Derdim küçük ama büyütüyorum

Lorissa_127

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2016
6
0
1
30
Merhaba herkese
Senelerdir gelip buralarıı okuyorum artık bende derdimi yazmya geldim. Çogunuz bendn büyüksünüz cevremde akil alabilceğim biri yok belki sizler yardım edebilirsiniz diyedüşündüm. Ablalarım ben 22 yasnda üniverste okuyan bi kızım. Bu yasıma kadar bir kişiyyle bile bir ilişkim olmadı. Biraz sert görünüşlüyüm ciddiyim ama huyum boyle. Arkadaşllarım hep guzelsin derler bilmiyorum doğru mu söylüyolar. Ama ben kendimi hiç güzel bulamıyorum artık kendime özgüvenim kalmadı arkadaslarımın hep sevgilileri var onları cook seven ama ben hiç bu duyguyu tatmadım kimse bana aşık olmadı. İşin kötüsü fiziksel bi kusurum da pek yok demekki kişiliğim sorunlu diyorum kendimi çokk üzüyorum. Hayata küstüm 22 yaşında ama sanki 60 yaşında gibi ruhum. Okuyanlar eminim derler bu da dert mi neler yaşayan insanlar var burda diye. Biliyorum benden çok daha zorlukta insanlar var allah onlarında yardımcısı olsun. Bende böyle bi meseleyi içimde büyütüpbüyütüp kendime hayatı zindan ediyorum. Daha yaşın çok geçmemiş karşına biri illaki çıkar diceksiniz ama ne değişcek ki biri beni sevicek. Çok fazla ortamım yok belki ondandır bilmiyorum ama ortamımı da genişletemiyorum kişiliğim bu şekilde. Benim durumumda olup buraya yazan çok insanı okuduym ama fayda etmedi bi de ben şansımı deniyim belki guzel bir akıl vern çıkar dedim ne yapmalıyım ??

hic birsey yapma canimm....yani olmamasi daha iyi bence vakti gelince olacak elbette..
anliyorum seni ,sevmek sevilmek guzel ama insallah hayatina giren kisi evlenecegin kisi olur...evet daha cok erken hem..sikma canini....
inan bi kac iliski yasayip ayrilmandan boylesi daha guzel....

Violet life haklısınız saolun ama düşünmeme üzülmeme engel olamıyoum üzülmemek istiyorum en güzel gençlik yıllarımıı üzülerek geçirmek istemiyorum:(

Özgüveninde sorun var sanki
Sadece sevgilin olsun diye değil de insanlarla doğru iletişim kurabilmek için kendini geliştirmelisin
Kurslara, seminerlere git
Ne guzel üniversitedesin, degisik etkinlikler olur, kulüpler vardir onlara katıl
Zamanla kendine olan güvenin artacak, sen insanlarla iletişim halinde oldukca cevren genisler, yeni arkadaşlar edinirsin
Seni sevecek bir genç de zaten karsina çıkar ;)

Ortamını değiştirmelisin.Kurslara gidebilirsin mesela.İletişimini artır insanlarla.
Sıkma canını sahip olduklarının değerini bil.

Belki biraz uğrassam sosyalleşmeye çalışsam sorunum çözülecek de ben cok umutsuzum, yeniden baslamaya karar verip umutlu olunca hep hayal kırıklığına uğruyorun. Tekrar umut etmeye korkuyorum bu yüzdende. Yaşama sevincim enerjim bile yok. İnsanlar kanserleri yeniyor boşanıp güçlü olarak yeni hayata başlayanlar var çok büyük olaylar yaşayıp üstesinden gelenlr var nasıl yapıyolar nasıl güçlü oluyolar bilemiyorum

Eger depresyonda hissediyorsan kendini, bir yardim alabilirsin
Medikolarda bile psikologlar var

Sırf biriyle sevgili olmak için çıkılmaz. Demek ki şimdiye kadar hoşlandığın etkilendiğin biri olmamış demek ki.
Ben eşimle 28 yaşımda tanıştım ve inan bana o yaşa kadar ben de senin gibiydim. Bana yaklaşmaya çalışanları bile görmezden gelirdim. Ben de çok ciddi görünürüm herkes de cesaret edemezdi zaten.
Nasip zamanı gelince insanı 180 derece döndürüyor. İlk ciddi ilişkim eşimdir o yüzden.
Ama diyorsan ki ben halimden şikayetçiyim erkek arkadaş olmalı. O zaman arkadaş ortamında değişiklik yapabilirsin. Tavırlarında biraz daha yumuşak olabilirsin.

Psikologa gitmekten hep korktum çevremdekiler ne der diye. İmkan bulabilirsem gtmek istiyorum

Ayıp bir şey yok bence de gidin.
Rahatlarsınız biraz.
Ama bence psikologa gerek yok.Sizin biraz kafanızdakileri yıkmanız gerek,bence kendi çabanızla da olur.Ama tek başınıza yapamıyorsanız tabi görüşün bir psikologla.

Saolun tavsiyelerinizi deniycem. Çok çıkmaza girersem psikologada gidebilirim. Birilerine anlatmak paylaşmak bile beni rahatlattı biraz.

Back
X