Derdim ok byk yardm edin

eşinin bikmeye hakkı var.. madem o adam eşini bile düşünmemeiş sana açılırken, kafanı karıştırırken. seninde söylemeye hakkın var. eşinden saklamak niye? bıçak gibi dce kessin isterim görüşmeyi ben ıolsam. nedir yani bunu sölemkteki amacı anlamadım ben. bu böyle devammı edebilir? zamanla sana karşı nolmadık bişey yapıncada eşinden mi saklayacaksın acaba? ya da nerden başlayacaksın anlatmaya.. bunları düşün derim ben. eşin herkesten herşeyden daha önemli olmalı.

arkadaşlar dün nete giremedim kiimseye cevap yazma imkanım olmadı.şimdi sorularınıza cevap vereyim

birincisi bi arkadasımız demiş ki 'eşine söylemeyeceksin niyetin yok' .böyle birşeye karar vermek çok zor.eşimi çok seviyorum nasıl tepki verecek bilmiorum duydugunda sadece bağırıp çağırıp onunla ilişkisini keseceğini başka bişey yapmayacağını bilsem bir dk.durmazdım. bazı arkadaslar 'neden el adamıyla yada eşinin arkadasıyla msn de sohbet ediorsun' demişler.söyleyeyim o kişi üniversiteden benimde arkadasım normal bir dostluğumuz vardı eşimle ikisi taktir edersiniz ki hemcins olduklarından daha samimiydiler.sohbet konusuna gelince benim o kişiyle düzenli bi sohbetim msn de karsılasınca konsuyoruz ara sıra.özellikle msn açayım konusayım die bi durum yok.sanki ben ona yüz vermişim yani bu ortamı ben sağlamısım gibi konusulmus.benim için böyle bişey yapmıs olmak çok utanç verici.her insana bu tarz bi muamele ile yaklaşmayın çok kırıcı oluyorsunuz.

kadın dediğin ağır başlı olur diyenler var ağırbaşlılık eğer ufak bir konusmayla yıkılıorsa herkes yandı demektir.ayrıca biz bu insanın temizliğine dürüstlüğüne o kadar inanıyorduk ki o kadar güveniiyorduk ki benim üniversiteden erkek olarak konustuğum tek arkadasımdı.

nasıl hiç şüphelenmediniz diyen arkadasım ben kendisiyle yedi gün yirmidört saat görüşmüorum konustuğum zamanda gayet aklı başında bir insandı böyle birşeyi bana söyleyeceği aklımın ucundan bile geçmezdi.zaten ufak bir süphem olsaydı arkadasım demez şimdi yaptığım gibi tamamen uzak dururdum.belki eşin yaptıryordur denmiş.eşim o kadar kaliteli bir insanki bırakın bunu yaptırmayı kendisi şakasına bile tahammül edemez.biz eşimle ne badireler atlatarak evlendik.birbirimize olan güvenimiz tam.ben eşime söyleyeceği zaman kesinlikle benden süpheleneceğini düşünmüorum.bunu düşündürtecek birşey yapmadım ve yapmamda.oda bunu bilir.

'azeri kızı' arkadasım evlenmeden öncede erkek olan arkadaslarınızla görüşüyormusunuz demissin.yukarıda dediğim gibi benim erkek arkadas olarak bi tek bu arkadasım var çünkü ona tam bir güvenimiz vardı.diğerleriyle okul bittikten sonra bile görüşmedim.o kişinin eşimin dostluğunu haketmediğini biliorum kaybedecek olan kendisi ama lütfen anlayın çok zor bi durum benim için.son olarak sunu söyleyeyim ben gerçekten yanlış birşey yapmadığımdan o kadar eminim ki zemin hazırlanmıs diyen arkadaslara söylüyorum vicdanım ve kalbim tertemiz.asla yanlış birşey yapmadım.

ben buraya öyle kötü bir halde konu açtım ki ne yapacağımı bilmiordum.bir teselli bekledim ama çoğu kişiden farklı tepki aldım.böyle olacagını bilseydim asla konuyu açmazdım.tabi eleştiri mutlaka olacaktır ama eleştiri yaparkende dikkat etmek lazım karsınızdaki insanı töhmet alltında bırakmayın lütfen.neyse ben herkese çok teşekkür ederim.beni gerçekten anlayıp yardım etmeye çalışan arkadaslara özellikle tesekkür ederim.yazdılarınızı tekrar tekrar okuyorum.inşallah doğru kararı verip üzerimdeki bu ağır ve acı yükü atabilirim.

