum sadece.
Benim kizimdayken de vardi sekerim,o zaman daha zor olmuştu ama ikincide hazirlikli oldugum icin bu derece sarsilmadim.
Evde takip ediyor musun sekerini? Biraz dene bence ne yedigin zaman yukseliyor ne zaman yukselmiyor. Benim doktorum haftada 2-3 kere yemek sonrası tatliya musade ediyor mesela. Yukselmiyor cunku sutlu tatliyla falan. Dene sen de eger yukselmiyorsa eziyet etme kendine. Ac karna asla yeme tatli ama hemen yemek ustune yedigin zaman genelde sıkıntı olmuyor.
Yine de yukseliyorsa, bunlar benim asla yiyebilecegim seyler degil, birkac ay sonra gececek hepsi bebegim icin diye dusuneceksin,baska türlü tahammulu zor.

girişe
hamileyim canım çekiyor
ya yaptıklarınızdan bana da getirin yada yapmayın yazısı asın :KK37:
ya 8-10 daire değil bizim ki 32 daire ama bazen öyle kokular geliyor ki
Hamile olmaya ne gerek

Ya millet daha aylarca kek börek mi yapmasın :D getirmelerini de istemiyorum kendimi dizginlemeyi öğrenmem lazım. Hani ben de yiyemem bildiğin nefis terbiyesizliği yaşıyorum.

Ben de işten eve geldiğimde şu kokuları hissederim ,ve eşime derim ki biri çalsada kapımı şu güzel kokulu yemeği getirse.:KK48:
Yapacak birşey yok az yapın ucundan yiyin.Hamileliktede zor be arkadaş yememek :)

Yok yiyemem :D geçen yine dayanamayıp tam buğday unlu, şekersiz kek yapayım dedim. "Bu ne be!" diyerek çöpe attım valla...
Kaynanam bile ben yemiyim diye aşure yollamadı bu sene bana :D
Sonra yerim şimdi az da olsa yememem lazım.

Ya millet daha aylarca kek börek mi yapmasın :KK70: getirmelerini de istemiyorum kendimi dizginlemeyi öğrenmem lazım. Hani ben de yiyemem bildiğin nefis terbiyesizliği yaşıyorum.

Yok yiyemem :KK70: geçen yine dayanamayıp tam buğday unlu, şekersiz kek yapayım dedim. "Bu ne be!" diyerek çöpe attım valla...
Kaynanam bile ben yemiyim diye aşure yollamadı bu sene bana :KK70:
Sonra yerim şimdi az da olsa yememem lazım.

Allah yardımcın olsun şunun şurasında 3 aydan az bir vaktin kalmış
doğsun bebiş sonra böreğin,çöreğin, köftenin dibine vurursun :)

Canim ya, uzuldum halimize cunku ben de ayni durumdayim.
Benim seker de yuksek çıktı.
Komsularima anlatana kadar canim çıktı, getirmeyin ne olur yiyemiyorum diyorum,bir lokmacik al kokmustur diyorlar.
Benim kizim var bir de 6 yasina girecek. O istiyor pasta yap, kurabiye yap vs. Yapiyorum da hic kiyamiyorum ona. Sonra kendim bir lokmacik tadina bakiyorum sadece.
Benim kizimdayken de vardi sekerim,o zaman daha zor olmuştu ama ikincide hazirlikli oldugum icin bu derece sarsilmadim.
Evde takip ediyor musun sekerini? Biraz dene bence ne yedigin zaman yukseliyor ne zaman yukselmiyor. Benim doktorum haftada 2-3 kere yemek sonrası tatliya musade ediyor mesela. Yukselmiyor cunku sutlu tatliyla falan. Dene sen de eger yukselmiyorsa eziyet etme kendine. Ac karna asla yeme tatli ama hemen yemek ustune yedigin zaman genelde sıkıntı olmuyor.
Yine de yukseliyorsa, bunlar benim asla yiyebilecegim seyler degil, birkac ay sonra gececek hepsi bebegim icin diye dusuneceksin,baska türlü tahammulu zor.

