Derdim komşularımın aşırı hamarat olması

Hamileyken tencere yıkarken burnuma karpuz kokusu gelmişti,yeşil mercimek pişirmiştim tencereyi yıkarken misler gibi kokmuştu... O zamanlarda nerde mart ayı filan nerden bulacam karpuzu..

Bazen cidden çok güzel kokuyor bizim bile canımız çekiyor ..

oyle guzel koku aldıgında kendıne ayran yap veya meyve salatası falan ye yogurtlu :)

baska caren yok gıbı... bıraz sabret az kaldı...

Kızlar selam.
Aile apartmanında kiracı olarak (tek yabancı benim) oturuyorum. 8 10 dairelik bir apartman.
Mutfaklarımız ara boşluğa bakıyor. Yani dışarı açılmıyor. Zaten evler tek cephe, en dipte mutfaklar var onlar da araya bakıyor. Şöyle bir essin modu yok yani.

Nasıl başarıyorlar bilmiyorum ama her gün en az 3 tane güzel hamur işi kokusu alıyorum. Mesela şu an elmalı cevizli kurabiye pişiyor... Bir de malum hamilelik, kokulara karşı köpeklerle yarışacak seviyedeyim. (Hiçbir şeyden tiksinmedim de işin kötüsü, hep bi "ımmm bişey kokuyooo eveeet kek bu!" modundayım. Apartmandan çıkarken hangi katta ne yemek piştiğini sayarım :KK70:

Şimdi gelelim işin civcikli kısmına. Koku alınca ben de benzer bir şey falan yapar yerdim. Boğaz derdine hiç üşenmem çünkü. Boğazıma aşırı düşkünüm. Malum şeker yüklemesi yaptırdım. Biraz bozuk çıktı, birinci saat yüklemem sınırın az üstünde ikinci saatim normal. Bana diyet yap dediler. Yapıyorum.

Yani kısaca artık bende yapıp yiyeyim şansım da yok. Ben nasıl bu kokuları duymayabilirim ya da duysam da canımın istemesine engel olabilirim?

Camı açmasam da bir şey ifade etmiyor, menfezden gelen koku "ımmm bugün kek tarçınlı" demem için yeterli.

*yalnız Allahtan komşudur getireyim dertleri yok, aşure bile getirmediler :KK70: o zaman nasıl dururdum bilmiyorum.
şekerin sınırdaysa çok dikkatli olmalısın.
aslında bu bile kendini frenlemen için yeterli bir sebep.
iştahı açık biriymişsin zorlanıyorsundur anlıyorum.
ancak kendini ikna edeceksin bir şekilde.
ben her iki gebeliğimde şeker çıkar korkusu ile şekerli herşeyden ciddi manada uzak durmuştum.
ailede şeker var diye.yoksa testlerde şekerim çok düşüktü hep.
dediğim gibi sağlık açısından risklerini düşünerek kendini ikna etmelisin.
son aylarda daha hızlı kilo alacaksın bi de onu düşün:))

Allah sabır versin kıyamam ama sağlığın daha önemli :kahve:

Tabi öyle.
Çok teşekkürler :)

Anladim canim. Allah korusun diyabet falan olmasin kuzularda.
Ben hamileyken o kadar uzak durdum ki sekerden ( gebelik boyunca yedigim tek seker yuklemedekiydi o yuzden tadi damagimda kaldi falan diye espri yapardim hatta ) kizim aynen benim gebelik donemi beslenmemi uyguladi. 4 yasina kadar tatli sayilabilecek her seyi tukurdu. Ben etkiledigine cok inaniyorum.
Benim de 10 gun kadar sonra kontrolüm,bir tarafim deli gibi korkuyor kotu bir sey duyarsam diye.
Herkes kilolu diye sevinir, ben bebek sekerden etkileniyor mu acaba diye tedirgin oluyorum.
gecenlerde sutlu tatli yedim yukselmedi, ben de sonraki sefer bir dilim islak kek yedim. Bir baktim 160 :KK43: beyaz un asla tuketilmemeli bunu anlamis oldum.
Allah yardimcimiz olsun insallah.

İnşallah canım.
Geçen ben de beyaz ekmek yedim sadece ince 1 dilim. Makinede kesiyorlar ya ondan. 2 tam buğday yerine 1 yaptım yani. Dilim damağıma yapıştı e çok değil iki ay önce bir ekmeğe tost yapıyodum ben? Noldu şimdi.

