İkinci sınıf öğrencisi,kalem bile tutamıyor.Merak ettigim ilac aldigina gore doktora gitmisler. Doktor bir tani teshis vermemis mi? 8 yasinda yazamamasi cok normal gelmedi bana. Tabi doktor daha iyi bilir. Ozel egitime gecse daha faydali olur sanki.
Valla su postu okudugumda benim icim “arkadaslarini ciddi anlamda darp ediyor” dediginiz yerde yandi. Anasinin babasinin ebeveynlik yapmadigi cocuklarin zorlugunu cicek gibi cocuklar cekiyor. Evlatlarimizi okula darp edilsin diye gondermiyoruz biz. Akademik kaliteyi falan gectim, cocuklar zorbalanmasa, fiziksel siddete ugramasa yeter diye bakiyorum olaya artik.Merhabalar.
8 yaşında öğrencim üçüncü kez öğretmen değişikliği ile bana geldi.
Geldiği her sınıfta ciddi problemle olmuş ve aile pskiyatriye yönlendirilmesine rağmen götürmemiş.
Öğretmenler ile zıtlaşmış.İdare ve rehberlik kararları ile sınıf değişikliği iki kere gerçekleşti.
Sıra bana geldi.
Yani çocuğu sıraya koymuş idare bence.
Her dönem bir sınıfa gidecek çocuk.
Tercih etmeyeceğimiz bir sistem olmasına rağmen çocuk bana gelince anladım.
İlaç kullanmaya başladı bu arada mecburen ama sorunlar azalsa da devam ediyor.
En basit rahatsız edici özellikleri:
Dediği olmazsa sistematik ve gürültülü sesler çıkarıyor.Islık çalma,sıraya nasıl yapıyor bilmiyorum ama melodili vurma,sırayı kaldırıp indirme.
Sınıfı şişeyle sulama.
Arkadaşı sorusuna cevap vermezse çocuğun defterini yırtıp atıyor ve eşyalarını kırıyor.Aşırı güçlğ.
Çağırdığımda gelmiyor ve sıraların üstüne çıkıyor.Sınıfta kovalamaca oynuyoruz,
Göz teması kurmuyor ve sürekli gülümsüyor.
Okuyor ama yazmıyor.
Defalarca anlatmama rağmen en kolay yönergeyi bile yerine getiremiyor.
En ağır problemi:
Arkadaşlarını ciddi anlamda darp ediyor ama ilaçla azaldı.
Suyuna gidiyorum,gitmezsem yine darp edeceğine eminim.
Veliyi ilaca zor ikna ettik.Rapor çıkart diyemiyoruz.O yüzden teşhisi göremiyorum.
Psikolog,psikiyatr arkadaşlar ya da bu durumdan anlayanlar yorum yazabilir mi?
Yönetmeliğe göre bir yaptırım yok.Arkadaşlarını darp etmesi söz konusuyken aile neden reddediyor yani neden zorla ikna edildi bu önemli sonuçta akran zorbalığı söz konusu
O çocuklar da bizim evlatlarımız ama tedavi olmaları lazım işte.Valla su postu okudugumda benim icim “arkadaslarini ciddi anlamda darp ediyor” dediginiz yerde yandi. Anasinin babasinin ebeveynlik yapmadigi cocuklarin zorlugunu cicek gibi cocuklar cekiyor. Evlatlarimizi okula darp edilsin diye gondermiyoruz biz. Akademik kaliteyi falan gectim, cocuklar zorbalanmasa, fiziksel siddete ugramasa yeter diye bakiyorum olaya artik.
Sanki özel eğitim okuluna geçse daha iyi olur gibiMerhabalar.
Geldiği her sınıfta ciddi problemle olmuş ve aile pskiyatriye yönlendirilmesine rağmen götürmemiş.
Öğretmenler ile zıtlaşmış.İdare ve rehberlik kararları ile sınıf değişikliği iki kere gerçekleşti.
Sıra bana geldi.
