- Konu Sahibi sevalbudak
-
inan arakadaş olmaya çalışıyorumOnun iyiliği için ders çalışmasını söylüyorsunuz, iyiliği için yüzünle oynama telle çok konuşma diyorsunuz vs vs.. annesiniz tabiki kötülüğünü istemezsiniz ama iletişiminiz yanlış. Kiziniza yaşım çok yakın ondan böyle konuşabiliyorum, 19 yaşındayım ben de.
Şöyle düşünelim arkadaşlarıyla yarım saatten fazla telle konuşuyorsa, sizinle evde çok konuşmuyor demektir.. Arkadaşlarına anlattıklarını neden size anlatmıyor mesela? Kendimden biliyorum, arkadaş gibi yaklaşmıyorsunuz...
Ders çalışması için söyle yapabilirsiniz, aman çocuğum yavrum hadi çalış sonra birlikte alışverişe gideriz şuraya gideriz üniyi kazanirsin neler aliriz üni ortamina girersin gibi.. Heveslendirin, arkadaş ortamının da ders çalısmanin gerekliliğini de vurgulayın.Hatta netlerine de birlikte bakın birlikte sevinin.. Kizarak bağırarak değil arkadaşca..
Kolunuza vurmasi affedilebilir değil, ama tek çözüm arkadaşça yanaşmak. Psikoloğa götürmeyin şimdilik. Bu sefer deli miyim ben der. Ergenlik işte idare edeceksiniz...@sevalbudak
inan arakadaş olmaya çalışıyorum
Bir kez daha okudum da üzüldüm sizin adınıza vallahi.. Küsmeyi deneseniz, size kötü davrandığında konuşmasanız. Hatasini anlayacak davranislar sergileseniz. Tamam tavsiye verdim ama hepimiz ergen olduk hatta ben hâlâ ergenim. Bu kadarı da fazla. Babasına karşı nasıl??inan arakadaş olmaya çalışıyorum
babası ve abisine karşıda aynı okuldan geliyor yemegini hazırlıyorum önüne bırakırım yer gider yatakta uzanır televizyon izler ders diyince kalkar bir yarım saat çalışır sonra arkadaşlarını arar konuşur gelir tekrar televizyon izler sonra ben tekrar söyleyince kalkar derse zaten fazla çalışamıyo daha o saatte uykusu geliyo uyuyo nerde yanlış yapıyorum nasıl davranayım bilmiyorumBir kez daha okudum da üzüldüm sizin adınıza vallahi.. Küsmeyi deneseniz, size kötü davrandığında konuşmasanız. Hatasini anlayacak davranislar sergileseniz. Tamam tavsiye verdim ama hepimiz ergen olduk hatta ben hâlâ ergenim. Bu kadarı da fazla. Babasına karşı nasıl??
küçükken kötü degildi ama oğlum ondan büyük o biraz içine kapanıktı ben onunla biraz daha ilgileniyordum şimdi bile diyiyo kızım sen onu daha çok seviyorsunMerak ettim kızınız küçükken de anlaşamadığınız olur muydu? İlişkiniz nasıldı?
Benim bir yeğenim var ve ablamla anlaşamıyor da kreşteki öğretmeni ilerde de böyle olur. İlişkinizi düzeltin demişti.
baasıda üzülüyor bu niye böyle yapıyor nasıl düzelecekSize vurmasına nasıl izin veriyorsunuz? Konu ne olursa olsun anneye el kaldırılmaz! Babası ne diyor bu duruma?
Bence bir uzmanla konuşun. Mutlaka konuşun. Size vurmasi hiç hoş degilkızım 17 yaşında son zamanlar çok tartışıyoruz arada üstüne gidiyorum ama inanın çok fazla deyil ufak şeylere bile bağırıp çagırıyor konuşuyorum onla biraz sakin ol sabırlı ol ama boş ders çalışmıyor söyleyince bağırıyor tabi sonra bende sinirleniyorum cildiyle oynuyor yüzünü bazen yara içinde bırakıyor bana kızınca daha çok yapıyormuş onun dedigi dün arkadaşıyla telefonda konuşmak istedi bende dedim o kadar sık konuşma bagırdı koluma vurdu tabi bende çıldırdım telefonu eline alınca yarım saati geçiyo konuşması hic konuşma degil ama zamanı var sık sık olmaması lazım kafayı yıyecem benden nefret ettigini söylüyor ne yapayım nasıl bir yol bulayım bilemiyorum bu yaşlarda kızı olan benim gibi sorun yaşayıp çözüm bulan varsa lütfen akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?