Hayır takip yapmıyorum esra.
Yüklemem 75lik yapıldı.
Açlık 86 1. Saat 217 2. Saat 120
1 saatte max 180 olması gerekiyormuş.
Sadece diyet yapıyorum. Klasik şeyler işte. Sütsüz meyve yok, beyaz ekmek yok, tatlı kesinlikle yok, sebze ye, ara öğün atlama vs
Muhtemelen benim daha kötüdür şekerim çünkü boy olarak 1 hafta kg olarak 2 hafta önde kızım. Bende 26 haftada 11 kg almıştım. Daha sonra diyet girince durdu kg alımım. Doktor ondan değildir o kadar kötü değil dese de ben kızımdaki iriliği ona bağlıyorum.
Yok sütlü tatlı falan bana :/

Yerini asla tutmaz ama böyle şeyleri canın istediğinde tarçınlı süt ya da tarçınlı yoğurt tüketirsen baya bi bastırıyor o tatlı isteğini, ya da sakız çiğne, hamileyken hem gebelik şekerim hem tansiyonum vardı, sürekli ayran içip sakız çiğneyerek bastırıyordum o güdüleri :KK59:

Bu arada bu sene bana da aşure getiren olmadı, hainler, kokusunu da aldm yapanlar vardı yani :KK53:

Off uzuldum :KK43:
Bu arada ne domestik tipler yaw
Her gun hamurisi ...
Meyvenin ustune tarcin serp dicem
Ne alaka dicen tabi :KK70:
Tatli istegini azaltiyo ya bi ihtimal iste :KK66:
Sekerini de yukseltmez

Zaten elmaya tarçın, meyveye gitmeyecekse süte tarçın falan.
Hep böyleyim.
Koku duymasam hiç kaşınmıcam belki.
İşin kötüsü eşim mutfak camından kafayı uzatmadan almıyor kokuyu, ben balkondan bile alabiliyorum.
Evin altında fırın var, oradan ekmek kokusu gelmiyor mesela.

Konu illa tatlı değil aslında, bunun poğaçası böreği mantısı var...

Zaten elmaya tarçın, meyveye gitmeyecekse süte tarçın falan.
Hep böyleyim.
Koku duymasam hiç kaşınmıcam belki.
İşin kötüsü eşim mutfak camından kafayı uzatmadan almıyor kokuyu, ben balkondan bile alabiliyorum.
Evin altında fırın var, oradan ekmek kokusu gelmiyor mesela.

Konu illa tatlı değil aslında, bunun poğaçası böreği mantısı var...

o_Oo_Oo_Oo_O

Yerini asla tutmaz ama böyle şeyleri canın istediğinde tarçınlı süt ya da tarçınlı yoğurt tüketirsen baya bi bastırıyor o tatlı isteğini, ya da sakız çiğne, hamileyken hem gebelik şekerim hem tansiyonum vardı, sürekli ayran içip sakız çiğneyerek bastırıyordum o güdüleri :KK59:

Bu arada bu sene bana da aşure getiren olmadı, hainler, kokusunu da aldm yapanlar vardı yani :KK53:

Ben de yapıcam bu hafta aşure ya. Kendime bir kase kalmayana kadar da dağıtıcam :D
Sakız iyi fikirmiş. Hiç çiğnemem normalde onu deneyeyim bi

Çok tatlı anlatmışsınız:-)
Benim iki komşum yeni doğum yaptı her yaptığımdan götürürdüm,hatta bazen canı istemiştir diye sadece onlara götürmek için yapardım:)
Hamile olduğunuzu bilmiyolar mı komşularınız,getirseler keşke bunlar çok kokan şeyler ya