Dediği olmazsa sistematik ve gürültülü sesler çıkarıyor.Islık çalma,sıraya nasıl yapıyor bilmiyorum ama melodili vurma,sırayı kaldırıp indirme.
Sınıfı şişeyle sulama.
Arkadaşı sorusuna cevap vermezse çocuğun defterini yırtıp atıyor ve eşyalarını kırıyor.Aşırı güçlğ.
Okuyor ama yazmıyor.
En ağır problemi:
Veliyi ilaca zor ikna ettik.Rapor çıkart diyemiyoruz.O yüzden teşhisi göremiyorum.
Sizin kadar empatik bakamiyorum. O cocuklar da bizim evlatlarimiz diyemiyorum, masum bir cocuk dayak yiyip o cocuklar yuzunden okuldan soguyorsa, o cocugun ailesi “acaba bgn eve saglam gelecek mi” diye dusunerek isine gucune odaklanamiyorsa daha net cozumler gerekli. Su durumda anlamiyorum “o cocuklar da bizim cocuklarimiz” empatinizi. Dayak yiyenler sizin cocugunuz degil mi? Su an yasadigim yerde eger bir cocuk baska bir cocuga vurduysa mudure cikiyor ailesi cagiriliyor. 3 defa bu durumun tekrarlanmasi halinde okuldan atiliyor. Valla okadar memnunumki. Kafam rahat. Cocuklardan da daha atilan olmadi yani, burda cocuklara daha bebekken ogretiliyor baskasina istemedigi bir temasta bulunmamasi gerektigi. Hic de tolerans yok bu konuda.O çocuklar da bizim evlatlarımız ama tedavi olmaları lazım işte.
Ruh sağlığı uzmanına götürün deyince kendimi küfür ediyormuşum gibi hissediyorum.
Aşırı tepkililer.
diğer darp edilen çocukların ailelerinin bu konuda düşüncesi farklıdır ama çocukları okuldan soğuyacak sonuçtaYönetmeliğe göre bir yaptırım yok.
Son yaptırım sosyal hizmetleri aramak ama onlar da yetersiz kalıyor.Gidip geliyorlar,uyarıyorlar.Başka hiç bir şey olmuyor.
Daha ağır versiyonu geçen sene yaşandı.
Problemli çocuk sınıfında arkadaşının saçını kökünden kopardı.
Bütün veliler gerekeni yapmasına rağmen sorunlu veli hepsini şikayet etti.Gerekçesi ise çocuğunun eğitim hakkının elinden alınmasıymış.
Sosyal hizmetler devreye girmiş ama bir sonuç alınamamış.
Maalesef milli eğitim sistemi böyle.
Biz yönlendirme yaparız,talep ederiz.Gerisi velide.
Tedavi olmaları şart .Sizin kadar empatik bakamiyorum. O cocuklar da bizim evlatlarimiz diyemiyorum, masum bir cocuk dayak yiyip o cocuklar yuzunden okuldan soguyorsa, o cocugun ailesi “acaba bgn eve saglam gelecek mi” diye dusunerek isine gucune odaklanamiyorsa daha net cozumler gerekli. Su durumda anlamiyorum “o cocuklar da bizim cocuklarimiz” empatinizi. Dayak yiyenler sizin cocugunuz degil mi? Su an yasadigim yerde eger bir cocuk baska bir cocuga vurduysa mudure cikiyor ailesi cagiriliyor. 3 defa bu durumun tekrarlanmasi halinde okuldan atiliyor. Valla okadar memnunumki. Kafam rahat. Cocuklardan da daha atilan olmadi yani, burda cocuklara daha bebekken ogretiliyor baskasina istemedigi bir temasta bulunmamasi gerektigi. Hic de tolerans yok bu konuda.