birşey daha söylemek istiyorum neden böyle bir olay olduğu zaman hep kadınlara yüklenilior.erkeklerin dediği dişi köpek kuyruk sallamazsa olayını neden kadınlarda desteklior.siz hiç ummadığınız bir insandan sizin hiç ilgilenemediğiniz bir insandan bekar yada evli farketmez böyle bir şey duysanız ben yüz verdim böyle oldu diyebilir misiniz.tüm erkekler için söylemiorum ama sunu anladım ki bazıları yüz versende vermesende konussanda konusmasanda içinde böyle bir şeye kabiliyeti olan adam bunu yapıor.allah onlarada bize de yardım etsin ne diyeyim.

arkadaşlar dün nete giremedim kiimseye cevap yazma imkanım olmadı.şimdi sorularınıza cevap vereyim

birincisi bi arkadasımız demiş ki 'eşine söylemeyeceksin niyetin yok' .böyle birşeye karar vermek çok zor.eşimi çok seviyorum nasıl tepki verecek bilmiorum duydugunda sadece bağırıp çağırıp onunla ilişkisini keseceğini başka bişey yapmayacağını bilsem bir dk.durmazdım. bazı arkadaslar 'neden el adamıyla yada eşinin arkadasıyla msn de sohbet ediorsun' demişler.söyleyeyim o kişi üniversiteden benimde arkadasım normal bir dostluğumuz vardı eşimle ikisi taktir edersiniz ki hemcins olduklarından daha samimiydiler.sohbet konusuna gelince benim o kişiyle düzenli bi sohbetim msn de karsılasınca konsuyoruz ara sıra.özellikle msn açayım konusayım die bi durum yok.sanki ben ona yüz vermişim yani bu ortamı ben sağlamısım gibi konusulmus.benim için böyle bişey yapmıs olmak çok utanç verici.her insana bu tarz bi muamele ile yaklaşmayın çok kırıcı oluyorsunuz.

kadın dediğin ağır başlı olur diyenler var ağırbaşlılık eğer ufak bir konusmayla yıkılıorsa herkes yandı demektir.ayrıca biz bu insanın temizliğine dürüstlüğüne o kadar inanıyorduk ki o kadar güveniiyorduk ki benim üniversiteden erkek olarak konustuğum tek arkadasımdı.

nasıl hiç şüphelenmediniz diyen arkadasım ben kendisiyle yedi gün yirmidört saat görüşmüorum konustuğum zamanda gayet aklı başında bir insandı böyle birşeyi bana söyleyeceği aklımın ucundan bile geçmezdi.zaten ufak bir süphem olsaydı arkadasım demez şimdi yaptığım gibi tamamen uzak dururdum.belki eşin yaptıryordur denmiş.eşim o kadar kaliteli bir insanki bırakın bunu yaptırmayı kendisi şakasına bile tahammül edemez.biz eşimle ne badireler atlatarak evlendik.birbirimize olan güvenimiz tam.ben eşime söyleyeceği zaman kesinlikle benden süpheleneceğini düşünmüorum.bunu düşündürtecek birşey yapmadım ve yapmamda.oda bunu bilir.

'azeri kızı' arkadasım evlenmeden öncede erkek olan arkadaslarınızla görüşüyormusunuz demissin.yukarıda dediğim gibi benim erkek arkadas olarak bi tek bu arkadasım var çünkü ona tam bir güvenimiz vardı.diğerleriyle okul bittikten sonra bile görüşmedim.o kişinin eşimin dostluğunu haketmediğini biliorum kaybedecek olan kendisi ama lütfen anlayın çok zor bi durum benim için.son olarak sunu söyleyeyim ben gerçekten yanlış birşey yapmadığımdan o kadar eminim ki zemin hazırlanmıs diyen arkadaslara söylüyorum vicdanım ve kalbim tertemiz.asla yanlış birşey yapmadım.

ben buraya öyle kötü bir halde konu açtım ki ne yapacağımı bilmiordum.bir teselli bekledim ama çoğu kişiden farklı tepki aldım.böyle olacagını bilseydim asla konuyu açmazdım.tabi eleştiri mutlaka olacaktır ama eleştiri yaparkende dikkat etmek lazım karsınızdaki insanı töhmet alltında bırakmayın lütfen.neyse ben herkese çok teşekkür ederim.beni gerçekten anlayıp yardım etmeye çalışan arkadaslara özellikle tesekkür ederim.yazdılarınızı tekrar tekrar okuyorum.inşallah doğru kararı verip üzerimdeki bu ağır ve acı yükü atabilirim.

