- 3 Şubat 2018
- 6.639
- 25.389
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Sence sosyal fobi olabilir mi? Özellikle toplum içinde daha fazla oluyor mu?
Karakteriniz bu şekildeyse bırakın böyle kalsın. Asosyal bi tip vs değilsiniz sonuçta. Ama bu lider olmak istiyorum tutumu çok itici çok itici haberiniz olsun. Eğer tavrınızda bu sezilirse tam bir fail olur sizin için
bu özgüven meselesini nıye cok fazla takıyosunuz anlamıyorum, özgüvendir gidiyor. dışarıdan söylenen şeyleri fazla önemsemeyin, olduğun gibi ol, olmak istediğin gibi olmak istiyosan taklit yap mesela, mış gibi yap yani. bi kere sen kendini eleştirmeyi bırak önce yok şöyleyim, yok böyleyim, diyerek kendi kendini özgüvensizmişsin gibi yapıyorsun. kendini böyle şeylerle doldurma. mesela şöyle düşün insanlar seni takip etmiyor bu yüzden rahat davran. birincisi dışarıdaki eleştirilerin seni olumsuz etkilemesine izin vermeyerek başla. başkalarını önemseyip gözünde büyütme. karşındaki de insan korkma...
Aslına bakarsanız aynı alanda okuyoruz ve hem benim için hem de arkadaş çevrem için bu şekilde “yırtık”,”cazgır”,”kurnaz” meslektaşlarımız oldukça itici. Aynı şekilde dersimize giren proflara göre de ucuzluk ve avamlık. Hatta geçen kendi bürosunu kuran bi arkadaşımla karşılaştık, cazgır bi tip. Müvekkil topladığını zannediyor ama mezun olduğu okula göre dönüp göz ucuyla bakmaması gereken ne kadar dosya varsa hepsini toplamış. bana saatlerceeeee özgüvenli olmak ve ağzının laf yapmasından bahsetti, suratına kahkaha patlatmamak için kendimi zor tuttum ve derhal bi bahane uydurup yanından kaçtım. Bomboş bir insandı zira. Diyeceğim o ki ağzınız laf yaparak kendini dikkate aldıramazsınız. İnsanlar karşısındaki insana bilgisi ve ahlakı kadar saygı duyar. Tabi ki bunları geliştirmenizi öğütlemeyeceğim tutup da size ama bunları karşı tarafa yansıtabilmeyi başarırsanız belki tarif ettiğiniz insanlardan olabilirsinizİnsanlara üstünlük taslamak gibi değil de toplumda saygı duyulan, fikirleri daima önemsenen biri olmak istiyorum aslında. Mesela benim önerilerim dikkate alınsın, değerli bulunsun istiyorum. Toplumda malesef böyle bir algı var. Cazgır olmayan, ağzı laf yapmayan insana çok da değer verilmiyor
O zaman sosyal fobi değil çekingenlik de çok fazla ortama girerek toplum önünde konuşarak atlatılabilirBizim sınıf 300 kişi. Hoca soru sorduğunda bazen el kaldırıp cevap veriyorum. Ama heyecanlanıyorum tabi o esnada çünkü dediğim gibi çok kalabalığız.
Gittiğim bir cafe, mağazada da görevliyi çağırıp konuşurum mesela derdim problemim neyse anlatırım. Sadece dediğim gibi istediğim kadar rahat olamıyorum. Bence sosyal fobi değil de çekingenlik var
İlla ki cazgır olmana gerek yok cnm ben arkadaş grubumun başıydım mesela ne olsa herkes benle konuşurdu . Bir sorun varsa benle birlikte çözerdi bunu insanlara güven duygusu vererek de başarabilirsin. Cazgır olmana gerek yok dediysemde ben ne kendimi ne arkadaşlarımı ezdirmem mesela. Okulun başında sessiz sakindim bende özel okul ortamında bir kaç kişi ilk yıllar herkesi aşağılardı ben dahil yaptılar yani.4 yıla geldiğimizde hepsi ben ne tavsiyede bulunursam yapardı . Bilirlerdi ki ben uzakta olsam kendilerine kötü birşey tavsiye etmem.İnsanlara üstünlük taslamak gibi değil de toplumda saygı duyulan, fikirleri daima önemsenen biri olmak istiyorum aslında. Mesela benim önerilerim dikkate alınsın, değerli bulunsun istiyorum. Toplumda malesef böyle bir algı var. Cazgır olmayan, ağzı laf yapmayan insana çok da değer verilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?