Bana yeni geldi ve ilaç kullanmaya başladı ama diğer sınıf velileri imza toplamışlar,idareye ve milli eğitime gitmişler.diğer darp edilen çocukların ailelerinin bu konuda düşüncesi farklıdır ama çocukları okuldan soğuyacak sonuçta
Bu arada ilaç saldırganlığını azaltsa da tamamen ortadan kaldırmadı.Bana yeni geldi ve ilaç kullanmaya başladı ama diğer sınıf velileri imza toplamışlar,idareye ve milli eğitime gitmişler.
Sonuç çıkmamış.
En iyi sonuç sınıf değişikliği.
İdare toplantı yaptı.Bu çocuğun sınıfı her sene değişecekmiş.
Başka çözüm yolu yokmuş.
Aile egitimsiz cahil mi yoksa aaa bizim cocugumuzda hic sorun yok gayet normal kafasinda mi? Cunku yazdiklariniz bana zeka geriligini cagristirdi. Mental olarak dur cocucugum yapma cocugumu anlayacak kapasitede degilse siz zaten birsey yapamazsiniz anca digerlerini korumaya calisirsiniz. Ailenin ciddi aksiyon almasi lazimTedavi olmaları şart .
Tedavi olurlarsa kazanılır.
Tedavi olmazlarsa haberlerde ,gündemde görebileceğimiz insanlardan birileri olur.
Ben taviz vermiyorum,bu konuda çok katıyım zaten ama yönetmeliğe göre elimiz kolumuz bağlı.
Çok saçmaymış yav . O zaman burdan size ne desek bir sonuca ulaşmayacak .Bana yeni geldi ve ilaç kullanmaya başladı ama diğer sınıf velileri imza toplamışlar,idareye ve milli eğitime gitmişler.
Sonuç çıkmamış.
En iyi sonuç sınıf değişikliği.
İdare toplantı yaptı.Bu çocuğun sınıfı her sene değişecekmiş.
Başka çözüm yolu yokmuş.
Eğitimsiz maalesef ama en iyi ben bilirim kafasında.Çocuğun davranışlaru onlara normal geliyor.Aile egitimsiz cahil mi yoksa aaa bizim cocugumuzda hic sorun yok gayet normal kafasinda mi? Cunku yazdiklariniz bana zeka geriligini cagristirdi. Mental olarak dur cocucugum yapma cocugumu anlayacak kapasitede degilse siz zaten birsey yapamazsiniz anca digerlerini korumaya calisirsiniz. Ailenin ciddi aksiyon almasi lazim
Ben otizm ve zeka geriliği olabileceğini düşünüyorum.Sizlerin de görüşünü merak ettim.Çok saçmaymış yav . O zaman burdan size ne desek bir sonuca ulaşmayacak .
Ben otizm ve zeka geriliği olabileceğini düşünüyorum.Sizlerin de görüşünü merak ettim.
burda anlattıklarınızın çoğu tipik otistik gibi ses çıkarmaları tekrarlayan ritimler göz teması kurmaması sürekli gülümsemesi ama otizmde bilinçli şiddet olmaz die Biliorum çünkü arkadaşımın oğlu hiç zarar vermıyor kimseye . Çocukta davranış bozukluğu da var kuralların farkında ama uygulamıyormuş mesela yada istediğim olmazsa işte ses yaparım rahatsız ederim gibisindenMerhabalar.
Sıra bana geldi.
Sınıfı şişeyle sulama.
Okuyor ama yazmıyor.
En ağır problemi:
Ya çocukta bi sıkıntı var ( otizm zeka geriliği vs) ya da ailesinden şiddet baskı görüyor.Evde aşırı maruz kalıp tepki veremediği için hırsını aile dışındaki bireylerden çıkarıyor.Kesinlikle tedavisi şart.Maalesef bu tip aileri ikna etmek o kadar zor ki.Kendi çocuklarına göstermediği sabrı , alakayı öğretmeninden beklerler.Kötü bi şey duyunca asla da kabul etmezlerMerhabalar.
Sıra bana geldi.
Sınıfı şişeyle sulama.
Okuyor ama yazmıyor.
En ağır problemi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?