birşey daha söylemek istiyorum neden böyle bir olay olduğu zaman hep kadınlara yüklenilior.erkeklerin dediği dişi köpek kuyruk sallamazsa olayını neden kadınlarda desteklior.siz hiç ummadığınız bir insandan sizin hiç ilgilenemediğiniz bir insandan bekar yada evli farketmez böyle bir şey duysanız ben yüz verdim böyle oldu diyebilir misiniz.tüm erkekler için söylemiorum ama sunu anladım ki bazıları yüz versende vermesende konussanda konusmasanda içinde böyle bir şeye kabiliyeti olan adam bunu yapıor.allah onlarada bize de yardım etsin ne diyeyim.

yerden göğe katılıyorum. anlayamadığım,illaki bir kadının kendi hemcinsinden arkadaşı olmalı. lafı. benimde erkek arkadaşlarım oldu. gezdik sinemalara gittik,yedik içtik. kankilerimdi onlar. ve asla biryanlışları,görmedim. aradaki pislikler yüzünden bütün erkekler aynıdır aklı başka yerdedir demek çok yanlış.
ben sizi anladım. ve hiçbir yanlışınız olmadığını görüyorum.ve size böyle laf söyleyenleri de hiç takmayın.böyle düşündükçe gideceğimiz zaman belli ..yani.3, 4 yy öncesi:delphin:
. Allah korusun.:Saruboceq:

arkadaşım bu adm nasıl gözünü karartıp sana bunları söylediyse
sende gözünü karartacak ve bunları eşine anlatacaksın.....
eşinin böyle bir arkadaşa ihtiyacı yok olmaz olsun...... yarın öbür gün sakadığın için sen suçlanırsın .... uzakmış zaten telefon ile haddini bildirir ve çok büyk olaylar olamz sinirleri bir süre sonra yatışır .. ama anlat
bu adamın karısı yani senin bayan arkadaşın da senin eşine yazsa ve eşin sana sölemese
sen o bayanı en iyi arkadaşın ilan etsen yarın öbür gün öğrendiğinde sakladığı için eşine kızarsın enpati yap ve eşine anlat derim başkada birşey demem:oklava:

Hep destek, tam destek.

Bütün yorumları okumadım ama arkadaşımızın bahsettiği şeyler yazıyorsa yazık. Dişi köpek kuyruk sallamazsa bilmem ne, bumudur destek. Ne biçim insanlarız biz. İllaki herşeye bir kulp takıcaz. İllaki düşene bir tekmede biz vuracağız.

İllaki" sen yüz vermişsindir, ne halin varsa gör "mü denmelidir.

Şunu anladım ki hakkaten bir sorun olduğunda hemcinslerinden yardım almayacaksın. :1closedeyes:

Birazcık empati yapmak lazım. Arkadaşın durumunda olsak napardık diye.Çözüm üretmeli, çözüm.

Arkadaşım senin tek yapman gereken her ne olursa olsun, eşine durumu anlatmandır. Eşinin bilmeye hakkı var arkadaşının nasıl biri olduğunu. Böyle insanla arkadaş olarak kalamazsınız. Hiçbirşey olmamış gibi davranamazsınız artık.

arkadaşım bu adm nasıl gözünü karartıp sana bunları söylediyse
sende gözünü karartacak ve bunları eşine anlatacaksın.....
eşinin böyle bir arkadaşa ihtiyacı yok olmaz olsun...... yarın öbür gün sakadığın için sen suçlanırsın .... uzakmış zaten telefon ile haddini bildirir ve çok büyk olaylar olamz sinirleri bir süre sonra yatışır .. ama anlat
bu adamın karısı yani senin bayan arkadaşın da senin eşine yazsa ve eşin sana sölemese
sen o bayanı en iyi arkadaşın ilan etsen yarın öbür gün öğrendiğinde sakladığı için eşine kızarsın enpati yap ve eşine anlat derim başkada birşey demem:oklava:

Ne kadar güzel söylemişsin.a.s

Cok zor bir durum....

Ben olsam söylemezdim galiba...Esimin huyunu suyunu bildigim icin, verecegi tepki cok fena olurdu!! :1no2:

Lakin bir sekilde o ciftle araya sogukluk koyardim...

bak şimdi eşine söylediğinde ne yapacağını kestiremiyosun ya diyelimki söylemedin eşinde duydu bi yerden bu olayı ve senin bildiğinide duydu o zaman ne yapar.benim anlatmaya çalıştığım bu.başkasından duyarsa senin bildiğini emin ol hiçte hoş olmaz sonu bu olayın.

