"Derdim var" diyorsunuz ayorum....

burcumm25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
118
2
96
Bursa
1.

evet sasıyorum ne yalan soylıyım anlatmak ıstemıyorum ama bazılarının hıc yoktan sebebe alaha bozuna ısyan ettıgını gorunce uzuluyorum.tamam dınleyınde dert gorun 9 yasında annemın yatagında baska bı erkek gordum ve o yaslarda o kadar tacıze ugradımkı pskolojım bozulmustu kuzenımı gece kalcamı yalarken yakaladım hadı gectık bunları genc kız oldum hep ezıldım horlandım evın buyuguydum sıkıntıdan ders bıle calısamıyodum tam az bıse buyudum dedım bırını sevdım cok sevdım bu olay benı ıstemeye kadar vardı artık evlencektık ama bı gun tlfonum caldı arayan kımmı sevdıgımın esı meger evlıymıs benı kandırmıs yetmedımı sonra yıne sevdım ama o benı degıl boyumu guzelıgımı sevmıs benı kullanmıs bılememısm hadı bunuda gectık sırf bu rezıl hayattan kurtulayım dıye hıııc tanımadıgım bırıne evet dedım evlendım ve bıde onun aılesınden cektım bu anlattıklarım devede kulak....kım dertlı anlayalım..:1no2:

Son düzenleyen: Moderatör:
haklısın arkadaşım da herkesin derdi kendine büyük. ınşallah bundan sonra mutlu olursun.

Yasadiklarin cok üzücü seyler.....Allah yardimcin olsun....

Ama hani bir laf vardir ya...Ates düstügü yeri yakar ....

Bu dert dedigmiz meretde böyledir iste....

zor ve sıkıntılı dönemler geçirmiş olabilirsiniz...
ama her dağın dumanı kendi kadardır...
allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez...
ne yani bu bir yarışmamı..en çok dert çekene ödül falan mı veriliyor...
olaya bu açıdan bakmamalısınız...herkes kendi kaderini yaşar...alın yazısı gelir başa zaten
uçarı kaçarı olmaz...
umarım sıkıntılarınızdan biran önce kurtulursunuz...

herkesin derdi kendine.halimize şükretmeliyiz tabii.ama kim daha çok dertli diye bunu bilemeyiz tabii.herkes kendi içinde yaşıyor.kimimiz buraya yazıyor kimimiz yazmıyor dertlerini.kimbilir belki yazmayanların bizden ne çok dertleri var.

çok acı şeyler yaşamışsın canım.umarım bundan sonra hayat senin için bukadar acımasız olmaz:teselli:

haklıın canım,bazen burayı okuyunca ben de içimden demeden edemiyorum,bu da dert mi diye.Ama kimseye kaldıramayacağı yük verilmez,sen de çok güçlü bir insansın bence,umarım bundan sonra hayat sana hep güzellikler sunar...

evet oyle kımseye kaldıracagından fazla yuk verılmezmıs ama ben cogu kez kaldıramadım cok depresyona gırdım ıntıhara cok tesebbus ettım.sukurler olsun halıme ısyankar degılım herkzın bı sıkıntsı var bılıyorum ama dedıgım gıbı beterın beterıde var ısyan etmeden once bence bunu dusunmelı ınsan.tesekkurler...

Herkezın derdı kendıne gÖre bÜyÜktÜr bıze basıt gelen dert o kıŞıyı belkıde ıntıhara kadar sÜrÜklÜyor :( rabbım daĞına gÖre kar verır umarım sende mutlluĞu bulursun

Herkezin derdi kendine göre büyüktür bize basit gelen dert o kişiyi belkide intihara kadar sürüklüyor :( rabbim dağına göre kar verir umarım sende mutlluğu bulursun

evet oyle kımseye kaldıracagından fazla yuk verılmezmıs ama ben cogu kez kaldıramadım cok depresyona gırdım ıntıhara cok tesebbus ettım.sukurler olsun halıme ısyankar degılım herkzın bı sıkıntsı var bılıyorum ama dedıgım gıbı beterın beterıde var ısyan etmeden once bence bunu dusunmelı ınsan.tesekkurler...