Ya bir de sanki kendi beceremeyip konu komsudan umuyor gibi anlayan var.
Seker hastasıyım yiyemiyorum diyor ki bence bu cok buyuk dert. Gebeyken cok zor oluyor. Ben de ayni durumdayim,normalde 10 sene kuruyemiş yemesem aklima gelmez, ama simdi bir tanecik kaju yesem bebegime dokunur mu diye dertleniyorum.
Ama malesef laf yapistirmak moda oldu artik herkese

Bu arada cidden derdim yapamamak değil. Ben hala ağırlaşmadım turp gibiyim. Yiyebilsem bugün mantı açarım yine belim falan ağrımaz. Bir merdiven in çık üşeniyorum, ondan sakız almaya gidemedim mesela :D

Hamileyken tencere yıkarken burnuma karpuz kokusu gelmişti,yeşil mercimek pişirmiştim tencereyi yıkarken misler gibi kokmuştu... O zamanlarda nerde mart ayı filan nerden bulacam karpuzu..

Bazen cidden çok güzel kokuyor bizim bile canımız çekiyor ..

Geçen bana da karpuz koktu. Sokağın başındaki manavda da satılıyor biliyorum. Aman dedim karpuz CIS sen kendine çorba yap. Ne alakaysa o gayet tatmin etti beni

oyle guzel koku aldıgında kendıne ayran yap veya meyve salatası falan ye yogurtlu :)

baska caren yok gıbı... bıraz sabret az kaldı...

Sakız fikrine yoğunlaştım.
Ayrandan korkuyorum biraz bu haftalarda tansiyon sorunu başlayabiliyormuş. Sürahiye yapıp bardak kullanmadan içerdim berdeyse :D Zaten haftada 2 kg peynir, 4 5 kg yoğurt yiyorum( başından beri böyle süt ve süt ürünlerine aşığım) ayran işini bıraktım o sebeple.

Meyveler de çok masum değil diyorlar ya. İstemsiz kaçıyorum çünkü özellikle akşamları buldu mu affetmiyorum.

Kadın hamile:işsiz:
Forumda Ogrendiginiz her laf her konuya gitmiyor:kahve:
Hamile de yapıp yıyebilir ya da satın alabilir di mi
Hastalık cekse daha mi
İyi
Dr dr gezse?
Asıl dert bunlar bence
Aldıgı kokular değil bunların caresi var
Hamile insanlar nelerle ugrasıyor
Forumda öğrenme cümledi de hoş olmuş
Cocuguz ya biz:))

şekerin sınırdaysa çok dikkatli olmalısın.
aslında bu bile kendini frenlemen için yeterli bir sebep.
iştahı açık biriymişsin zorlanıyorsundur anlıyorum.
ancak kendini ikna edeceksin bir şekilde.
ben her iki gebeliğimde şeker çıkar korkusu ile şekerli herşeyden ciddi manada uzak durmuştum.
ailede şeker var diye.yoksa testlerde şekerim çok düşüktü hep.
dediğim gibi sağlık açısından risklerini düşünerek kendini ikna etmelisin.
son aylarda daha hızlı kilo alacaksın bi de onu düşün:))

Bizim de ailede bildiğin şekerden bacak kestirmek, kör olmak falan yaygın. Komple diyabetiz. Eşimin ailesi de öyle. Ben de hamileliğin başında sıfır şeker beslendim, sonra ımmmhh yoktur bişeyim diye Allah ne verdiyse yedim, şimdi yine cama ekmek banan sezercik modundayım.
Yani evet dikkat ediyorum ama cidden bir tatlı krizi anında falan olsam koku geldikçe çöker ağlarım.

Hastalık cekse daha mi
İyi
Dr dr gezse?
Asıl dert bunlar bence

Asıl dert bunlar bence derken :D
Şu forum kurallarına eceezginin dert kategorisine soktukları not düşülsün artık yeter ya yanlış konu açmışım öfff :(

Bizim de ailede bildiğin şekerden bacak kestirmek, kör olmak falan yaygın. Komple diyabetiz. Eşimin ailesi de öyle. Ben de hamileliğin başında sıfır şeker beslendim, sonra ımmmhh yoktur bişeyim diye Allah ne verdiyse yedim, şimdi yine cama ekmek banan sezercik modundayım.
Yani evet dikkat ediyorum ama cidden bir tatlı krizi anında falan olsam koku geldikçe çöker ağlarım.
oo ciddi bir risk varmış ya.
üzüp endişelendirmek istemem ama bu risk yüksek bir risk.
lütfen dikkat et.
ee dr. un kilo konusunda uyarıyor mu?
kaç kilo ile hamile kaldın?
bebek için dikkat etmek sabretmek durumundasın.
bütün gün evdemisin çalışmıyormusun?