Hiç alakası yok msnde samimiyetinize güvenerek konuşmak o insanın terbiyesizliğine kılıf olamaz.Evet erkekler yüz bulmadanda bu tip ütopik hayaller kurabiliyorlar.Bazı kadınlar buna zemin hazırlıyor olabilir ama bu örnekte katılmıyorum bu düşünceye.Dostluk ya,ki erkeklerde daha sağlamdır bu biz bayanlara göre.Onlar dostlarına ebedi güvenirler,yeri gelir eşini çocuğunu emanet ederler,işte arkadaşın eşide bu denli güveniyordur eminim.Ama çürük elmalar çıkabiliyor işte arada böyle.Bende eşinizin bilmesi taraftarıyım ama tepkisini de ölçmek lazım,dün de yazdım çok dikkatli ve sakin konuşmak,birlikte ortak bir karar vermeye ikna etmek,o insanı hayatınızdan çıkarmakla en büyük cezayı vereceğinize ikna etmek gerekir.Yapılan yorumlarada üzülmeyin lütfen ve kişisel almayın,birbirimizi tanımadığımız için önyargılı olabiliyoruz bazen malesef.Eminim gerçek hayatta tanıyor olsalar arkadaşlarda bu tip bir yaklaşımda olmazlardı.Şimdi fikir yürütüyorlar.Tehlikenin nerden geleceğini bilemeyiz,en yakın ve en samimi gördüklerimiz,yanlış ve abes bir davranış beklemediklerimiz iç dünyalarında bambaşka çirkinlikler besliyor olabilirler.Bunu herkes yaşayabilir.

Kadınların iyi niyetli tavırlarının erkekler tarafından yanlış anlaşılabileceğini yazanlardan biri de bendim.
Yazılanlar kimsenin şahsına değil. Hele kuyruk sallamayı çağrıştıracak bir şey yok. Burada neden sonuç ilişkisi genel anlamda gündeme getirilmiş.
Ben şahsen bir derdimi yazsam yorum olarak öncelikle benim hatamı yazmalarını isterim. Çünkü insan çoğu zaman kendini göremiyor. Ben de bunu düşünerek genelde yazarken kendilerine bir ayna tutmalarına öncelik verip öyle öneriye geçiyorum. Uzman falan değiliz çoğumuz. Sadece yazılanlara göre deneyimler veya çevremizdeki olaylara göre birikim aktarıyoruz.:kahve:
Ancak bazı arkadaşlara göre evli iken erkek arkadaşlarla msn de, tlf da konuşmak normal. Bu mantıkla eşlerinin de kendi kız arkadaşları ile teke tek konuşmaları normal.
Üniversite bitirdik, büyük şehirde yaşıyoruz, gündemi de takip etmeye çalışıyoruz ama medeniyetin bu kadar ilerlediğini kaçırmışım. Bir daha eşim nette kızlarla konuşuyor diyene aaa ne kadar geri kafalı kalmışsın demeliymişiz artık.
Belki de geçen yüzyılda doğduğumdan geri kaldım. Kusura bakmayın.:1rolleyes:

Bu olayın çok benzerini öz teyzem yaşadı kimseye söylemedi.. Eniştemin en yakın arkadaşı teyzeme göz koymuştu, eniştemden korktugu için teyzem söylemedi; ama bu olayda saklı kalmadı herkes duydu boşanmanın eşiğine geldiler.. Karşı tarafla hala mahkeme var, teyzem intihar etti kaç defa kadın olunca üstüne çok biniliyo işte..Sadece burdaki yazılardan çıkarabilirsin.. Mutlaka eşine söyle, kendini eşinin yerine koy herşeyi çok iyi düşün.. şu durumda eşini kaybetmezsin ama bunu bi şekilde ögrenirse o zaman çok seviyorum dediğin eşini kaybedebilirsin.. Ayrca böyle bi arkadaşı olcagına hiç olmasın hemde bu kadar güvenirken yazık insanlara yazık!!
Allah sanada sabır versin cnm çok zor çokkk!! Yaşadıklarımı paylaştım ki burdan bişeyler çıkarmaya çalış diye teyzem söylemediğine bin pişman ama ne fayda işler çok büyüdü hep kendisi, çocukları zarar gördü

bir daha görüşmeyin bence ama eşinize şimdilik ir şey söylemeyn tatasızlık yaşanmasın devam ederse tacizlerine o zaman açarsınız konuyu kötü bir durum yaa