Hayır takip yapmıyorum esra.
Yüklemem 75lik yapıldı.
Açlık 86 1. Saat 217 2. Saat 120
1 saatte max 180 olması gerekiyormuş.
Sadece diyet yapıyorum. Klasik şeyler işte. Sütsüz meyve yok, beyaz ekmek yok, tatlı kesinlikle yok, sebze ye, ara öğün atlama vs
Muhtemelen benim daha kötüdür şekerim çünkü boy olarak 1 hafta kg olarak 2 hafta önde kızım. Bende 26 haftada 11 kg almıştım. Daha sonra diyet girince durdu kg alımım. Doktor ondan değildir o kadar kötü değil dese de ben kızımdaki iriliği ona bağlıyorum.
Yok sütlü tatlı falan bana :/
Bak canim, iyi kotu senden daha tecrubeli sayilirim bu konuda. Ilk hamileligimde cok zorlandim çünkü doktorum cok sıkıştırdı beni. Sekerimi olcuyordum hic yukselmiyordu ona ragmen hep yasak yasak yasak. Kizima daha 4 aylikkrb onde gidiyor diyordu doktorum ama sekerle hic baglantisini kurmadi. Seker kiloyi etkileyebilir ama boyu asla etkilemez. Biz aile boyu uzunuz kizim da uzun bir cocuk, su an sinifinin en uzunu. Dogum icin gittigimde doktor dedi ki bana; ben seni cok siktim ama sen de iyi dayandin bravo! O kadar zoruma gitmisti ki. Ben 11 kg aldim, kizim 4 kg dogdu. Ve her daim on.de gitti
Simdi yine ayni doktora gidiyorum ama o kadar zorlayamiyor cunku biliyor artik beni de :) bu bebegim de onde gidiyor ama obda da 20 haftalikken iri demeye basladi. Sekerden olabilir mi dedigimde seker ilerleyen zamanlarda etkiler sizinki genetik olaraj iri olur normal dedi.
Benim sana tavsiyem bir cihaz al, 30-40 liraya aliniyor. Ve takibini yapip ona gore karar ver ne yiyip yiyemeyecegine.

Çok tatlı anlatmışsınız:-)
Benim iki komşum yeni doğum yaptı her yaptığımdan götürürdüm,hatta bazen canı istemiştir diye sadece onlara götürmek için yapardım:)
Hamile olduğunuzu bilmiyolar mı komşularınız,getirseler keşke bunlar çok kokan şeyler ya

Yok yok gerçekten derdim getirmemeleri değil. Gelse yerim işin pis tarafı kendimi biliyorum. Gelmemesi daha iyi benim için.
Ama bazen camı açıp "bir gün de brokoli pişirin be!" diye bağırasım geliyor :D

Bak canim, iyi kotu senden daha tecrubeli sayilirim bu konuda. Ilk hamileligimde cok zorlandim çünkü doktorum cok sıkıştırdı beni. Sekerimi olcuyordum hic yukselmiyordu ona ragmen hep yasak yasak yasak. Kizima daha 4 aylikkrb onde gidiyor diyordu doktorum ama sekerle hic baglantisini kurmadi. Seker kiloyi etkileyebilir ama boyu asla etkilemez. Biz aile boyu uzunuz kizim da uzun bir cocuk, su an sinifinin en uzunu. Dogum icin gittigimde doktor dedi ki bana; ben seni cok siktim ama sen de iyi dayandin bravo! O kadar zoruma gitmisti ki. Ben 11 kg aldim, kizim 4 kg dogdu. Ve her daim on.de gitti
Simdi yine ayni doktora gidiyorum ama o kadar zorlayamiyor cunku biliyor artik beni de :) bu bebegim de onde gidiyor ama obda da 20 haftalikken iri demeye basladi. Sekerden olabilir mi dedigimde seker ilerleyen zamanlarda etkiler sizinki genetik olaraj iri olur normal dedi.
Benim sana tavsiyem bir cihaz al, 30-40 liraya aliniyor. Ve takibini yapip ona gore karar ver ne yiyip yiyemeyecegine.