Ateş dustugu yerı yakar canım..
Hepımıze gore herkesın derdı var.
Buyuk ya da kucuk ama can sıkıcı.
Allah kımseye cekemeyecegı acıyı vermez derler.
Yıne de sukretmek lazım.

Umarım mutluluğu huzur bulursun canım herkesin derid kendine göre büyüktür bazen kaldıramayabilirsinde onu rabbim insana kaldırabılecegı kadar dert verırmıs

Bir bakima aslinda haklisin....bende bazen insanlarin kücücük bir sorundan kisisel kiyamet koparmasina saskinlikla bakiyorum....ama iste bana cok kücük ve önemsiz gelen o dert onun icinde firtinalar kopariyor....

Oysaki insanlar neler ile bogusuyor oysaki ne dertler ne acilar yasayipda dimdik ayakta duran insanlar var.....

Cocugma istedigi oyuncagi veya giyisiyi alamadim diye dert ederiz ama diger tarafda cocugna bir lokma ekmek bulamayan anneyi düsünürmüyüz acaba?

Aman saclarim söyle, popom böyle, burnum böyle surami begenmiyorum buram kötü deyip allahin bize verdigi saglikli bedeni begenmeyiz.....oysaki sükür etmemiz gerekmezmi? Saglikliyiz, Engeli degiliz....

Beterin beteri var....dogru.....ve gercektende ah vah demeden önce düsünmeli insan, sükür etmeli yinede haline.......Allah bu günlerimizi aratmasin....:Saruboceq:

Allah dağına göre kar verirmiş arkadaşım. yaşadıkların zor şeyler tabi ama bak sen ayaktasın.. senin derdin daha büyük diye kimseyi küçümseme.. herkesin acısı kendine ateş düştüğü yeri yakıyor.

Allah kimseye dermansız dert vermesin...

ates dustugu yerı yakıyor buna kımsenın bıse dedıgı yok fakat kucuk seylere takılarak allaha ısyan edılmemelı ben derdımı beterın beterı var dıye yazdım yok kocam bugun bana yan baktı ne demek ıstedı yok kaynanam bana kızım degıl gelın dedı ben bunlara takılan ınsanlara kzıyorum yoksa tabıkı herkezın yasantısı hayatındakı sıkıntısı derece derece.

cok seyler yasamıssın..
en basında gene aile gelıyo ..
sımdıkı cıftlere hep derım huzurunuz varsa cocuk yapın..
eger sız huzurlu guzel bı ailede yetısseydınız eger bunlar olmayacakdı sorun aileden baslıyo..
herkesın yasadıkları kendıne gore agırdır..
ınsanların yasadıklarına şaşmamak gerek cunku tum sınavlar bızler ıcın..
emın olkı dort dortluk mutlu ınsan yoktur..
varım dıyen varsada ınanmam!..
ınsanlar ıllahı hayatlarının bı donemlerınde sarsıntılar yasamıstır..
sızınde karsınıza ıyı ınsanlar cıkmamıs zaten..
bundan sonra yolunuz acık olsun..

Öncelikle yaşadıklarınız gerçekten üzücü. İnşallah atlatmışsınızdır bu zor günleri. Ama açtığınız topic şu anda tam bana uydu. Demin yazdığım mesajdan sonra bu topic cukkk oturdu.
Evet herkesin derdi kendine büyük ama bu köşede öyle şeyler yazılıyorki bazen gerçekten isyan etmemek elde değil. Yani sırf konu açmak için yazılan yazılar var burada. İşte bu noktada ben konu sahibine katılıyorum.

haklısın burcumm25..
umarım bundan sonra tüm güzellikler seninle olsun..

buranın ana başlığı bir derdim var evet ama burdaki insanlar o an canını sıkan herhangi birşey varsa onu yazıp birilerinin fikrini alma ihtiyacı duyuyordur..yoksa benim çok derdim var mantığıyla yazıldığını zannetmiyorum..veya bir isyan içinde değillerdir çoğu..

gerçekten çok farklı hayatlarla imtihan ediliyor insanlar..ama dediğin gibi isyan etmeden neyin ne olduğunu bilerek niçin yaşadığını bilerek yaşamını sürdürebiliyorsa insan çok şeyin üstesinden gelebilir..

Back
X