Evet Saleen, söz konusu olan bayan olduğu için ona göre yazmamız erkekler yapabilir ama bayanlar yapamaz diye algılanmış.
Burada bir erkek aynı şekilde kız arkadaşımla msn de konuşuyorduk beni sevdiğini söyledi dese ona ilk söyleyeceğimiz 'sen evlisin ne işin olur kız arkadaşla' olmaz mıydı?
Bu geri kafalılıksa evet olabilir. Madem konu açıldı sadece modern olanlar yazsın denmedi herkesin fikrini almakta sakınca olmamalı.:kahve:
Arkadaş konusu ile ilgilenmiyor ama söz hakkı doğunca tekrar anlatmak istedim.

canım ben olsam bunu eşime anlatırdım ne olacaksa olsun deyip.Çünkü anlatmadığın taktirde eşinin en sevdiği arkadaşı olarak görüşülecektir yine yada adı bile geçse sen rahatsız olacaksın...

Bu olayın çok benzerini öz teyzem yaşadı kimseye söylemedi.. Eniştemin en yakın arkadaşı teyzeme göz koymuştu, eniştemden korktugu için teyzem söylemedi; ama bu olayda saklı kalmadı herkes duydu boşanmanın eşiğine geldiler.. Karşı tarafla hala mahkeme var, teyzem intihar etti kaç defa kadın olunca üstüne çok biniliyo işte..Sadece burdaki yazılardan çıkarabilirsin.. Mutlaka eşine söyle, kendini eşinin yerine koy herşeyi çok iyi düşün.. şu durumda eşini kaybetmezsin ama bunu bi şekilde ögrenirse o zaman çok seviyorum dediğin eşini kaybedebilirsin.. Ayrca böyle bi arkadaşı olcagına hiç olmasın hemde bu kadar güvenirken yazık insanlara yazık!!
Allah sanada sabır versin cnm çok zor çokkk!! Yaşadıklarımı paylaştım ki burdan bişeyler çıkarmaya çalış diye teyzem söylemediğine bin pişman ama ne fayda işler çok büyüdü hep kendisi, çocukları zarar gördü

bak arkadasımız hayattan bir örnek vermiş eşine ne pahasına olursa olsun sölemelisin demiyorum sölemek zorundasın. ilerde duyarsa şimdi vercegi tepkinin 100 katını verebilir.lütfen kesinlkike söleee

kızlar konuyu bi de şöyle düşünün: o adamın eşi msn de arkadaşımızla yazışmalarını okumuş ve de şöyle bi konu açmış olsun:'' eşim en yakın arkadaşımla msnde konuşurken ona ilanı aşk etti. ''

o zaman nasıl bi cvp yazardıkk??

merhaba arkadaşlar bir kaç gündür şehir dısındaydım nete girme imkanım olmadı.bu durumu eşime söylemeye karar verdim.ve söyledim çok sinirlendi ama tabi öncelikle perişan oldu enyakın dostum bunu nasıl yapar die. üç gün önce söyledim mahvoldu.daha yeni yeni kendine gelio.ama olsun onunla görüşmeye devam etseydi vicdan azabı çekecektim.belki biraz zor günler günler gecirecek ama olsun ikimizde atlatırız.bu arada bana inanmamazlık etmedi çünkü ben hayatta hiç bişeyi ondan gizlemedim.ara sıra msn de görüştüğümüzü biliodu zaten bu msn olayı çok nadir oluodu.olduğunda da akşam eşim gelince anlatıyodum selamı var sunu sunu söyledi die.bu yüzden bana söylediğim için daha da çok teşekkür etti.böyle işte söyledim kurtuldum içim rahat etti.insallah bu ilk ve son olmustur.
yorum yazan tüm arkadaslara teşekkür ediyorum.çok sağolun...

Allah Kimseyi Böyle Bir Duruma Düşürmesin..
Bence Eşinize Söylemelisiniz..

aslında tabi hemen eşine söylemen lazım ama okypete nin de dediği gibi eşinini yapısını bilmiyoruz. o adamı vurabilir bile az buz birşey değil sonuçta.kankası eşine göz koyuyor.

gerçekten çok zor bi durum ama yapman gereken sert bir dille onu uyarmak böyle birşeyi bir daha duymnak istemediğini söylemek ve onu msnden silmek.

ya bir de şu var tabi bu insan hiç mi korkmadı ya eşine anlatırsın diye.

hem şerefsiz hem de yüzsüz ayrıca da cesaretli. çok şaştım allah yardımcın olsun.

Back
X