Hastalık cekse daha mi
İyi
Dr dr gezse?
Asıl dert bunlar bence
Himm,bir de soyle deneyelim o zaman.
Şair burda diyor ki, hamileyim ama şeker hastasiyim, diyabetim var diyor yani.
Yani keyfi aserme durumu degil diyor, kokuyu aliyorum canim da deli gibi cekiyor ama diyabet var diye yiyemiyorum. Keske bir yolu olsa da koku almasam diyor.
Allah muhafaza bunlara yenik düşüp yiyip icsem, bebegimin organ gelisimi bozulur , erken dogar hatta ilerde diyabet hastasi olabilir diyor.
Yoksa pastaneden gidip almayi herkes gibi o da akil edebiliyor.
Bunun bir caresi yok, burnunu aldirmadigi surece de o kokulari hissedecek, kendisi de bunun farkinda.
Ama biz diyelim dert dokme, sen de ki kendi gibi olanları gorup rahatlama,iste o sebeple konuyu buraya acmis kadin.
Yalni hasta, yani bunun icin doktor doktor geziyor zaten.
Bilmem bu sefer anlasildi mi.

oo ciddi bir risk varmış ya.
üzüp endişelendirmek istemem ama bu risk yüksek bir risk.
lütfen dikkat et.
ee dr. un kilo konusunda uyarıyor mu?
kaç kilo ile hamile kaldın?
bebek için dikkat etmek sabretmek durumundasın.
bütün gün evdemisin çalışmıyormusun?

70 kg ile hamile kaldım. ( ne ara 70 olmuştum allah biliyor, tartıya çıkınca aaa 70mişim dedim )
26. Haftada 81 kiloydum. 3,5 haftadır kg almadım. Normalde bugün 30. Haftaya girdim totalim 11 kg.
Doktorum hep 16 kg ile tamamlıcaz, normal doğum yapıp çoğu kiloyu orada bırakıcaz, sonra da emzirirken başladığın kilonun altına düşeceksin dedi. Planına göre iyi gidiyorduk. Ama geçen 4 kg alıvermiştim yani. Sanırım şeker sorunu 20. Haftadan sonra etkiledi. Orda bozuldu düzenin çünkü.
İş konusu şey ya, bazen haftada 1 bazen haftada 2 bazen haftada hiç... Düzenli değil yani. Genelde evdeyim. Yürüyüşe falan da akşam anca.

Ben de yapıcam bu hafta aşure ya. Kendime bir kase kalmayana kadar da dağıtıcam :KK70:
Sakız iyi fikirmiş. Hiç çiğnemem normalde onu deneyeyim bi

ben dr oetkerin hazır aşuresinden yaptım, hiç güzel olmadı yapay bir tadı vardı, boş yere kalori aldım :sinirli:
sakız candır ya, her türlü aromalısından bulundurmak gerek.
bi de canın çok tatlı isterse meyveli quark da yiyebilirsin, ben meyveli yoğurt da yapardım çok az meyve ve süzme yoğurtla, olduğu kadar artık :cool:

ben dr oetkerin hazır aşuresinden yaptım, hiç güzel olmadı yapay bir tadı vardı, boş yere kalori aldım :sinirli:
sakız candır ya, her türlü aromalısından bulundurmak gerek.
bi de canın çok tatlı isterse meyveli quark da yiyebilirsin, ben meyveli yoğurt da yapardım çok az meyve ve süzme yoğurtla, olduğu kadar artık :cool:

Quark bana fazla tatlı ve porsiyon olarak fazla büyük geldi.
Eker'in meyveli yoğurtları var. Vişnelisi ve vanilyalısı süper. Dışarıdaysam onlardan yiyorum. Onları tavsiye ederim bende.