Benim de gebelik öncesi şeker öyküm var ki... Bekliyordum kötü çıkacağını. Eskiden de tokluk şekerlerim 140ı geçerdi. Hatta tiroidlerim falan hiç bozulmayınca dedim allah allah işim rast gidiyor benim?! (Normalde hashimoto tiroid hastasıyım) şekerin yükseldiğini anlayabiliyorum işin kötüsü. Şu an yükselmiyor dikkat edince. Mesela geçen gece yarısı pizza yedim( tek kaçamağım ) ince hamur olsun bari oradan kısayım diye plan yaptım, ama 1 saat sonra ağız kuruluğu, uyku hali, terleme. Hop anladım ki yükseldi. Ki yüklemede bunların hiçbiri olmadı. Yine de yükselmiş. Ayın 26sında tekrar doktora gidicem. Normal beslenmede aç 1 2 bakılacak. Ölçüm yapmıyorum o da kötü çıkarsa belki o zaman.
26. Haftada 1050 grdı kızım. Hatta 1200 çıktı hesabında bi, ama yok olamaz o kadar falan dedi tekrar yapıldı ölçümler. Bilmiyorum hatırlar mısın zaten eski usg fotolarında falan da top gibiydi. Doktorla gürbüz olacak eheh falan diyoruz da diyabetik doğmasını kesinlikle istemiyorum. Elimden geleni yapıcam. Eğer bu ay kötü olursa ölçüm cihazını o zaman alırım.

Yok yok gerçekten derdim getirmemeleri değil. Gelse yerim işin pis tarafı kendimi biliyorum. Gelmemesi daha iyi benim için.
Ama bazen camı açıp "bir gün de brokoli pişirin be!" diye bağırasım geliyor :KK70:

Benim de gebelik öncesi şeker öyküm var ki... Bekliyordum kötü çıkacağını. Eskiden de tokluk şekerlerim 140ı geçerdi. Hatta tiroidlerim falan hiç bozulmayınca dedim allah allah işim rast gidiyor benim?! (Normalde hashimoto tiroid hastasıyım) şekerin yükseldiğini anlayabiliyorum işin kötüsü. Şu an yükselmiyor dikkat edince. Mesela geçen gece yarısı pizza yedim( tek kaçamağım ) ince hamur olsun bari oradan kısayım diye plan yaptım, ama 1 saat sonra ağız kuruluğu, uyku hali, terleme. Hop anladım ki yükseldi. Ki yüklemede bunların hiçbiri olmadı. Yine de yükselmiş. Ayın 26sında tekrar doktora gidicem. Normal beslenmede aç 1 2 bakılacak. Ölçüm yapmıyorum o da kötü çıkarsa belki o zaman.
26. Haftada 1050 grdı kızım. Hatta 1200 çıktı hesabında bi, ama yok olamaz o kadar falan dedi tekrar yapıldı ölçümler. Bilmiyorum hatırlar mısın zaten eski usg fotolarında falan da top gibiydi. Doktorla gürbüz olacak eheh falan diyoruz da diyabetik doğmasını kesinlikle istemiyorum. Elimden geleni yapıcam. Eğer bu ay kötü olursa ölçüm cihazını o zaman alırım.
Anladim canim. Allah korusun diyabet falan olmasin kuzularda.
Ben hamileyken o kadar uzak durdum ki sekerden ( gebelik boyunca yedigim tek seker yuklemedekiydi o yuzden tadi damagimda kaldi falan diye espri yapardim hatta ) kizim aynen benim gebelik donemi beslenmemi uyguladi. 4 yasina kadar tatli sayilabilecek her seyi tukurdu. Ben etkiledigine cok inaniyorum.
Benim de 10 gun kadar sonra kontrolüm,bir tarafim deli gibi korkuyor kotu bir sey duyarsam diye.
Herkes kilolu diye sevinir, ben bebek sekerden etkileniyor mu acaba diye tedirgin oluyorum.
gecenlerde sutlu tatli yedim yukselmedi, ben de sonraki sefer bir dilim islak kek yedim. Bir baktim 160 :( beyaz un asla tuketilmemeli bunu anlamis oldum.
Allah yardimcimiz olsun insallah.

Kadın hamile:işsiz:
Forumda Ogrendiginiz her laf her konuya gitmiyor:kahve:
Ya bir de sanki kendi beceremeyip konu komsudan umuyor gibi anlayan var.
Seker hastasıyım yiyemiyorum diyor ki bence bu cok buyuk dert. Gebeyken cok zor oluyor. Ben de ayni durumdayim,normalde 10 sene kuruyemiş yemesem aklima gelmez, ama simdi bir tanecik kaju yesem bebegime dokunur mu diye dertleniyorum.
Ama malesef laf yapistirmak moda oldu artik herkese

Back
X