Oncelikle siz birseyler yapın. Komşuları çağırın çay kahve muhabbetine bir sizin hamile olduğunuzu caninizin cekebilecegini muhabbet arasında söyleyin. Fazla samimi olmadığınız için getirmiyorlardir. Ben hamileyken karşı komşum hep getirirdi.

girişe
hamileyim canım çekiyor
ya yaptıklarınızdan bana da getirin yada yapmayın yazısı asın :KK37:
ya 8-10 daire değil bizim ki 32 daire ama bazen öyle kokular geliyor ki
Hamile olmaya ne gerek
+1

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum.

Ben olsam apartman girişine güzel bir şekilde bu yazıyı yazdardım.
Ondan sonra da beklerdim...

Şeker sınırda ise tabii ki dikkat etmenizde fayda var.
Sağlıklı doğumlar dilerim...

Az daha sabredin inanin istahinizin olmasi cok güzel bir durum. Aylarca ac kaldim mide bulantisindan. Mutfaga giremedim cok özendim hamileliginize masallah :sampiyon:
yalniz seker neden yüksek cikar nu merak ettim. Ikinci hamileligim henüz test yaptirmadim. Kilo ile mi alakasi var yoksa yeme aliskanliklariyla mi?

Oncelikle siz birseyler yapın. Komşuları çağırın çay kahve muhabbetine bir sizin hamile olduğunuzu caninizin cekebilecegini muhabbet arasında söyleyin. Fazla samimi olmadığınız için getirmiyorlardir. Ben hamileyken karşı komşum hep getirirdi.

Yok yok getirmemeleri değil, canımın çekmesi benim sıkıntım :) eskiden canım çekince yapıyordum. Şimdi şeker sebebiyle yiyemem. Sorun yapmak değil yiyememek.

+1

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum.

Ben olsam apartman girişine güzel bir şekilde bu yazıyı yazdardım.
Ondan sonra da beklerdim...

Şeker sınırda ise tabii ki dikkat etmenizde fayda var.
Sağlıklı doğumlar dilerim...

İnsanlar 2 aydan fazla hamur işi yapmamazlık etmelerini beklemek çok absürd değil mi ya... Alıştıkları düzen buyken hele. O hakkı kendinde görmüyorum yani. Hatta bugün böyle bi yazı görsem gülerim sanırım.

Az daha sabredin inanin istahinizin olmasi cok güzel bir durum. Aylarca ac kaldim mide bulantisindan. Mutfaga giremedim cok özendim hamileliginize masallah :sampiyon:
yalniz seker neden yüksek cikar nu merak ettim. Ikinci hamileligim henüz test yaptirmadim. Kilo ile mi alakasi var yoksa yeme aliskanliklariyla mi?

Ya bir de kız bebekte özellikle bulantı olur falan diyorlar. Bende hiçbir şey olmadı. Hiç yemek yaparken öğürmedim, kokular kötü gelmedi falan... Bir tek balıktan soğumuştum, şimdi her yerde görünce canım çekiyor yiyorum yani o da yalanmış. İlk gebeliğinizde yükleme yapılmadı mı? Ya da ikincide? 24 28 hafta arası yapılıyor. Çoğu hamileye yokken 50 gr yükleme yapılıp tek kan alınıyor. Bana açken 75 gr yükleme yapıldı şişman ve diyabet ihtimalim yüksek diye. Eğer tvlerde söylendiği gibi sadece aç tok bakılsaydı öğrenme şansım yoktu mesela, sadece ilk saatin bozuk çünkü aç tokta ilk saate bakılmıyor ikinci saate bakılıyor.
Belki hiç ihtimalini yoktur doktor ondan bakmamıştır?

Tarçınlı süt diyecektim, onu yapıyormuşsunuz zaten.
Başka fikrim yok.
Koku girmemesinin çaresi yoksa derin derin içinize çekin de nefis terbiyesi olsun, boşa gitmesin : )

Bu konuda çok şanslıydım, hemen her gün kremalı pastalar, en kötü kazandibi falan yerken hamileyken aklıma bile getiresim gelmedi tatlıyı.
Bu halde 17 kilo aldım, bir de yeseydim ne olacaktı acaba.

çok güzel bir fikir geldi aklıma
zaten çok az daire varmış
arada yaptıklarınızı götürün
hem hamile olduğunuzu anlarlar hemde tabaklar boş gelmez:KK49::halay:

Back
X